Indrefilet av svin med tilbehør & oppskrift på lett druesalat

Lure du på kva du skal ha til Lørdagskos ikveld, eller Søndagsmiddag imorra?
Kva med heilstekt indrefilet av svin, bakte potetbåter, brokkoli og druesalat?
Det var en en nydelig lørdagsmiddag eg lagde til familien forrige Lørdag. Enkelt, sunt og veldig smakfullt –

Indrefilet av svin – denne gnidde eg inn med salt & pepper før eg stekte den på 180 grader i ca. 20 minutter. Eg skulle gjerne hatt steiketermometer for å kontrollere når den var ferdig (74-76 grader), men hadde det ikkje tilgjengelig denne dagen. Derfor skar eg ett lite snitt etter 20 min for å sjå om den var gjennomstekt, og da var den perfekt!

Ovnsbakte mandelpotetbåter – skjær mandelpoteter i båter, krydre godt med ulike krydder og steik sammen med indrefileten. Dei kan trenge litt lenger tid, ca. 35 min før dei er ferdige, så ta gjerne desse i ovnen litt før. Av krydder brukte eg grillkrydder, pepper, urtesalt, chilli og paprika.

Brokkolibuketter – kokt i lettsalta vatn ett par minutter, så det beholder smak og en god konsistens.

Druesalaten blei ett ekspriment for meg sjølv, men det passa veldig godt som tilbehør til middagen og resultatet blei veldig vellykka! Den er lett, sunn og mager – prøv sjølv og bli overraska!

Druesalat
1 boks kesam
1-2 ss lettmajones
1/2 purreløk
Nesten 1 beger med steinfrie, lilla druer
1 ts sukrin +
Safta fra 1/4 sitron

Framgangsmetode
Del druene på langs og grovhakk purreløken. Bland sammen kesam, majones, sukrin og sitronsaft – smak til om den er passe syrlig. Vend druer og purreløk inn i kesamblandinga, og juster etter den konsistensen du vil ha. Oppbevar kjølig, den holder seg noken dager i kjøleskap.

Druesalat passer godt til ulike typer middager med kjøtt og svin – men er også veldig godt på brød/knekkebrød sammen med roastbeef, spekeskinke eller anna type salt skinke.

Planen var egentlig å ha brokkolisalat som tilbehør, men det har eg laga så mange ganger og eg ville prøve en forandring. Vil du heller prøve brokkolisalat, har eg lagt ut oppskrift fleire ganger før, blant anna her 🙂

Lørdagskvelden nærmer seg, og kveldens middag har eg ikkje heilt bestemt meg for enda!
Dei siste Lørdagane har eg spist sunnere karameller eller dadler som lørdagsgodt (seriøst, det må vere noke av det beste som finnes!) – fordi det er det eg har hatt lyst på. Men ikveld trur eg at eg skal kjøre ekte sukkerrush for første gang siden juletider – eg fikk rett og slett nok sukker i jula og fristelsen har ikkje våre tilstede. Får sjå kva lysten seier utover kvelden, i tilfelle blir det nok sjokoladefamilien eller yoghurtnøtter 🙂 Herregud, trudde ikkje eg skulle avslutte med desse orda, men eg har faktisk mest lyst på dadler! Haha…

Kva står på menyen din til kvelden?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

24 kommentarer

 1. Fride Kristin Sanna

  å, nå ble jeg sulten, haha

 2. - Iselin

  Det der så utrolig godt ut!

 3. Du har så utrolig fristende bilder og oppskrifter! Stor inspirasjon. Ha en god helg 🙂

 4. Julie @ WolfItDown

  Druesalaten var muuuligens inspirert av fru Weber? Lagde hennes letter Waldorf salat tideligere denne uken og kjente den liksom igjen her, sant det er godt? Nam! Er utrolig glad i svinefilet, brokkoli og stekte potetbåter – DIGG! 😀 x

 5. Lena Strømmen

  Her vart det lompepizza med en «vri» som eg nettopp fekk auga opp for:) Lar lompa stå i ovnen akkurat til den blir sprø i kantane, tar den ut og putter på fyll og inn igjen. Tar den ut når osten er smelta, lar den kjølne litt og wrapper den så eg får innbakt pizza! Heilt vilt godt!:) Ha en super lørdagskveld, Linda!:)

 6. Hei 🙂 Jeg skal lage en kokebok til meg selv med sunne oppskrifter, så lurte jeg på om det er greit for deg om jeg bruker noen av dine? du er så flink og lager så mye godt! Boken er kun til meg selv 🙂

 7. Susanne Nesse

  Nei guuuri, ser helt fantastisk ut, Linda! 😀 Tror jeg må ta meg en tur på middagsbesøk hos deg snart. Hehe! 😉

 8. ser utrooooolig godt ut! 🙂 Jeg har to spørsmål som jeg håper du kan svare på! 1. Jeg tenkte jeg skulle begynne å trene på et senter, men jeg aner ikke hvordan jeg skal trene? tenker å trene 4-5 ganger i uka og målet er å bygge muskler og gå litt ned i fettprosent. 2. Jeg har bare tid til å trene om morningen og lurer på om jeg kan trene styrke før jeg spiser frokost, eller må jeg spise før jeg trener styrke?

 9. Linda Marie Stuhaug

  Meg: 1 – eg vil anbefale å henvende deg til Personlig Trener / treningsveileder. På dei fleste senter tilbyr ein treningsveiledning, der du får oppsett ett program ut fra utgangspunktet og målene dine. Det blir i hovedsak styrketrening du må fokusere på 🙂 2 – det er ingen fasit på om du skal spise før trening eller ikkje. Men skal du trene styrke på tom mage, er du jammen god! Styrke skal vere TUNGT og KREVANDE, og ikkje en leik gjennom økta. Du bruker masse energi, og uten mat vil du mest sannsynlig ikkje klare å trene like tungt som med mat i magen. Det blir ikkje muskler ut av luft, MAT er 70% av resultatene dine 🙂 Håper du fikk svar på det du lurte på 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  Susanne Nesse: Syns det høres ut som eg god ide, eg 😀 hihi!

 11. Linda Marie Stuhaug

  Marie: Heisann. Selfølgelig kan du det! Så kjekt at du vil bruke oppskriftene mine i kokeboka di 🙂 For ett spennande prosjekt – korleis har du tenkt å lage ei kokebok kun til deg sjølv? Dataprogram? 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Lena Strømmen: Sånn at du klapper den sammen på midten liksom? 🙂 Av og til tar eg dressing på halve, også deler eg andre halvdelen over (enklare å spise, haha) – sånn du meina det? Lompepizza er alltid en slager! Har du prøvd gratinert speltlompewraps? Det blir på en måte litt det samme, det er sååå godt 😀

 13. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Eg skriver alltid om eg har henta inspirasjon direkte fra andre oppskrifter 😉 Eg har ikkje fått inspirasjon fra Weber sin waldorfsalat, inspirasjon til denne henta eg fra jobben min på en avdeling eg sjelden jobber på 🙂 Der hadde dei druesalat på baguetter med roastbeef (en variant med rømme og masse majones) – så eg ville lage en sunnere versjon som tilbehør til middagen 🙂 Waldorfsalat liker eg faktisk ikkje, vertfall ikkje den varianten med krem osv. Kan hende eg skal prøve meg på sunnifisert heimelaga, kanskje eg liker det bedre då 🙂 Ha en fin Søndag 😀

 14. Linda Marie Stuhaug

  Andrea: Tusen takk, Andrea 🙂 God Søndag til deg <3

 15. Linda Marie Stuhaug

  Iselin: Fantastisk 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  Fride Kristin Sanna: Hehe, ja – sånn er det å titte innom matblogger 🙂

 17. morsinunge

  Dette så kjempe fristende ut 🙂 Den druesalaten må jeg teste ut, ett nytt tilbehør jeg aldri har forsøkt, men den virket veldig spennede og frisk 😉

 18. Linda Marie Stuhaug

  morsinunge: Ja, det blei en frisk og god kombinasjon med resten! Kjekt å prøve noke nytt 🙂

 19. matogtreningtidsklemme

  Det så kjempegodt ut 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  matogtreningtidsklemme: Nydelig 🙂

 21. Lager på macen, så skriver min kjæreste det ut som bok 🙂 han er fotograf og det er mange som lager fotobøker og sånn på den måten der hvor han jobber 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  Maria: Forstår! Så kjekt da 🙂

 23. Gamle Guttorm

  Takk for artig mattips. Ble et (nesten) perfekt familiemåltid mellom to VM-kamper. Gammel’n kunne klargjøre all maten på forhånd. Indrefileten ble litt for mye stekt pga ekstraomganger… Gjør et nytt forsøk en lørdag senere i sommer.

 24. Linda Marie Stuhaug

  Gamle Guttorm: Så kjekt å høyre, Gamle Guttorm ;D Indrefileten blir tørr ved for masse steiketid, så måltidet blir nok hakket bedre når den er perfekt stekt 🙂