Oppskrift: sukkerfri freia påskeegg – «hjerteegg»

Då kjem oppskrifta mange har venta på og etterspurt!
Det var som sagt ett av helgas ekspriment, etter noken førespørsler fra fleire lesere. Når eg fikk spørsmålet, visste eg med en gang korleis eg skulle lage dei, kva eg trengte og korleis eg skulle gå fram. Eg har prøvd meg fram med fleire metoder og ingredienser i ettertid for å finne ut som eg kunne få ett bedre resultat, men det aller første blei best, enklast og med færrest ingredienser. For desse er latterlig enkle å lage alle sammen, og man trenger heller ikkje for mange ingredienser 🙂

Hjerteegg er og blir en av mine favorittkonfekter!
Ikkje minst eg super oppskrift til påske, om man vil ha ett sukkerfritt alternativ til Freia sitt påskeegg / kindermaxi sjokolade!

Det du trenger er:
Sukkerfri melkesjokolade *
35 g sukkerfri kvit sjokolade
50 g philadelphia light / naturell yoghurt
3-4 ts sukrinmelis
4-5 stevia vaniljedråper, evt. vaniljeessens
Evt. ett dryss ekte vaniljepulver

* Tok ikkje mål, men melkekremen gir ca 7-8 hjerteegg i denne størrelsen, men smelt rikelig.
* Skal du bruke naturell yoghurt må du la den stå natta over i en HAUG av tørkepapir i ei skål – gjerne skifte papir en gang underveis, for det blir veldig vått. Papiret trekker til seg væsken, og du sitter igjen med yoghurt med en fast konsistens. Skal du bruke naturell yoghurt er det antall gram avrent yoghurt du skal bruke, så du må legge "til tørk" meir yoghurt enn det som står oppgitt. Du kan og bruke mager kesam, vaniljekesam, vaniljeyoghurt osv – men reduser sukrinmelis om du bruker søt yoghurt.

Slik går du fram:
? Smelt sukkerfri melkesjokolade (anbefaler denne, men du kan og bruke mørk. Kjøpt på helsekosten) i en bolle over vannbad. Ha ei skei smelta sjokolade i bunnen av silikonform, og trekk opp kantane så du kan fylle med melkekrem etterpå. Sett i frysen så det stivner fort.
? Smelt sukkerfri kvit sjokolade i en liten bolle over vannbad. Rør litt innimellom, kvit sjokolade kan vere vanskelig å smelte, men den trenger ikkje bli tyntflytande.
? Ha oppi philadelphia/yoghurt og rør godt med en gang. Deretter tilsetter du sukrinmelis, vaniljedråper og evt. ett dryss vaniljepulver om du har det.
? Det er veldig smak og behag kor søtt man vil ha det – så smak deg litt fram med en liten skei for å justere om du vil ha den søtere eller ikkje. Tilsett fleire steviadråper eller sukrinmelis om du vil ha den søtere, og philadelphia/yoghurt om du syns den var for søt.
? Fyll melkekremen i hjertene, men ikkje for fullt. Deretter dekker du til med smelta sjokolade igjen, så heile melkekremen er dekka.
? Sett kjølig til sjokoladen er stivna (maks 10 min i frysen) – oppbevar deretter i kjøleskapet.
? Nyyyyyt!

På desse bildene brukte eg mørk sjokolade, men den lyse blei garantert best og minte enda meir om ekte påskeegg 🙂
Oppskrifta gir 7-8 hjerteegg som nevnt ovenfor, med tanke på melkekremen.

Eg kaller dei hjerteegg – men det kommer selfølgelig an på formene du bruker. Skal sjå på nett om eg klarer å finne eggeformer, så eg kan lage dei i påskeegg når påsken nærmer seg, det hadde vert litt stas!

Det er faktisk med litt presentasjonsangst eg poster denne oppskrifta.
Kommentarer har rasa inn om når oppskrifta kommer, kor godt det ser ut osv, både på facebook, mail og instagram. Det virker som mange har høge forventninger, men husk – det er aldri heilt det samme som ekte vare! Oppskrifta har vertfall falt i smak her heime og hos noken av venninnene mine, og eg krysset virklig fingrær og tær for at den faller i smak hos dere som prøver den også 🙂 Gi meg gjerne en kommentar, eller tag på instagram @lindastuhaug så eg får sjå / lese om resultatet! Eg er nemlig veldig spent på korleis denne blir tatt imot 🙂

Då ønsker eg alle en fortsatt fin Lillelørdag!
Blir det hjerteegg dei nærmaste dagane, kanskje?


Klikk på bildet om du vil følge meg på facebook – lettere å følge med på oppdateringer!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

86 kommentarer

 1. Linda Marie Stuhaug

  momoiro: Ja, denne blei jammen populær på meget kort tid! Så håper det innfrir forventningene til andre, og at oppskrifta faller i smak 🙂 Fått fleire gode tilbakemeldinger allerede! God helg til deg og, Janne! Takk for at du legger igjen ord her på bloggen, alltid like kjekt å sjå navnet ditt i kommentarfeltet 🙂

 2. Linda Marie Stuhaug

  Rebecca: Eg kjøpte den for ei god stund sida på helsekosten. Noken matvare butikker med stort utvalg vil muligens ha den, ellers kan den hende du kan bestille på nett 🙂

 3. Linda Marie Stuhaug

  tmec: Takk for det 😀 Håper det smaker!

 4. Linda Marie Stuhaug

  Susanne: Tusen takk for hyggelige ord! Så kjekt å få tilbakemelding 🙂

 5. Kamilla

  Disse var utrolig gode!! Minte faktisk veldig om påskeeggene 😀 Tusen takk for oppskrift, du er kjempeflink!

 6. Linda Marie Stuhaug

  Kamilla: Såå bra Kamilla! Kjekt du gir tilbakemelding 🙂 Og tusen takk, blir eg så glad for å høre <3

 7. no name

  Jeg prøvde prøvde disse, var helt fantastiske! Skal absolutt lages igjen.

 8. Fitnessnora

  Herregud – OM jeg skal lage disse etter diett da 😀 Gleder meg til påske allerede, hoho 😀

 9. Linda Marie Stuhaug

  Fitnessnora: Hihi, så kjekt å høre fra sjølvaste deg, Nora! Du er ett stort forbilde for meg 🙂 Berre å glede seg til påsken, for disse er gode, hihi! Ha en fin Tirsdagskveld!

 10. Linda Marie Stuhaug

  no name: Sååå kjekt, tusen takk for at du la igjen desse ordene! 🙂

 11. Disse så bare supergode ut! PS: Jeg har sendt deg en mail!

 12. Linda Marie Stuhaug

  Karoe: De er nydelige, og med utrulig mange gode tilbakemeldinger 🙂 Mailen er no svart på!

 13. Gunhild

  MMM, jeg og venninna mi som begge spiser sukkerfritt og ELSKER sunt snop, lagde disse + cookie dough-kuler (dyppet i sjokolade :P) i helgen, og vi digga det!! Venninna mi bestilte egg-former på ebay mens vi spiste, og nå teller hun dager til påska 😉 Disse var fantastiske, like gode som Freia påskeegg, men sukkerfri!! Love it 🙂 Takk for at du finner på så mye godt, du er helt råå!

 14. Linda Marie Stuhaug

  Gunhild: Så kjekt å høre, Gunhild, tusen takk for fine ord 😀 Fantastisk at oppskriftene falt i smak, det gleder meg virkelig! Kan du spørre venninna di kor ho fant eggeformene på Ebay? Kanskje sende en link om det er mulig? 😀 Det hadde våre supert, eg har så lyst å bestille eggformer så eg kan lage desse i egg til påske 🙂

 15. katrine

  nam!! men kor har du kjøpt den kvite sjokoladen? vett du om det selges sukkerfri kvit og mørk sjokolade på Iherb? 🙂

 16. Hei Linda 🙂 Her kan du finne påskeeggformer: http://m.ebay.com/itm/121272899122 Eller bare søk på «silicone molds eggs». De er jo nesten gratis! Og den fantastiske oppskriften din blir ikke bedre(det er heller ikke nødvendig), bare enda mere påskete 😉 Hilsen Marie, venninna til Gunhild! Ps. Så inspirerende blogg du har. Takk for alt du deler med oss 🙂

 17. Linda Marie Stuhaug

  Marie: Tuusen takk Marie! Setter kjempestor pris på at du la igjen link og kommentar 🙂 No skal det handles (så fort eg finner ut av Ebay-bestilling, haha… eg er ikkje så god på sånt når det er ukjent) – så blir det sukkerfrie påskeegg til påsken 🙂 Takk for fine ord <3

 18. Linda Marie Stuhaug

  katrine: Det veit eg ikkje, eg kjøper alltid på helsekostbutikk her eg bur. No ser eg at dei ikkje selger akkurat den typen lengre, så eg får sjå litt på nett om eg finner noken plass 🙂

 19. Ann-Katrin

  NAM! Disse var helt nyyydelige!! Har prøvd flere sukkerfrie oppskrifter fra andre blogger som lover at det smaker helt likt som originalen,men det gjør jo aldri det. Jeg er i tillegg et sukkervrak så skal mye til før sukkersuget blir helt dekket med sukker-erstatning, men disse var bare helt nydelige og en veldig bra erstatning for originalen. Takk for at du deler!

 20. Linda Marie Stuhaug

  Ann: Wow, for en kommentar, Ann-Katrin! Tusen takk for at du skreiv denne! Som skrevet i innlegget var eg nærmast nervøs for å poste oppskriften, men den er jo blitt tatt imot så enormt godt 🙂 Takk for at du legger igjen ord, det betyr masse 🙂

 21. leneogmine

  Hei. Lagde disse igår, og de var SÅ GODE! Tusen takk for oppskrift! Kommer definitivt til å lage flere av oppskriftene dine 😀 Jeg legger ut et innlegg på min egen blogg med bilder og oppskrift på disse «påskeegga», men linker til din blogg og skriver at jeg fant oppskriften der. Håper det går bra 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  leneogmine: Tusen takk for tilbakemelding! Så utrulig kjekt å høre 🙂 Det er selfølgelig greit Lene! Ha en fortsatt fin kveld 🙂

 23. Hei:) Vett du hvor di selger hvit sjokolde utenom i helsekostbutikker? Finner bare en liten bar her, ikke en hel sjokolade plate liksom.. skulle til å bestille fra en link du la ut, men ser at di ikke sender til norge

 24. Linda Marie Stuhaug

  Marlen: Eg hadde liggandes kvit platesjokolade fra før, men no selger dei den ikkje lenger her eg bur heller. Så da må man bruke det man finner, den lille baren går jo fint an å bruke 🙂

 25. Johanne

  Hei:) hvor har du kjøpt silikonformene?:)

 26. Linda Marie Stuhaug

  Johanne: Heisann! Dei har eg kjøpt på panduro, men du får også kjøpt på diverse butikker som jernia, sunkost osv 🙂

 27. http://www.pandurohobby.no/Catalogue/90-Pakk-inn-Gi-bort/9010-Godteri/901045-Bakeformer/1/291420-Kakeform-silikon-paske-3×3-stk hihi fant nokre søte påskeformer, litt dyrare enn ebay, men men:-) gledar meg til å prøve denne oppskrifta!

 28. Linda Marie Stuhaug

  Eirin: Takk for link, Eirin 😀 skal sjekke ut med en gang!

 29. Jeanette

  Vet du hvor mye sukrinmelis og stevia du brukte? Litt grønn på hvor mye som skal oppi :p redd jeg tar for mye i eller for lite 😉 Gleder meg sånn til å prøve dette 🙂 Du er super flink!! En inspirasjon til tusen <3

 30. Linda Marie Stuhaug

  Jeanette: Det står jo i oppskriften? 3-4 ts sukrinmelis og 4-5 dråper med stevia vanilje 😉 Håper dei faller i smak hos deg – eg kommer med en meir konkret oppskrift med heilt spesifikke mål til veka også 🙂 Tusen takk, så hyggelig sagt av deg <3

 31. Jeanette

  Det er helt sant 😉 Såg det nå 😉 Leste lenger nede og da såg jeg ikke 😉 Skal ikke være greit vettu 😉 Kan ikke si annet enn at jeg elsker bloggen din!! Du må være guds gave til mennesket 😀 Fortsatt fin kveld til deg :))

 32. Linda Marie Stuhaug

  Jeanette: Ingen problem, Jeanette 🙂 Tusen takk, så utrulig hyggelig sagt av deg! No gjorde du Søndagen min enda bedre enn den var 🙂 Ha en super kveld!

 33. Skjønte ikke helt hva jeg skal gjøre med yoghurten? Skal jeg bare putte den oppi en skål sammen med masse tørkepapir? 🙂

 34. Linda Marie Stuhaug

  Karoe: Det stemmer! Masse yoghurt, og ekstremt masse tørkepapir. Anbefaler å bytte papir underveis, for den tiltrekker seg veldig masse væske, og yoghurten må vere heilt stiv 🙂

 35. Nå har jeg også endelig fått laget disse! Og de var ekstremt gode 😀 men også ekstremt mektige, hehe! Men like greit å ikke spise for mange kanskje;) et tips fra meg er ihvertfall å ikke fylle formene helt opp med «melkekremen», men heller få et solid lag med sjokolade nederst:) da blir de nok både finere (pga ikke overflødig sjokolade på kantene), mer solide og litt lettere å spise 🙂 det beste jeg har prøvd av dine oppskrifter hittil! Anbefales:) lillebroren min syntes det smakte litt «sunnifisert», men det er nok bare innbilt fordi han visste hvilke ingredienser jeg hadde brukt:p

 36. Linda Marie Stuhaug

  Ann: Ja, det er mektig – men som du skriver så er det nok like greit så man ikkje sluker alle sammen med en gang 🙂 Eg fyller aldri formene heilt opp med melkekremen, men lager en god sjokoladeflate på toppen så dei ikkje sprekker! Tusen takk for fine ord, setter virkelig pris på slike tilbakemeldinger 🙂 Ha en strålende Søndag!