Sukkerfri bringebærfromasj med kun 4 ingredienser!

Eller du kan lage akkurat den smaken du ønsker, ved å bytte ut saften med din favorittsmak!
Då kan man variere fromasjen i mange ulike varianter…

Men eg må få starte med å sei WOW for en respons på oppskriftene mine i helga! Spesielt de magre vaniljefudge karamellene med maldonsalt eg la ut på Torsdag. Eg mista tellinga etterkvart på kor mange tagger eg har fått på instagram & kommentarer her på bloggen – men eg har fått minst 15 tilbakemeldinger på andre som har prøvd og lykkes med oppskrifta på desse. Det syns eg er utrulig kjekt, det var tydligvis ei oppskrift som falt i smak 🙂 Eg har masse meir på "lager" framover – dere har fortsatt masse å glede dere til! Ikkje berre sunnere søtsaker, men også frukost- og lunsjtips, middagsoppskrifter og innlegg innen trening&kosthold.

Når det er sagt, så må eg tilføye at innlegget på karamellane er endra innen ingrediensbytting. Vikingmelk kan byttes med vikingmelkpulver blanda med vann / fløte / søyafløte ~ yaconsirup kan byttes med både andre typer sirup og ulike typer honning, som akasiehonning ~ sukringold kan byttes ved å kun bruke sukrin. Smak og konsistens vil nok bli litt annleis enn originaloppskirfta, men det skal fungere med tanke på smak og konsistens, mange gode tilbakemeldinger på fleire varianter!

Tilbake til bringebærfromasjen! Dette er nok til 1 porsjon:
120 g mager kesam/gresk yoghurt
30 g fun light, bringebær – eller den smaken du vil ha
1,5 plate gelatin
1 ss varm funlight
1 eggekvitte (1/2)

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn. I mellomtida stivpisker du en eggekvitte med miksmaster og setter den til side. Bland sammen mager kesam (du kan også bruke andre typer yoghurter) og fun light saft i smaken du ønsker. Varm 1 ss saft i en liten kopp i mikroen, skvis ut vatnet av dei bløtlagde gelatinplatene og smelt dei i den varme safta. Tilsett gelatinblandinga i mager kesamblandinga, og rør godt – gjerne med miksmaster. Deretter vender du inn halvparten av den stivpiska eggekvitten med en slikkepott, pass på å vende forsiktig så du ikkje mister for masse luft, men alt skal blandast godt. Ha i en skål og sett kjølig.

Fromasjen er spiseklar etter ett par timer i kjøleskapet, men kan også fint stå med plast over noken dager. Doble oppskriften om du ønsker å lage 2 porsjoner, då kan du også bruke heile eggekvitten.

Det var fantastisk godt med litt heimelaga, sukkerfritt bringebærsyltetøy. Fromasjen trenger i grunn ikkje tilbehør, men bruk det du ønsker om du likevell vil ha det! Kan anbefale frisk frukt/bær, sukkerfritt syltetøy i ulike varianter, usalta nøtter eller kanskje heimelaga bringebærcoulis, som du kan lage veldig raskt og lettvint 🙂

God Søndagskveld då, godtfolk!
Sender over ett stort smil til dere alle sammen 🙂


Trykk her eller på bildet ovenfor om du ønsker å følge meg på facebook!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

30 kommentarer

  1. Kamilla Haaland

    så godt ut!!

  2. Tiffany & Daisy

    Så delikat og fint ut! 🙂

  3. Lovelyliller.com

    ELSKEr fromage! 😀 Bruker å lage litervis når jeg først lager og storkoser meg ^^

  4. Camilla Larsen

    Nam det så godt ut! Må prøves ut 😀

  5. Sanne Skar

    Takk for oppskrift! Så veldig godt ut:)

  6. Marlene Nilsen

    ser godt ut 🙂

  7. Tonje Volden Medby

    Takk for alle oppskriftene du legger ut altså! Blir så inspirert av det både her og på instagram 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Tonje Volden Medby: Tusen takk for kjekke ord, Tonje! Det betyr SÅ masse 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    Marlene Nilsen: Så bra 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Sanne Skar: Versegod! Det er virkelig knallgodt 🙂

  11. Linda Marie Stuhaug

    Camilla Larsen: Så kjekt å høre, håper det smaker 😀

  12. Linda Marie Stuhaug

    Lovelyliller.com: Jaa, det er så lett&enkelt! Dette var ett prøveprosjekt, men eg kommr nok til å lage større lading neste gang 🙂

  13. Linda Marie Stuhaug

    Tiffany & Daisy: Tusen takk for det! 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Kamilla Haaland: Så bra! 🙂

  15. Utrolig fin blogg du har! 🙂 Kommer virkelig til å følge med på bloggen din.

  16. Linda Marie Stuhaug

    Helene: Så hyggelig, tusen takk 🙂

  17. Linda Taylor

    Åh, nå fikk jeg hvertfall lyst på noe søtt. Synd det kun er søndag 🙁

  18. Linda Marie Stuhaug

    Linda Taylor: Hehe, kjekt eg klarte å friste da 🙂

  19. Endelig en bra blogg med superbra og kreativ mat 🙂 Tusen takk for at du har startet !! 😀

  20. Det ser aldeles fantastisk ut!

  21. Linda Marie Stuhaug

    Elise: Så kjekt å høre – tusen takk 🙂

  22. Linda Marie Stuhaug

    Aina: TUSEN takk for en sånn tilbakemelding 😀 Det er akkurat sånne som deg som får meg til å fortsette!

  23. Denne har jeg tenkt til å prøve i dag, men tenkte å prøve med vanlig kesam, for jeg er ikke akkurat på slankern 🙂

  24. Linda Marie Stuhaug

    Lisa: Haha, det er ikkje eg heller… bruk gjerne vanlig kesam om du foretrekker det 🙂

  25. Nam! Så enkelt og så godt! Ny favoritt hos meg 🙂

  26. Linda Marie Stuhaug

    Celina: Ikkje sant? Det er så greit når desserten både er sunn, enkel, rask og ikkje så krevande 🙂

  27. Christel

    Denne ble utrolig luftig og god! Frisk på smaken, passet veldig godt med friske bær til 🙂 Jeg kommer til å lage denne igjen 🙂

  28. Linda Marie Stuhaug

    Christel: Så kjekt den falt i smak hos deg Christel, takk for tilbakemelding 🙂

  29. Hei Holder på å lage denne nå, men funlight står to ganger, 1 gang som 30 g og en gang som 1 SS. Skal det være begge deler? Utblandet eller rett fra flaska?

  30. Linda Marie Stuhaug

    Linn: Hei! Det er ublanda saft. Som du ser så skal du bruke den «1 ss» til å smelte gelatin i, så du skal tilsette safta to ganger 🙂