Linda Stuhaug

Annonse

12. januar 2014

Sukkerfri bringebærfromasj med kun 4 ingredienser!

Sukkerfri bringebærfromasj med kun 4 ingredienser!
Eller du kan lage akkurat den smaken du ønsker, ved å bytte ut saften med din favorittsmak! Då kan man variere fromasjen i mange ulike varianter…
Men eg må få starte med å sei WOW for en respons på oppskriftene mine i helga! Spesielt de magre vaniljefudge karamellene med maldonsalt eg la ut på Torsdag. Eg mista tellinga etterkvart på kor mange tagger eg har fått på instagram & kommentarer her på bloggen – men eg har fått minst 15 tilbakemeldinger på andre som har prøvd og lykkes med oppskrifta på desse. Det syns eg er utrulig kjekt, det var tydligvis ei oppskrift som falt i smak 🙂 Eg har masse meir på "lager" framover – dere har fortsatt masse å glede dere til! Ikkje berre sunnere søtsaker, men også frukost- og lunsjtips, middagsoppskrifter og innlegg innen trening&kosthold.
Når det er sagt, så må eg tilføye at innlegget på karamellane er endra innen ingrediensbytting. Vikingmelk kan byttes med vikingmelkpulver blanda med vann / fløte / søyafløte ~ yaconsirup kan byttes med både andre typer sirup og ulike typer honning, som akasiehonning ~ sukringold kan byttes ved å kun bruke sukrin. Smak og konsistens vil nok bli litt annleis enn originaloppskirfta, men det skal fungere med tanke på smak og konsistens, mange gode tilbakemeldinger på fleire varianter!
Tilbake til bringebærfromasjen! Dette er nok til 1 porsjon: 120 g mager kesam/gresk yoghurt 30 g fun light, bringebær – eller den smaken du vil ha 1,5 plate gelatin 1 ss varm funlight 1 eggekvitte (1/2)
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn. I mellomtida stivpisker du en eggekvitte med miksmaster og setter den til side. Bland sammen mager kesam (du kan også bruke andre typer yoghurter) og fun light saft i smaken du ønsker. Varm 1 ss saft i en liten kopp i mikroen, skvis ut vatnet av dei bløtlagde gelatinplatene og smelt dei i den varme safta. Tilsett gelatinblandinga i mager kesamblandinga, og rør godt – gjerne med miksmaster. Deretter vender du inn halvparten av den stivpiska eggekvitten med en slikkepott, pass på å vende forsiktig så du ikkje mister for masse luft, men alt skal blandast godt. Ha i en skål og sett kjølig.
Fromasjen er spiseklar etter ett par timer i kjøleskapet, men kan også fint stå med plast over noken dager. Doble oppskriften om du ønsker å lage 2 porsjoner, då kan du også bruke heile eggekvitten.
Det var fantastisk godt med litt heimelaga, sukkerfritt bringebærsyltetøy. Fromasjen trenger i grunn ikkje tilbehør, men bruk det du ønsker om du likevell vil ha det! Kan anbefale frisk frukt/bær, sukkerfritt syltetøy i ulike varianter, usalta nøtter eller kanskje heimelaga bringebærcoulis, som du kan lage veldig raskt og lettvint 🙂
God Søndagskveld då, godtfolk! Sender over ett stort smil til dere alle sammen 🙂
Trykk her eller på bildet ovenfor om du ønsker å følge meg på facebook!

Eller du kan lage akkurat den smaken du ønsker, ved å bytte ut saften med din favorittsmak!
Då kan man variere fromasjen i mange ulike varianter…

Men eg må få starte med å sei WOW for en respons på oppskriftene mine i helga! Spesielt de magre vaniljefudge karamellene med maldonsalt eg la ut på Torsdag. Eg mista tellinga etterkvart på kor mange tagger eg har fått på instagram & kommentarer her på bloggen – men eg har fått minst 15 tilbakemeldinger på andre som har prøvd og lykkes med oppskrifta på desse. Det syns eg er utrulig kjekt, det var tydligvis ei oppskrift som falt i smak 🙂 Eg har masse meir på "lager" framover – dere har fortsatt masse å glede dere til! Ikkje berre sunnere søtsaker, men også frukost- og lunsjtips, middagsoppskrifter og innlegg innen trening&kosthold.

Når det er sagt, så må eg tilføye at innlegget på karamellane er endra innen ingrediensbytting. Vikingmelk kan byttes med vikingmelkpulver blanda med vann / fløte / søyafløte ~ yaconsirup kan byttes med både andre typer sirup og ulike typer honning, som akasiehonning ~ sukringold kan byttes ved å kun bruke sukrin. Smak og konsistens vil nok bli litt annleis enn originaloppskirfta, men det skal fungere med tanke på smak og konsistens, mange gode tilbakemeldinger på fleire varianter!

Tilbake til bringebærfromasjen! Dette er nok til 1 porsjon:
120 g mager kesam/gresk yoghurt
30 g fun light, bringebær – eller den smaken du vil ha
1,5 plate gelatin
1 ss varm funlight
1 eggekvitte (1/2)

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn. I mellomtida stivpisker du en eggekvitte med miksmaster og setter den til side. Bland sammen mager kesam (du kan også bruke andre typer yoghurter) og fun light saft i smaken du ønsker. Varm 1 ss saft i en liten kopp i mikroen, skvis ut vatnet av dei bløtlagde gelatinplatene og smelt dei i den varme safta. Tilsett gelatinblandinga i mager kesamblandinga, og rør godt – gjerne med miksmaster. Deretter vender du inn halvparten av den stivpiska eggekvitten med en slikkepott, pass på å vende forsiktig så du ikkje mister for masse luft, men alt skal blandast godt. Ha i en skål og sett kjølig.

Fromasjen er spiseklar etter ett par timer i kjøleskapet, men kan også fint stå med plast over noken dager. Doble oppskriften om du ønsker å lage 2 porsjoner, då kan du også bruke heile eggekvitten.

Det var fantastisk godt med litt heimelaga, sukkerfritt bringebærsyltetøy. Fromasjen trenger i grunn ikkje tilbehør, men bruk det du ønsker om du likevell vil ha det! Kan anbefale frisk frukt/bær, sukkerfritt syltetøy i ulike varianter, usalta nøtter eller kanskje heimelaga bringebærcoulis, som du kan lage veldig raskt og lettvint 🙂

God Søndagskveld då, godtfolk!
Sender over ett stort smil til dere alle sammen 🙂


Trykk her eller på bildet ovenfor om du ønsker å følge meg på facebook!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg