Magre vaniljefugde – med/uten maldonsalt

Berre overskrifta gir meg vann i munn!
Desse var virkelig fantastisk gode altså. Vaniljefudge med skikkelig fudge- konsistens som smelter i munnen, i en knallgod kombinasjon med maldonsalt. Desse er laga med vikingmelk som gjer dei kalorilette og magre i forhold til ekte vaniljefudge. I tillegg har eg brukt yaconsirup og sukrin som gjer til at dei har lav GI, som gjer dei godt egna til både diabetikere, lavkarbo- tilhengere og andre som vil unngå rask blodsukkerstigning. For morroskyld måtte eg også rekne ut kaloriinnholdet for å kunne sammenligne med ekte vare… Dropper du maldonsalt er de så like på smak av ekte vaniljefudge som man kan få det!

… eg fekk 10 relativt store karameller av oppskriften, og det betyr at 1 karamell inneholder ca. 29 kalorier om du følger oppskrifta under. Dette er uten tilsetninger som nøtter etc, men forskjellen blir ikkje så stor uansett, for da blir det fleire stykker. Sammenligna med dei fantastisk gode vaniljefugde- karamellene man får i smågodthylla (favoritt etter sjokoladefamilien for min del!) – som inneholder 75. kalorier per stykk!

Magre vaniljefudge, 10 store
1,5 dl vikingmelk *
20 g (2ss) sukrin
20 g (2ss) sukringold *
15 g yaconsirup *
12 g smør, eg hadde kun lett

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle, og sett i mikroen på full guffe. Etter 5 minutt tar du bollen ut og rører litt. Sett den deretter inn igjen til du får en tjukk, karamell-farga masse. Dette kan ta litt tid, eg trur min stod i tilsammen 12 minutter (sjekk underveis!). Du kan også koke massen i en kjele, men dette vil ta litt tid, 40-50 minutter.

Strø litt havsalt eller maldonsalt (eg brukte sistnevnte) i bunnen av silikonformer/bakepapirkledd firkanta form. Hell deretter massen over i formene, og sett kjølig til karamellene er stivna. Eg satte i frysen fordi eg er frøken utålmodig, og deretter oppbevart kjøleskap til dei blei spist. Nyt 🙂

* Vikingmelk kan byttes med lett dessertfløte, fløte, soyafløte eller vikingmelkpulver iblanda vann.
* Sukringold kan byttes med sukrin, men sukringold gir en god smak.
* Yaconsirup kan byttes med andre typer sirup (f.eks agavesirup) eller ulike typer honning (f.eks akasiehonning).
Ved å bytte ingreidenser vil næringsinnhold, smak og konsistens muligens bli annerledes, så vær obs på det.

Tips!
Maldonsalte karameller var virkelig fantastisk godt! Søtt og salt sammen er uslåelig på fleire måter. Er du skeptisk til salte karameller, prøv gjerne berre ett par i første omgang. Du kan og variere karamellene ved å tilsette hakka nøtter, sukkerfri sjokoladebiter, tørka frukt etc – som du har i formene før du tilsetter karamellmassen.

Vil du ha sjokoladefugde?
Tilsett eg litt (15-20 g) sukkerfri, mørk eller lys sjokolade i karamellmassen når den var ferdig i mikroen, så smelta alt sammen. Det er virkelig sjokoladefudge som smelter på tunga ? Nydelig både med og uten maldonsalt, eg hadde også noken med hakka cashewnøtter og alle anbefales på det sterkaste.

Dette blir helgekosen på Lørdag, trur eg!
Det går så fort å slenge sammen ingrediensane og putte det i mikroen, raskere karameller finner man ikkje! Om du prøver oppskrifta, gi meg gjerne en tilbakemelding. Alltid kjekt å høre kva resultat andre har fått, og ikkje minst om dei falt i smak. Dette gjelder egentlig alt eg legger ut – det er veldig kjekt med ris og ros, og ord som forteller kva som kunne blitt gjort annleis. Eg setter og pris på at man skriver kor man har fått oppskrifta fra om man skriver blogginnlegg etc., har opplevd fleire tilfeller der mine oppskrifter har blitt posta forskjellige plasser og andre oppgir det som egen oppskrift. Berre sånn at dere veit det 🙂

118 kommentarer

 1. Det så fantastisk godt ut! Det må jeg lage 🙂

 2. Kan ikkje du pliiiiiiis lage ei liste over ka som e «must haves» i bakeskapet ditt og ei liste over kor du kan kjøpe det? det hadde vore fantastisk! e så mykje eg vil prøve her, men det e så mykje forskjellige ting i ingrediensene eg aldri har hørt om! takk på førehand <3

 3. eller eventuelt legge ut link bak ingrediensene. glømte å ta det med i forrige kommentar 🙂

 4. De så gode ut. Kan jeg bruke sånne silikonplater beregnet til isbiter? 🙂 Disse blir fredagskosen min i morgen. Ingen tvil. ALle ingrendienser i hus også, bortsett fra vikingmelk.

 5. etsprekereliv

  Såååå herlige de så ut!! Skal lages når jeg kommer hjem fra ferie. Og serriøst, ante ikke at fudgene i smågodthylla hadde så mange kalorier :O !!! vet jo at de ikke er noen sunnhetsbombe akkurat, men hjelpes, da går jeg heller for din variant 😉

 6. Hei, Dette har jeg prøvd mange ganger og feilet hveer gang…har stått på full guffe i 20 minutter i mikroen allikevel blir de ikke stive nok. Kan du ta bilde gjennom prosessen så man ser hvordan massen ser ut? Spurte dedication blogg om det samme men hun svarte ikke.

 7. Lovelyliller.com

  Nomnomnom :d Elsker «vikingmelk karameller» 😀

 8. Sunnere hverdag

  Disse må jeg teste 🙂 ser knallgode ut!

 9. blueday

  Hjelpes! Det så fantastisk godt ut 🙂 Dette må jeg prøve!

 10. Kaisa Elise

  Naaaaaaam !!

 11. Susanne Nesse

  Åh, sånne vikingmelk-karameller er sååå gode! Lagde karameller laget av vikingmelk for en stund tilbake jeg også, og de var veldig populære hos familien hjemme i jula! Det er helt fantastisk at det faktisk er mulig å lage sunne karameller, wihi 😀 Tror jeg må prøve din oppskrift også, de så skikkelig gode ut! Du er så flink 🙂

 12. Kamilla Haaland

  Så fantastisk godt ut!! Tror du det funker med honning i stedefor sirup?

 13. solveig

  elsker at du skriver på nynorsk, det er jo så nydelig. fortsett med det! også tusen takk for kjempebra blogg!

 14. Linda Marie Stuhaug

  solveig: Tusen takk for det! Det er faktisk første gangen noken har sagt via bloggen 🙂 Eg skriver akkurat som eg snakker, og kommer til å fortsette med det 🙂

 15. Linda Marie Stuhaug

  Kamilla Haaland: Hm, eg veit faktisk ikkje om det vil påvirke resultatet. Kan gi det ett forsøk, men eg vil ikkje garantere at det går. Gi meg gjerne en lyd om du prøver, så skal eg gjere det samme 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  Susanne Nesse: Ja, samme her! Mamma og pappa går å småspiser på dei daglig, og sitter å «mmm»- er for seg sjølv, hihi 🙂 Det er nesten for godt til å vere sant at desse er såpass magre og lette, når dei er så gode! Tusen takk, Susanne 🙂

 17. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Definitivt!

 18. Linda Marie Stuhaug

  blueday: Gjer det, du vil ikkje angre 🙂

 19. Linda Marie Stuhaug

  Sunnere hverdag: Det må du absolutt gjere! Raske, enkle og fantastisk gode 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  Lovelyliller.com: Då er vi to!! 🙂

 21. Linda Marie Stuhaug

  Mona: Følger du oppskrifte til punkt og prikke? F.eks yaconsirup er veldig viktig å ha riktig mengde på. Ellers kan eg absolutt legge ut steg-for-steg bilder, så det blir lettare for alle å få ett bedre resultat 🙂 Skal prøve å få det til i løpet av neste uke!

 22. Linda Marie Stuhaug

  etsprekereliv: Tusen takk for det 😀 eg fekk ett sjokk sjølv når eg fant ut kaloriinnholdet i kun en fudge i smågodthylla… når eg først setter igang med smågodt, så nøyer eg meg ikkje med berre tre for å sei det sånn 😉 Så eg velger magrere varianter som denne, når smaken er såpass god 😀

 23. Linda Marie Stuhaug

  Silje: Det kan du gjere ja, men då ville eg ha hatt dei i frysen til du skal løsne dei fra silikonplatene så dei «faller» ut uten å bli ødelagde 🙂 vikingmelk får du tak i på vanlig dagligvarebutikk, så håper du finner det! Lykke til, håper det smaker!

 24. Linda Marie Stuhaug

  Marte: Legge link i innlegget kan eg absolutt bli flinkare på 🙂

 25. Linda Marie Stuhaug

  Marte: Jo, det har eg faktisk tenkt å gjere! Så det kommer etterkvart 🙂 Supert at du kommer med ønsker, det setter eg pris på!

 26. Linda Marie Stuhaug

  Elise: Så kjekt å høre 🙂

 27. Iris Taklo

  Åh gud, nam 😀 Visste ikke at man kunne gjøre sånt i mikroen! Har strevd med koking gang på gang, jeg. Haha!

 28. Linda Marie Stuhaug

  Iris: Hehe, då er vi to altså! I mikroen går det veldig fort, og du slipper å stå å passe på heile tida. Det kan vi like 🙂

 29. Iris Taklo

  Ja det kan vi like veldig, veldig godt!! Så takk for den infoen 😀

 30. Linda Marie Stuhaug

  Iris: Berre hyggelig! 🙂

 31. Victoria

  Å nam, dente kan vi like! 🙂 Ha en flott helg! 🙂

 32. momoiro-chan (@jannemnaess)

  Åh, de ser jo så gode ut (spesielt med Maldon salt!), men jeg har prøvd meg på sånne karameller flere ganger uten hell. Nå kan jeg nesten ikke kaste bort flere dyre bokser med Vikingmelk føler jeg :/ Tror det må være noe «galt» med mikroen min altså, for det blir bare ikke bra :/ Kos deg med karameller og god helg 😀

 33. Åh, disse så skikkelig gode ut! 🙂 Tror jeg må prøve meg på de i helga. Du lager så sinnsykt mye godt! I jula lå jeg med influensa og ingenting fristet, men da jeg gikk innpå bloggen din fikk jeg masse tips, veldig inspirerende!! 🙂

 34. maren sørum

  må man bruke vikingmelk :-)? har ikke , og vil lage nå 😛

 35. Hvordan får du de så fine hjerter? Bruker du former?

 36. Kristiane Helle

  Hei! 🙂 trur du det vill funke og bruke walden farms pannecake sirup i denne oppskrifta ? då eg desverre ikkje har yaconsirup. 🙂 Må bare sei at eg har prøvd utrolig mange av oppskriftene dine, og ALLE har vært såååå gode! spessielt karamellpuddingen og sjokoladepuddingen, heheheh ! <3 du er så flink! tuuusentakk for all inspirasjon og at du deler dei fantastiske oppskriftene dine!

 37. Linda Marie Stuhaug

  Kristiane Helle: Det trur eg dessverre ikkje vil fungere. Du kan prøve, skal ikkje garantere at det ikkje funker, men i utgangspunktet krever det litt sirup for at karamellane skal bli stive. Gi gjerne ett pip om du prøver om korleis resultatet blei 🙂 Tuusen takk for hyggelige ord, Kristiane! Så kjekt at oppskriftene faller i smak hos fleire. God helg til deg 🙂

 38. Linda Marie Stuhaug

  AndreA: Ja, eg har hjerte-silikonformer 🙂

 39. Linda Marie Stuhaug

  maren sørum: Du kan bruke fløte / lett dessertfløte /soyafløte også 🙂

 40. Linda Marie Stuhaug

  Mari: Åh, så hyggelig å høre, Mari! Setter så utrulig stor pris på slike tilbakemeldinger 🙂 Håper eg kan inspirere deg videre! God helg til deg 🙂

 41. Linda Marie Stuhaug

  momoiro: Åh? Har du brukt både sukrin, sirup og smør i oppskriften din? Det er nemlig veldig avgjerande for å få ett stivt resultat. Men kan og vere mikroen som du skriver. Takk for det, god helg til deg også 🙂

 42. Linda Marie Stuhaug

  Victoria: Det kan vi absoutt! God helg til deg også 🙂

 43. Kristiane Helle

  Hei igjenn, hoho! 😀 tror du sånn vikingmelk pulver, man blander ut med vann fungerer ? de hadde bare det på butikken idag :S

 44. Kristiane Helle

  Laga disse nettopp, med vinkingmelkpulver (blandet ut i vann ofc, hihi) og honning siden jeg ikke hadde sirupen, og de ble knallgode! hoho 😀

 45. Caroline

  Nam! Hvordan blir disse i forhold til oppskriften din med lett dessertfløte? Lagde den typen hjemme i jula, og de fikk masse skryt! Tror jeg må prøve meg på disse også 🙂

 46. Linda Marie Stuhaug

  Caroline: De er litt ulike på smak og konsistens. Eg liker begge to like godt sjølv om de er litt forskjellige 🙂 Likte du de med lett dessertfløte, vil desse og falle i smak! Håper du liker de 🙂

 47. Linda Marie Stuhaug

  Kristiane Helle: Oi, ikkje verst – då veit eg at man også kan bruke både vikingmelkpulver iblanda vann og honning 🙂 supert du kommer med tilbakemelding – skal skrive dette i innlegget så fleire kan få det med seg!

 48. Linda Marie Stuhaug

  Kristiane Helle: Beklager for at eg ikkje svarte deg! Så kjekt med tilbakemelding at du fikk bar resultat 🙂

 49. Jeanette Elizabeth

  Lagde disse i går og jeg opplevde at røra ble litt klumpete i mikroen etter hvert, for lenge ?

 50. Linda Marie Stuhaug

  Jeanette Elizabeth: Hm, rørte du en gang underveis? Det har eg aldri opplevd før, uansett kor lenge dei har stått… korleis var dei etter kjøling da? Om du fullførte da selfølgelig 🙂

 51. Jeanette Elizabeth

  Rørte hvert minutt ca med skje 🙂 Kan det være fordi at jeg brukte meieri smør? hehe joda smaken var ike no å klage på 🙂

 52. Linda Marie Stuhaug

  Jeanette Elizabeth: Åja, då har du nok rørt for ofte, hehe. Trenger berre røre 1-2 ganger i heile prosessen. Då har det blitt «kaldare», og så kokt igjen for ofte, og det fører til at det kan klumpe seg, Rør litt mindre neste gang, så skal det gå greit 🙂

 53. Jeanette Elizabeth

  hehe ok var litt redd for oversvømmelse i mikroen serru 😀 For det rant over når jeg lot det stå i 5 min første omgang!

 54. Linda Marie Stuhaug

  Jeanette Elizabeth: Haha – eg skjønna! Litt større bolle, litt mindre røring så håper eg du får ett bra resultat neste gang 🙂

 55. Jeanette Elizabeth

  Da prøver jeg det til helgen 😀

 56. Linda Marie Stuhaug

  Jeanette Elizabeth: Gjer det! Håper det blir tommel opp 🙂

 57. OMG! Lagde disse i dag, men var litt uheldig første runden. Røra var for lenge i mikroen og ble brent.. Men klarte å smake hvor god røra var, så prøvde på nytt. Fy flate de var gode 😀 NAM!

 58. Linda Marie Stuhaug

  Malin: Så kjekt det gjekk bra andre gangen! Røra er fantastisk god, skal innrømme eg har klart å svi den ett par ganger sjølv også 😉 God helg til deg 🙂

 59. Bettina

  Har du noen gode forslag dersom man ikke har mikro ? 🙂

 60. Linda Marie Stuhaug

  Bettina: Du kan koke massen i en kjele også. Det vil ta litt tid, 45-60 minutter 🙂

 61. Hei! Testet ut oppskriften nå, men tok ca. 1 halv boks vikingmelk (gadd ikke måle opp), men veide resten og sløyfet smøret. Det smakte kjempegodt! Når du skriver at det skal bli en tjukk masse, hvor tjukk mener du da? Mulig å forme til karameller eller bare veldig tyktflytende?

 62. Linda Marie Stuhaug

  Ai.: Tusen takk for tilbakemelding, kjekt at dei falt i smak 🙂 Tjukk masse… tja – type ketshup konsistens? Bittelitt tynnere kanskje. Det skal vere tyktflytande 🙂

 63. Nydeleg godteri! Takk for oppskrifta! Eg var føre var og laga dobbel oppskrift, sidan det var fleire enn meg sjølv som skulle smake 😉 Måtte la det koke i microen ca 20 minutt før det fekk ok konsistens. Men då vart dei perfekte! Brukte sukrinmelis fordi eg ikkje hadde vanleg sukrin.

 64. Linda Marie Stuhaug

  Janne: Hehe, godt du var føre var – desse er ofte populære når dei blir vellykka 😀 Kjekt med tilbakemelding, og så bra oppskrifta falt i smak! Det tar enda lengre tid i mikoen når du har større mengde, så 20 minutt tar det nok ja 🙂

 65. De ser gode ut! Hadde tenkt til å prøve å lage det, så jeg kjøpte vikingmelk istad, men nå ser jeg at jeg trenger yaconsirup også. Hvor for man kjøpt det? Finnes det i butikken?

 66. Linda Marie Stuhaug

  Thea: Yaconsirup får du kjøpt på Iherb.com, økosjokolade.no eller helsekostbutikk 🙂 du kan erstatte det med f. eks agavesirup eller akasiehonning som du får kjøpt på vanlig matvarebutikk!

 67. De her lagde jeg i stad. Utrolig gode. Skal lage flere i morgen 😀

 68. Linda Marie Stuhaug

  Jane: Hipp hurra – så kjekt å høre 😀

 69. Cathinka

  Herregud, disse var gode! Karamell har alltid vært favorittgodteriet mitt, og tror kanskje disse er noen av de beste jeg noen gang har smakt! Wow, stå på! 😀

 70. Linda Marie Stuhaug

  Cathinka: Oi, tusen takk for herlig kompliment 😀 utrulig kjekt å høre at dei falt i smak!

 71. Prøvde disse i dag, herlighet så godt! Jeg har helt dilla på snickers for tiden, og blanda derfor inn 2ts med PB2 (vanlig) inn i fugden sammen med 10 hakkete usaltet peanøtter for en crunchy konsistens. Bøyer meg i hatten som Heidi Weng sier for deg! Takk for at du gjør hverdagen min mye bedre!

 72. Linda Marie Stuhaug

  Guro: Så utrulig kjekt å høre, Guro! Slike tilbakemeldinger får meg til å smile heile veien rundt <3 Tusen takk!!!

 73. Disse er fantastisk gode! Men når jeg lager de blir massen veldig seig og jeg får bare fire stk i slike små hjerteformer fra panduro. Kan det hende jeg koker massen for lenge?

 74. Linda Marie Stuhaug

  Mari: Da kjører du nok massen litt for lenge, for den skal ikkje vere seig – du skal kunne ta en spiseskei og «helle» ned i silikonformene. Prøv litt mindre neste gang 🙂 Korleis blir smak og konsistens?

 75. Shafrin Zaman

  Hvor mange kcal er det i hver bit sånn ca? 🙂

 76. Linda Marie Stuhaug

  Shafrin Zaman: Det står i innlegget 😉

 77. Anne Karin

  Disse ble fantastisk gode!!! Havner definitivt i påskeegget!

 78. Hei! Takk for denne oppskriften, de er supergode og jeg har laget de mange ganger! Men jeg finner ikke lett smør i butikkene.. Kun uten salt. Hvor får du tak i lett smør?

 79. Christine

  Hei! Jeg har prøvd meg på disse et par ganger, men tror ikke jeg får de heeelt til! Jeg har brukt Walden farms Caramel syrup, kan jo være det er derfor. De blir litt sånn «smulete» aktig og stivner ikke helt. Ellers så syns jeg det er en livsfarlig greie det med å bruke mikroen, hehe.. Det spruter, bobler og braker de 20 minuttene. Høres ut som hele mikroen skal sprenges! Skal teste ut med akasiehonning eller kjøpe yaconsirup neste gang 🙂

 80. Linda Marie Stuhaug

  Christine: Heisann Christine 🙂 Det er nok sirupen som gjer til det ja. Vil ikkje anbefale walden farms, du vil få masse bedre resultat med yaconsirup eller akasiehonning som du skriver! Har du veldig sterk varme på mikroen? Dette skjer aldri med meg nemlig 😉 Du kan jo koke i kjele som du heller ønsker det 🙂 God påske!

 81. Linda Marie Stuhaug

  Anette: Med lettsmør så meiner eg rett og slett berre soft flora light, den har dei fleste matvarebutikkane 🙂 Men det er best å bruke ekte smør, sånn at du veit det! Så kjekt å lese at dei er falt i smak hos deg 😀

 82. Linda Marie Stuhaug

  Anne Karin: Begge tomler opp 😀 Takk for tilbakemelding!

 83. Endelig har jeg prøvd å lage denne oppskriften. Super godt!Takk for all inspirasjon du gir 🙂

 84. Linda Marie Stuhaug

  Norunn: Så hyggelig! Veldig kjekt å vere til inspirasjon 🙂 Ha en strålende Søndagskveld Norunn!

 85. Kjersti

  Hei! Laget disse i går og i dag og må bare få si at de er knallgode. MEN tar bare 10-12 minutter i teflongryta mi på komfyren, veldig enkelt og raskt som alternativ til mikro.. Småkoker og jeg rører litt innimellom og passer godt på mot slutten. MVH Kjersit

 86. Linda Marie Stuhaug

  Kjersti: Såpass! Det går gjerne raskere i teflongryte da – det skal eg skrive på innlegget 🙂 takk for tilbakemelding og informajso, det setter eg pris på! God helg til deg 🙂

 87. De så SÅÅÅ gode ut ? Men går det ann å lage de uten mikroovn? 🙂

 88. Linda Marie Stuhaug

  Lucie: Joda, du kan steike den i ovnen på 180 grader 🙂

 89. Prøvde disse i går, men når jeg tok de opp fra fryseren til morgenen i dag før jeg dro på jobb var de ikke heeeelt faste. Virket egentlig smørbar. Skal vel ikke være det? Prøvesmakte og var veldig godt da 😀

 90. Linda Marie Stuhaug

  Aina: Nei, dei skai naturligvis ikkje vere det. Da trenger dei enten lengre tid i mikroen før du hadde dei i formen, eller så trenger den lengre tid på å stivne i fryseren 🙂 Prøv sistnevnte først gjerne!

 91. Andrea Walderhaug

  hei hei =) desse ser kjempe gode ut! =D Men jeg har aldri hørt om vikting melk… hvor får jeg kjøpt det? selges de på vanlige dagligvare butikker?

 92. Linda Marie Stuhaug

  Andrea Walderhaug: Vikingmelk er usøta, kondensert melk som du får kjøpt i en gul hermetikkboks på dagligvarebutikk 🙂

 93. Frøydis

  Hvor lenge holdes de gode?

 94. Linda Marie Stuhaug

  Frøydis: Vekesvis 🙂

 95. Jeg ville ha fudgekaramell til jul. Så jeg laget først dette i micro. Det ble egentlig ingen suksess. For å gjøre en lang historie kort så endte jeg opp med en utgave av denne i kasserolle med litt rørsukker – og det ble en stor suksess. Det gjorde konsistensen perfekt og mine ordinære rørsukker-fudge var det bare samboeren som foretrakk. (tipper mest fordi hun var skeptisk til sukrin til å starte med) Besteforeldre og barna ville helst ha denne.

 96. Linda Marie Stuhaug

  Geir E: Kva som gjorde det i mikroen til å ikkje bkli suksess? Trur nok resultatet hadde blitt nokelunde det samme uansett, så lenge du gir den nok tid i mikroen 🙂 Men kjekt det falt i smak!

 97. Kristin

  Dobbelt posjon står til kjøling nå + en posjon med lakris. Gleder meg! 🙂

 98. Linda Marie Stuhaug

  Kristin: Fantastisk! Håper virkelig det blir en suksess 🙂

 99. Kristin

  NYDELIG og litt til 😀 Tusen takk for at du deler!

 100. Linda Marie Stuhaug

  Kristin: Herlig! Virkelig en glede å dele, spesielt når det blir tatt så godt imot 🙂

 101. Lagde de med soyafløte igår, ble kjempe gode =)

 102. Linda Marie Stuhaug

  Linn: Synes soyafløte gir for masse smak, men kjekt det falt i smak hos deg 🙂

 103. Ida Therese

  Lagde disse i går og må bare få si HERREGUUUD så gode! Og så ufattelig lettvint. Da var helgesnopet i boks! Elsker slike enkle oppskrifter uten for mye kompliserte ingredienser. Tusen takk!

 104. Linda Marie Stuhaug

  Ida Therese: Så hyggelig tilbakemelding, tusen takk Ida Therese 🙂 Vi liker det raskt, godt og enkelt!

 105. Jan Erik

  Prøvd å lage disse fem ganger nå uten hell 🙁 Prøvd i micro, på komfyr, men blandingen setter seg aldri helt. Bruker sukrin gold, sukrin og vikingmelk, og smør. Noe som kan tilføres?

 106. Linda Marie Stuhaug

  Jan Erik: Du glømme yaconsirup ser det ut til? Massen skal bli ganske tjukk altså, så prøv å gi den enda meir tid kanskje 🙂

 107. Jan Erik

  Den har jeg glemt ja! Man er avhengig av den og ikke noe den kan erstattes med?:)

 108. Linda Marie Stuhaug

  Jan Erik: Aldri laga uten, trur man er ganske avhengig av den ja. Kan erstattes med anna type sirup, evt honning 🙂

 109. Jan Erik

  Da prøver jeg en gang til i dag og håper på godt resultat 🙂 Tusen takk for svar forresten, kan ikke spise sukker uten at huden reagerer, så oppskriftene dine er gull verdt 🙂

 110. Linda Marie Stuhaug

  Jan Erik: Så hyggelig at oppskriftene mine hjelper deg! Mange som får ulike reaksjoner på sukker, så sukkerfri varianter er jo heilt topp 🙂 Håper fudgen blir bedre neste gang. God påske 🙂

 111. Jan Erik

  De ble helt perfekte! Vet ikke om det var honning eller lengre tid i mikroen som gjorde det, men måtte ha de inne i nesten 30 minutter før jeg sa meg fornøyd med konsistensen. I dag kjører jeg på med lakrisfudge. Takk for hjelp til påskegodten! 🙂 God påske

 112. Linda Marie Stuhaug

  Jan Erik: Fantastisk! La oss sei det var en god blanding mellom ekstraingrediens og ekstratid i mikroen 🙂 Berre hyggelig – god påske til deg også!

 113. DAGSVERMER

  Sitter og spiser disse i skrivende stund og NAM! Jeg er imponert 🙂

 114. Linda Marie Stuhaug

  DAGSVERMER: Så hyggelig! Desse er absolutt en favoritt hos meg 🙂

 115. evelina

  Jeg har ikke vekt.. og aner ikke hvor mye 15 gram yaconsirup er… en spiseskje? to?

 116. Linda Marie Stuhaug

  evelina: En god spiseskei 🙂

 117. blandinga mi for ut over hele microen.. dette er vell ikke meningen?

 118. Linda Marie Stuhaug

  Marie: Nei, du må bruke en ganske stor bolle, for blandinga koker!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *