Linda Stuhaug

Annonse

20. januar 2014

Sukkerfri vaniljesaus & lavkalori bringebær-gele

Sukkerfri vaniljesaus & lavkalori bringebær-gele
Mandag og ny uke! Idag valgte sola å komme fram – og da blir plutselig dagen enda bedre! No kan det godt komme litt meir snø, så er vinteren komplett ?
Dagens oppskrift(er) kjenner nok mange til. Det er ikkje berre eg som har sansen for funlight- gelê, og forrige helg (ja eg er ganske treig med å komme ut her med oppskriftene) kom eg plutselig på at det er jo en mulighet, og lagde gelê med det samme. Når eg var så godt i gang på kjøkkenet, slo eg til med vaniljesaus også. Da hadde eg eggekvitter til overs og jammen blei det sjokoladefromasj i samme slengen. I det eg lagde sjokoladefromasjen, kom eg på en anna idê og MÅTTE jo berre prøve det også! Jammen blei eg værande på kjøkkenet ei stund, men eg fikk kvalitetstid med meg sjølv, brukt opp alle "restene", og hadde deilige desserter stående i kjøleskapet. Det var ikkje heilt feil det altså 🙂
Lavkalori gelê, 2 porsjoner 1 dl fun light, bringebærsmak (du kan selfølgelig velge den smaken du vil ha) 4 dl vatn 5 plater gelatin
Bløtlegg gelatinplatene så dei blir mjuke, ca 5 minutter. Kok opp saft og vatn, og smelt deretter gelatinplatene i blandinga. Hell over i porsjonsformer / skål – og sett kaldt til gelêen er stivna. Dette kan ta 4-5 timer, men gelêen kan fint lages dager i forveien 🙂
Kva er vell gelê uten vaniljesaus? Ikkje det samme! Vil du lage en sukkerfri, heimelaga vaniljesaus har eg oppskrifta til deg, som eg og har lagt ut tidligere. Oppskrifta kan lages som vaniljekrem ved å bruke 30-40 g maisenna.
Sukkerfri vaniljesaus / vaniljekrem 5 dl melk, eg brukte ekstra lett * 40 g sukrin+ 1-2 vaniljestenger 20 g maizenna – bruk litt meir for fyldigere saus, og 40 g for vaniljekrem 3 eggeplommer Evt. et par ss mager kesam/naturell yoghurt
Du kan bytte sukrin+ med anna søtningsmiddel – splenda, sukrinmelis, stevia osv. Pass på at det tilsvarer mengda, sukrin+ er dobbelt så søtt som sukrin.
Framgangsmetode Ha melk og sukrin+ i en kjele. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøa med en kniv og ha både frøa og stengene i melkeblandinga. La dette varme seg opp til kokepunktet på svak varme, sett kjelen til side og la blandinga stå å trekke seg litt for å få ut mest mulig smak av vaniljestengene. I en bolle for seg pisker du eggeplommer sammen med maizennamel. Sil melkeblandinga/ ta ut vaniljestengene, og pisk halvparten av melka i bollen med eggeplommer og maizenna. Så heller du alt tilbake i kjelen, varmer opp til kokepunktet på nytt på svak varme. Rør heile tida, når blandinga når kokepunktet begynner den å tjukne, då trekker du den til side. Den kan stå å boble noken sekunder før du trekker kjelen vekk, men ikkje la den koke lenge for då risikerer du at vaniljesausen smaker egg. Avkjøl og rør evt. inn mager kesam.
Vaniljestengene gjer smaken veldig god, det smaker virkelig ekte vanilje! Ønsker du en anna sukkerfri variant, kan man gå for eldorado sin sukkerfrie posemiks som man koker opp med melk. Smaken blir ikkje den samme, men den er god den også!
? Gelêhjerter – desse skulle no eg boksatvligtalt servert til kjæresten, men eg koste meg med dei sjølv eg 🙂
Dei to andre eksprimenta såg sånn ut –
Fulgt med på bloggen i det siste? Da skjønner du muligens kva dette er (bunnen eg egentlig tenker på!)
Som eg har nevnt før (trur eg) så har eg kjøpt meg juicepresse og er totalt hekta på juicing! Eg starter kvar morgen med ferskpressa juice av frukt&grønnsaker, og gjerne ett eller fleire glass til i løpet av dagen. Tenkte å skrive ett eget innlegg om kva juicing egentlig er, helsefordeler osv – for det er jammen mange av dei! Eg har også oppretta egen kategori på høgre side – så eg kan legge ut tips og oppskrifter etterkvart. Det er muligens interessant for noken, og ikkje fullt så interessant for andre – men sånn er det vell med det meste som blir lagt ut her 😉
Har du erfaringer med juicing?
God Mandagskveld!

Mandag og ny uke!
Idag valgte sola å komme fram – og da blir plutselig dagen enda bedre! No kan det godt komme litt meir snø, så er vinteren komplett ?

Dagens oppskrift(er) kjenner nok mange til. Det er ikkje berre eg som har sansen for funlight- gelê, og forrige helg (ja eg er ganske treig med å komme ut her med oppskriftene) kom eg plutselig på at det er jo en mulighet, og lagde gelê med det samme. Når eg var så godt i gang på kjøkkenet, slo eg til med vaniljesaus også. Da hadde eg eggekvitter til overs og jammen blei det sjokoladefromasj i samme slengen. I det eg lagde sjokoladefromasjen, kom eg på en anna idê og MÅTTE jo berre prøve det også! Jammen blei eg værande på kjøkkenet ei stund, men eg fikk kvalitetstid med meg sjølv, brukt opp alle "restene", og hadde deilige desserter stående i kjøleskapet. Det var ikkje heilt feil det altså 🙂

Lavkalori gelê, 2 porsjoner
1 dl fun light, bringebærsmak
(du kan selfølgelig velge den smaken du vil ha)
4 dl vatn
5 plater gelatin

Bløtlegg gelatinplatene så dei blir mjuke, ca 5 minutter. Kok opp saft og vatn, og smelt deretter gelatinplatene i blandinga. Hell over i porsjonsformer / skål – og sett kaldt til gelêen er stivna. Dette kan ta 4-5 timer, men gelêen kan fint lages dager i forveien 🙂

Kva er vell gelê uten vaniljesaus? Ikkje det samme!
Vil du lage en sukkerfri, heimelaga vaniljesaus har eg oppskrifta til deg, som eg og har lagt ut tidligere. Oppskrifta kan lages som vaniljekrem ved å bruke 30-40 g maisenna.

Sukkerfri vaniljesaus / vaniljekrem
5 dl melk, eg brukte ekstra lett
* 40 g sukrin+
1-2 vaniljestenger
20 g maizenna – bruk litt meir for fyldigere saus, og 40 g for vaniljekrem
3 eggeplommer
Evt. et par ss mager kesam/naturell yoghurt

Du kan bytte sukrin+ med anna søtningsmiddel – splenda, sukrinmelis, stevia osv. Pass på at det tilsvarer mengda, sukrin+ er dobbelt så søtt som sukrin.

Framgangsmetode
Ha melk og sukrin+ i en kjele. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøa med en kniv og ha både frøa og stengene i melkeblandinga. La dette varme seg opp til kokepunktet på svak varme, sett kjelen til side og la blandinga stå å trekke seg litt for å få ut mest mulig smak av vaniljestengene. I en bolle for seg pisker du eggeplommer sammen med maizennamel. Sil melkeblandinga/ ta ut vaniljestengene, og pisk halvparten av melka i bollen med eggeplommer og maizenna. Så heller du alt tilbake i kjelen, varmer opp til kokepunktet på nytt på svak varme. Rør heile tida, når blandinga når kokepunktet begynner den å tjukne, då trekker du den til side. Den kan stå å boble noken sekunder før du trekker kjelen vekk, men ikkje la den koke lenge for då risikerer du at vaniljesausen smaker egg. Avkjøl og rør evt. inn mager kesam.

Vaniljestengene gjer smaken veldig god, det smaker virkelig ekte vanilje! Ønsker du en anna sukkerfri variant, kan man gå for eldorado sin sukkerfrie posemiks som man koker opp med melk. Smaken blir ikkje den samme, men den er god den også!


? Gelêhjerter – desse skulle no eg boksatvligtalt servert til kjæresten, men eg koste meg med dei sjølv eg 🙂

Dei to andre eksprimenta såg sånn ut –


Fulgt med på bloggen i det siste? Da skjønner du muligens kva dette er (bunnen eg egentlig tenker på!)

Som eg har nevnt før (trur eg) så har eg kjøpt meg juicepresse og er totalt hekta på juicing! Eg starter kvar morgen med ferskpressa juice av frukt&grønnsaker, og gjerne ett eller fleire glass til i løpet av dagen. Tenkte å skrive ett eget innlegg om kva juicing egentlig er, helsefordeler osv – for det er jammen mange av dei! Eg har også oppretta egen kategori på høgre side – så eg kan legge ut tips og oppskrifter etterkvart. Det er muligens interessant for noken, og ikkje fullt så interessant for andre – men sånn er det vell med det meste som blir lagt ut her 😉

Har du erfaringer med juicing?

God Mandagskveld!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg