Linda Stuhaug

Annonse

23. januar 2014

Karamellfylte sjokolader ~ oppskrift på sunn SMIL

Karamellfylte sjokolader ~ oppskrift på sunn SMIL
Smil for sunnere smil, seier berre eg! Flytende karamellkjerne, sjokoladetrekk og hint av maldonsalt… desse smelta bort i munnen ? Oppskrifta på dei magre vaniljefudgene blei tatt enormt godt imot, og eg har fått fleire titalls gode tilbakemeldinger uten å overdrive. Det gleder meg veldig, og eg setter så enormt stor pris på det! Eg får konstant nye ideer, og dagens oppskrift er en videreutvikling av oppskrifta på vaniljefudgen. Det tar kanskje litt tid, men eg lova deg – det er verdt kvart einaste minutt!
Du trenger Silikonformer Sukkerfri sjokolade, eg bruker merket cavalier fra helsekosten 1,5 dl vikingmelk 20 g (2 ss) sukrin 20 g (2 ss) sukrin gold 15 g yaconsirup 12 g smør Evt. maldonsalt
Slik går du fram ? Fordel litt maldonsalt i bunnen av formene om du vil ha det. Det er veldig godt, så det anbefales! ? Smelt sukkerfri sjokolade over vannbad. Ha ca. ei ts i silikonformen, og fordel oppover kantene så det går an å fylle karamellmasse i dei etterpå. Sett i frysen. ? Bland sammen ingrediensene til karamellfyllet. Følg framgangsmetoden i DETTE innlegget – der står det også informasjon om ingrediensbytting, næringsinnhold osv. ? Karamellmassen skal ikkje bli like mørk og tjukk som beskrevet i innlegget, men skal vere litt lysere og meir flytende. Min stor 7-8 minutter i mikroen, men dette vil variere veldig. ? Avkjøl karamellmassen litt før du fyller i sjokoladene, men ikkje heilt til kanten. ? Smelt deretter sukkerfri sjokolade over vannbad igjen, og fordel over tett over karamellmassen. Sett i frysen så det stivner heilt. ? Vær forsiktig når du tar sjokoladene ut av silikonformene. Oppbevar i frys/kjøleskap.
Magre vaniljefudge karameller med maldonsalt ? Her er blandinga kjørt lengre i mikroen, og då får den fudge- konsistens. Det er altså kor lenge du koker den i mikoen som avgjer konsistensen – så det er vell logisk at for å få en flytende karamell så kan ikkje blandinga stå like lenge.
Eg brukte sukkerfri, mørk sjokolade med 72% kakao. Foretrekker du lys sjokolade, så bruker du det!
Tips! Ikkje bit av eller skjær karamellen på midten… med en såpass flytende kjerne, og kanskje ikkje 100% tetta sjokoladetrekk, vil det ende med å sjå slik ut! Vær forsiktig eller ta heile i munnen på en gang 🙂 Det var godt å sleike tallerken etterpå da, haha…
Fleire gode varianter av desse magre karamellane vil komme etterkvart! Eg har allerede laga en type til, men det kan ikkje bli for masse av det gode på en gang – så oppskrifta får vente litt 🙂
Tag meg gjerne på instagram med @lindastuhaug om du prøver noken av oppskriftene mine, eller legg igjen en kommentar så eg kan besøke bloggen din om du legger ut resultatet. Alltid kjekt å sjå korleis andre har gjort det, og kva resultat ein får! Har du verken blogg eller instagram kan man uansett legge igjen kommentarer her, for de som ikkje visste det. Vil du følge meg på facebook så kan du gjere det her eller ved å trykke på bildet under – da kan det vere lettere å følge med på oppdateringer!
Ha en fortsatt fin Torsdag 🙂

Smil for sunnere smil, seier berre eg!
Flytende karamellkjerne, sjokoladetrekk og hint av maldonsalt… desse smelta bort i munnen ? Oppskrifta på dei magre vaniljefudgene blei tatt enormt godt imot, og eg har fått fleire titalls gode tilbakemeldinger uten å overdrive. Det gleder meg veldig, og eg setter så enormt stor pris på det! Eg får konstant nye ideer, og dagens oppskrift er en videreutvikling av oppskrifta på vaniljefudgen. Det tar kanskje litt tid, men eg lova deg – det er verdt kvart einaste minutt!

Du trenger
Silikonformer
Sukkerfri sjokolade, eg bruker merket cavalier fra helsekosten
1,5 dl vikingmelk
20 g (2 ss) sukrin
20 g (2 ss) sukrin gold
15 g yaconsirup
12 g smør
Evt. maldonsalt

Slik går du fram
? Fordel litt maldonsalt i bunnen av formene om du vil ha det. Det er veldig godt, så det anbefales!
? Smelt sukkerfri sjokolade over vannbad. Ha ca. ei ts i silikonformen, og fordel oppover kantene så det går an å fylle karamellmasse i dei etterpå. Sett i frysen.
? Bland sammen ingrediensene til karamellfyllet. Følg framgangsmetoden i DETTE innlegget – der står det også informasjon om ingrediensbytting, næringsinnhold osv.
? Karamellmassen skal ikkje bli like mørk og tjukk som beskrevet i innlegget, men skal vere litt lysere og meir flytende. Min stor 7-8 minutter i mikroen, men dette vil variere veldig.
? Avkjøl karamellmassen litt før du fyller i sjokoladene, men ikkje heilt til kanten.
? Smelt deretter sukkerfri sjokolade over vannbad igjen, og fordel over tett over karamellmassen. Sett i frysen så det stivner heilt.
? Vær forsiktig når du tar sjokoladene ut av silikonformene. Oppbevar i frys/kjøleskap.


Magre vaniljefudge karameller med maldonsalt ?
Her er blandinga kjørt lengre i mikroen, og då får den fudge- konsistens. Det er altså kor lenge du koker den i mikoen som avgjer konsistensen – så det er vell logisk at for å få en flytende karamell så kan ikkje blandinga stå like lenge.

Eg brukte sukkerfri, mørk sjokolade med 72% kakao. Foretrekker du lys sjokolade, så bruker du det!


Tips! Ikkje bit av eller skjær karamellen på midten… med en såpass flytende kjerne, og kanskje ikkje 100% tetta sjokoladetrekk, vil det ende med å sjå slik ut! Vær forsiktig eller ta heile i munnen på en gang 🙂 Det var godt å sleike tallerken etterpå da, haha…

Fleire gode varianter av desse magre karamellane vil komme etterkvart! Eg har allerede laga en type til, men det kan ikkje bli for masse av det gode på en gang – så oppskrifta får vente litt 🙂

Tag meg gjerne på instagram med @lindastuhaug om du prøver noken av oppskriftene mine, eller legg igjen en kommentar så eg kan besøke bloggen din om du legger ut resultatet. Alltid kjekt å sjå korleis andre har gjort det, og kva resultat ein får! Har du verken blogg eller instagram kan man uansett legge igjen kommentarer her, for de som ikkje visste det. Vil du følge meg på facebook så kan du gjere det her eller ved å trykke på bildet under – da kan det vere lettere å følge med på oppdateringer!

Ha en fortsatt fin Torsdag 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg