Linda Stuhaug

Annonse

4. februar 2014

Magre sjokoladefugde karameller

Magre sjokoladefugde karameller
Eg kunne ikkje la være å poste ett eget innlegg om sjokoladevarianten av dei magre vaniljefugdene med maldonsalt. For desse kommer virkelig til å falle i smak om du er en svak for sjokoladevarianter, sånn som meg! Dette er det som virkelig kan kalles fudge – konsistensen er fantastisk og dei smelter etterkvart bort i munnen… Prinsippet og framgangsmetoden er samme som vaniljefudgen, så det som er så greit då er at du kan fylle havlparten av massen i silikonformer (evt. doble oppskrifta), og ta sjokolade i resten – sånn at du får prøve deg på begge variantene på en og samme tid 🙂
Magre sjokoladefudge, 10-12 stk 1,5 dl vikingmelk * 20 g (2ss) sukrin 20 g (2ss) sukringold * 15 g yaconsirup * 12 g smør, eg hadde kun lett 15-20 g sukkerfri sjokolade
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle, og sett i mikroen på full guffe. Etter 5 minutt tar du bollen ut og rører litt. Sett den deretter inn igjen til du får en tjukk, karamell-farga masse. Dette kan ta litt tid, men vil variere veldig fra mikro til mikro, så følg med underveis! Når massen er ferdig, tilsetter du 15-20 g sukkerfri sjokolade – eg brukte cavalier dark – og rører godt så alt smelter sammen.
Strø maldonsalt og/eller hakka nøtter i bunnen av silikonformer/bakepapirkledd firkanta form mens massen er i mikoen. Du kan droppe eller bruke andre smakstilsetninger etter kva du liker. Hell deretter massen over i formene, og sett kjølig til karamellene er stivna. Eg satte i frysen fordi eg er frøken utålmodig, og deretter oppbevart kjøleskap til dei blei spist. Nyt 🙂
Kor mange fudge du får kommer an på kor store silikonformer du har. Mine som eg brukte idag er relativt store. Får du 12 sjokoladefugde av oppskriften ovenfor blir det 29 kalorier per stk (uten nøtter) , samme kaloriinnhold som om du får 10 vaniljefudge. Spørr du meg er dette nesten for godt til å vere sant!
Eg har tatt utgangspunkt i grunnoppskrifta og hittil laga tre forskjellige varianter karameller. Å ha ei grunnoppskrift å forholde seg til, også mikse og lage nye smaker er noke eg virklig har sansen for! Eg har fleire varianter av dei poplære karamellane i bakhodet – eg er på ingen måte ferdig enda 😉
Magre vaniljefudge karameller med maldonsalt –
Sunnere SMIL – flytende karamellkjerne dekka med sjokolade –
Dagens – magre sjokoladefudge med maldonsalt/nøtter –
Håper det frister! Og sida eg er så godt i gang tenkte eg å vise dere ett ekspriment eg hadde på kjøkkenet i helga: "Hjerteegg"
Det er altså sukkerfri kindermaxi / freia påskeegg med melkekrem! Trur dei fleste veit kva eg snakker om, eller kva? Eg lagde dei i hjerteform og kaller dei heller for hjerteegg ? Eg fekk noken forespørsler om eg ikkje kunne prøve å lage en sukkerfri variant av desse, og det gjorde eg (kom gjerne med forslag, folkens!) – og skal sei det var GLEDELIGE øyeblikk på kjøkkenet i helga når dei blei vellykka på første forsøk 🙂 Eg posta bilde på Instagram @lindastuhaug Søndag og folk er veldig gira på oppskrift, eg kan sei som så at den kommer før helga!
Bakeglede er fantastisk det, folkens 🙂

Eg kunne ikkje la være å poste ett eget innlegg om sjokoladevarianten av dei magre vaniljefugdene med maldonsalt.
For desse kommer virkelig til å falle i smak om du er en svak for sjokoladevarianter, sånn som meg! Dette er det som virkelig kan kalles fudge – konsistensen er fantastisk og dei smelter etterkvart bort i munnen… Prinsippet og framgangsmetoden er samme som vaniljefudgen, så det som er så greit då er at du kan fylle havlparten av massen i silikonformer (evt. doble oppskrifta), og ta sjokolade i resten – sånn at du får prøve deg på begge variantene på en og samme tid 🙂

Magre sjokoladefudge, 10-12 stk
1,5 dl vikingmelk *
20 g (2ss) sukrin
20 g (2ss) sukringold *
15 g yaconsirup *
12 g smør, eg hadde kun lett
15-20 g sukkerfri sjokolade

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle, og sett i mikroen på full guffe. Etter 5 minutt tar du bollen ut og rører litt. Sett den deretter inn igjen til du får en tjukk, karamell-farga masse. Dette kan ta litt tid, men vil variere veldig fra mikro til mikro, så følg med underveis! Når massen er ferdig, tilsetter du 15-20 g sukkerfri sjokolade – eg brukte cavalier dark – og rører godt så alt smelter sammen.

Strø maldonsalt og/eller hakka nøtter i bunnen av silikonformer/bakepapirkledd firkanta form mens massen er i mikoen. Du kan droppe eller bruke andre smakstilsetninger etter kva du liker. Hell deretter massen over i formene, og sett kjølig til karamellene er stivna. Eg satte i frysen fordi eg er frøken utålmodig, og deretter oppbevart kjøleskap til dei blei spist. Nyt 🙂

Kor mange fudge du får kommer an på kor store silikonformer du har. Mine som eg brukte idag er relativt store.
Får du 12 sjokoladefugde av oppskriften ovenfor blir det 29 kalorier per stk (uten nøtter) , samme kaloriinnhold som om du får 10 vaniljefudge.
Spørr du meg er dette nesten for godt til å vere sant!

Eg har tatt utgangspunkt i grunnoppskrifta og hittil laga tre forskjellige varianter karameller. Å ha ei grunnoppskrift å forholde seg til, også mikse og lage nye smaker er noke eg virklig har sansen for! Eg har fleire varianter av dei poplære karamellane i bakhodet – eg er på ingen måte ferdig enda 😉

Magre vaniljefudge karameller med maldonsalt –

Sunnere SMIL – flytende karamellkjerne dekka med sjokolade –

Dagens – magre sjokoladefudge med maldonsalt/nøtter –

Håper det frister!
Og sida eg er så godt i gang tenkte eg å vise dere ett ekspriment eg hadde på kjøkkenet i helga:


"Hjerteegg"

Det er altså sukkerfri kindermaxi / freia påskeegg med melkekrem! Trur dei fleste veit kva eg snakker om, eller kva? Eg lagde dei i hjerteform og kaller dei heller for hjerteegg ? Eg fekk noken forespørsler om eg ikkje kunne prøve å lage en sukkerfri variant av desse, og det gjorde eg (kom gjerne med forslag, folkens!) – og skal sei det var GLEDELIGE øyeblikk på kjøkkenet i helga når dei blei vellykka på første forsøk 🙂
Eg posta bilde på Instagram @lindastuhaug Søndag og folk er veldig gira på oppskrift, eg kan sei som så at den kommer før helga!

Bakeglede er fantastisk det, folkens 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg