Linda Stuhaug

Annonse

17. januar 2014

Oppskrift: sukkerfri&mager brownies + nytt hår!

Oppskrift: sukkerfri&mager brownies + nytt hår!
En oppskrift – mange muligheter! Denne kjenner nok mange igjen – den sunne sjokoladekaka / browniesen eg har lagt ut tidligere. Det er rart med det, ved å kutte bakepulver og steike kaka litt mindre blir det brownies. Med bakepulver og litt lenger steiketid så blir det sjokoladekake – og med fleire muligheter innenfor begge to! Men denne gangen har eg laga en ny variant, nemlig nøtte- brownies med smak av skikkelig sjokolade og hint av peanøtt. Oppskrifta på sjokolademuffins med innbakt peanøttglasur er også med her – den som eg har glømt vekk i fleire måneder no…
Som eg har sagt før, så har eg laga denne kaka i over 4 år. Det var mi første kakeoppskrift på denne bloggen, og har blitt tatt godt imot allerede fra første stund. Den er blant topp 5 mest laga med best tilbakemeldinger fra dere lesere, og no håper eg at eg kanskje klarer å friste enda fleire! Den er sukkerfri, mager, kalorilett, glutenfri (om dagens oppskrift følges, evt. uten proteinpulver) og veldig god
Skjær i passelige kakestykker eller som småkonfekt! Eg syns det passa utmerket når det akkurat er nok til en munnfull. Eg har fryst ned kaka så eg kan ta opp en og en bit om eg får besøk eller berre lyst på noke godt 🙂
Nøtte- brownies 2 egg 150 g mager kesam 50 g sukrin gold / sukrin 50 g sukrinmelis 30 g kakapulver 25 g sjokoladeproteinpulver * 35 g peanøttmel * 0,5 ts salt 1 ts ekte vaniljepulver 10 dråper stevia, english toffee * Evt. nøtter (2 ts bakepulver for luftigere sjokoladekake)
*Har du ikkje sjokoladeprotein kan du bytte det med litt meir kakao og tørrvare. Siden eg lagde peanøtt- brownies brukte eg peanøttmel, men i den tidligere oppskrifta har eg då brukt speltmel og fiberfin, og det gir ett bra resultat. Steviadråper english toffee er ikkje nødvendig, du kan og bruke andre smaker eller vaniljeessens.
Framgangsmetode Visp egg, sukrin gold og sukrinmelis til en luftig eggedosis. Dette kan ta litt tid. I mellomtida kan du måle opp resten av ingrediendene, og når eggedosisen er ferdig tilsetter du tørrvarene og mager kesam, og lar vispen gå. Ha røra i smurt form/bakepapirkledd (min firkanta form på 14×18 er perfekt strl). Trykk nedi litt nøtter på toppen om du ønsker det, eg brukte usalta cashewnøtter. Steik midt i ovnen på 200 grader i ca. 12-15 minutter. Husk at dette er brownies og det er viktig at den ikkje står for lenge, da den skal vere litt bløt – så sjekk gjerne underveis. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
Kanskje det frister med sjokolademuffins med innbakt peanøttglasur? Desse laga eg i Florida for 2 mnd sida, men oppskrift kom aldri ut! Dei er laga med samme oppskrift som ovenfor, men med bakepulver for luftige sjokolademuffins. Før eg hadde dei i ovnen fylte eg dei med peanøttglasur i midten/toppen, som blei innbakt i løpet av steiketida. Himmelsk ?
Peanøttglasuren lagde eg av 6 ss PB2 peanøttpulver, 2 ss sukrinmelis, en klype salt og vatn til glasur- konsistens.
Denne har dere sett før – Luftig, sukkerfri sjokoladekake med innbakt ostekrem! Her har eg brukt speltmel & fiberfin, med bakepulver og stekt litt lengre i ovnen. Tørrvarene kan stort sett byttes litt på.
Eller nøytral sjokoladekake med glasuren på toppen. 76 kalorier per kakestykke kan vi virkelig leve med!
Det er veldig rart å legge ut bilder av seg sjølv. I Florida som reiseblogger blei eg faktisk aldri heile "vant" med det – men det kom seg jo etterkvart. Det er slutten på veka, eg har blitt ny på håret og eg tenkte rett og slett eg skulle vise resultatet –
Sært? Lilla ombre er kanskje ikkje så vanlig, men eg digga det fordiom!
GOD FREDAG OG GOD HELG ? Kanskje det blir baking på deg? Det blir det definitivt her vertfall 🙂

En oppskrift – mange muligheter!
Denne kjenner nok mange igjen – den sunne sjokoladekaka / browniesen eg har lagt ut tidligere. Det er rart med det, ved å kutte bakepulver og steike kaka litt mindre blir det brownies. Med bakepulver og litt lenger steiketid så blir det sjokoladekake – og med fleire muligheter innenfor begge to! Men denne gangen har eg laga en ny variant, nemlig nøtte- brownies med smak av skikkelig sjokolade og hint av peanøtt. Oppskrifta på sjokolademuffins med innbakt peanøttglasur er også med her – den som eg har glømt vekk i fleire måneder no…

Som eg har sagt før, så har eg laga denne kaka i over 4 år. Det var mi første kakeoppskrift på denne bloggen, og har blitt tatt godt imot allerede fra første stund. Den er blant topp 5 mest laga med best tilbakemeldinger fra dere lesere, og no håper eg at eg kanskje klarer å friste enda fleire! Den er sukkerfri, mager, kalorilett, glutenfri (om dagens oppskrift følges, evt. uten proteinpulver) og veldig god

Skjær i passelige kakestykker eller som småkonfekt! Eg syns det passa utmerket når det akkurat er nok til en munnfull. Eg har fryst ned kaka så eg kan ta opp en og en bit om eg får besøk eller berre lyst på noke godt 🙂

Nøtte- brownies
2 egg
150 g mager kesam
50 g sukrin gold / sukrin
50 g sukrinmelis
30 g kakapulver
25 g sjokoladeproteinpulver *
35 g peanøttmel *
0,5 ts salt
1 ts ekte vaniljepulver
10 dråper stevia, english toffee *
Evt. nøtter
(2 ts bakepulver for luftigere sjokoladekake)

*Har du ikkje sjokoladeprotein kan du bytte det med litt meir kakao og tørrvare. Siden eg lagde peanøtt- brownies brukte eg peanøttmel, men i den tidligere oppskrifta har eg då brukt speltmel og fiberfin, og det gir ett bra resultat. Steviadråper english toffee er ikkje nødvendig, du kan og bruke andre smaker eller vaniljeessens.

Framgangsmetode
Visp egg, sukrin gold og sukrinmelis til en luftig eggedosis. Dette kan ta litt tid. I mellomtida kan du måle opp resten av ingrediendene, og når eggedosisen er ferdig tilsetter du tørrvarene og mager kesam, og lar vispen gå. Ha røra i smurt form/bakepapirkledd (min firkanta form på 14×18 er perfekt strl). Trykk nedi litt nøtter på toppen om du ønsker det, eg brukte usalta cashewnøtter. Steik midt i ovnen på 200 grader i ca. 12-15 minutter. Husk at dette er brownies og det er viktig at den ikkje står for lenge, da den skal vere litt bløt – så sjekk gjerne underveis. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.

Kanskje det frister med sjokolademuffins med innbakt peanøttglasur?
Desse laga eg i Florida for 2 mnd sida, men oppskrift kom aldri ut! Dei er laga med samme oppskrift som ovenfor, men med bakepulver for luftige sjokolademuffins. Før eg hadde dei i ovnen fylte eg dei med peanøttglasur i midten/toppen, som blei innbakt i løpet av steiketida. Himmelsk ?

Peanøttglasuren lagde eg av 6 ss PB2 peanøttpulver, 2 ss sukrinmelis, en klype salt og vatn til glasur- konsistens.

Denne har dere sett før –
Luftig, sukkerfri sjokoladekake med innbakt ostekrem!
Her har eg brukt speltmel & fiberfin, med bakepulver og stekt litt lengre i ovnen. Tørrvarene kan stort sett byttes litt på.

Eller nøytral sjokoladekake med glasuren på toppen.
76 kalorier per kakestykke kan vi virkelig leve med!

Det er veldig rart å legge ut bilder av seg sjølv. I Florida som reiseblogger blei eg faktisk aldri heile "vant" med det – men det kom seg jo etterkvart. Det er slutten på veka, eg har blitt ny på håret og eg tenkte rett og slett eg skulle vise resultatet –


Sært? Lilla ombre er kanskje ikkje så vanlig, men eg digga det fordiom!

GOD FREDAG OG GOD HELG ?
Kanskje det blir baking på deg? Det blir det definitivt her vertfall 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg