Annonse
27. januar 2014
Proteinrik, sukkerfri, enkel appelsinfromasj
Appelsinfromasj – frisk, syrlig og litt søt på samme tid!
Og lager du to porsjoner av denne oppskrifta, blir det kun ca. 60 kalorier per porsjon / 120 kalorier om du lager en porsjon. Dette er i hovedsak proteiner, så det er ingen grunn for å ikkje spise det med god samvittighet 🙂 Nyt!
Når eg brukte halve eggekvitten blei fargen mørkere, smaken sterkare men konsistensen blei litt meir kompakt. Likevell bedre!
Appelsinfromasj, 1-2 porsjoner
120 g mager kesam/anna naturellyoghurt
2 plater gelatin
Safta fra 1 appelsin, 60-70 g
2 ts sukrin+
1 eggekvitte
? Bløtlegg gelatinplatene i 5 minutter i kaldt vatn.
? Stivpisk eggekvitten så den blir heilt stiv, og sett til side.
? Press all safta ut av en appelsin. Det burde vere ca 60-70 g.
? Bland mager kesam, sukrin+ og 40 g appelsinsaft i en bolle.
? Ha resten av dei 20-30 g appelsinsaft i en liten kopp, og varm opp i mikroen. Press vatnet ut av gelatinplatene og smelt dei i appelsinsafta. Tilsett i en tynn stråle i kesam-blandinga mens miksmasteren går.
? Vend forsiktig inn stivpiska eggekvitte. Eg bruker kun halvparten – det gav en bedre og sterkare appelsinsmak, men du kan og bruke heile. Eg brukte heile når eg lagde to mindre porsjoner.
? Sett kaldt ett par timer – så er den spiseklar! God aleine, god med friske bær.
Når eg brukte heile eggekvitten blei fargen lysere, smaken litt mildere og konsistensen luftigere.
Eg er inni en karamell & fromasj-periode… Sukkerfri bringebærfromasj finner du oppskrift på her – ei grunnoppskrift, fleire varianter!
Tips!
Bruk blåbæryoghurt i yoplait eller skyr – få blåbærfromasj,
Bruk friskpressa sitron – få sitronfromasj,
Bruk funlight i ulike smaker – få din favorittfromasj…
Eg kan fortsette i evigheter, men dere skjønner poenget! Eg skal definitivt prøve meg fram med fleire varianter 🙂
Er du glad i fromasjer?
Kva er din favorittfromasj? 🙂
Annonse
2 Kommentarer
Njål Bore
23. desember 2018
Linda Stuhaug
27. desember 2018
SKRIV EN KOMMENTAR