Magre sjokoladefugde karameller

Eg kunne ikkje la være å poste ett eget innlegg om sjokoladevarianten av dei magre vaniljefugdene med maldonsalt.
For desse kommer virkelig til å falle i smak om du er en svak for sjokoladevarianter, sånn som meg! Dette er det som virkelig kan kalles fudge – konsistensen er fantastisk og dei smelter etterkvart bort i munnen… Prinsippet og framgangsmetoden er samme som vaniljefudgen, så det som er så greit då er at du kan fylle havlparten av massen i silikonformer (evt. doble oppskrifta), og ta sjokolade i resten – sånn at du får prøve deg på begge variantene på en og samme tid 🙂

Magre sjokoladefudge, 10-12 stk
1,5 dl vikingmelk *
20 g (2ss) sukrin
20 g (2ss) sukringold *
15 g yaconsirup *
12 g smør, eg hadde kun lett
15-20 g sukkerfri sjokolade

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle, og sett i mikroen på full guffe. Etter 5 minutt tar du bollen ut og rører litt. Sett den deretter inn igjen til du får en tjukk, karamell-farga masse. Dette kan ta litt tid, men vil variere veldig fra mikro til mikro, så følg med underveis! Når massen er ferdig, tilsetter du 15-20 g sukkerfri sjokolade – eg brukte cavalier dark – og rører godt så alt smelter sammen.

Strø maldonsalt og/eller hakka nøtter i bunnen av silikonformer/bakepapirkledd firkanta form mens massen er i mikoen. Du kan droppe eller bruke andre smakstilsetninger etter kva du liker. Hell deretter massen over i formene, og sett kjølig til karamellene er stivna. Eg satte i frysen fordi eg er frøken utålmodig, og deretter oppbevart kjøleskap til dei blei spist. Nyt 🙂

Kor mange fudge du får kommer an på kor store silikonformer du har. Mine som eg brukte idag er relativt store.
Får du 12 sjokoladefugde av oppskriften ovenfor blir det 29 kalorier per stk (uten nøtter) , samme kaloriinnhold som om du får 10 vaniljefudge.
Spørr du meg er dette nesten for godt til å vere sant!

Eg har tatt utgangspunkt i grunnoppskrifta og hittil laga tre forskjellige varianter karameller. Å ha ei grunnoppskrift å forholde seg til, også mikse og lage nye smaker er noke eg virklig har sansen for! Eg har fleire varianter av dei poplære karamellane i bakhodet – eg er på ingen måte ferdig enda 😉

Magre vaniljefudge karameller med maldonsalt –

Sunnere SMIL – flytende karamellkjerne dekka med sjokolade –

Dagens – magre sjokoladefudge med maldonsalt/nøtter –

Håper det frister!
Og sida eg er så godt i gang tenkte eg å vise dere ett ekspriment eg hadde på kjøkkenet i helga:


"Hjerteegg"

Det er altså sukkerfri kindermaxi / freia påskeegg med melkekrem! Trur dei fleste veit kva eg snakker om, eller kva? Eg lagde dei i hjerteform og kaller dei heller for hjerteegg ? Eg fekk noken forespørsler om eg ikkje kunne prøve å lage en sukkerfri variant av desse, og det gjorde eg (kom gjerne med forslag, folkens!) – og skal sei det var GLEDELIGE øyeblikk på kjøkkenet i helga når dei blei vellykka på første forsøk 🙂
Eg posta bilde på Instagram @lindastuhaug Søndag og folk er veldig gira på oppskrift, eg kan sei som så at den kommer før helga!

Bakeglede er fantastisk det, folkens 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

42 kommentarer

 1. janne helen

  De der hjerteeggene ser altså SÅ deilige ut! 😀 Gleder meg masse på oppskrift!

 2. Lovelyliller.com

  Så skikkelig godt ut både det ene og det andre. Hjerte eggene dine minner meg om noen påskeegg jeg lagde til…jul lol XD Namme-nam!

 3. Kaisa Elise

  Nam 🙂

 4. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Fantastisk gode 🙂

 5. Linda Marie Stuhaug

  Lovelyliller.com: Takk for det 🙂 hjerteeggene passer godt no som vi nærmer oss meir og meir påske! Mmm 🙂

 6. Linda Marie Stuhaug

  janne helen: Gleder meg definitivt til å dele oppskrift, hihi 🙂 Håper virkelig den faller i smak hos andre også – for det er jammen mange som venter på denne oppskriften!

 7. siljepia

  Hvor kjøpte du disse hjerte formene ? 😉 Gleder meg til å tese disse ut 😉

 8. Cathrine

  Har testet fudge karamellene dine en gang. Smaken ble skikkelig bra, men konsistensen ble litt kornete. Må prøve igjen, da med sjokolade! 🙂 Og de hjerteeggene så heeelt fantastiske ut!!

 9. Linda Marie Stuhaug

  Cathrine: Kornette? Hm, fekk du en fudge- konsistens når dei var ferdig stivna og rett fra kjøleskapet? Mulig at du skulle hatt dei litt lenger i mikro visst ikkje 🙂 Hjerteeggene er nydelige! Gleder meg sånn til å dele oppskrift 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  siljepia: Kjøpt på en kjøkkenbutikk, trur du finner på Jernia 🙂

 11. Renate Olsen

  Gleder meg til den siste oppskriften! 😀 du er kjempegod på kjøkkenet! du er en stooor inspirasjon for meg som har lagt om hele kostholdet 🙂 prøvde meg forresten på en av de karamelloppskriftene du har på bloggen, en med lettere dessertfløte i. De karamellene stivnet aldri :(….hadde de i kjøleskap i et døgn, fremdeles ikke stivnet. Må nok prøve meg på disse da 🙂

 12. De så fantastisk gode ut! Har du noen tips til erstatning for vikingmelk om man har melkeintoleranse? 🙂 Har forresten prøvd de brente manglene dine, men fikk ikke sukrinen til å sette seg uansett om jeg brukte vanlig eller gold-varianten. Gode ble de, men sukkeret stivnet på selve bakepapiret istedenfor rundt mandlene. Nå brukte jeg hele mangler, kanskje det har noe å si? 🙂

 13. Linda Marie Stuhaug

  Renate Olsen: Gleder meg veldig til å dele den 🙂 Tusen takk for fine ord, det er så utrulig kjekt å høre <3 Du må passe på å ha massen lenge nok i mikoen, ellers stivner de aldri... det er samme med desse som oppskriften med lett dessertfløte, men litt lettere å få til desse her 🙂 Prøv, du kommer så absolutt ikkje til å angre!

 14. Linda Marie Stuhaug

  Sara: Det kan bety at du brukte heile mandler ja. For dei skivede mandlene trekker til seg væsken fra sukrinen bedre, og det blir en slags «karamellhinne» rundt dei skivede mandlene. Prøv gjerne med skiva mandler, håper du får bedre resultat 🙂 Kan du bruke søyafløte? Du kan prøve å erstette vikingmelk med det i tilfelle, eller det alternativet som er for fløyte for dei med melkeintoleranse, det trur eg skal gå bra 🙂

 15. Nina Bakke

  Ser deilig ut 🙂

 16. momoiro-chan (@jannemnaess)

  Min mikro fungerer virkelig ikke til å lage disse karamellene dessverre. Jeg har prøvd så mange ganger :/ Neste gang jeg er hjemme hos foreldrene mine skal jeg prøve med deres og se om jeg får det til da. De ser jo så gode ut..og jeg vil ha karameller. Buhu.. Haha 😀

 17. Cassandra Lysgård

  ÅÅh, de så gode ut! 😀

 18. janne helen

  Lagde disse i dag, i vanlig vanilje-smak. Kjempegode, selv om jeg tror det sto for lenge i mikroen, tror røra ble litt tykk. Men FANTASTISK på smak, særlig med salt i! 😀 Tror jeg skal skaffe meg sånn lokk for å ha inni mikroen, ble MYE kondens 😉 (Huff, føler at jeg spammer bloggen din, men synes du fortjener all skryt du kan få!)

 19. cathrinehenriksen

  Vann i munnen ! Så utrolig flink du har vært , genialt og får bare lyst å rive godbitene ut av lap topen ! Haha…Elsker sånt!

 20. Sara Kristine

  Hei! Jeg synes bloggen din er veldig inspirerende og inneholder mye god mat og tips:) tenkte jeg skulle nevne at det var veldig bra når du la ut oppskrift til browniestrøflene at du også skrev litt om hva dadler, walnløtter og sånn var bra for. Det er så interessant å høre om:) og så lurte jeg på om du kunne legge til hvor mange kalorier en porsjon, konfekt/kakestykke inneholder de gangene det lar seg gjøre:)? Ellers er du utrolig flink som står på med fine bilder, nøye oppskrifter og forklaringer! Ha en fin dag videre:)

 21. Kristiane

  Gleder meg masse til oppskrift på hjerteeggene! Har akkurat lagt ut bilde på bloggen min av vaniljefudgene, og har selvsagt linket deg. De ble supergode! Skal prøve med sjokolade neste gang. Takk for inspirasjon og hverdagsglede :-*

 22. Cathrine

  Ja, kornete.. Og mørkere i fargen enn dine. De ble nesten litt for harde når de stivnet. Jeg tror kanskje jeg rørte en gang for mye, og at det stod litt for lenge i microen. Men de smakte godt, og bra twist med saltsmak! Skal prøve igjen på fredag 🙂

 23. Linda Marie Stuhaug

  Cathrine: Såpass, då har du nok kjørt dei litt for lenge i mikroen! For dei skal ha en fudge- konsistens, og vere i fargen som på bildene når dei er ferdige 🙂 Prøv litt mindre tid i mikroen neste gang – så håper eg resultatet blir bedre 🙂

 24. Linda Marie Stuhaug

  Kristiane: Tusen takk for fine ord! Og så utrulig bra at karamellane falt i smak – skal innom bloggen din å sjå resultatet ditt 🙂 No er hjerteeggene også ute – sånn til informasjon 🙂

 25. Linda Marie Stuhaug

  Sara Kristine: Tusen takk, Sara! Virkelig kjekt med slike tilbakemeldinger 🙂 Innimellom skriver eg litt om ingrediensane, men det er ikkje alltid tida strekker til. Dei gangene eg rekner på næringsinnhold så skriver eg det i innlegget også 🙂 Eg rekner ikkje på det for egen del, kun for lesarane mine – men det er ikkje alltid det lar seg gjere som du skriver. Kjekt du kjem med ønsker, det skal eg ta med meg videre 🙂

 26. Linda Marie Stuhaug

  cathrinehenriksen: Tusen, tusen takk! Haha – skal innrømme at eg såg det for meg no 😉 Liker det!

