Nydelige, brente mandler – perfekt sunn snacks!

eller til å toppe over havregrøten, overnight oats, ett tryss over proteinpannekakene, karamelliserte epler, litt crunch på toppen av en dessert, kake eller is (som sunn bringebærsorbet) , yoghurtblandinger, cottage cheese, inni speltlompene, over fruktsalat, snacks til kaffien, ingrediens i heimelaga musli, – ja, desse passer virkelig til det aller meste ? Eg veit eg har posta oppskrift før, som "julekos" – men det er så masse meir enn berre julekos! Og eg vil virkelig spre denne oppskrifta til enda fleire, for det er så utrulig godt 🙂

Du kan lage oppskrifta med heile mandler – men eg anbefaler sterkt å bruke skivede, for dei blir masse bedre! Ferdigskivede mandler finner du på butikken, en pose er på ca. 220 g. Her eg bur er det ikkje så lett å finne dei i butikken, og eg veit faktisk berre en butikk som har dei – nemlig Spar på handleshuset, til informasjon til Førdianere som muligens følger med 😉

Sukkerfri, brente mandler
1 pakke skivede mandler (evt. 300 g heile)
3 ss sukrin gold
1,5 ss smør – kan og bruke kokossmør etc.
1 ts maldonsalt
Kanel og kardemomme

Sett ovnen på 180 grader. Fordel mandlene på ett bakepapirkledd steikebrett, og forsteik midt i ovnen i 5 minutter (ovnen må vere ferdigoppvarma!). Ta mandlene ut, ha over i en bolle til vend inn smelta smør, sukrin gold, kanel, kardemomme og maldonsalt. Bland godt før du heller tilbake på steikebrettet, og lar de stå i ovnen ca. 5-7 minutter til. Følg med, det er fort at dei svir seg – du kan også godt vende litt i blandinga ca. halvveis. La dei avkjøle seg på steikebrettet, dei blir etterkvart sprø når dei blir kaldere. Knekk opp de som henger sammen, og oppbevar tørt, romtemperert i glass.

Crunchy, søte og litt salte, med hint av kanel&kardemomme ?

Mamma, pappa og kjæresten digga dei også. Eg lagde opp ei full krukke i helga, og no er det tomt! Tar det som ett godt tegn 😉 Det er såpass enkelt og går veldig fort å lage opp igjen – så det blir nok dei nærmaste dagane, i tillegg til andre godsaker! Har alt for mange ideer og ting eg ønsker å lage, kunne berre døgnet hatt fleire timer…Litt mandel – inspirasjon ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 kommentarer

 1. treningoglykke

  Dette må være en av mine favorittsnacks:)))

 2. nam, det hørtes kjempegodt ut 😀

 3. Nam, nam! Perfekt blandet med vaniljeyoghurt! Det er en god start på dagen <3

 4. Kaisa Elise

  Høres godt ut 🙂

 5. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Det er SÅ godt! Spiser det fleire ganger daglig 😉

 6. Linda Marie Stuhaug

  MAFIE: Jepp, alle yoghurter passer til 🙂 det er abslutt en god frukost!

 7. Linda Marie Stuhaug

  Camari: Det er fantastisk godt 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  treningoglykke: Då er vi to! Virkelig 🙂

 9. Karina Dale

  Disse SKAL prøvast 😀 Herregud, begynde å få ei long liste her! Lagde søtpotet-og torskeforma di igår, NAM!!! Du e so flinke 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  Karina Dale: Haha – elska at du har ei lang liste, det høres akkurat ut om meg 😀 Så bra den falt i smak! Veldig kjekt med tilbakemelding, tusen takk for det 🙂 Ha en fin kveld!

 11. Nina Bakke

  Så lurt 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Nina Bakke: Ja, mandlene blir fantastiske 🙂

 13. Eli Mari

  Nydelige er stikkordet – disse var helt fantastiske! Må virkelig holde igjen for ikke å spise opp alle sammen i et sluk – nam! Perfekt lørdagskos 🙂 Takk for kjempegod oppskrift!!

 14. Linda Marie Stuhaug

  Eli Mari: Så hyggelig å høre, tusen takk for tilbakemelding! Eg lagde ny ladning tidlig i veka, no er det snart vekke 🙂 Mamma og pappa elsker de også!

 15. Katinka

  Syyyyyykt gode! Ny favoritt!

 16. Linda Marie Stuhaug

  Katinka: Ikkje sant? En storfavoritt her i hus 😀