Linda Stuhaug

Annonse

6. januar 2014

11 speltlompetips – både frukost, lunsj, middag, kvelds & dessert

11 speltlompetips – både frukost, lunsj, middag, kvelds & dessert
Heisann, og god Mandag! Fått en god start på uka? Det har vertfall eg! Start med ett smil og positive tanker, så blir forhåpentligvis resten av uka på samme måten 🙂 Eg har blitt skikkelig hekta på speltlomper igjen, etter 3,5 måned i Florida uten favorittlompene mine var det jammen godt å komme tilbake til alt-mulig-lompene. Dere som har fulgt meg siden starten husker vell min galne speltlompe-periode der eg eksprimenterte meg fram til mange forskjellige tips, oppskrifter og bruksomårder? Det er ikkje uten grunn at russenavnet mitt blei Lompe-Linda for å sei det sånn, haha!
Her er ett oppsummeringsinnlegg av 11 geniale speltlompetips (du finner ikkje noke tips om pølse&lompe som muligens er det mest vanlige, her er det andre saker 😉) til både frukost, lunsj, middag, kvelds, mellommåltider og desserter. Kan lages til heile familien, eller som ett måltid aleine. Eg veit det er mange som bur på hybel som følger bloggen min – og som gjere er matleie og trenger raske, enkle, sunne men likevell smakfulle tips til måltider.
Here you go – eg håper eg kan friste! (Trykk på bildene under kvart namn for å komme til orginalinnlegget med bedre utdjupning av framgangsmetodene)
~ Speltlompe med søtt fyll ~
Fylt med cottage cheese og sukkerfritt syltetøy, her har eg brukt aprikos / bringebær. Nydelig som dessert eller mellommåltid!
~ Fylte speltlomper ~
Fylt med forskjellig pålegg, blant anna røykelaks, avokado, rødløk, philadelphia light og crispysalat / skinke, avokado, paprika, cottage cheese. En frukostfavoritt, men passer like godt til lunsj eller kveldsmat.
~ Gratinert speltlompewraps ~
Fylt speltlompe "sprøstekt" i ovnen! Virkelig nydelig, dette er min absolutte favoritt. Passer som eget måltid eller tilbehør til salater, supper etc. Fyll med akkurat det du ønsker, min favoritt er grønn pesto, spekeskinke, lettost, ruccola og ulike krydder, inn i ovnen på 175 grader til dei er sprø og osten er smelta (ca. 12-15 min, bruk gjerne varmluft!)
~ Speltlompe- vaffeltoast, salt eller søtt ~
Fyll eine halvdelen av speltlompa med salt pålegg (kan vere som favoritten ovenfor på gratinert speltlompewraps) eller søtt pålegg (brunst er magisk godt når det blir smelta! Eller for eksempel sukrin og kanel), brett over andre halvdelen og sprøsteik i vaffelgjern. Som dessert eller tilbehør til middagen, her med wok!
~ Speltlompe enchiladas ~
Steik kjøtt, grønnsaker, krydder og evt. saus så det blir en god smakfull blanding. Her har eg brukt kyllingfilet, løk, paprika, mais, krydder og hot tacosaus. Fyll lompene, rull dei, strø over litt ost og steik midt i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen på toppen! Eg liker det litt crispy, og stekte med varmluft dei siste minuttane.
~ Speltlompe tacoskjell ~
Genialt, eller kva seie du? Det er også latterlig enkelt! Du krydrer speltlompene på begge sider, plasserer dei som vist ovenfor i ovnen, og steiker dei på 180 grader til dei får en gyllen farge. Avkjøl på rist, så blir dei sprø. Du kan evt. knuse dei og bruke som nachos også!
~ Speltlompepizza ~
Bruk speltlompe som pizzabunn! Raskere blir det ikkje. Forsteik speltlompene på 200 grader i 5 min på rist, så sikrer du deg en sprø bunn. Ta deretter på ønska fyll, og inn i ovnen igjen til osten er smelta og gyllen. Her laga mad røykelaks og scampi, sjølmat på pizza er virkelig undervurdert.
~ Speltlompe nachos / flatbrød ~
Brukt som både flatbrød og nachos! Her gjelder det å dele opp i passelige biter, krydre godt og steike på 200 grader til en gyllen farge, ca 6-8 minutter. Perfekt som snacks eller tilbehør til suppe, salater eller anna type mat.
~ Speltlompe- quesedillas ~
Speltlompe Quesedillar er genialt! ALT er godt å fylle inni, det kan spises som ett eget måltid eller brukes som tilbehør, for eksempel grille dei til grillmaten. Om det ikkje er sol og varme så kan du fylle halvdelen av speltlompa, brette over og steike på 200 grader varmluft til en gyllen farge. Kan også steikes på middels varme på steikepanna 🙂
~ Speltlompewraps ~
En fantatsisk frukost! Speltlompewraps med deilig pålegg, skjært opp og trekt på spyd – servert med heimelaga kvitløksdressing, kokt egg, grønnsaker og en god kopp med kaffi. Frister litt meir enn tørre brødskiver, eller kva? 😉
~ Speltlompe- lunsj ~
Speltlomper er genialt i lunsjboksen! Enten gratinerte eller nøytrale.
Fortell meg gjerne om du har andre speltlompetips! Eg eg speltlompens største fan og kan seriøst spise det til alle dagens måltider (neida… joda), og tar gjerne imot andre tips 🙂 Ellers håper eg du fikk noke måltids- inspirasjon for den kommende uka! Eg har allerede fått noken nye ideer i løpet av dette innlegget, så vær forberedt på enda meir lompe- innlegg framover (og mange sunne godsaker eg har laga i helga!)
Då ønsker eg dere en knall, sprek, sunn, glad og positiv uke! Gjer det til en god en ?

