Linda Stuhaug

Annonse

16. januar 2014

Oppskrift: cookie dough i fleire varianter – sukkerfri, glutenfri & melkefri

Oppskrift: cookie dough i fleire varianter – sukkerfri, glutenfri & melkefri
Cookie dough, det høres litt bedre ut enn kakedeig som det heite på godt norsk. Dette er ei oppskrift som virkelig smaker cookie dough – både smaken og konsistensen blei akkurat som eg ville! Sammensetningen av ingredienser høres gjerne litt rar ut – men det gjer til at dei er proppfulle av vitaminer, mineraler, sunt fett, fiber og metter godt. Eg har nemlig fått augene opp for dadler, smakte det for første gang i helga. Noke så godt! Eg fatter ikkje at eg ikkje har smakt det før, eller har brukt det i baksten, eg bytter lett ut sjokoladen med dadler innimellom framover. Eg har prøvd meg litt fram på kjøkkenet med dadler i fokus, og eg må berre dele denne oppskriften på herlig cookie dough som eg lagde for noken dager siden. Dei er ikkje tilsatt sukker, og er både glutenfri og melkefri om du bruker melkefritt smøt og sjokolade.
Cookie dough 50 g havregryn 70 g usalta cashewnøtter 3 dadler, ca 60 g – husk å fjerne stein 2 ss sukringold * 10 steviadråper, english toffee * En klype salt 15 g smelta smør * 20 g sukkerfri sjokolade Evt. en skvett vann
* Sukringold kna byttes med anna tilsvarande søtning, som sukrinmelis, sukrin+ etc. Steviadråper english toffee er ikkje nødvendig om du ikkje har det. Erstatt det eventuelt med steviadråper i en anna smak, eller vaniljeessens. Som smør kan du også bruke kokossmør, eller kesam om du ønsker en magrere variant. Bruk melkefritt smør og melkefri sjokolade om vil lage oppskrifta melkefri.
Ha alle ingrediensene utenom smelta smør og sjokolade i en foodprosessor, og kjør til alt er klumpfritt. Ha over i en bolle og tilsett hakka sjokolade og smelta smør. Vend godt, og bruk en skvett vatn om det er nødvendig. Kjenn etter med hendene, deiga skal kunne gå an å forme uten å vere klissette. Form til "cookie dough-kuler" , "cookie dough- energibar" eller "cookie dough småbiter". Oppbevar i kjøleskap – de holder seg i fleire dager.
"Cookie dough- kuler" – som snacks, dessert eller på bordet så alle kan forsyne seg. Nydelig med en kopp kaffi! ?
"Cookie dough- energibar" – pakk inn i plast eller aluminiumsfolie, ta med deg i veska og bruk som mellommåltid, før/etter trening eller om sulten sniker seg innpå. ?
"Cookie dough- småbiter" – perfekt over yoghurtblandinger, havregrøt, is etc. ?
Eg har også enda ett tips til kva denne cookie dough-en kan brukes til, men den oppskrifta fortjener virkelig ett eget innlegg 🙂 Ikkje vær skeptisk til dadlene om du ikkje liker / ikkje har smakt det før – det er dei som gir en fyldig konsistens og god søtsmak. Og forresten – dei som er glad i Questbaren i "Chocolate chip cookie dough" kan eg nesten garantere liker denne… Det er absolutt min favoritt questbar!
Kva pleier du å bruke dadler til? Eg har fått smaken på det – og vil bruke det masse framover! Fått noken tips å surre bacon rundt, og eg gleda meg til å prøve det 🙂

Cookie dough, det høres litt bedre ut enn kakedeig som det heite på godt norsk.
Dette er ei oppskrift som virkelig smaker cookie dough – både smaken og konsistensen blei akkurat som eg ville! Sammensetningen av ingredienser høres gjerne litt rar ut – men det gjer til at dei er proppfulle av vitaminer, mineraler, sunt fett, fiber og metter godt. Eg har nemlig fått augene opp for dadler, smakte det for første gang i helga. Noke så godt! Eg fatter ikkje at eg ikkje har smakt det før, eller har brukt det i baksten, eg bytter lett ut sjokoladen med dadler innimellom framover. Eg har prøvd meg litt fram på kjøkkenet med dadler i fokus, og eg må berre dele denne oppskriften på herlig cookie dough som eg lagde for noken dager siden. Dei er ikkje tilsatt sukker, og er både glutenfri og melkefri om du bruker melkefritt smøt og sjokolade.

Cookie dough
50 g havregryn
70 g usalta cashewnøtter
3 dadler, ca 60 g – husk å fjerne stein
2 ss sukringold *
10 steviadråper, english toffee *
En klype salt
15 g smelta smør *
20 g sukkerfri sjokolade
Evt. en skvett vann

* Sukringold kna byttes med anna tilsvarande søtning, som sukrinmelis, sukrin+ etc. Steviadråper english toffee er ikkje nødvendig om du ikkje har det. Erstatt det eventuelt med steviadråper i en anna smak, eller vaniljeessens. Som smør kan du også bruke kokossmør, eller kesam om du ønsker en magrere variant. Bruk melkefritt smør og melkefri sjokolade om vil lage oppskrifta melkefri.

Ha alle ingrediensene utenom smelta smør og sjokolade i en foodprosessor, og kjør til alt er klumpfritt. Ha over i en bolle og tilsett hakka sjokolade og smelta smør. Vend godt, og bruk en skvett vatn om det er nødvendig. Kjenn etter med hendene, deiga skal kunne gå an å forme uten å vere klissette. Form til "cookie dough-kuler" , "cookie dough- energibar" eller "cookie dough småbiter". Oppbevar i kjøleskap – de holder seg i fleire dager.


"Cookie dough- kuler" – som snacks, dessert eller på bordet så alle kan forsyne seg. Nydelig med en kopp kaffi!
?


"Cookie dough- energibar" – pakk inn i plast eller aluminiumsfolie, ta med deg i veska og bruk som mellommåltid, før/etter trening eller om sulten sniker seg innpå.
?


"Cookie dough- småbiter" – perfekt over yoghurtblandinger, havregrøt, is etc.
?

Eg har også enda ett tips til kva denne cookie dough-en kan brukes til, men den oppskrifta fortjener virkelig ett eget innlegg 🙂 Ikkje vær skeptisk til dadlene om du ikkje liker / ikkje har smakt det før – det er dei som gir en fyldig konsistens og god søtsmak. Og forresten – dei som er glad i Questbaren i "Chocolate chip cookie dough" kan eg nesten garantere liker denne… Det er absolutt min favoritt questbar!

Kva pleier du å bruke dadler til?
Eg har fått smaken på det – og vil bruke det masse framover! Fått noken tips å surre bacon rundt, og eg gleda meg til å prøve det 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg