Sunn mikrokake på 1-2-3, som sjokoladefondant eller sjokoladekake!

Åh fest i munn!
Kvar dag er en fest i munn for min del da, men en skikkelig storfest iblant er ikkje feil det 😉 Og det er jo lillelørdag idag – en god unnskyldning for å kose seg litt ekstra! Det seiast at kjært barn han mange navn… eg veit ikkje heilt kva eg skal kalle denne, for det er så mange mulige navn: mikrokake, mikrobrownies, havlstekt sjokoladekake, mikrosjokoladekake, sjokoladefondant, proteinbrownies, proteinkake… Uansett er det smak og innhold som er det viktigaste, så får du kalle kaken det du ønsker 🙂

For ett år tilbake lagde eg masse mikrobrownies som eg kalla det då – og no har eg virkelig fått smaken igjen. Eg har eksprimentert meg fram til ei så og sei perfekt oppskrift, og det som er så greit med oppskrifta er at du kan lage den på forskjellige måter ettersom kva du liker. Eg liker den best når den er halvstekt, flytande, sjokoladefondant-ish, og spise den når den fortsatt er varm med en klatt mager kesam og frisk frukt / bær ?

Den perfekte mikrokake
1 eggekvitte
60 g mager kesam *
10 g sukrin + *
15 g sukrin gold *
10-15 g originalkakao
10 g proteinpulver, sjokoladesmak *
15 g peanøttmel *
En klype salt
Vatn til passe konsistens

Ha alle ingrediensene in en bolle, og juster med litt vatn til en passelig konsistens. Ha røren over i en skål / form, og inn i mikroen på full guffe til du får den konsistensen du ønsker. Følg med underveis – eg vil ikkje anbefale gjennomsteike den heilt, då vil den muligens bli litt tørr.

* Tips til varisjon / ingrediensbytting:
Du kan selfølgelig bytte mager kesam med en anna type naturellyoghurt / vaniljeyoghurt. Kan også anbefale å bruke most banan – så får du saftig sjokolade-banankake! Eller søtpotetmos – for en litt anna variant igjen.
Bruk den søtningen du har, men anbefaler sukriin+ , sukrinmelis, sukringold, stevia… Husk at sukrin+ er dobbelt så søtt som vanlig sukrin, så da må du doble mengden.
Sjokoladeproteinpulver kan byttes med anna type proteinpulver, eller anna tørrvare. Samme med peanøttmel – bruk det du har og foretrekker! Eg har erstatta desse to med 25 g havremel (havregryn malt til mel i en blender) – og det blei bra resultat, men eg hadde litt eksta kakao og sukrin+ i røren. Evt. kan du bruke litt havremel og litt prioteinpulver/peanøttmel/anna tørrvare.
MEN det beste resultatet er garantert oppskrifta som skrevet ovenfor 🙂

Like greit er det å ha rett i ei skål, og spise den rett fra skålen med den toppingen du ønsker! Slik som denne er stekt syns eg er perfekt for meg. Her har eg forresten brukt banan isteden for mager kesam, så en real banan-sjokoladefondant

Toppa med mager kesam, bananbiter, bringebær og Atkins sine sukkerfrie "M&M". Eg kjøpte dei med meg fra Florida, men eg trur du kan få tak i dei på Iherb også no.


Eller denne! Peeerfekt ?


Her toppa med PB2 peanøttsaus i tillegg ?

Tja, det har gått noken slike den siste veka! Eg tar meg som oftast ikkje tid til bilde når det er slike godsaker, men noken har eg no tatt. Fleire som skal "feire" litt at det er lillelørdag idag, eller? 😉

Litt tilbake til gårsdagens slutt på innlegget. Eg kan sei så masse som at valget er tatt, og at eg endelig har fått meg ny jobb! Eg er veldig glad, letta og forventningsfull, og ser virkelig fram til å bli en del av teamet på Spenst Førde fra Mandag av! Eg smilte meg gjennom ei intervalløkt etter jobb idag (er DET mulig liksom?!) – så det seier litt om dagens humør 🙂 Enda en grunn til å feire med sunn og nydelig sjokoladefondant, hihi ?

# lindastuhaug

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

65 kommentarer

 1. Denne kaka var kjempe enkel å lage, og den falt i smak hos hele familien. Tommel opp!!

 2. Linda Marie Stuhaug

  Yvonne: Så utrulig kjekt å høre, Yvonne! Tommel opp for det 😀

 3. Linda Marie Stuhaug

  Monika: Ingen problem 🙂

 4. Maria Kolby Sonstad

  NAM, prøvde denne i dag med noen få diettimproviserte justeringer, og herremin det ble godt! Blir nok ikke siste gang jeg lager denne, tihi 😀

 5. Linda Marie Stuhaug

  Maria Kolby Sonstad: Så kjekt å høre, Maria 😀 mikrokake er relativt lett å lage diettvennlig også vil eg tru… og litt luksus på dietter må man unne seg 🙂

 6. Maria Kolby Sonstad

  Ja, det var veldig lettvint! Så absolutt, digg med noe så godt som man kan unne seg med goood samvittighet 😀

 7. Lagde denne for første gang helt etter oppskriften, NYDELIG! 😀

 8. Linda Marie Stuhaug

  Maria Kolby Sonstad: Heilt sant! Ikveld blei det sjokoladefondant til dessert på meg, mmm 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  Marita: Så kjekt å høre, Marita 😀 herlig at det falt i smak, det gleder meg!! 🙂

 10. Susanne

  Hvor lenge hadde du den i mikroen sånn at den ble slik som på bildet ditt?:) såg utrolig god ut!!

 11. Linda Marie Stuhaug

  Susanne: 1 minutt kanskje? Du må berre følge med underveis, det er så varierende fra mikro til mikro 🙂 Når den er slik er den best, etter mi meining 😀

 12. Prøvde meg på denne i dag, guuu så god den var !! 🙂 namnam. brukte mandelmel istedenfor peanøttmel.

 13. Linda Marie Stuhaug

  Anna: Fantastisk at den falt i smak hos deg, Anna 🙂

 14. Er denne oppskriften til kun 1 kake?