Heisann, og god Mandag!
Fått en god start på uka? Det har vertfall eg! Start med ett smil og positive tanker, så blir forhåpentligvis resten av uka på samme måten 🙂 Eg har blitt skikkelig hekta på speltlomper igjen, etter 3,5 måned i Florida uten favorittlompene mine var det jammen godt å komme tilbake til alt-mulig-lompene. Dere som har fulgt meg siden starten husker vell min galne speltlompe-periode der eg eksprimenterte meg fram til mange forskjellige tips, oppskrifter og bruksomårder? Det er ikkje uten grunn at russenavnet mitt blei Lompe-Linda for å sei det sånn, haha!

Her er ett oppsummeringsinnlegg av 11 geniale speltlompetips (du finner ikkje noke tips om pølse&lompe som muligens er det mest vanlige, her er det andre saker 😉) til både frukost, lunsj, middag, kvelds, mellommåltider og desserter. Kan lages til heile familien, eller som ett måltid aleine. Eg veit det er mange som bur på hybel som følger bloggen min – og som gjere er matleie og trenger raske, enkle, sunne men likevell smakfulle tips til måltider.

Here you go – eg håper eg kan friste!
(Trykk på bildene under kvart namn for å komme til orginalinnlegget med bedre utdjupning av framgangsmetodene)

~ Speltlompe med søtt fyll ~


Fylt med cottage cheese og sukkerfritt syltetøy, her har eg brukt aprikos / bringebær. Nydelig som dessert eller mellommåltid!

~ Fylte speltlomper ~


Fylt med forskjellig pålegg, blant anna røykelaks, avokado, rødløk, philadelphia light og crispysalat / skinke, avokado, paprika, cottage cheese. En frukostfavoritt, men passer like godt til lunsj eller kveldsmat.

~ Gratinert speltlompewraps ~


Fylt speltlompe "sprøstekt" i ovnen! Virkelig nydelig, dette er min absolutte favoritt. Passer som eget måltid eller tilbehør til salater, supper etc. Fyll med akkurat det du ønsker, min favoritt er grønn pesto, spekeskinke, lettost, ruccola og ulike krydder, inn i ovnen på 175 grader til dei er sprø og osten er smelta (ca. 12-15 min, bruk gjerne varmluft!)

~ Speltlompe- vaffeltoast, salt eller søtt ~


Fyll eine halvdelen av speltlompa med salt pålegg (kan vere som favoritten ovenfor på gratinert speltlompewraps) eller søtt pålegg (brunst er magisk godt når det blir smelta! Eller for eksempel sukrin og kanel), brett over andre halvdelen og sprøsteik i vaffelgjern. Som dessert eller tilbehør til middagen, her med wok!

~ Speltlompe enchiladas ~


Steik kjøtt, grønnsaker, krydder og evt. saus så det blir en god smakfull blanding. Her har eg brukt kyllingfilet, løk, paprika, mais, krydder og hot tacosaus. Fyll lompene, rull dei, strø over litt ost og steik midt i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen på toppen! Eg liker det litt crispy, og stekte med varmluft dei siste minuttane.

~ Speltlompe tacoskjell ~


Genialt, eller kva seie du? Det er også latterlig enkelt! Du krydrer speltlompene på begge sider, plasserer dei som vist ovenfor i ovnen, og steiker dei på 180 grader til dei får en gyllen farge. Avkjøl på rist, så blir dei sprø. Du kan evt. knuse dei og bruke som nachos også!

~ Speltlompepizza ~


Bruk speltlompe som pizzabunn! Raskere blir det ikkje. Forsteik speltlompene på 200 grader i 5 min på rist, så sikrer du deg en sprø bunn. Ta deretter på ønska fyll, og inn i ovnen igjen til osten er smelta og gyllen. Her laga mad røykelaks og scampi, sjølmat på pizza er virkelig undervurdert.

~ Speltlompe nachos / flatbrød ~


Brukt som både flatbrød og nachos! Her gjelder det å dele opp i passelige biter, krydre godt og steike på 200 grader til en gyllen farge, ca 6-8 minutter. Perfekt som snacks eller tilbehør til suppe, salater eller anna type mat.

~ Speltlompe- quesedillas ~


Speltlompe Quesedillar er genialt! ALT er godt å fylle inni, det kan spises som ett eget måltid eller brukes som tilbehør, for eksempel grille dei til grillmaten. Om det ikkje er sol og varme så kan du fylle halvdelen av speltlompa, brette over og steike på 200 grader varmluft til en gyllen farge. Kan også steikes på middels varme på steikepanna 🙂

~ Speltlompewraps ~


En fantatsisk frukost! Speltlompewraps med deilig pålegg, skjært opp og trekt på spyd – servert med heimelaga kvitløksdressing, kokt egg, grønnsaker og en god kopp med kaffi. Frister litt meir enn tørre brødskiver, eller kva? 😉

~ Speltlompe- lunsj ~


Speltlomper er genialt i lunsjboksen! Enten gratinerte eller nøytrale.

Fortell meg gjerne om du har andre speltlompetips! Eg eg speltlompens største fan og kan seriøst spise det til alle dagens måltider (neida… joda), og tar gjerne imot andre tips 🙂 Ellers håper eg du fikk noke måltids- inspirasjon for den kommende uka! Eg har allerede fått noken nye ideer i løpet av dette innlegget, så vær forberedt på enda meir lompe- innlegg framover (og mange sunne godsaker eg har laga i helga!)

Då ønsker eg dere en knall, sprek, sunn, glad og positiv uke! Gjer det til en god en ?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg