Oppskrift: ekte vaniljepudding uten sukker

Har du lyst på en sunn vaniljepudding som virkelig smaker ekte vanilje?
Dette er desidert en av dei beste dessertene eg har laga på lenge! Det var en real fest for ganen, og eg sukka høgt når eg fant ut eg hadde spist opp heile… Den søte vaniljepuddingen passer veldig godt sammen med friske bær, og eg ser virkelig for meg å kunne bake ei fantastisk god kake med oppskrifta 🙂 Framgangsmetoden ser kanskje litt innvikla ut, men det er kjempeenkelt om du berre følger punkt for punk!

Ekte vaniljepudding
1,5 dl melk
1 ss sukrin +
1/2 vaniljestang
12 g maisenna
1 eggeplomme
1 ss mager kesam

Del en vaniljestang på tvers, deretter deler du ene halvdelen på langs så du kan skrape ut frøene med en kniv. Ha både frøene, vaniljestanga, sukrin+ og melka i en kjele. La det koke opp til kokepunktet, trekk panna av plata og la blandinga stå å trekke ut mest mulig smak. I en bolle for seg blander du sammen maisenna og eggeplomme. Ta vaniljestanga ut av melkeblandinga og slå den over bollen med maisenna/egg. Rør godt og hell deretter blandinga over i kjelen igjen. Varm opp på svak varme mens du rører heile tida, når blandinga når kokepunktet begynner det å tjukne. Rør noken ganger etter blandinga er blitt tjukk, og trekk panna til side. Avkjøl litt før du vender inn mager kesam, og ha over i en dessertskål. Sett kaldt, vaniljepuddingen er klar etter 1-2 timer i kjøleskapet 🙂

Eg serverte med heimelaga, sukkerfritt bringebærsyltetøy og friske blåbær ?Syltetøyet blei ett lite ekspriment for meg sjølv, men det blei ett bra resultat! Så oppskrift på syltetøy uten sukker og tilsetningsstoffer kommer, det tar ikkje meir enn 10 minutter og man kan virkelig spare penger på det i lengden.


Frisk og nydelig farge, sant? Eg har spist det kvar dag siden det blei laga. Snart er det nok tomt og ny ladning må på plass!

Vaniljestang er alfa omega for å få den gode smaken på vaniljepuddingen, så ikkje dropp denne ingrediensen! For dei som lurer blir heile puddingen ca. 160 kalorier, om du følger oppskrifta 🙂 Inspirasjon til denne oppskriften fekk eg fra mi tidligere oppskrift på sukkerfri vaniljesaus / vaniljekrem som du finner oppskrift på HER!

Så må eg berre avslutte innlegget med å sei WOW for noken besøkstall eg har om dagane! Det er så utrulig kjekt å sjå at statistikken er såpass høg, og at den stiger gradvis. Igår hadde eg i overkant av 1800 unike lesere på bloggen, nesten 4000 sidevisninger og plass nr. 54 av topplista på blogg.no! Eg kan ikkje gjere noke anna enn å smile eg altså, det er så gøy! Får også mange hyggelige kommentarer og tilbakemeldinger, som gjer blogg og alt som hører med enda bedre. Keep it up, så gjer eg også det 😀


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

40 kommentarer

 1. Toril Hornnes

  Ikkje rart du har så mange lesera, frøken! Du er superflink og veit ka du drive med -og ikkje minst ein stooor inspirasjon! Stå på, Linda! 😀

 2. Sanne Skar

  åå, det så skikkelig godt ut! 😮 🙂

 3. Et sprekere liv

  Forbauser meg ikke at du har så man lesere..eeelsker bloggen din!

 4. Så godt ut, å så bra at du også blogger om sunne ting å sånt på bloggen! Det liker jeg 😀 Fulgt med en del på bloggen din 🙂 Super blogg! Fortsett gjerne å del sunne oppskrifiter, og tips!

 5. morsmiddag

  Ser aldeles vidunderlig ut!

 6. Lena Strømmen

  åå den skal eg prøve på i morra, har ei eggeplomme til overs i kjøleskapet som snart er moden for å brukast, hehe:) Absolutt fine besøkstal, skulle berre mangle med tanke på kor mykje tid du legg ned i bloggen:)

 7. Jeanette

  Så herlig ut! 🙂

 8. Kaisa Elise

  Nam nam 🙂

 9. Lene Mari

  Sr ut som noe som kan bli en suksess her i huset!

 10. Lovelyliller.com

  Har spist vaniljekrem hver bidige dag i en mnd nå. Ikke rart man har gått opp i vekt lol XD

 11. Går det fint å bruke sukrin i stedet for sukrin+?

 12. Charlotte

  Det så skikkelig godt ut 🙂

 13. Karoline

  Åå, denne må eg prøve. Skal spare oppskriften og ta den frem en helg 🙂 Takk for fine og gode tips 🙂

 14. Marlene Nilsen

  nam nam 🙂

 15. Kristina

  Så gøy! Det vil jeg prøve! God inspirasjon 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  Kristina: Så kjekt, håper det faller i smak 🙂

 17. Linda Marie Stuhaug

  Marlene Nilsen: Så absolutt!

 18. Linda Marie Stuhaug

  Karoline: Så hyggelig! Eg kommer definitivt til å lage den fleire ganger 🙂 Versegod, kjekt å kunne vere til inspirasjon!

 19. Linda Marie Stuhaug

  Charlotte: Det var virkelig fantatsisk 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  Lisa: Ja, men då må du doble mengden. Sukrin aleine kan gi litt isende / kjølende smak – så anbefaler 50/50 med sukrin og f.eks sukrinmelis om du har det 🙂

 21. Linda Marie Stuhaug

  Lovelyliller.com: Haha – smilte litt no! Vaniljekrem er jo berre nydelig, så koffor ikkje 😉

 22. Linda Marie Stuhaug

  Lene Mari: Det er allerede en suksess i dette huset.. 🙂

 23. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Ja, det kan du godt sei 🙂

 24. Linda Marie Stuhaug

  Jeanette: Så bra! Eg er frelst 😀

 25. Linda Marie Stuhaug

  Lena Strømmen: Pass på at eggeplomma ikkje «klumper» seg om den har stått noken dager 🙂 Takk for det Lena – blogging er blitt en utrulig kjekk hobby!

 26. Linda Marie Stuhaug

  morsmiddag: Så kjekt å høre, det smakte ikkje så verst altså 🙂

 27. Linda Marie Stuhaug

  Hellaa: Takk for det, så kjekt å høre at du følger meg 🙂 sunne oppskrifter og tips er det bloggen i hovedsak handler om, så det skal eg absoutt fortsette med!

 28. Linda Marie Stuhaug

  Et sprekere liv: Tuusen takk, så kjekt å høre :):)

 29. Linda Marie Stuhaug

  Sanne Skar: Takk for det, Sanne 🙂

 30. Linda Marie Stuhaug

  Toril H.: Tuusen hjertelig, Toril! Sååå kjekt å høre, sitte å smile eg no 😀

 31. Nina Bakke

  Så veldig godt ut 🙂

 32. Linda Marie Stuhaug

  Nina Bakke: Det var såå nydelig! Ha en ifin dag, Nina 🙂

 33. Supert 😀

 34. Det fortjener du! Fantastisk motiverende blogg, Linda!

 35. Linda Marie Stuhaug

  Elise: Tusen takk, Elise – det setter eg kjempestor pris på å høre 🙂

 36. Linda Marie Stuhaug

  Hellaa: Tommel opp 🙂

 37. Mari Thorsberg Andreassen

  Ok, dette blir kveldskosen i dag. Bare å sette i gang her! Tuuuusen takk for alle dine fantastiske oppskrifter! Du er så utrolig kreativ på kjøkkenet, så fortsette gjerne å dele de med oss 😀 Skal lage et innlegg senere i dag om hvordan det har gått 😉

 38. Linda Marie Stuhaug

  Mari Thorsberg Andreassen: Tusen takk for fine ord, Mari! Gleder meg til å sjå resultatet på bloggen din 🙂

 39. Mari Thorsberg Andreassen

  Oppskriften ble ikke fulgt til punkt og prikke, men det ble allikevel knallgodt!! 😀 Og gubben ville gjerne at jeg lager det til dessert på søndag også, så den var virkelig en slager 😉

 40. Linda Marie Stuhaug

  Mari Thorsberg Andreassen: Det høres jammen bra ut! Kjekt når den blir etterspurt fleire ganger 🙂 Takk for tilbakemelding!