Oppskrift: sunn, rask og enkel kylllinggrateng

Dagens middag er for enkel, god og rask for at det ikkje skal deles!
Eg har vert barnepasser for mitt kjære fadderbarn på snart 7 mnd idag, så middagen måtte bli noke som ikkje krevde for masse tilllaging. Derfor er ovnsbaking genialt, tar noken minutter å kutte i en form, og deretter inn i ovnen – så lager resten seg sjølv mens man kan gjere andre ting. Å lage en grateng har ingen fasit, varisjonen der er enorm. Prøv deg fram med ulike grønnsaker, proteinkilder, evt. karbohydratkilder og saus / topping. Bruk det du liker og har tilgjengelig, rester og grønnsaker som begynner å bli dårlig er genialt å putte i en grateng. Her er oppskrifta på dagens kyllinggrateng som ikkje krevde meir enn 5 minutt tilllaging, middag for heile familien på en fei!

Kyllinggrateng
1. Sett ovnen på 200 grader. Kutt ønska grønnsaker i passelige store biter i en form som tåler sterk varme. Eg brukte det eg fant i kjøleskapet: gulerøtter, blomkål, paprika, løk, rødløk, purreløk og sopp. Du kan godt krydre litt.
2. Ha over kyllingbiter (eller anna kjøtt), desse kan du også krydre litt på toppen. Ha formen inn i ovnen i ca. 30 minutter.
3. Ta deretter formen ut, og ha over ett lag med ost, eg brukte lettost og avslutta med litt fersk spinat.
4. Ta formen deretter inn i ovnen igjen til osten er smelta og gyllen. Server rykende fersk med det tilbehøret du liker 🙂

Ser det ikkje godt ut?
Her var det mange gode smaker! Bruk gjerne godt med krydder så gartengen får skikkelig smak. Av krydder brukte eg grovkverna chilli, pepper og kvitløk, urtesalt og grillkrydder.

Eg kokte ris i mellomtida til resten av familien, som passa veldig godt til denne gratengen. Eg spise ikkje ris og hadde litt spinat på tallerken, sammen med en klatt sweet chilli saus & mager kesam. Pefekt tilbehør, og fantastisk god middag! Tilbehøret kan du også variere som du ønsker, med ulike typer dressinger, karbohydratkilder eller fettkilder som nøtter og guacamole. Kun fantastien setter grenser 😉

Eg klarer ikkje dy meg… eg må berre gi dere en smakebit på kommende sunne fristelser her på bloggen!


Snickersbar & snickerskuler ?


Magre fudgekarameller med havsalt ? heilt ny oppskrift!


Søt- konfektbrownies ?


Bringebærfromasj med kun 4 ingredienser ?


Mocca- eggefromasj ?


Heimelaga, sukkefritt bringebærsyltetøy uten tilsetnignsstoffer ?


Sjokolademuffins med innbakt peanøttkrem ? laga i Florida, heilt glømt å publisere oppskriften!

En av mine dårligeste egenskaper er at eg er ufattelig ubesluttsom. Derfor overlater eg jobben til dere om kva oppskrift som skal publiseres først, altså imorgen! Legg igjen ett pip i kommentarfeltet – kjenner eg dere riktig blir det en av sjokoladeoppskriftene 😉 Ellers håper eg at eg bidrog til litt middagsinspirasjon – gratengen passer like godt å lage opp stor porsjon til heile familien, eller mindre porsjon om du bur aleine eller sammen med en.

Avslutter innlegget med det eg ellers har brukt dagen min på idag –


Er ho ikkje berre nydelig? Eg smelta, og er såå stolt fadder ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

60 kommentarer

 1. Schirin

  Når du mener å legge over kyllingbiter, da mener du rå biter ikke sant ?

 2. Linda Marie Stuhaug

  Schirin: Eg stekte kyllingen først 🙂

 3. Linn Therese

  Testa ut kyllinggratengen din i dag. Genial kvardagsmiddag 🙂 Bloggen din er verkeleg fantastisk, Linda!

 4. Å herregud er det mulig å være så flink! Eg kjente magen romla meir og meir dess lenger ned i innlegget eg kom 😛 Eg har eit stort ønske om snickers:) Uansett kva det blir, så blir eg nok alt for frista :p

 5. Hadde den til middag i går 🙂

 6. Linda Marie Stuhaug

  Navn: Så hyggelig!

 7. Linda Marie Stuhaug

  Ida: Så hyggelig, Ida 😀 No er dette ett gammelt innlegg, så alle oppskirftene – også snickers – ligger ute på bloggen 🙂 Sjå i kategorien «sunn bakst og dessert» 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Linn Therese: Takk for det, Linn Therese! Setter eg stor pris på å høre 🙂

 9. Ingvild Sætherbø

  Testa ut denne i går -med en liten vri som jeg må tipse deg om 😀 lagde hjemmelaget salsa av hakkete tomater ++, og la: grønnsaker, salsa, rå kylling og stekte det i ovnen. Når kyllingen var stekt tok jeg den ut og la over biter med serranoskinke, vanlig ost og et dryss med spansk Manchego-ost. Foor en smaksopplevelse! Tusen takk for inspirasjon:)

 10. Linda Marie Stuhaug

  Ingvild Sætherbø: Wow, det hørtes ut som en virkelig smaksopplevelse! Takk for at du delte tipset ditt, dette skal eg lagre og prøve ein gang 🙂