Linda Stuhaug

Annonse

22. januar 2014

Sunn&proteinrik sjokoladefromasj – som dessert eller minikake med cookie dough bunn!

Sunn&proteinrik sjokoladefromasj – som dessert eller minikake med cookie dough bunn!
Eg bladde meg litt tilbake i arkivet i går, for å sjå korleis bloggen har utvikla seg siden eg starta opp. Eg har definitivt vokst, og det har bloggen, bildene, skrivemåten, kreativiteten også! Mitt første dessert- innlegg kan du sjå her, som fekk overskrifta "sunn sjokolademousse med peanøttsaus!" Det er samme grunnoppskrift som dagens innlegg, som eg laga for første gang for 3-4 år sida i all hemmelighet. Før syns eg det var direkte kleint at eg baka og lagde sukkerfrie og sunnere desserter, og fortalte ingen om det. Rart kor tida har forandra seg, no driver eg en full offentlig blogg der en sprer mine største lidenskaper… Men nok om det, og tilbake til dagens fristelser –
Sjokoladefromasjkake med cookie dough bunn! Det var godsaker det 😉 I forveien hadde eg laga sukkerfrie, glutenfrie og melkefrie cookie dough kuler som låg i kjøleskapet når eg fant fram ingredienser til å lage sjokoladefromasjen. Ideen falt meg inn med det samme, "eg bruker cookie dough som bunn, og lager sjokoladefromasj oppå! JA DET GJER EG!!!" tenkte eg og satte i gang…
Eg brukte to kuler med cookie dough som eg trykte nedi porsjonsform med plast. Deretter helte eg over sjokoladefromasj til kanten,som tilsvarer ca. eine porsjonen og hadde då nok til en egen dessert i tillegg 🙂 Som bunn kan du og bruke Questbar i din favorittsmak, eller kanskje vanilje&peanutbutter fugde? Det er nok mange fleire alternativer også, bruk fantasien!
… tok den ut av forma ett par timer seinare, og nøt kvar en bit ?
~ Luftig ~ sukkerfri ~ proteinrik ~ mektig ~ smaker ordentlig sjokolade ~ cruncy bunn ~
Eg har før kalt denne oppskrifta for sjokolademousse – men eg vil heller kalle det sjokoladefromasj fordi konsistensen er meir lik en fromasj. Ved å bruke 1 plate mindre gelatin vil du få en meir mousse- lignende konsistens.
Sunn&proteinrik sjokoladefromasj, 2 porsjoner 200 g mager kesam / gresk yoghurt 2 eggekvitter 20 g sjokoladeproteinpulver * 20-30 gram 100% kakao En klype salt 8 dråper steviadråper – eg brukte chocolate * Søtning – sukrinmelis/sukrin+ (smak til) 3 plater gelatin 0,3 dl kokande vatn eller kaffi/espresso *
* Du trenger ikkje bruke proteinpulver, men tilsett kanskje litt ekstra kakao og søtning visst ikkje. Steviadråper gjer smaken enda bedre, men har du det ikkje kan du droppe det, bruke anna smak eller erstatte det med vaniljeessens. Bruk kokande vatn om du ønsker en rein sjokoladeformasj – bruk kaffi/ espresso om du ønsker en litt mocca-aktiv smak på sjokoladefromasjen.
Framgangsmetode: 1. Pisk eggekvitten med miksmaster. Den skal bli kvit og stiv, sånn at du kan vende rundt bollen uten at det dette ut. Sett til side. 2. Bland sammen mager kesam, proteinpulver, kakao, søtning, salt. Smak til, den burde smake sterkt sjokolade og vere litt søt, for smaken blir meir «tam» etterpå. Juster evt. Med meir kakao og søtning. 3. Legg gelatinplatene i kaldt vatn i 5 minutt. Smelt dei i 0,3 dl vatn eller sterk kaffi(kokande), og tilsett i en tynn stråle i sjokoladeblandinga mens miksmasteren går. 4. Vend inn stivpiska eggekvitte med en slikkepott. Vend forsiktig, men pass på at alt blir godt «blanda». Sett kjølig minumum 2 timer, kan godt lages dager i forveien for den står seg ei stund.
Servert med sukkerfri, heimelaga vaniljesaus ?
Eg fikk altså nok fromasj til en stor porsjon, og til sjokoladefromasj-kaka. Det er heilt opp til deg korleis du gjer det – varierer fra gang til gang med porsjonsstørrelser, idag med kakebunn eller i en stor skål. Eg har også brukt å hakke sjokoladebiter, nøttebiter eller bananbiter inni sjokoladefromasjen – for å få litt crunch og nye smaker.
Håper det frister! Husk at det kan nytes kvardag som helg 🙂

Eg bladde meg litt tilbake i arkivet i går, for å sjå korleis bloggen har utvikla seg siden eg starta opp.
Eg har definitivt vokst, og det har bloggen, bildene, skrivemåten, kreativiteten også! Mitt første dessert- innlegg kan du sjå her, som fekk overskrifta "sunn sjokolademousse med peanøttsaus!" Det er samme grunnoppskrift som dagens innlegg, som eg laga for første gang for 3-4 år sida i all hemmelighet. Før syns eg det var direkte kleint at eg baka og lagde sukkerfrie og sunnere desserter, og fortalte ingen om det. Rart kor tida har forandra seg, no driver eg en full offentlig blogg der en sprer mine største lidenskaper… Men nok om det, og tilbake til dagens fristelser –

Sjokoladefromasjkake med cookie dough bunn! Det var godsaker det 😉
I forveien hadde eg laga sukkerfrie, glutenfrie og melkefrie cookie dough kuler som låg i kjøleskapet når eg fant fram ingredienser til å lage sjokoladefromasjen. Ideen falt meg inn med det samme, "eg bruker cookie dough som bunn, og lager sjokoladefromasj oppå! JA DET GJER EG!!!" tenkte eg og satte i gang…

Eg brukte to kuler med cookie dough som eg trykte nedi porsjonsform med plast. Deretter helte eg over sjokoladefromasj til kanten,som tilsvarer ca. eine porsjonen og hadde då nok til en egen dessert i tillegg 🙂 Som bunn kan du og bruke Questbar i din favorittsmak, eller kanskje vanilje&peanutbutter fugde? Det er nok mange fleire alternativer også, bruk fantasien!

… tok den ut av forma ett par timer seinare, og nøt kvar en bit ?

~ Luftig ~ sukkerfri ~ proteinrik ~ mektig ~ smaker ordentlig sjokolade ~ cruncy bunn ~

Eg har før kalt denne oppskrifta for sjokolademousse – men eg vil heller kalle det sjokoladefromasj fordi konsistensen er meir lik en fromasj. Ved å bruke 1 plate mindre gelatin vil du få en meir mousse- lignende konsistens.

Sunn&proteinrik sjokoladefromasj, 2 porsjoner
200 g mager kesam / gresk yoghurt
2 eggekvitter
20 g sjokoladeproteinpulver *
20-30 gram 100% kakao
En klype salt
8 dråper steviadråper – eg brukte chocolate *
Søtning – sukrinmelis/sukrin+ (smak til)
3 plater gelatin
0,3 dl kokande vatn eller kaffi/espresso *

* Du trenger ikkje bruke proteinpulver, men tilsett kanskje litt ekstra kakao og søtning visst ikkje. Steviadråper gjer smaken enda bedre, men har du det ikkje kan du droppe det, bruke anna smak eller erstatte det med vaniljeessens. Bruk kokande vatn om du ønsker en rein sjokoladeformasj – bruk kaffi/ espresso om du ønsker en litt mocca-aktiv smak på sjokoladefromasjen.

Framgangsmetode:
1. Pisk eggekvitten med miksmaster. Den skal bli kvit og stiv, sånn at du kan vende rundt bollen uten at det dette ut. Sett til side.
2. Bland sammen mager kesam, proteinpulver, kakao, søtning, salt. Smak til, den burde smake sterkt sjokolade og vere litt søt, for smaken blir meir «tam» etterpå. Juster evt. Med meir kakao og søtning.
3. Legg gelatinplatene i kaldt vatn i 5 minutt. Smelt dei i 0,3 dl vatn eller sterk kaffi(kokande), og tilsett i en tynn stråle i sjokoladeblandinga mens miksmasteren går.
4. Vend inn stivpiska eggekvitte med en slikkepott. Vend forsiktig, men pass på at alt blir godt «blanda». Sett kjølig minumum 2 timer, kan godt lages dager i forveien for den står seg ei stund.

Servert med sukkerfri, heimelaga vaniljesaus ?

Eg fikk altså nok fromasj til en stor porsjon, og til sjokoladefromasj-kaka. Det er heilt opp til deg korleis du gjer det – varierer fra gang til gang med porsjonsstørrelser, idag med kakebunn eller i en stor skål. Eg har også brukt å hakke sjokoladebiter, nøttebiter eller bananbiter inni sjokoladefromasjen – for å få litt crunch og nye smaker.

Håper det frister! Husk at det kan nytes kvardag som helg 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg