Linda Stuhaug

Annonse

27. januar 2014

Proteinrik, sukkerfri, enkel appelsinfromasj

Proteinrik, sukkerfri, enkel appelsinfromasj
Appelsinfromasj – frisk, syrlig og litt søt på samme tid! Og lager du to porsjoner av denne oppskrifta, blir det kun ca. 60 kalorier per porsjon / 120 kalorier om du lager en porsjon. Dette er i hovedsak proteiner, så det er ingen grunn for å ikkje spise det med god samvittighet 🙂 Nyt!
Når eg brukte halve eggekvitten blei fargen mørkere, smaken sterkare men konsistensen blei litt meir kompakt. Likevell bedre!
Appelsinfromasj, 1-2 porsjoner 120 g mager kesam/anna naturellyoghurt 2 plater gelatin Safta fra 1 appelsin, 60-70 g 2 ts sukrin+ 1 eggekvitte
? Bløtlegg gelatinplatene i 5 minutter i kaldt vatn. ? Stivpisk eggekvitten så den blir heilt stiv, og sett til side. ? Press all safta ut av en appelsin. Det burde vere ca 60-70 g. ? Bland mager kesam, sukrin+ og 40 g appelsinsaft i en bolle. ? Ha resten av dei 20-30 g appelsinsaft i en liten kopp, og varm opp i mikroen. Press vatnet ut av gelatinplatene og smelt dei i appelsinsafta. Tilsett i en tynn stråle i kesam-blandinga mens miksmasteren går. ? Vend forsiktig inn stivpiska eggekvitte. Eg bruker kun halvparten – det gav en bedre og sterkare appelsinsmak, men du kan og bruke heile. Eg brukte heile når eg lagde to mindre porsjoner. ? Sett kaldt ett par timer – så er den spiseklar! God aleine, god med friske bær.
Når eg brukte heile eggekvitten blei fargen lysere, smaken litt mildere og konsistensen luftigere.
Eg er inni en karamell & fromasj-periode… Sukkerfri bringebærfromasj finner du oppskrift på her – ei grunnoppskrift, fleire varianter!
Tips! Bruk blåbæryoghurt i yoplait eller skyr – få blåbærfromasj, Bruk friskpressa sitron – få sitronfromasj, Bruk funlight i ulike smaker – få din favorittfromasj… Eg kan fortsette i evigheter, men dere skjønner poenget! Eg skal definitivt prøve meg fram med fleire varianter 🙂
Er du glad i fromasjer? Kva er din favorittfromasj? 🙂

Appelsinfromasj – frisk, syrlig og litt søt på samme tid!
Og lager du to porsjoner av denne oppskrifta, blir det kun ca. 60 kalorier per porsjon / 120 kalorier om du lager en porsjon. Dette er i hovedsak proteiner, så det er ingen grunn for å ikkje spise det med god samvittighet 🙂 Nyt!




Når eg brukte halve eggekvitten blei fargen mørkere, smaken sterkare men konsistensen blei litt meir kompakt. Likevell bedre!

Appelsinfromasj, 1-2 porsjoner
120 g mager kesam/anna naturellyoghurt
2 plater gelatin
Safta fra 1 appelsin, 60-70 g
2 ts sukrin+
1 eggekvitte

? Bløtlegg gelatinplatene i 5 minutter i kaldt vatn.
? Stivpisk eggekvitten så den blir heilt stiv, og sett til side.
? Press all safta ut av en appelsin. Det burde vere ca 60-70 g.
? Bland mager kesam, sukrin+ og 40 g appelsinsaft i en bolle.
? Ha resten av dei 20-30 g appelsinsaft i en liten kopp, og varm opp i mikroen. Press vatnet ut av gelatinplatene og smelt dei i appelsinsafta. Tilsett i en tynn stråle i kesam-blandinga mens miksmasteren går.
? Vend forsiktig inn stivpiska eggekvitte. Eg bruker kun halvparten – det gav en bedre og sterkare appelsinsmak, men du kan og bruke heile. Eg brukte heile når eg lagde to mindre porsjoner.
? Sett kaldt ett par timer – så er den spiseklar! God aleine, god med friske bær.




Når eg brukte heile eggekvitten blei fargen lysere, smaken litt mildere og konsistensen luftigere.

Eg er inni en karamell & fromasj-periode… Sukkerfri bringebærfromasj finner du oppskrift på her – ei grunnoppskrift, fleire varianter!

Tips!
Bruk blåbæryoghurt i yoplait eller skyr – få blåbærfromasj,
Bruk friskpressa sitron – få sitronfromasj,
Bruk funlight i ulike smaker – få din favorittfromasj…
Eg kan fortsette i evigheter, men dere skjønner poenget! Eg skal definitivt prøve meg fram med fleire varianter 🙂

Er du glad i fromasjer?
Kva er din favorittfromasj? 🙂

Annonse

2 Kommentarer

N

Njål Bore

23. desember 2018

hei,dersom jeg vi 10 dobble oppsrkriften,gjelder det også gelatin? mvh

Linda Stuhaug

27. desember 2018

Eg har ikkje erfaring med å tidoble en fromasjeoppskrift, men i utgangspunktet – ja 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg