Linda Stuhaug

Annonse

Oppskrift: sunnere nøttebar med sjokoladetrekk

Oppskrift: sunnere nøttebar med sjokoladetrekk
I utgangspunktet kalte eg desse for snickerbar / snickerskuler, men eg har ikkje det lille karamell-laget som absolutt er nødvendig for å kunne gi dei navnet snickers! Det kom eg på i ettertid, og derfor har desse herlighetene fått nytt navn; nøttebar. Men alt i alt gav det meg ny inspirasjon, så en skikkelig snickersbar dukker nok opp her snart det også 😉 Om du ønsker kan du ta ett tynt lag med f.eks yaconsirup mellom lagene, så vips er det ett hakk nærmere snickers! Uansett blei smaken, konsistensen og crunchen så god at eg berre må dele oppskriften med dere! Det er ikkje mange ingrediensene som skal til for å få til desse, og dei er veldig raske og enkle å lage 🙂
Nøttebar / nøttekuler 4 ss PB2 peanøttpulver 1 ss sukrinmelis Bittelitt salt Vatn til passe konsistens ~ Cashewnøtter / peanøtter Sukkefri sjokolade
Bland sammen peanøttpulver, sukrinmelis og en klype salt i en bolle. Spe med vatn og rørr godt mellom kvar gang til du får tjukk masse som går an å forme med hendene uten at det klisser – her gjelder det å vere forsiktig å prøve seg fram til riktig mengde! La det gjerne stå litt kaldt før du former den, men du kan også gjere det med en gang. ? Eg lagde tre nøttekuler og en nøttebar, berre for å prøve ut begge delene. Inni nøttekulene har eg ei cashewnøttt, og trilla peanøtt"deiga" rundt. Nøttebaren lagde eg ved å forme "deiga" rektangulær, pressa usalta cashewnøtter nedi (bruk dei nøttene du foretrekker). Deretter smelta eg litt sukkerfri, mørk sjokolade som eg sprøyta over både nøttekulene og nøttebarene. Sett kaldt i frys eller kjøleskap til sjokoladen er stivna – og oppbevar i kjøleskap om det er ei stund til dei skal spisast.
Peanøttpulver inneholder bittelitt sukker, så dei er ikkje heilt sukkerfrie. Men dei er både glutenfrie og melkefrie om du bruker melkefri sjokolade som topping! For dere som er usikre på kva PB2 peanøttpulver er, så er det avfetta peanøtter i pulverform med 85% mindre kalorier enn vanlig peanøttsmør. Smaken er etter mi meining (og eg veit ganske mange andre si) fantastisk god, og masse bedre enn vanlig peanøttsmør. Man kan bruke det på samme måte som peanøttsmør, eller bake/lage konfekt med det, bruke som glasur, som en god smakstilsetter i havregrøt etc, det er knallgodt i speltlomper, som "dip" til eplesnacks, peaøttsaus over is, og masse masse meir! Pulver / vannmengde avgjer konsistensen, men smaken er like god uansett. Du bestiller det på Iherb – er du ny innenfor bestilling derfra kan du lese min Iherb-guide her! Håper du blei litt klokare 🙂
Eg har også laga peanut- toffe, der grunnoppskrifta er den samme, men laga på en litt anna måte!
Du ser kanskje litt forskjell på fargene. Her har eg brukt PB2 reint peanøttpulver, mens på dagens snickersoppskrift har eg brukt PB2 peanøttpulver med hint av sjokolade. Sistnevnte er min favoritt, men begge er kjempegode 🙂
Eg skar opp i mindre biter så det var nok til alle – dere har jo hørt før at lykken er til for å deles. (Men så blir eg dobbelt så lykkelig av å spise begge eller alle sjølv da, så det er vinn-vinn situasjon uansett!)
Fleire som er glad i PB2 peanøttpulver, eller kanskje du har ei god oppskrift eller ett tips du vil dele? 🙂

I utgangspunktet kalte eg desse for snickerbar / snickerskuler, men eg har ikkje det lille karamell-laget som absolutt er nødvendig for å kunne gi dei navnet snickers! Det kom eg på i ettertid, og derfor har desse herlighetene fått nytt navn; nøttebar. Men alt i alt gav det meg ny inspirasjon, så en skikkelig snickersbar dukker nok opp her snart det også 😉 Om du ønsker kan du ta ett tynt lag med f.eks yaconsirup mellom lagene, så vips er det ett hakk nærmere snickers! Uansett blei smaken, konsistensen og crunchen så god at eg berre må dele oppskriften med dere! Det er ikkje mange ingrediensene som skal til for å få til desse, og dei er veldig raske og enkle å lage 🙂

Nøttebar / nøttekuler
4 ss PB2 peanøttpulver
1 ss sukrinmelis
Bittelitt salt
Vatn til passe konsistens
~
Cashewnøtter / peanøtter
Sukkefri sjokolade

Bland sammen peanøttpulver, sukrinmelis og en klype salt i en bolle. Spe med vatn og rørr godt mellom kvar gang til du får tjukk masse som går an å forme med hendene uten at det klisser – her gjelder det å vere forsiktig å prøve seg fram til riktig mengde! La det gjerne stå litt kaldt før du former den, men du kan også gjere det med en gang.
?
Eg lagde tre nøttekuler og en nøttebar, berre for å prøve ut begge delene. Inni nøttekulene har eg ei cashewnøttt, og trilla peanøtt"deiga" rundt. Nøttebaren lagde eg ved å forme "deiga" rektangulær, pressa usalta cashewnøtter nedi (bruk dei nøttene du foretrekker). Deretter smelta eg litt sukkerfri, mørk sjokolade som eg sprøyta over både nøttekulene og nøttebarene. Sett kaldt i frys eller kjøleskap til sjokoladen er stivna – og oppbevar i kjøleskap om det er ei stund til dei skal spisast.

Peanøttpulver inneholder bittelitt sukker, så dei er ikkje heilt sukkerfrie. Men dei er både glutenfrie og melkefrie om du bruker melkefri sjokolade som topping! For dere som er usikre på kva PB2 peanøttpulver er, så er det avfetta peanøtter i pulverform med 85% mindre kalorier enn vanlig peanøttsmør. Smaken er etter mi meining (og eg veit ganske mange andre si) fantastisk god, og masse bedre enn vanlig peanøttsmør. Man kan bruke det på samme måte som peanøttsmør, eller bake/lage konfekt med det, bruke som glasur, som en god smakstilsetter i havregrøt etc, det er knallgodt i speltlomper, som "dip" til eplesnacks, peaøttsaus over is, og masse masse meir! Pulver / vannmengde avgjer konsistensen, men smaken er like god uansett. Du bestiller det på Iherb – er du ny innenfor bestilling derfra kan du lese min Iherb-guide her! Håper du blei litt klokare 🙂

Eg har også laga peanut- toffe, der grunnoppskrifta er den samme, men laga på en litt anna måte!



Du ser kanskje litt forskjell på fargene. Her har eg brukt PB2 reint peanøttpulver, mens på dagens snickersoppskrift har eg brukt PB2 peanøttpulver med hint av sjokolade. Sistnevnte er min favoritt, men begge er kjempegode 🙂

Eg skar opp i mindre biter så det var nok til alle – dere har jo hørt før at lykken er til for å deles.
(Men så blir eg dobbelt så lykkelig av å spise begge eller alle sjølv da, så det er vinn-vinn situasjon uansett!)

Fleire som er glad i PB2 peanøttpulver, eller kanskje du har ei god oppskrift eller ett tips du vil dele? 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg