Proteinrik, sukkerfri, enkel appelsinfromasj

Appelsinfromasj – frisk, syrlig og litt søt på samme tid!
Og lager du to porsjoner av denne oppskrifta, blir det kun ca. 60 kalorier per porsjon / 120 kalorier om du lager en porsjon. Dette er i hovedsak proteiner, så det er ingen grunn for å ikkje spise det med god samvittighet 🙂 Nyt!
Når eg brukte halve eggekvitten blei fargen mørkere, smaken sterkare men konsistensen blei litt meir kompakt. Likevell bedre!

Appelsinfromasj, 1-2 porsjoner
120 g mager kesam/anna naturellyoghurt
2 plater gelatin
Safta fra 1 appelsin, 60-70 g
2 ts sukrin+
1 eggekvitte

? Bløtlegg gelatinplatene i 5 minutter i kaldt vatn.
? Stivpisk eggekvitten så den blir heilt stiv, og sett til side.
? Press all safta ut av en appelsin. Det burde vere ca 60-70 g.
? Bland mager kesam, sukrin+ og 40 g appelsinsaft i en bolle.
? Ha resten av dei 20-30 g appelsinsaft i en liten kopp, og varm opp i mikroen. Press vatnet ut av gelatinplatene og smelt dei i appelsinsafta. Tilsett i en tynn stråle i kesam-blandinga mens miksmasteren går.
? Vend forsiktig inn stivpiska eggekvitte. Eg bruker kun halvparten – det gav en bedre og sterkare appelsinsmak, men du kan og bruke heile. Eg brukte heile når eg lagde to mindre porsjoner.
? Sett kaldt ett par timer – så er den spiseklar! God aleine, god med friske bær.
Når eg brukte heile eggekvitten blei fargen lysere, smaken litt mildere og konsistensen luftigere.

Eg er inni en karamell & fromasj-periode… Sukkerfri bringebærfromasj finner du oppskrift på her – ei grunnoppskrift, fleire varianter!

Tips!
Bruk blåbæryoghurt i yoplait eller skyr – få blåbærfromasj,
Bruk friskpressa sitron – få sitronfromasj,
Bruk funlight i ulike smaker – få din favorittfromasj…
Eg kan fortsette i evigheter, men dere skjønner poenget! Eg skal definitivt prøve meg fram med fleire varianter 🙂

Er du glad i fromasjer?
Kva er din favorittfromasj? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 kommentarer

 1. Kaisa Elise

  Så himmels ut !

 2. Hvor varm skal appelsinsaften som du blander gelatinplatene inn i, være? 🙂

 3. janne helen

  Dette så veldig friskt og godt ut! 🙂 Har pløyd meg gjennom nesten alle oppskriftene dine og bokmerket alt jeg har lyst til å prøve 🙂 Jeg har et lite spørsmål angående steviadråper. Hvordan er egentlig smaken på disse? Har vaniljedråper, men synes ikke ting småker så mye bedre med disse, mulig det er fordi jeg bruker for mye… Har sett english toffee og chocolate-smak på butikken, og kunne tenke meg å prøve. Hvilke bruksområder finnes? Nå skal jeg ikke mase mer 😉

 4. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Kjempegodt 🙂

 5. Linda Marie Stuhaug

  Monica: Så varm at gelatinplatene smelter 🙂 Eg har det i en kopp i mikroen, så koker det etter 20 sekunder.

 6. Linda Marie Stuhaug

  janne helen: Så utrulig kjekt å høre, Janne Helen 🙂 Hehe, må ikkje tenke på masing. Det er berre kjekt å kunne vere til hjelp! Eg elsker steviadråper og bruker det nesten daglig. Det er viktig å ikkje bruke for mange dråper, for det er jo ekstremt søtt. Eg gjerne noken dråper + anna søtning, for å unngå den bitre «steviasmaken» som kommer ved å bruke for masse. Eg har alle tre du nevner ovenfor, og er kjempefornøgd 🙂 Bruker smakene forskjellig ettersom der det passer: proteinkaffi, sunne kaker, muffinser og anna bakst, desserter, sauser, smakstilsette yoghurt/cottage cheese, i proteinpannekakerøren, havregrøten, overnight oats, smoothie, heimelaga sorbet… det kan brukes til alt! 🙂 Håper det var til hjelp! Berre å spørre om du lurer på noke meir. Ha en fin kveld videre 🙂

 7. Blir påvirket av den fromasj perioden din merker jeg! Jeg har ikke sukrin+, hvordan tror du det går med vanlig sukrin? Eller sukrinmelis? Redd for den kalde smaken!:-/

 8. Linda Marie Stuhaug

  Trine: Hihi, fromasjer er berre så godt! Eg ville brukt sukrinmelis framfor sukrin 🙂 husk å doble mengden.

 9. Må bare la deg vite at denne også ble knallgod! Elsker at det går så fort å lage også!:-D

 10. Linda Marie Stuhaug

  Trine: TUSEN takk for tilbakemelding! Det setter eg så stor pris på 😀 Så bra du likte den, det gleder meg 🙂

 11. Har laget denne idag, men skjønner ikke hva som skjedde, fordi det ville ikke blande seg. Så det bløte havnet nederst 🙁 Takk for en fin og inspirerende blogg! 😀

 12. Linda Marie Stuhaug

  Sara: Kva du meiner med at det ikkje ville blande seg? Seig appelsinsfta i bunnen kanskje? Veldig merkelig – det har aldri skjedd med meg eller andre som eg har hørt om… Berre hyggelig å vere til inspirasjon 🙂

 13. Ja var det som skjedde, det ligg appesinsaft nederst. Men jeg så det med en gang jeg blanda det våte med den stivpiska eggehvita, så ville det liksom ikke blande seg sammen, eggehvita la seg øverst.. Men jeg får bare prøve igjen, så supergodt ut!! 😀

 14. Linda Marie Stuhaug

  Sara: Prøv å vend eggekvitten enda bedre inn neste gang 🙂 Alt skal vere heilt blanda sammen før du heller på glass. Vend med en slikkepott, så du ikkje mister for masse luft. Håper du får det til neste gang, for denne var frisk og god 🙂

 15. Njål Bore

  hei,dersom jeg vi 10 dobble oppsrkriften,gjelder det også gelatin?
  mvh

  1. Eg har ikkje erfaring med å tidoble en fromasjeoppskrift, men i utgangspunktet – ja 🙂