Linda Stuhaug

Annonse

11. februar 2014

Fylt & gratinert søtpotet!

Fylt & gratinert søtpotet!
… med kokoskrema, spicy karbondedeig! Enkelt, nyelig, smakfullt, sunt, næringsrikt, mettande. Middag som blei laga forrige veke – så lagde eg såpass masse at eg hadde til enda fleire måltider. Ett tips er å lage litt eksta middag når man først er i gang – og deretter ta med i lunsjboksen dagen etterpå! Du vil takke deg sjølv når du åpner matboksen og ser at det ligger noko anna enn brødskiver med ost&skinke 🙂 Håper eg kan friste, det var vertfall en F A N T A S T I S K middag for en –
Du trenger Søtpoteter Karbonadekjøttdeig, eller anna kjøttdeig Soyasaus, må ikkje, men gir god smak Fullfett kokosmelk Valgfrie grønnsaker Krydder Ost
Framgangsmetode 1. Kok heile søtpoteter i kjele, eller ta i mikroen 5-8 minutter. Del på langs eller skjær snitt øverst – så du får rom til å fylle dei. 2. Steik en pakke karbonadekjøttdeig sammen med valgfrie grønnsaker. Eg brukte mais, paprika, løk og sopp, samt finhakka chilli og kvitløk. 3. Spe på med den stive delen av fullfett kokosmelk. La det surre godt, og ha over en god dæsj med soyasaus, og smak til med ønska krydder. 4. Fyll kjøttdeigen i søtpotetene, ha over ost og steik midt i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen.
Server gjerne med frisk salat!
Eg har ikkje nøyaktige mål, men bruker du 400 karbonadedeig kan du fylle vertfall 3 søtpoteter – altså 6 halve. Ellers anbefaler eg deg å ta krydder, kokosmelk, soyasaus litt på "slump" – smak til så du får den slik som du liker det! Ikkje lås deg fast til oppskrifta, juster etter slik du liker det. Eg elsker sterk mat og hadde derfor masse chilli, men det dropper du om du ikkje har det eller ikkje liker det!
… Lagde såpass at eg hadde i lunsjboksen dagen etterpå –
… med alt for masse kjøttdeig til overs blei middagen neste dag slik –
Frisk salat ~ søtpotet&gulrotmos ~ kokoskrema, spicy karbonadedeig. Med både kokte gulerøtter og "innmat" fra søtpotetene i kjøleskapet, blei dette middag på 2 minutter. Litt gulerøtter, litt meir søtotet most sammen, så enkelt!
Håper du fekk litt lunsj / middagsinspirasjon! Husk at mulighetane er mange – kokoskrema, spicy karbonadedeig trenger heller ikkje å fylles i søtpoteter. Smaken var kjempegod, og passer like godt til kun frisk salat eller dampa grønnsaker.
Minner om giveaway i DETTE innlegget! Eg har lest gjennom ALLE kommentarane, og satt med tåre i augekroken. Mange rørande ord, som havner rett i hjerterota ? Eg tar til meg ALT som står, berre så dere veit det. Eg har ikkje ord!


… med kokoskrema, spicy karbondedeig!
Enkelt, nyelig, smakfullt, sunt, næringsrikt, mettande. Middag som blei laga forrige veke – så lagde eg såpass masse at eg hadde til enda fleire måltider. Ett tips er å lage litt eksta middag når man først er i gang – og deretter ta med i lunsjboksen dagen etterpå! Du vil takke deg sjølv når du åpner matboksen og ser at det ligger noko anna enn brødskiver med ost&skinke 🙂 Håper eg kan friste, det var vertfall en F A N T A S T I S K middag for en –

Du trenger
Søtpoteter
Karbonadekjøttdeig, eller anna kjøttdeig
Soyasaus, må ikkje, men gir god smak
Fullfett kokosmelk
Valgfrie grønnsaker
Krydder
Ost

Framgangsmetode
1. Kok heile søtpoteter i kjele, eller ta i mikroen 5-8 minutter. Del på langs eller skjær snitt øverst – så du får rom til å fylle dei.
2. Steik en pakke karbonadekjøttdeig sammen med valgfrie grønnsaker. Eg brukte mais, paprika, løk og sopp, samt finhakka chilli og kvitløk.
3. Spe på med den stive delen av fullfett kokosmelk. La det surre godt, og ha over en god dæsj med soyasaus, og smak til med ønska krydder.
4. Fyll kjøttdeigen i søtpotetene, ha over ost og steik midt i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen.

Server gjerne med frisk salat!

Eg har ikkje nøyaktige mål, men bruker du 400 karbonadedeig kan du fylle vertfall 3 søtpoteter – altså 6 halve. Ellers anbefaler eg deg å ta krydder, kokosmelk, soyasaus litt på "slump" – smak til så du får den slik som du liker det! Ikkje lås deg fast til oppskrifta, juster etter slik du liker det. Eg elsker sterk mat og hadde derfor masse chilli, men det dropper du om du ikkje har det eller ikkje liker det!

… Lagde såpass at eg hadde i lunsjboksen dagen etterpå –

… med alt for masse kjøttdeig til overs blei middagen neste dag slik –

Frisk salat ~ søtpotet&gulrotmos ~ kokoskrema, spicy karbonadedeig.
Med både kokte gulerøtter og "innmat" fra søtpotetene i kjøleskapet, blei dette middag på 2 minutter. Litt gulerøtter, litt meir søtotet most sammen, så enkelt!

Håper du fekk litt lunsj / middagsinspirasjon!
Husk at mulighetane er mange – kokoskrema, spicy karbonadedeig trenger heller ikkje å fylles i søtpoteter. Smaken var kjempegod, og passer like godt til kun frisk salat eller dampa grønnsaker.

Minner om giveaway i DETTE innlegget! Eg har lest gjennom ALLE kommentarane, og satt med tåre i augekroken. Mange rørande ord, som havner rett i hjerterota ? Eg tar til meg ALT som står, berre så dere veit det. Eg har ikkje ord!

Annonse

2 Kommentarer

A

Anne Marte

21. februar 2020

deilig oppskrift <3 tar du ut innmat av søtpotetene før du fyller?

Linda Stuhaug

21. februar 2020

Nei, trur ikkje eg gjorde det. Berre snitta og fylte inni 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg