Sukkerfri lime- og bringebær panna cotta

Gårsdagens dessert til morsdagen blei laga på 15 minutter.
Tida strakk ikkje til, og da var det berre å gjere det så enkelt som mulig! Eg såg i kjøleskapet etter kva eg kunne bruke, så fikk eg ideen om å kombinere lime- og bringebær i en panna cotta variant. Og jammen blei det fantstisk godt, og heile familien likte det 🙂 Så da må eg selfølgelig dele oppskriften med dere, den blei også etterspurt på instagram igår – men eg kunne ikkje dele før eg hadde smakt på den sjølv. Enkel oppskrift med få ingredienser, og det går relativt fort å lage den (ønsker du kun bringebær panna cotta, så dropper du berre limesafta)

Lime- og bringebær panna cotta, 4 porsjoner
350 g frosne bringebær
Safta fra 1,5 lime
0,5 dl vatn
40 g sukrin+ *
4 gelatinplater
1 boks, 300 g mager kesam *

* Sukrin + anbefales. Har du det ikkje kan du bruke en kombinasjon mellom sukrin / sukrinmelis / tagatese / stevia etc. som tilsvarer 80 g søtning. Du kan bytte mager kesam med kesam, gresk yoghurt eller anna naturellyoghurt.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn. Ha Bringebær, sukrin+, safta fra lime og 0,5 dl vatn i en kjele. Kok opp på middels varme og rør med sleiv eller visp – så det til slutt blir en rennande, tjukk saus. Knip vatnet ut av gelatinplatene og smelt i den varme bringebærsausen. La det avkjøle seg litt før du vender inn 1 boks mager kesam, heller i 4 porsjonsformer og setter kjølig til det er stiva. Det vil ta 3-4 timer, så lag gjerne kvelden før!

Per porsjon inneholder berre 81 kalorier! Og dette er store porsjoner og mektige saker, så det er nesten for godt til å vere sant 🙂

Eg hadde litt søt "yoghurtkrem" på toppen, en god kombinasjon mellom syrlig lime- og bringebær, og søt vanilje. "Yoghurtkremen" miksa eg sammen av mager kesam, sukrinmelis og ett par dråper stevia vanilje. Kan fint bruke vaniljeyoghurt eller vaniljekesam også!

Tidligere har eg laga sunn bringebær panna cotta fleire ganger, blant anna her. Gjort litt om på oppskirften i dagens innlegg, men begge to er gode!

For å ikkje glømme sukkerfri bringebær- ostekake! F A N T A S T I S K –


Ingen tvil om at eg elsker bringebær, det er mitt absolutt favorittbær!

Må avslutte med å sei WOW for en respons på giveawayen! Så utrulig kjekt at så mange er med. Vinnaren trekker eg til helga! Eg har ikkje fått lest gjennom alle kommentarane enda, men det skal eg gjere i kveld! Tusen takk ?

+

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

38 kommentarer

  1. Kaisa Elise

    Det må jeg prøve 🙂

  2. Lagde ostekaka di til mamma, pappa og svigers i går. Fantastisk god! Brukte 86% sjokolade og ikke hvit, da det var det jeg hadde. Kjæresten øsnker seg den til bursdagen, og mamma til ho skal ha symøte. Takk for alle gode oppskriftene. 🙂

  3. Tanya Rosvold

    Ååh, de så utrolig gode ut! Har aldri smakt panna cotta før, men nå fristet det veldig!:)

  4. matogtreningtidsklemme

    Panacottaen skal sdefinitivt testes 😉 fin til valentinsdagen også

  5. Såg fantastiske ut! D ska prøvast imårå 🙂

  6. Asbjörnsdottir -

    Dette så bare fantastisk deilig ut! Flink du er, og på så kort tid da gitt!

  7. Julie @ WolfItDown

    Lekkert! Liker best desserter med litt «zing» i! Friskt og godt 😀 Hvor store var disse glassene du brukte? 🙂 x

  8. The Adventurer

    Det ser kjempegodt ut!

  9. NAM! 🙂 Spørs om dette blir morgendagens dessert!

  10. kamillalindland

    superbra blogg 😀

  11. Mona Therese

    det så godt ut!! må prøve:)

  12. Skal bringebærene moses før de kokes? 🙂

  13. Cathrine

    Tror du det er mulig å bruke steviosasukker eller kokosblomstsukker istedetfor sukrin? Jeg ser du har brukt vanlig sukrin i ostekaken. Går det evt an å bruke sukrin + i den istedet, eller en av alternativene overfor?

  14. Linda Marie Stuhaug

    Cathrine: Du kan godt bruke sukrin+ i ostekaken. Dette er ei gammal oppskrift, så det er grunnen til at eg brukte vanlig sukrin 🙂 vil anbefale å bruke sukrin+! Du kan erstatte sukrin med dine alternativer ja – men pass på at megden blir ca. samme 🙂 Eg kjenner ikkje til desse søtningsmidlene, så eg kan ikkje sei mengde – men det høres ut som du har greie på!

  15. Linda Marie Stuhaug

    Maren: Nei, det er ikkje nødvendig. Dei blir most sammen når dei kokast opp 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    Mona Therese: Det anbefales 😀

  17. Linda Marie Stuhaug

    kamillalindland: Tusen hjertelig, Kamilla 🙂

  18. Linda Marie Stuhaug

    Mari: Håper det smaker (smakte?) 😀 Eg er reft go slett frelst!

  19. Linda Marie Stuhaug

    The Adventurer: Det var det så absolutt 🙂 enda kjekkare når heile familien liker det!

  20. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Ja, friske desserter er minst like gode som dei søte! Desse glassene har eg fått til jul for over ett år siden, så det husker eg dessverre ikkje 🙁 Syns dei er kjempefine 🙂

  21. Linda Marie Stuhaug

    Asbjörnsdottir: Ja, trenge ikkje ta lang tid for at det skal smake og gjere godt 😀 hihi!

  22. Linda Marie Stuhaug

    Navit: Korleis blei resultatet? 🙂

  23. Linda Marie Stuhaug

    matogtreningtidsklemme: Ja, rosa i fargen å greier! Ypperlig valentinsdessert 🙂

  24. Linda Marie Stuhaug

    tanya rosvold: Panna cotta er SÅ godt! Har en oppskrift på vanilje panna cotta med bringebærsaus som også er en slager 🙂 Friske og gode desserter!

  25. Linda Marie Stuhaug

    Andrea: Så utrulig kjekt å høre at ostekaka falt i smak 🙂 Bringebær og mørk sjokolade er en god kombinasjon det også – så tviler ikkje på det blei godt! Ha en finfin kveld 🙂

  26. Linda Marie Stuhaug

    Kaisa Elise: Så absolutt!

  27. Mmm, dette såg fantastisk godt ut:)

  28. Linda Marie Stuhaug

    Iris: Heilt nydelig, en ny favoritt 🙂

  29. Mmm, dette såg godt ut! Trur du eg kan bruke frosne skogsbær også? 🙂

  30. Linda Marie Stuhaug

    Turid: Det trur eg absolutt ville blitt ett bra resultat! 🙂

  31. For en fantastisk blogg!

  32. Linda Marie Stuhaug

    Beate: Tusen takk, Beate 🙂

  33. Johanne

    lagde denne på søndag. jeg ELSKET den, men mamma og pappa syntes den var litt lite søt til dessert å være. byttet ut den halve limen med en hel blodappelsin 🙂 og brukte 400 gram bringebær. ble kjempegodt 🙂 nok en gang tusen takk for inspirerende oppskrift!

  34. Linda Marie Stuhaug

    Johanne: Tusen takk for tilbakemelding, så kjekt å høre at den falt i smak! Eg liker det søtt, men kanskje det blir for mykje for noken 😉 Evt. kan jo man redusere sukrinmengden litt 🙂

  35. Camilla

    Hva er forskjellen på sukrin og sukrin+ ?

  36. Ole Martin

    Hei. Nydelig blogg du har med masse fine oppskrifter, tenkte jeg skulle prøve å lage denne panacottaen til morgendagen, og lurte på hva du har brukt til å pynte med på toppen? Er det mynte og limeskall? Mvh, Ole Martin =)

  37. Linda Marie Stuhaug

    Ole Martin: Heisann 🙂 Så hyggelig å høre, tusen takk! Det stemmer at det er mynte og limeskall som er pynta med på toppen. Det er ingen nødvendighet, eg berre elsker å dille med maten 🙂 Ha en strålende feiring!

  38. Linda Marie Stuhaug

    Camilla: Sukrin+ er sukrin og stevia smelta sammen, og er dobbelt så søtt som vanlig sukrin 🙂 Sukrin+ gir ett meir ekte resultat, uten ettermsmak, ising, krystaller osv.