Linda Stuhaug

Annonse

15. januar 2014

Krema karrikyllingsuppe!

Krema karrikyllingsuppe!
Oppskrifta på gårsdagens middag blei etterspurt på instagram @lindastuhaug i går. Og når eg er fornøgd med resultatet, så er no det en selfølge at eg vil dele oppskriften med dere! Suppe passer perfekt no som temperaturen er såpass kald, og det er jo på denne årstiden det gjerne passer aller best. Denne blei utrulig god – fyldig og krema med mange gode smaker! Håper eg kan friste –
Dette brukte eg, nok suppe til 4-5 personer 1/2 løk, grovhakka 2 ss olje/smør – eg brukte kokosolje 1 ts chilli – du kan godt bruke fersk 2 ts karri 1 ts red curry paste 2 liter vatn 1 boks kokosmelk – eg brukte fullfett 2 ts sukrin Maisennajevning Grønnsaker – eg brukte sopp, purre og gulerøtter Kylling – stekt i karri og pepper
Framgangsmetode 1. Fres løk, chilli, karri og red curry paste i oljen på middels varme til løken blir blank og fin. Spe på med vatn og to terninger med kyllingbuljong. La det koke opp å trekke ut smak.
2. I mellomtida kan du skjære kylling (eg brukte 600 g, og det var rikelig!) i passende biter, og steike sammen med litt karri, pepper eller det krydderet du foretrekker.
3. Sil deretter kyllingkraften så du får ut løkbitene, og ha krafta tilbake i kjelen. Tilsett en boks med kokosmelk – eg brukte kun den stive delen av fullfett kokosmelk, som man får når boksen står kaldt. Bruk evt. lett kokosmelk om du foretrekker det.
4. Deretter rører du maisenna ut i vann, lar krafta koke mens du forsiktig heller maisennajevning og rører til suppa har fått konsistensen du ønsker. Smak til suppa med sukrin, salt, pepper, chilli og karri. Ha kyllingbitene og grønnsaker i krafta – la det blir varmt og server!
Eg hadde strimla grønnsakene â la julienne – altså tynne strimler på ca 2 mm x 4 cm. Derfor trengte dei i utgangspunktet ingen koketid – skjærer du grønnsakene annleis vil dei gjerne trenge litt tid i kjelen, så da tilsetter du dei rett og slett berre litt før i prosessen 🙂
Suppe blir det definitivt meir av framover – i ulike varianter! Fortell meg gjerne kva du favorittsuppe er, så kan det hende eg får litt inspirasjon 🙂

Oppskrifta på gårsdagens middag blei etterspurt på instagram @lindastuhaug i går.
Og når eg er fornøgd med resultatet, så er no det en selfølge at eg vil dele oppskriften med dere! Suppe passer perfekt no som temperaturen er såpass kald, og det er jo på denne årstiden det gjerne passer aller best. Denne blei utrulig god – fyldig og krema med mange gode smaker! Håper eg kan friste –

Dette brukte eg, nok suppe til 4-5 personer
1/2 løk, grovhakka
2 ss olje/smør – eg brukte kokosolje
1 ts chilli – du kan godt bruke fersk
2 ts karri
1 ts red curry paste
2 liter vatn
1 boks kokosmelk – eg brukte fullfett
2 ts sukrin
Maisennajevning
Grønnsaker – eg brukte sopp, purre og gulerøtter
Kylling – stekt i karri og pepper

Framgangsmetode
1. Fres løk, chilli, karri og red curry paste i oljen på middels varme til løken blir blank og fin. Spe på med vatn og to terninger med kyllingbuljong. La det koke opp å trekke ut smak.

2. I mellomtida kan du skjære kylling (eg brukte 600 g, og det var rikelig!) i passende biter, og steike sammen med litt karri, pepper eller det krydderet du foretrekker.

3. Sil deretter kyllingkraften så du får ut løkbitene, og ha krafta tilbake i kjelen. Tilsett en boks med kokosmelk – eg brukte kun den stive delen av fullfett kokosmelk, som man får når boksen står kaldt. Bruk evt. lett kokosmelk om du foretrekker det.

4. Deretter rører du maisenna ut i vann, lar krafta koke mens du forsiktig heller maisennajevning og rører til suppa har fått konsistensen du ønsker. Smak til suppa med sukrin, salt, pepper, chilli og karri. Ha kyllingbitene og grønnsaker i krafta – la det blir varmt og server!

Eg hadde strimla grønnsakene â la julienne – altså tynne strimler på ca 2 mm x 4 cm. Derfor trengte dei i utgangspunktet ingen koketid – skjærer du grønnsakene annleis vil dei gjerne trenge litt tid i kjelen, så da tilsetter du dei rett og slett berre litt før i prosessen 🙂

Suppe blir det definitivt meir av framover – i ulike varianter!
Fortell meg gjerne kva du favorittsuppe er, så kan det hende eg får litt inspirasjon 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg