Linda Stuhaug

Annonse

Juicing, en flytende vitaminbombe – informasjon & oppskrift

Juicing, en flytende vitaminbombe – informasjon & oppskrift
Eg er totalt hekta på juicing! Kvar morgen ferskpresser eg juice og drikker ett eller to store glass før / sammen med frukosten. Fleire glass går gjerne ned på høgkant i løpet av dagen, fordi eg syns det er knallgodt og det inneholder masse næring som kroppen berre har godt av. Eg har hatt juicepressa mi i 2,5 veke no, og har prøvd meg fram med nye oppskrifter nesten kvar einaste dag. Mange blir skremt av fargen på juicen, men ikkje bli det! Det ser gjerne litt fælt ut, men det er det absolutt ikkje. Du velger også heilt sjølv kva frukt og grønnsaker du vil ha i din juice, og du kan smake den til så du får en god smak du er fornøgd med. Her er kort om juicing:
Juicing er rett og slett å ta diverse frukt og grønnsaker i en juicemaskin, presse det og få ut safta. Ved å skille uløselige fiber og juicen fra kvarandre, blir tilgjengeligheten og opptaket på vitaminer, mineraler, enzymer og antioksidater enda bedre for kroppen. Når du lager din egen juice kan du vere sikker på at den er fri for konseveringsmidler, tilsetningsstoff og sukker. Ett stort glass med ferskpressa juice daglig er en super måte å komme nærmere 5 om dagen – som for mange kan vere vanskelig. I løpet av 15 minutter har næringsstoffene blirr tatt opp av cellene, og dei starter arbeidet som er optimale for kjemiske reaksjoner i kroppen – som fordøyelse, oppbygging av musklatur osc. Ferskpressa juice bør drikkes så snart som mulig etter tilberedning for å unngå oksidasjonsprosessen i størst mulig grad – men man kan også oppbevare juicen i lystett og lukka beholder i kjøleskap inntil 8 timer, eller fryse juicen som is. Da bevares næringsstoffene i stor grad.
Vil du få maks ut av juicen, kan det vere lurt å sette seg inn i kva dei forskjellige fruktene og grønnsakene inneholder av næringsstoffer, helsebringende stoffer og kva effekt dei har. La oss ta ett eksempel: du begynner å brygge på en forskjølelse, og kroppen vil ha godt av ekstra dose C- vitaminer. Lag en juice med blant anna appelsin og kiwi – og kanskje du slipper unna? Du kan lage utallige næringskombinasjoner ut fra det du liker og kva kroppen din har behov for!
Ved å spise og drikke friske naturprodukter vil man på sikt få utallige helsebringende fordeler. Dette er blant anna opprettholdelse av elektrolyttbalansen etter trening og svette, rensende på lever, kreftforebyggande, godt for fodøyelsen, bra for immunforsvaret og bloder, energigivande og masse meir!
Alle frukter og grønnsaker – med unntak av sitrusfrukter og granateple – går rett i juicepressen med skallet på! Du kan i hovedsak bruke alle frukter og grønnsaker i alle mulige slags kombinasjoner, det kan ikkje vere noke anna enn fantasien som setter grenser 😉 Vær obs på at noken grønnsaker har en sterk smak, som stangselleri, løk, ingefær osv – vær forsiktig med desse!
Tenk litt juicing ut av komfortsonen! Min første juice bestod av 1/2 agurk, 2 store gulerøtter og 2 grønne epler. Det var en mjuk start, og eg har i løpet av dei sise vekene prøvd meg fram med masse forskjellig, som både er blitt gode og ikkje fullt så gode juicer. Her er ei lita oversikt over frukt og grønnsaker som kan brukes –
Ingefær, spinat, gulerøtter, paprika, squash, appelsiner, sitron, epler, avokado, lime, reddiker, granateple, rødbeter, ananas, pære, stangselleri, melon, kiwi, mango, brokkoli, blomkål, ulike bær, druer, agurk, grønnkål, ulike urter, kvitløk, papaya (….)
Enkel, smakfull juiceoppskrift – nok til to store glass: "God blanding" 2 grønne epler 1/2 paprika 3 store gulerøtter En håndfull spinat 1/2 sitron Litt ingefær
Eg kommer med mange fleire oppskrifter etterkvart – eg tar laga mi egen "juicebok" heime der eg har skreve oppskrift og laga navn med ca 15 oppskrifter. Mange rare navn, men eg tar det som faller meg inn i det eg ser og smaker på juicen 🙂
Mi juicepresse er fra Phillips og eg betalte 1000 kroner på tilbud. Den er kåra til best i test, og eg er superfornøgd!
Sånn ser det altså ut i action! Så er det berre å helle over i ett glass sammen med litt isbiter, så er juicen fersk, kald og klar for å drikkes 🙂
Informasjon har eg henta her og her! Eg har laga en egen kategori på høgre side: "Juicing – informasjon, tips og oppskrifter" – her kommer alt som er relatert til dette!
Del gjerne tips eller oppskrifter i kommentarfeltet! Juicer du, eller har du tenkt å begynne med det? 🙂

Eg er totalt hekta på juicing!
Kvar morgen ferskpresser eg juice og drikker ett eller to store glass før / sammen med frukosten. Fleire glass går gjerne ned på høgkant i løpet av dagen, fordi eg syns det er knallgodt og det inneholder masse næring som kroppen berre har godt av. Eg har hatt juicepressa mi i 2,5 veke no, og har prøvd meg fram med nye oppskrifter nesten kvar einaste dag. Mange blir skremt av fargen på juicen, men ikkje bli det! Det ser gjerne litt fælt ut, men det er det absolutt ikkje. Du velger også heilt sjølv kva frukt og grønnsaker du vil ha i din juice, og du kan smake den til så du får en god smak du er fornøgd med. Her er kort om juicing:

Juicing er rett og slett å ta diverse frukt og grønnsaker i en juicemaskin, presse det og få ut safta. Ved å skille uløselige fiber og juicen fra kvarandre, blir tilgjengeligheten og opptaket på vitaminer, mineraler, enzymer og antioksidater enda bedre for kroppen. Når du lager din egen juice kan du vere sikker på at den er fri for konseveringsmidler, tilsetningsstoff og sukker. Ett stort glass med ferskpressa juice daglig er en super måte å komme nærmere 5 om dagen – som for mange kan vere vanskelig. I løpet av 15 minutter har næringsstoffene blirr tatt opp av cellene, og dei starter arbeidet som er optimale for kjemiske reaksjoner i kroppen – som fordøyelse, oppbygging av musklatur osc. Ferskpressa juice bør drikkes så snart som mulig etter tilberedning for å unngå oksidasjonsprosessen i størst mulig grad – men man kan også oppbevare juicen i lystett og lukka beholder i kjøleskap inntil 8 timer, eller fryse juicen som is. Da bevares næringsstoffene i stor grad.

Vil du få maks ut av juicen, kan det vere lurt å sette seg inn i kva dei forskjellige fruktene og grønnsakene inneholder av næringsstoffer, helsebringende stoffer og kva effekt dei har. La oss ta ett eksempel: du begynner å brygge på en forskjølelse, og kroppen vil ha godt av ekstra dose C- vitaminer. Lag en juice med blant anna appelsin og kiwi – og kanskje du slipper unna? Du kan lage utallige næringskombinasjoner ut fra det du liker og kva kroppen din har behov for!

Ved å spise og drikke friske naturprodukter vil man på sikt få utallige helsebringende fordeler. Dette er blant anna opprettholdelse av elektrolyttbalansen etter trening og svette, rensende på lever, kreftforebyggande, godt for fodøyelsen, bra for immunforsvaret og bloder, energigivande og masse meir!

Alle frukter og grønnsaker – med unntak av sitrusfrukter og granateple – går rett i juicepressen med skallet på! Du kan i hovedsak bruke alle frukter og grønnsaker i alle mulige slags kombinasjoner, det kan ikkje vere noke anna enn fantasien som setter grenser 😉 Vær obs på at noken grønnsaker har en sterk smak, som stangselleri, løk, ingefær osv – vær forsiktig med desse!

Tenk litt juicing ut av komfortsonen!
Min første juice bestod av 1/2 agurk, 2 store gulerøtter og 2 grønne epler. Det var en mjuk start, og eg har i løpet av dei sise vekene prøvd meg fram med masse forskjellig, som både er blitt gode og ikkje fullt så gode juicer. Her er ei lita oversikt over frukt og grønnsaker som kan brukes –

Ingefær, spinat, gulerøtter, paprika, squash, appelsiner, sitron, epler, avokado, lime, reddiker, granateple, rødbeter, ananas, pære, stangselleri, melon, kiwi, mango, brokkoli, blomkål, ulike bær, druer, agurk, grønnkål, ulike urter, kvitløk, papaya (….)

Enkel, smakfull juiceoppskrift – nok til to store glass:
"God blanding"

2 grønne epler
1/2 paprika
3 store gulerøtter
En håndfull spinat
1/2 sitron
Litt ingefær

Eg kommer med mange fleire oppskrifter etterkvart – eg tar laga mi egen "juicebok" heime der eg har skreve oppskrift og laga navn med ca 15 oppskrifter. Mange rare navn, men eg tar det som faller meg inn i det eg ser og smaker på juicen 🙂

Mi juicepresse er fra Phillips og eg betalte 1000 kroner på tilbud. Den er kåra til best i test, og eg er superfornøgd!

Sånn ser det altså ut i action! Så er det berre å helle over i ett glass sammen med litt isbiter, så er juicen fersk, kald og klar for å drikkes 🙂

Informasjon har eg henta her og her!
Eg har laga en egen kategori på høgre side: "Juicing – informasjon, tips og oppskrifter" – her kommer alt som er relatert til dette!

Del gjerne tips eller oppskrifter i kommentarfeltet!
Juicer du, eller har du tenkt å begynne med det? 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg