Oppskrift: sukkerfri Dronning Maud pudding

God Tirsdagskveld, godtfolk!
Eg har forstått at Dronning Maud pudding er mange sin favorittdessert? Kva med å lage en sukkerfri, naturlig proteinrik variant? I utgangspunktet lagde eg en dessert for ca 3 veker siden som eg kalte eggfromasj – men mista oppskrifta og måtte lage ny. Det er eg veldig glad for, for denne gangen blei både smak og utsjåned masse bedre 🙂 Konsistensen var fyldig og perfekt og kombinasjonen mellom puddingen og raspa sjokolade var nydelig!

Oppskrifta passer akkurat til ett stort dessertglass – men eg vil sei at det tilsvarer to porsjoner (eller en stooor). Du kan bruke mindre dessertglass og få to delte, mindre porsjoner om du ønsker det, selfølgelig.

Dronning Maud pudding
10-15 g sukkerfri sjokolade *
2 eggeplommer
130 g mager kesam *
1,5 plate gelatin
2 ss vatn
3 ss søtning *
5 dråper stevia vanilje/vaniljeessens
(eg bruke 1 ss sukringold og 2 ss sukrinmelis. Bruk gjerne 3 ss så du er sikker på den ikkje blir sur)

* Eg bruker Cavalier sin sukkerfrie sjokolde, 72% mørk. Bruk den mørkegraden du foretrekker.
* Du kan bytte mager kesam med gresk yoghurt/anna naturellyoghurt/mager vaniljekesam etc.
* Vil ikkje anbefale å berre bruke sukrin. Bland gjerne to forskjellige søtninger.

Framgangsmetode
? Finrasp sjokoladen.
? Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 5-7 minutter.
? Lag eggedosis av eggeplommer og søtning.
? Smelt gelatinplatene i 2 ss kokande vatn, og tilsett i en tynn stråle i eggedosisen mens miksmasteren går.
? Visp deretter inn mager kesam.
? Legg lagvis med finraspa sjokolade i ett dessertglass.
? Avkjøl. Puddingen er spiseklar etter ett par timer i kjøleskap.

Aller best er puddingen med en kopp nytrekt, svart kaffi! Håper det smaker hos fleire 🙂

Det siste døgnet har eg tenkt og tenkt og tenkt….
Eg har ett stort og utrulig vanskelig valg eg må ta og svare på i løpet av morgendagen. Det handler om jobb, muligheter og framtid – så det seier seg sjølv at det blir vanskelig. Einaste tidspunktet desse tankane ikkje har svirra oppi hodet mitt i løpet av det siste døgnet, var når eg hadde real kvalitetstid med meg sjølv, kjøkkenet og bakeredskapene mine idag tidlig! DET er terapi for sjela, ingen tvil om det 😉 Satser på at finner ut av det i løpet av (våken)natta, og at eg sitter igjen med en GOD følelse etter valget er tatt – så skal eg spre ordene og fortelle meir imorra!

Trur eg forsvinne på kjøkkenet igjen eg! Enda meir baketid skader ikkje ?

Ha en fin kveld!

40 kommentarer

 1. Mona Therese

  Så kjempegodt ut!:)

 2. Denne såg heilt fantastisk god ut!!! Eg elsker Dronning Maud pudding så denne skal eg prøve meg på 😉

 3. TheVanillaMonologues.

  Har vært en del på kjøkkenet i det siste selv, ingen tvil om at det er en god måte å distrahere seg selv på! Det og å ta bilder av det man lager, elsker det 🙂 Håper du er okej! Gleder meg til å høre nyhetene dine 🙂

 4. Kaisa Elise

  Det skal jeg lage :)!

 5. Amalie Djupvik

  åå, nam! du e så utrulig flink og kreativ, mesunna deg for det altså! Har mange ganga tenkt på å dra meg på kjøkkenet og prøve noken av oppskriftene dine, men eg kjem aldri i gang med noke.. Men ser du bruka masse forskjellige ingrendiensa eg aldri har hørt om, e det sånt du kjøpe på sunnkost eller bestille du ?:) Og ekkje det veldig dyrt å kjøpe inn så mykje forskjellig?

 6. Michelle

  Åh, det der så utrolig godt ut! 😀 Guri, dette må jeg prøve ut en gang! Så utrolig flink du er med maten, alt ser jo så fabelaktig godt ut! 😀

 7. Linda Marie Stuhaug

  Michelle: Det var fantastisk godt! Delte broderlig med både mor og far, og de sa de samme 🙂 Tusen takk, så utrulig kjekt å høre!

 8. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Håper det smaker 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  TheVanillaMonologues.: Det er det definitivt! Skikkelig avkobling i alt stress og tenking 🙂 Joda, eg har det veldig bra – berre litt stressa og i tenkande modus no, hehe!

 10. Linda Marie Stuhaug

  Frida: Det var sååå godt! Fleire som elsker det har eg fått inntrykk av, så håper det faller i smak hos fleire 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  Mona Therese: Det var det absolutt 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Amalie Djupvik: Tusen takk, Amalie 🙂 Det er berre å sette i gang på kjøkkenet – du vil ikkje angre i det du spiser det, hehe 😉 Kva type ingredienser er det du sikta til? Eg handler på http://www.iherb.com / http://www.funksjonellmat.no / sunkost i Førde – men det varierer jo etter kva ingredienser det er snakk om 🙂 Spørr gjerne – så kan eg fortelle deg litt om det!

 13. Hei ? kan jeg spør hvilken miksmaster du bruker til matlagingen? Selv sliter jeg med at det blir så sinnsykt mye rot på kjøkkenet når keg holder på/ oppvasken etterpå ? har du noen tips?

