Sukkerfri, grove og proteinrike vafler!

Det var Fredagsfrukosten sin det!
Jada, vafler kan nytes til frukost også – dei er fulle av fiber, protein og litt sunt fett, og veldig mektige. Litt luksus må man unne seg innimellom, og no som det nærmer seg helg med stormskritt passer det ypperlig med en vaffeloppskrift! Det er ofte i helgene man tar seg tid til å lage slike frukoster, desserter eller mellommåltider. Håper det frister, eg klarte vertfall å friste mine instagram- følgere 🙂

Eg fekk fire vaffelplater, og med ca. 125 kalorier per stk – eg veit noken vil lure på det.

Sunne vafler, 4 stk
2 egg
70 g mager kesam *
60 g havregryn, males til mel
20 g vaniljeprotein, eller anna tørrvare*
1/2 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver
2 ts sukrin + *
Vatn til passe konsistens

* Istedenfor mager kesam kan du bruke kesam, gresk yoghurt eller anna naturellyoghurt. Du kan også fint bruke most banan, det vil gi en søtere smak. Som erstatning for vaniljeprotein kan du bruke den tørrvaren du foretrekker, som speltmel, bakeprotein, sesammel, meir havregryn, fiberfin etc. Bruk gjerne litt ekstra søtning da. Bruker du anna søtning enn sukrin +, vær obs på at du må doble mengden i forhold til at det er dobbelt så søtt som f.eks sukrinmelis.

Framgangsmetode
Bland sammen alle ingreidensene, juster med vatn til ei passelig vaffelrøre. La røra svelle litt før du steiker de til en gyllen farge. Server gjerne nystekte, med den toppingen du liker best!

Eg hadde litt forskjellig topping ?
Cottage cheese ~ sukkerfri, brente mandler ~ karamellsaus ~ friske bær ~ sukkerfritt jordbæsyltetøy.

Vaflene blei veldig mektige, og eg sa meg godt fornøgd med 2 stykker. Eg hade lyst å dytte i meg ei til, for det var sååå godt – men eg sparte dei heller til seinere 🙂

Ditta blei dagens favoritt,
Cottage cheese, sukkerfritt jordbærsyltetøy og friske blåbær og bringebær –

Dagens planlagde treningsfri gjekk rett i vasken etter vafler på menyen…
Etter å ha utført 6 treningsøkter i løpet av dei 5 siste dagane, tenkte eg å la kroppen kvile og lade opp til ei real beinøkt imorgen. Tirsdagens beinøkt er fortsatt planta i framside lår, bakside lår og rumpe, overkroppen fekk kjørt seg i går og kardio tar eg kun på feelingen. Ett par timer etter frukost kribla det i heile kroppen etter å bevege meg, og eg hadde for en gangs skyld lyst på en løpetur i frisk, norsk luft (kardio er ikkje akkurat førsteprioritert for tida, og kondisjonen har tatt kvelden) – så eg kledde godt på meg, tok med meg bikkja og ipoden, og det endte med en god løpetur blant skog, litt snø, is, frisk luft, vind, gløtt av sol i ekte norsk natur! Humøret steig i takt med stega, og både eg og hunden smilte oss gjennom alle 55 minuttane. Herlig følelse ? No er eg spent på om beina er klare til imorra – visst ikkje får det blir Lørdag og kviledag 🙂


Tunga til bikkja leve sitt eget liv. Tenk korleis vi hadde sett ut om vi hadde sprunge sånn……

Avslutter her med å sei god Fredag og god helg! Kanskje det blir vafler til frukost imorgen? ? mmmm!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

36 kommentarer

 1. Bente Mathisen

  tusen takk for at du er så flink til å dele alle de sunne oppskriftene med oss andre som sliter med å finne ut hva vi skal lage til mat ved vennlig hilsen Bente M.

 2. Eli-Birgithe Kristiansen

  Naam! 😀

 3. Kaisa Elise

  Det så utrolig godt ut ;D

 4. Denne oppskriften skal testes til lørdagsfrokosten imorgen! Takk for oppskrift, Linda 😀

 5. TheVanillaMonologues.

  So cute! Se så glad bikkja er da 🙂 Så jeg lurte på… om jeg gir deg en bake-utfordring, tar du den da? Jeg har noen oppskrifter jeg nemlig gjerne skulle ha sunnifisert!

 6. Julie @ WolfItDown

  Det så nydelig ut! Kan tenke meg det var en perfekt start på fredagen! Ikke ta altfor hardt i med treningen da, trenger litt chillings av og til 🙂 Superfjong hund du har 😀 x

 7. ååh, disse fristet virkelig! tror du jeg kan bruke havremel isteden for å male havregryn til mel?:-)

 8. maren sørum

  disse fristet meget! 🙂 Jeg har ikke havremel, kan keg erstatte det med fiberfin og kokosmel? 🙂 fungerer skyr naturell?

 9. Linda Marie Stuhaug

  maren sørum: Skyr naturell fungerer fint ja. Ja, du kan nok erstatte havremel med fiberfin og kokosmel, men det vil kanskje endre smak og konsistens litt – uten at dte betyr noke 🙂 Håper det smaker!

 10. Linda Marie Stuhaug

  Helene: Ja, det går for det samme 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Jepp, eg lytter alltid til kroppen – derfor eg to den løpeturen, hehe 😉 Det var en kanonstart på helga, ingen tvil om det! 🙂 God Lørdagskveld til deg!

 12. Linda Marie Stuhaug

  TheVanillaMonologues.: Ho blir såå glad av å kunne springe fritt! Tar gjerne imot bakeutfordringer – så skrik ut 🙂 Ikkje sikkert eg klarer å få det til, men eg vil gjere mitt beste 😉

 13. Linda Marie Stuhaug

  Elise: Berre hyggelig 😀 korleis smakte deg? 😉

 14. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Fantastisk 🙂

 15. Linda Marie Stuhaug

  Eli: Så absolutt!

 16. Linda Marie Stuhaug

  Bente Mathisen: Tusen takk for hyggelige otd, Bente! Det setter eg så stor pris på 🙂 Ha en fin Lørdagskveld!

 17. Prøvde nettopp oppskriften, og den var SÅ god!

 18. Linda Marie Stuhaug

  mari: Fantastisk! Gleder meg at oppskriften falt i smak 🙂

 19. Så utrolig godt ut! Hvordan går en frem når en skal male havregryn? 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  M: Du tar havregryn i en blender / foodprosessor eller moser med stavmikser 🙂 gjort på 1 minutt!

 21. Prøvde å lage en halv oppskrift, så jeg skulle få 2, men det ble akkurat nok til en! Raart. Men den ble utrolig god da! 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  hanna: Da hadde du nok litt lite væske i, eller lagde en litt tjukkere. Røra mi hadde såpass med vatn at eg fikk 4 vaffelplater 🙂 Så bra de falt i smak!

 23. Jeg fikk fire skikkelig gode og mektige vaffler ut af oppskrifta. Hadde ikke proteinpulver men brukte grovt hvetemel istedenfor. Smakte nydelig med gresk yoghurt og karamelliserte epler oppå! Takk for nok en fantastisk oppskrift 🙂

 24. Linda Marie Stuhaug

  Elfa: Tommel opp for deg, Elfa! Så kjekt å få slike gode tilbakemeldinger av deg 🙂 Supert av oppskrifta falt i smak, det gleder meg sånn 🙂 Ønsker deg ei super helg!

 25. kathrine

  hva kan jeg bruke istdenfor egg?:)

 26. Linda Marie Stuhaug

  kathrine: Eg trur dessverre ikkje desse blir noke gode / gir bra resultat uten egg, dessverre… eggene binder sammen heile røra og lager både smak og konsistens. Du kan evt. prøve å droppe det, men bruk gjerne litt fiberhusk eller anna bindemiddel 🙂

 27. Katrine

  Disse skal jeg prøve! Kan de fryses?

 28. Linda Marie Stuhaug

  Katrine: Det veit eg dessverre ikkje, aldri fryst vafler før.. du får prøve 🙂

 29. Andrea Walderhaug

  Ble en ny favoritt hos meg denne! men jeg tok noen dråper stevia vanilje i tillegg ekstra søte og gode hehe 😉 det er godt og ha bloggen din som inspirasjon når matlysten ikke er på topp!

 30. Linda Marie Stuhaug

  Andrea Walderhaug: Så hyggelig å lese at eg inspirerer. Det er ikkje alltid at matlysten er tipp topp der den skal vere, men med fristande mat så blir det absolutt bedre 🙂

 31. Merethe

  Nam, disse ble kjempegode til lunsj med hjemmelaga bringebærsyltetøy på 🙂 Så enkle og raske å lage også, takk for super oppskrift!

 32. Linda Marie Stuhaug

  Merethe: Så kjekt å lese Merethe! Takk for tilbakemelding, det setter eg pris på 🙂

 33. Emily B

  Denne gleder jeg meg til å prøve! Men hva kan jeg bruke istedet for maly havregryn? Elsker bloggen din! 😀

 34. Hei Går proteinpulver med vanilje under vaniljeprotein? 🙂

 35. Linda Marie Stuhaug

  Anne: Ja 🙂

 36. Linda Marie Stuhaug

  Emily B: Du kan fint bruke andre tørrvarer som bokhvetemel, speltmel, kveitemel eller lignande 🙂 Tusen takk, så hyggelig å lese!