 27. Linda Marie Stuhaug

  janne helen: Det er berre kjekt med kommentarer og skryt – så det skal du ikkje tenke på 😀 Så bra at du likte dei – det er litt vanskelig å få 100% rett konsistens, men det lærer man etterkvart 🙂 Så lenge smaken er god, så er jo det det aller viktigaste, eller kva? 🙂

 28. Linda Marie Stuhaug

  Cassandra Lysgård: Såå gode 😀

 29. Linda Marie Stuhaug

  momoiro: Å? Har du for sterk/svak varme? Håper det fungerer heime hos foreldrene dine, for disse er virkelig gode når de får riktig konsistens 😀 *Sender over smaksprøver* hihi!

 30. Linda Marie Stuhaug

  Nina Bakke: Absolutt fantastisk 🙂

 31. cathrinehenriksen

  Hehe, røsk ! Der var de borte fra sia de . Kunne ikke stå i mot når du frister med sånt nei….haha .

 32. Linda Marie Stuhaug

  cathrinehenriksen: Haha, liker det 😀

 33. Martine

  Hei Linda! Magre fugde, smil og påskehjerter er noe jeg absolutt vil prøve!! Men i den forbindelse har jeg noen spørsmål 🙂 Når du skriver vikingmelk, skal jeg kjøpe den som er i lik boks som kokosmelk? Og, er det mulig og lage de uten mikro? For jeg har ikke det, kun stekeovn. Klar over at dette tar en smule lenger tid, men hvordan skal jeg gjøre det da? Håper du svarer 😀

 34. Linda Marie Stuhaug

  Martine: Heisann Martine 🙂 VIkingmelk er den som er i lik boks som kokosmelk ja, ikkje pulver. Du kan lage desse uten mikro, men det vil ha 45-60 minutt å koke i en kjele. Du må også passe på underveis og røre ofte 🙂 Dette gjelder vaniljefudgene, smil sjokoladen trenger ikkje så lang tid siden kjernen skal vere flytende. Håper du får det til 🙂

 35. hei:) jeg prøvde disse i går, men hadde glemt å få tak i sirup.. men jeg brukte litt honning isteden. men det gikk alså ikke.. de stivner aldri? er det derfor trur du? men kanskje jeg heller ikke lot den stå lenge nok? jeg tok den ut for det koka over hele tiden så jeg tenkte at det måtte være ferdig.

 36. Linda Marie Stuhaug

  Elin: Kva type honning brukte du? Det skal kunne gå an å lage desse med honning, det har både eg og mange av leserene mine gjort 🙂 Så da kjørte du nok massen litt for lite, den skal ha en type ketshup- konsistens når den er perfekt. Du må også bruke en STOR bakebolle så det ikkje koker over 🙂

 37. Ok, takk for svar.. da var det nok at den ikke stod i for lenge. jeg brukte vanlig honning, den boksen vet du som har vært i hundre år;) og den stod nok 4 minutter første gang, så kanskje bare 3-4 minutter andre gang, så torde jeg ikke mer siden jeg var redd alt skulle eksplodere inni der :O men da får vi se neste gang:) tusen takk for en fantastisk blogg i alle fall!! Digger alt med sjokolade, så sjokoladekremen har vært laget en deeel ganger:)

 38. Linda Marie Stuhaug

  Elin: Håper på bedre lykke neste gang – om du ønsker å prøve igjen! Det anbefales, for desse er utrulig gode når dei blir laga riktig 🙂 Takk for fine ord, Elin, setter veldig stor pris på slike tilbakemeldinger 🙂 Ha en fortsatt fin veke!

 39. Hei! Så veldig gode ut, men jeg har ikke mikro for tiden. Går det fint å varme det i en kasserolle, og evt hvor lenge tror du? 🙂

 40. Linda Marie Stuhaug

  Lise: Ja, det går fint. Tida varierer etter 10-50 minutter, alt ettersom kva panne og lignende du bruker 🙂

 41. Jeg har laget denne oppskriften mange ganger i masse forskjellige varianter, elsker den!! Men jeg skjønner ikke hvordan du får så mange biter? jeg får maks 6 små, og de er borte på to minutter…

 42. Linda Marie Stuhaug

  Anna: Eg får 10-12 ganske store bilker av oppskrifta, men eg bruker no 2 dl vikingmelk 🙂