 14. Marianne

  Ser kjempegod ut!! Hvor mange kalorier er det ca i denne porsjonen?

 15. Namnamnam <3 Hvofor bruker du kun eggeplomma? Kan man evt bytte ut gelatinen med de to eggehvittene som blir til over?

 16. Julie @ WolfItDown

  Linda slår til igjen, og igjen med noe som ser ut som en sikker vinner! Nå er kanskje valget tatt, og jeg håper at det går din vei 😀 x

 17. momoiro-chan

  Oi, drømmedessert da! Også er den sunn i tillegg! Kan jo ikke bli bedre. Den må absolutt prøves 🙂 Håper du fikk deg noen timer søvn til tross for at du har litt å tenke på. Stol på magefølelsen din, så blir det valget du tar det rette uansett 🙂

 18. Jannicke

  er det godt ?

 19. Linda Marie Stuhaug

  Jannicke: Eg poster ikkje oppskrifter eg ikkje syns er gode 😉

 20. Linda Marie Stuhaug

  momoiro: Absolutt – det er berre fantastisk 🙂 Har blitt to døgn med minimalt med søvn, men no er valget tatt og eg føler meg ti kilo lettere! I natt vil eg sove som en stein, gleder meg til drømmeland 😀

 21. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Hihi, tusen takk, skjønne deg! Det stemmer – og eg føler eg har tatt det riktige valget 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  Marie: For en bedre konsistens og smak. Eg ville ikkje at puddingen skulle smake eggedosis. Den forrige oppskrifta mi som eg ikkje finner igjen, brukte eg 1 egg istedenfor 2 plommer – men det resultatet blei best med 2 plommer 🙂 Kva meiner du med der siste spørsmålet? Eg skjønte det ikkje heilt.

 23. Linda Marie Stuhaug

  Marianne: Takk for det 🙂 Eg har ikkje rekna på kaloriene i denne desserten.

 24. Linda Marie Stuhaug

  Malene: Bruker en vanlig handmikser – miksmaster, som man typisk visper krem osv. med 🙂 Når eg er i en REAL bakeboble ser ikkje kjøkkenet ut etterpå! Haha. Men mine tips er vask litt underveis, leit kun fram det du har bruk for av bakeredskap og boller, ta direkte i vasken / oppvaskemaskina det som er skittent, og ikkje ha FOR mange baller i lufta på samme tid 🙂

 25. Jeg mente om man kan bruke stivpiskede eggehvitter fremfor gelatin? 🙂

 26. Linda Marie Stuhaug

  Marie: Åja! Nei, det går nok ikkje. Gelatinen er det som får fromasjen bindende og stiv, så det er en ganske viktig ingrediens 🙂

 27. Tor-Harald Pedersen

  sykt!! ble ikke mer trøtt av å se den dronning Maud puddingen:) Tror jeg må prøve å lage den så fort jeg får sjangsen 🙂 utrolig mye gode tips her på bloggen din, dette skal jeg GARANTERT benytte meg av 🙂

 28. Linda Marie Stuhaug

  Tor: Tusen takk, Tor 😀 håper eg kan inspirere deg! Eg elsker å kunne spre lidenskapen min til enda fleire 🙂 ha en fin dag!

 29. Tor-Harald Pedersen

  du inspirerer meg utrolig masse, ingen tvil om det. selv om jeg er flink på kjøkkenet, så er jeg ikke like flink å skrive om det, og enda dårligere når det gjelder å få tatt bilder å lagt det ut på bloggen. Tror heller jeg skal henge på bloggen din å la meg friste 🙂

 30. Linda Marie Stuhaug

  Tor: Så kjekt å høre, takk for det 🙂 Absolutt greit å ta den lette løsningen iblant 😉

 31. Hei! 🙂 Har akkurat satt den i kjøleskapet til kjøling! *Spent* 🙂 Men når jeg var ferdig å piske inn alt så var det veldig rennende. Det var umulig å legge lagvis så jeg måtte bare ta sjokoladen på toppen. Har jeg gjort noe galt da?

 32. Linda Marie Stuhaug

  Turid: Heisann! Hm, det høres litt rart ut. Brukte du handmikser, og vispa mens du tilsatte smelta gelatin? Og du brukte 2 ss vatn til å smelte gelatinen? Du får gi en lyd når du har smakt og korleis både smak og konsistens blei 🙂 Mulig at eg kan svare bedre då! Håper du liker den 🙂

 33. Hei igjen 🙂 Eg brukte håndmikser ja og vispa heile veien. Vispa inn kesamen også. Den blei kjempe god på smak, men ikkje sånn luftig Dronning Maud konsistens 😉 Litt blanding av mousse og pudding kanskje? 😀 Eg brukte foresten heile egg, kan det være det?

 34. Linda Marie Stuhaug

  Turid: Det har nok med egget å gjere ja 😉 første gangen lagde eg med ett egg istedenfor 2 plommer, og konsistens og smak blei ganske annerledes. Skal du prøve igjen anbefaler eg 2 eggeplommer, ganske sikker på at du får ett bedre, luftig resultat 🙂

 35. Hei 😉 kan eg bruke samme oppskriften hvis eg sga ha det oppi enbolle isteden for glass?;)

 36. Linda Marie Stuhaug

  lene: Jada, ingen problem 🙂 Anbefaler 3 ss søtning om du bruker naturell yoghurt!

 37. Kan man bruke hele egget når man lager eggedosisen?

  1. Veit ikkje om det vil fungere i denne oppskrifta, dessverre… Men du kan jo alltids prøve 🙂

   1. Ja, no er eg så nysgjerrig at eg rett og slett må teste! Det får bli eit helgeprosjekt!

   2. Du får gi en tilbakemelding på korleis det gjekk 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *