Linda Stuhaug

Annonse

7. januar 2014

Oppskrift: ekte vaniljepudding uten sukker

Oppskrift: ekte vaniljepudding uten sukker
Har du lyst på en sunn vaniljepudding som virkelig smaker ekte vanilje? Dette er desidert en av dei beste dessertene eg har laga på lenge! Det var en real fest for ganen, og eg sukka høgt når eg fant ut eg hadde spist opp heile… Den søte vaniljepuddingen passer veldig godt sammen med friske bær, og eg ser virkelig for meg å kunne bake ei fantastisk god kake med oppskrifta 🙂 Framgangsmetoden ser kanskje litt innvikla ut, men det er kjempeenkelt om du berre følger punkt for punk!
Ekte vaniljepudding 1,5 dl melk 1 ss sukrin + 1/2 vaniljestang 12 g maisenna 1 eggeplomme 1 ss mager kesam
Del en vaniljestang på tvers, deretter deler du ene halvdelen på langs så du kan skrape ut frøene med en kniv. Ha både frøene, vaniljestanga, sukrin+ og melka i en kjele. La det koke opp til kokepunktet, trekk panna av plata og la blandinga stå å trekke ut mest mulig smak. I en bolle for seg blander du sammen maisenna og eggeplomme. Ta vaniljestanga ut av melkeblandinga og slå den over bollen med maisenna/egg. Rør godt og hell deretter blandinga over i kjelen igjen. Varm opp på svak varme mens du rører heile tida, når blandinga når kokepunktet begynner det å tjukne. Rør noken ganger etter blandinga er blitt tjukk, og trekk panna til side. Avkjøl litt før du vender inn mager kesam, og ha over i en dessertskål. Sett kaldt, vaniljepuddingen er klar etter 1-2 timer i kjøleskapet 🙂
Eg serverte med heimelaga, sukkerfritt bringebærsyltetøy og friske blåbær ?Syltetøyet blei ett lite ekspriment for meg sjølv, men det blei ett bra resultat! Så oppskrift på syltetøy uten sukker og tilsetningsstoffer kommer, det tar ikkje meir enn 10 minutter og man kan virkelig spare penger på det i lengden.
Frisk og nydelig farge, sant? Eg har spist det kvar dag siden det blei laga. Snart er det nok tomt og ny ladning må på plass!
Vaniljestang er alfa omega for å få den gode smaken på vaniljepuddingen, så ikkje dropp denne ingrediensen! For dei som lurer blir heile puddingen ca. 160 kalorier, om du følger oppskrifta 🙂 Inspirasjon til denne oppskriften fekk eg fra mi tidligere oppskrift på sukkerfri vaniljesaus / vaniljekrem som du finner oppskrift på HER!
Så må eg berre avslutte innlegget med å sei WOW for noken besøkstall eg har om dagane! Det er så utrulig kjekt å sjå at statistikken er såpass høg, og at den stiger gradvis. Igår hadde eg i overkant av 1800 unike lesere på bloggen, nesten 4000 sidevisninger og plass nr. 54 av topplista på blogg.no! Eg kan ikkje gjere noke anna enn å smile eg altså, det er så gøy! Får også mange hyggelige kommentarer og tilbakemeldinger, som gjer blogg og alt som hører med enda bedre. Keep it up, så gjer eg også det 😀

Har du lyst på en sunn vaniljepudding som virkelig smaker ekte vanilje?
Dette er desidert en av dei beste dessertene eg har laga på lenge! Det var en real fest for ganen, og eg sukka høgt når eg fant ut eg hadde spist opp heile… Den søte vaniljepuddingen passer veldig godt sammen med friske bær, og eg ser virkelig for meg å kunne bake ei fantastisk god kake med oppskrifta 🙂 Framgangsmetoden ser kanskje litt innvikla ut, men det er kjempeenkelt om du berre følger punkt for punk!

Ekte vaniljepudding
1,5 dl melk
1 ss sukrin +
1/2 vaniljestang
12 g maisenna
1 eggeplomme
1 ss mager kesam

Del en vaniljestang på tvers, deretter deler du ene halvdelen på langs så du kan skrape ut frøene med en kniv. Ha både frøene, vaniljestanga, sukrin+ og melka i en kjele. La det koke opp til kokepunktet, trekk panna av plata og la blandinga stå å trekke ut mest mulig smak. I en bolle for seg blander du sammen maisenna og eggeplomme. Ta vaniljestanga ut av melkeblandinga og slå den over bollen med maisenna/egg. Rør godt og hell deretter blandinga over i kjelen igjen. Varm opp på svak varme mens du rører heile tida, når blandinga når kokepunktet begynner det å tjukne. Rør noken ganger etter blandinga er blitt tjukk, og trekk panna til side. Avkjøl litt før du vender inn mager kesam, og ha over i en dessertskål. Sett kaldt, vaniljepuddingen er klar etter 1-2 timer i kjøleskapet 🙂

Eg serverte med heimelaga, sukkerfritt bringebærsyltetøy og friske blåbær ?Syltetøyet blei ett lite ekspriment for meg sjølv, men det blei ett bra resultat! Så oppskrift på syltetøy uten sukker og tilsetningsstoffer kommer, det tar ikkje meir enn 10 minutter og man kan virkelig spare penger på det i lengden.


Frisk og nydelig farge, sant? Eg har spist det kvar dag siden det blei laga. Snart er det nok tomt og ny ladning må på plass!

Vaniljestang er alfa omega for å få den gode smaken på vaniljepuddingen, så ikkje dropp denne ingrediensen! For dei som lurer blir heile puddingen ca. 160 kalorier, om du følger oppskrifta 🙂 Inspirasjon til denne oppskriften fekk eg fra mi tidligere oppskrift på sukkerfri vaniljesaus / vaniljekrem som du finner oppskrift på HER!

Så må eg berre avslutte innlegget med å sei WOW for noken besøkstall eg har om dagane! Det er så utrulig kjekt å sjå at statistikken er såpass høg, og at den stiger gradvis. Igår hadde eg i overkant av 1800 unike lesere på bloggen, nesten 4000 sidevisninger og plass nr. 54 av topplista på blogg.no! Eg kan ikkje gjere noke anna enn å smile eg altså, det er så gøy! Får også mange hyggelige kommentarer og tilbakemeldinger, som gjer blogg og alt som hører med enda bedre. Keep it up, så gjer eg også det 😀


Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg