Sukkerfri vaniljepudding med bringebærcoulis

God Fredag alle sammen ?
Det er starten på helga, sol og blå himmel, kroppen er sliten etter gode treningsøkter, eg har vert i møter om noken spennande planer framover som berre er til å smile av, fått kvalitetstid med verdens beste venninne og eg kan fortsette i fleng! Ingen grunn for at humøret ikkje skal vere tipptopp idag altså, og det er det 🙂

Dagens dessert har dere såvidt sett før, men i en litt anna vri.
Eg har som sagt fromasj-dilla om dagen, og bruker mange eggekvitter til det. Då blir det naturligvis mange eggeplommer til overs, og her havner ingenting i boss! Derfor lager eg stort sett sukkerfri vaniljesaus eller vaniljekrem, men etter eg lagde porsjonsformen med vaniljepudding for noken veker siden, fekk eg lyst å slenge sammen en større porsjon som eg kunne dele med resten av familien!

Oppskrifta er den samme som eg la ut her, men eg tredobla og fekk ei stor skål med deilig, sunn vaniljepudding! Dette smaker virkelig ekte vanilje, og mamma&pappa elska den 🙂 Kan anbefale å lage sukkerfri bringebærcoulis å ha som saus over puddingen, så får du den gode kombinasjonen mellom søt, frisk, syrlig, vanilje, bær…


Porsjonsstørrelse, servert med sukkerfritt bringebærsyltetøy.

Ekte vaniljepudding
4,5 dl melk
3 ss sukrin +
1 vaniljestang
40 g maisenna
3 eggeplomme
3 ss mager kesam

Del en vaniljestang på tvers, deretter deler du ene halvdelen på langs så du kan skrape ut frøene med en kniv. Ha både frøene, vaniljestanga, sukrin+ og melka i en kjele. La det koke opp til kokepunktet, trekk panna av plata og la blandinga stå å trekke ut mest mulig smak. I en bolle for seg blander du sammen maisenna og eggeplommene. Ta vaniljestanga ut av melkeblandinga og slå den over bollen med maisenna/egg. Rør godt og hell deretter blandinga over i kjelen igjen. Varm opp på svak varme mens du rører heile tida, når blandinga når kokepunktet begynner det å tjukne. Rør noken ganger etter blandinga er blitt tjukk, og trekk panna til side. Avkjøl litt før du vender inn mager kesam, og ha over i en dessertskål. Sett kaldt til vaniljepuddingen er stivna. Denne store skåla trenger naturligvis lengre tid for å stivne enn den mindre porsjonsstørrelsen.

Bringebærcoulis, 4 porsjoner
300 g fryste bringebær
1,5 dl vatn
30 g sukrin +

Kok opp vatn og søtning til en sukkerlake. Tilsett dypfryste bringebær og la dei bli møre i den varme sukkerlaken. Det trenger ikkje å koke – så risikerer du at det smaker kokte bær. Mos med stavmikser til en jevn pure, og avkjøl.

Eller kanskje du er i sjokoladehjørnet denne Fredagen? Sukkerfri sjokoladepudding finner du oppskrift på her!

Imorgen eller Søndag kommer ett gedigent oppsummerings-innlegg av oppskrifter fra Januar! Eg gleder meg skikkelig til å starte på det, for Januar har våre en så bra måned 🙂 Kreativiteten har virkelig vert på plass, eg har prøvd ut mange nye oppskrifter og bloggen har definitivt hatt sin beste måned så lenge den har eksistert. Litt fleire ord kommer i morgendagens innlegg!

Enn så lenge må dere ha en finflott Fredagskveld, og ikkje minst god helg ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

28 kommentarer

 1. Iris Taklo

  sv: Tuusen takk 😀 Jeg syntes den trengte en anbefaling. Ble helt fascinert av denne maskinen, haha! Takk og i lige måde <3

 2. Hvor mange kalorier er det i sjokoladepuddingen ? 🙂

 3. Linda Marie Stuhaug

  Anonym: Eg veit ikkje, har ikkje rekna på det 😉 men grovt utrekna ca. 80 kalorier per porsjon.

 4. lovelyliller is awesome

  Den vaniljepuddingen er rett opp i min gate. I could live on that stuff – and I do XD Så nydelig ut frøken! Ha en fin Fredag!

 5. Linda Marie Stuhaug

  Iris: Hihi, heilt sant 🙂

 6. Linda Marie Stuhaug

  lovelyliller is awesome: Så kjekt å høre, takk for det! Ha en finfin Fredagskveld du også 🙂

 7. Merethe

  Kan ikke se at det står hvor mange ss mager kesam det skal være? 🙂

 8. blueday

  Det så godt ut! Er veldig glad i vanilje! 😀

 9. ineskau

  Her var det mange fristende søtsaker som jeg gleder meg veldig mye til å prøve ut. Jeg er bare veldig nysgjerrig og ivrig på om du legger ut oppskriften på magre sjokoladefudge med maldonsalt/nøtter i nærmeste framtid? Jeg bare Må prøve de en gang. 🙂

 10. maren sørum

  hvor mange ss kesam?:-)

 11. ineskau

  Jeg har nylig laget cookie dough kulene dine og de smakte nyydelig!! Har skrevet innlegg om bloggen din også og informert om hvor jeg fant oppskriften, jeg har en liten vri på oppskriften på grunn av mangel på varer, men uansett ble jeg veldig fornøyd og innmari glad for at jeg har oppdaget nettopp deg og din blogg. Her er det mye jeg gleder meg til å prøve ut. 🙂 Stå på videre.

 12. Linda Marie Stuhaug

  ineskau: Hei Ine! Såå kjekt å høre 😀 Skal innom bloggen din no etterpå å ta en titt! Takk for hyggelige ord, det betyr så masse <3 ha en fortsatt fin Lørdagskveld 🙂

 13. Linda Marie Stuhaug

  maren sørum: Skriveleifen er retta opp i no! 3 ss 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  ineskau: Hihi, takktakk Ine 🙂 De vil komme etterkvart de også! Men eg kan avsløre at forskjellen ikkje er så stor fra de magre vaniljefudge karamellene. Tilsett 15-20 g sukkerfri sjokolade (eg bruker mørk) når massen er ferdig i mikroen, så får du magre sjokoladefudge med maldonsalt/nøtter 😀

 15. Linda Marie Stuhaug

  blueday: Eg også! Spesielt når det smaker ekte vanilje 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  Merethe: Gjekk litt fort i svingane! Godt eg har lesere som passer på, hehe 🙂 No er det endra!

 17. Bli bedre!

  Åh, den vaniljepuddingen så god ut! Mangler bare vaniljestanga, så når den er i hus skal denne oppskriften definitivt testes ut 🙂

 18. Asbjörnsdottir -

  Det der så alt for godt ut! nomnom! 😀 Er et matvrak, og er ikke sååå nøye på den kaloritellinga, så blir det pudding på meg, så blir det nok rett ut av boksen! Ha ei fin helg!

 19. Sunnere hverdag

  Gleder meg til å lese oppsummeringsinnlegget, du har laga så mye godt i januar 😀 håper du har en flott helg! 🙂

 20. vilblifrisk.blogg.no

  Mmmm! Det er så mye deilig her inne på bloggen din 😀 Ha en god helg, frøken!

 21. Linda Marie Stuhaug

  vilblifrisk.blogg.no: Takk for det, sånne kommentarere får meg til å dra på smilebandet 😀 God helg til deg også!

 22. Linda Marie Stuhaug

  Sunnere hverdag: Så kjekt å høre! Gleder meg virkelig til å dele 🙂 Tar litt tid, men det kommer i morgen en gang. Ha en fin helg videre 🙂

 23. Linda Marie Stuhaug

  Asbjörnsdottir: Virkelig nydelig 😀 er ikkje heilt på den kaloritellinga eg heller, eg spise enormt masse i løpet av en dag, og gjerne slike søtsaker som dette 😉 God helg videre til deg og!

 24. Linda Marie Stuhaug

  Bli bedre!: Vaniljestanga er eft must, så den må du nok vente på ja! Håper den faller i smak hos deg også når den tid kommer 😀

 25. matogtreningtidsklemme

  Denne så kjempegod ut 🙂

 26. Linda Marie Stuhaug

  matogtreningtidsklemme: Den er absolutt blitt en favoritt i huset! Mmm 🙂

 27. Jente20

  Hei! Kan jeg bruke sukrin istedenfor sukrin+ når jeg lager denne?

 28. Linda Marie Stuhaug

  Jente20: Det kan du, men vil ikkje anbefale det. Sukrin aleine vil gi en kjølende/falsk ettersmak. Har du noke du kan blande med? Eller bruk eventuelt sukrinmelis, det iser seg ikkje på samme måten som sukrin 🙂