Oppskrift: sukkerfri & proteinrik Oreokake

God Lørdagsmorgen! Er dere klar for å bake idag?
Det var ingen tvil om kva oppskrift dere ønska først i dette innlegget – Oreokake er visst mange sin favoritt. Det var så mange som ville ha oppskrifta i løpet av helga, så eg gjer det for å oppfylle deres ønske! Denne har eg hatt i tankane å lage lenge, men aldri fått ut fingeren. Når eg fekk pakke i posten tidligare i veka med den nye Questbaren i Cookies&Cream – så måtte eg rett og slett berre prøve å bake med den. Det er nok til mange sin frustrasjon at eg har brukt den nye Questbaren som Oreobunn, da mange ikkje har denne. Eg kan trøste med at under finner du noken alternativer, men det vil jo ikkje bli det samme. Når det er sagt så skal eg i nærmaste framtid lage Oreokake med heimelaga bunn, så alle kan få den til! Muligens justere sjølve oppskrifta om dere prøver den og gir konstruktive tilbakemeldinger på kva som kunne blitt bedre, eller eg sjølv finner en enda bedre variant.

Å lage Oreokake er ett steg-for-steg prosjekt, så det kan sjå vanskelig og innvikla ut – men det er det overhode ikkje. Når man setter i gang så går det relativt fort å lage kaka fra bunn til topp 🙂Oreokaka er sukkerfri og naturlig proteinrik – og veldig mektig!
Husk at du kan justere ingreidensene etter dine behov, om du f.eks ønsker en meir fettrik variant kan du bytte mager kesam med kokosmelk. Kan også anbefale å ha sukkerfrie sjokoladebiter i sjokolademoussen, enten lys eller mørk.

Lag 1 – bunn
1 Questbar i smaken Cookies&cream
Som sagt skal eg eksprimentere med fram til en heimelaga oreobunn. Som alternativ kan du bruke Questbar i en anna smak – double chocolate chunk , cookie dough eller chocolate brownies passa nok også. Skal eg tipse om noken tidligere oppskrifter på bloggen min som evt. kan brukes som oreobunn, så må det bli seige browniestrøfler eller proteinrike brownieskuler. Eller du kan vere kreativ å lage din egen bunn!

Lag 2 – ostekrem
50 g philadelphia light
50 g mager kesam / gresk yoghurt
25 g sukrinmelis
4 steviadråper vanilje / vaniljeessens eller ett dryss ekte vaniljepulver
Evt. 1/2 eggekvitte
1 plate gelatin

Lag 3 – sjokolademousse (oppskrift fra tidligere)
100 g mager kesam/gresk yoghurt
10 g kakao
20 g sukrinmelis
10 g proteinpulver, sjokolade – kan droppes
En klype salt
Evt. noken dråper stevia sjokolade/english toffee om du har
1/2 eggekvitte
1 plate gelatin

Framgangsmetode
Dette var ett ekspriment, og oppskrifta passer en liten, rund form på ca. 14-15 cm diameter. Eg brukte hjerteform, men du kan evt. bruke to-tre porsjonsformer om du ikkje har en så liten form.

Lag 1 – bunn
Varm Questbaren noken sekunder i mikroen så den blir mjuk og enklare å forme. Trykk den nedi formen til alle kanter med en gang, så heile bunnener dekka.

Lag 2 – ostekrem
Legg gelatinplate i kaldt vatn. Visp sammen mager kesam, philadelphia og søtning. Når gelatinplata er mjuk smelter du den i 2 ss kokande vatn, og heller i osteblandinga mens du rører godt. Ønsker du ett litt luftigere resultat, så kan du vende inn ca. 1/3 – 1/2 av en stivpiska eggekvitte (som du da fra før har stivpiska i en egen bolle). Bland godt før du heller ostekremen over bunnen. Set i frysen mens du lager lag nr. 3.

Lag 3 – sjokolademousse
Legg gelatinplata i kaldt vatn. Visp sammen mager kesam, kakao, proteinpulver, søtning, en klype salt. I en bolle for seg stivpisker du en eggekvitte (eller bruker resten av fra ostekremen). Smelt gelatinplata i 2 ss kokande vatn, hell i sjokoladeblandinga mens du rører godt. Vend inn 1/2 stivpiska eggekvitte med en slikkepott så alt blander seg, men vend forsiktig så sjokolademoussen forblir luftig. Hell over ostekremen og sett i kjøleskap til den er stivna, den vil vere spiseklar etter ca. 3-4 timer.

Eg toppa heile kaka med heimelaga, sukkerfri sjokoladesaus ? Eg kommer med oppskrift på den også – må ta en oppskrift av gangen!

Kombinasjonen mellom Cookies&cream, ostekrem, sjokolademousse og sjokoladesaus! ? Både eg og mine to prøvekaniner fekk skikkelig oreo- feeling!

Igjen – husk at det er aldri det samme som ekte vare!
Dette er en variant som er veldig mager i tillegg til at den er sukkerfri. Eg kunne ha laga den som en meir fettrik variant, samtidig sukkerfri, og smaken ville nok blitt enda meir ekte. Men det blei denne varianten idag – eg skal lage den på nytt fleire ganger og da kan det hende oppskrifta blir justert litt 🙂

Blir det Oreobakst idag kanskje?


Den nye Questbaren. Eg hadde høge forventninger og blei litt skuffa. Den var absolutt god, men ikkje den beste. Den skulle smakt enda meir cookies&cream og ikkje hatt så kunstig ettersmak. Konsistensen var veldig bra syns eg, og den passer ypperlig å bake med, då blei den hakket bedre. Den havner nok i posten igjen 🙂

Då vil eg ønske dere en fin Lørdag!
Vinneren av giveawayen blir kåra om en times tid, og innlegget om resultatet kommer seinare idag.

Har du smakt den nye Questbaren? Kva er di meining i tilfelle?

50 kommentarer

 1. Hanne Mjåseth

  Nam, den såg skikkelig god ut! 🙂 Du må prøve deg på oreoiskake også, det smaker skikkelig godt 😀

 2. Vilde Sofie

  Hva du får til, altså! Jeg er imponert ^^

 3. Den skal så absolutt prøves 🙂

 4. Neste helg skal jeg teste ut denne 🙂 Nam nam. Du er så flink og kreativ. Jeg har ikke smakt den nye questbaren, venter på at Iherb får de inn igjen. Mine favoritter er double chocolate chunk og strawberry cheescake 🙂 🙂

 5. Marianne Monsen

  Nam! Den der så helt drøyt god ut! Du er så utrolig flnk å eksprimentere med oppskrifter og lage dem sunne! Blir helt imponert jeg 😀 du imponerer stadig!

 6. Ida Tiller

  Wow, for ei kake 🙂 Denne skal prøves! Har du noe oversikt over kcal innhold i kaken??

 7. ineskau

  HERLIG! Gleder meg til å prøve denne. JEG ELSKER OREO!!!! kjøpte oreo og melk i dag så du kan jo gjette en gang hva jeg skal ha til lunsj!! hahah 😀 «sunt».. Men denne derimot, fysøren – den er jo et bedre alternativ og ser jo helt fantastisk ut. Jeg gleder meg veldig bare for å si det en gang til for jeg gjør faktisk det. Du er så flink du! 🙂 Du kan få bo med meg og bake og lære meg masse triks for alltid 🙂 haha

 8. Julie @ WolfItDown

  Utrolig flott kake Linda! Selv hadde jeg søtpotet kake til frokost i dag, haha 😛 Ble jo ikke noe valentiner på meg, så da ble det heller sundt godt til frokost (etter en kooselig jentekveld med vin, sjokolade, og pannekaker vel og merke :P). Venter spent på en boks med Quest barer med peanøtt og sjokolade, gleder meg! Håper du har en finfin helg videre frøken! x

 9. Blir orio kake her no. Den såg veldig god ut 😀

 10. Kaisa Elise

  Nam nam 🙂

 11. siljepia

  Tak for at du la den ut 🙂 skal testes løpet av nærmeste fremtid 🙂 Ha en fin helg 🙂 <3

 12. alexandra

  Helt fantastisk, gleder meg til å lage den:) får prøve med Cookie dough mens jeg venter på den nye questen;)

 13. Silje Grytbakk

  Nå er jeg faktisk mektig imponert!:P

 14. Du er SÅ flink! Helt utrolig. Lenge siden jeg har kommentert her nå, men må si at utviklingskurven din er helt utrolig imponerende! Jeg har lest her inne siden du la ut det første innlegget ditt, og det er så gøy å se hvor kreativ du er. I går lagde jeg bringebær- og lime pannacotta til meg og kjæresten; herreGUUUD så godt. La igjen de to andre porsjonene hos mamma og pappa, og de syntes det var nydelig de også. Nå lagde jeg nettopp valentinesvaflene dine; nam så godt! De ble veldig luftige, det var supergodt , men hvis man vil ha de litt mer «vaffel», altså tyngre, tror du det hjelper med smør eller olje da? GOD klem til deg

 15. Du er så utrulig flik, å ikkje minst inspirerande!! 😀 Denne oppskrifta skal eg så absolutt prøve ut! 🙂 Ha ei fin helg!

 16. Rakel Sofie

  Skal prøvast, so snart barane kjem i posten 😀

 17. hr1996.blogg.no

  Åh så godt ut 🙂

 18. Gleder meg til å prøve kaken- og baren, den er på vei i posten! 😀

 19. HERREGUUUUD!!! Det ser jo så sykt godt ut, og det gjør ALT du lager. Jeg har jo prøvd meg på flere av dine oppskrifter og de skuffer aldri.. takk for at du deler med oss 😀 Hvor har du kjøpt kakeformen? Jeg er på utkikk etter slike fine former, er så greit når man bare kan klipse av kantene rundt når kaken er klar 😉 Klem og goood helg!!

 20. Victoria

  Nok en gang – fantastisk oppskrift fra deg! 😀

 21. Linda Marie Stuhaug

  Victoria: Tusen takk, Victoria! Eg må alltid prøve å tøye grensene litt 😀

 22. Linda Marie Stuhaug

  Malene: Tusen hjertelig, Malene – utrulig kjekt å høre at oppskriftene mine aldri skuffer 🙂 Kakeformen trur eg at eg har kjøpt på Nille, der har de vertfall sånne mindre former som dette! God helg til deg også <3

 23. Linda Marie Stuhaug

  Lena B: Alltid gledelig med pakke i posten, spesielt når man venter på noke spennande 😀 Krysser fingrane for at den kommer snart!

 24. Linda Marie Stuhaug

  hr1996.blogg.no: Sååå godt!

 25. Linda Marie Stuhaug

  Rakel Sofie: Håper baren kommer fortfort 😀

 26. Linda Marie Stuhaug

  Andrea: Tusen takk, og god helg til deg også 🙂

 27. Linda Marie Stuhaug

  Helene: Så kjekt å lese at du har fulgt meg heilt sida starten, Helene! Eg føler sjølv eg har utvikla meg positivt siden starten, både når eg tenker og leser tilbake på innleggene 🙂 Det kan hjelpe med litt smør eller olje for å få tyngre vafler ja – personlig liker eg ikkje det og syns dei er best som lette og luftige, men det er jo smak og behag. Prøv deg gjerne fram med litt smelta smør 🙂 god helg videre til deg!

 28. Linda Marie Stuhaug

  Silje Grytbakk: Tusen takk, Silje!! 🙂

 29. Linda Marie Stuhaug

  alexandra: Ja, prøv det! Håper det smaker 🙂

 30. Linda Marie Stuhaug

  siljepia: Berre hyggelig! God helg vidare til deg 🙂

 31. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Ja, gjett om!

 32. Linda Marie Stuhaug

  nbl: Håper det smaker 🙂

 33. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Takk for det, Julie! Søtpotetkake til frukost er jo ingenting i veien med når den er proppfull av sunn næring 🙂 God helg vidare til deg også, håpe den blir bra!

 34. Linda Marie Stuhaug

  ineskau: Oreo og melk er da ingenting i veien med å spise innimellom 🙂 Men denne kaken er jo som du seier ett bedre alternativ og kan nytes fleire ganger i uka om man vil, hihi! Vil så gjerne lære vekk alle baketriks, så det hadde våre kanonkjekt, haha 😀

 35. Linda Marie Stuhaug

  Ida Tiller: Eg har ikkje rekna på kaloriinnholdet 😉 Håper det smaker 🙂

 36. Linda Marie Stuhaug

  Marianne Monsen: Takk Marianne, det betyr masse 😀 prøver å stadig å utvikle meg og kreativiteten 😉

 37. Linda Marie Stuhaug

  Andrea: Tusen takk! Mine absolutte favoritter er cookie dough og white raspberry, har du smakt dei? 😀

 38. Linda Marie Stuhaug

  Lene: Krysser fingrene for at den faller i smak 🙂

 39. Linda Marie Stuhaug

  Vilde Sofie: Får eg høre fra sjølvaste deg, Vilde! Hihi, no blei eg veldig glad 🙂

 40. Linda Marie Stuhaug

  Hanne Mjåseth: Oreoiskake? Aldri smakt – men eg skal ha det i bakhodet 😀

 41. Solveig

  Hei. Hvilken type gresk yoghurt bruker du, ser du bruker det i flere oppskrifter?

 42. Linda Marie Stuhaug

  Solveig: Eg bruker stort sett mager kesam, men av gresk yoghurt bruker du den du foretrekker. Her pleier det å gå i synnøve sin, den er mager og god på smak!

 43. Amalie Ness

  Åååh, så godt! Mange ingrediensar eg ikkje har, men må uten tvil smakast i framtida:-D

 44. Linda Marie Stuhaug

  Amalie Ness: Du kommer langt med sukrinmelis 🙂 Det er egentlig den einaste ingrediensen du trenger som du ikkje får tak i på vanlig matbutikk – men sukrinmelis finnes også på mange matbutikker no! Også bunnen, men eg skal komme med ei oppskrift for alle der 😀

 45. Kamilla

  Hei Linda 🙂 Den kaken så utrolig god ut! du er så kreativ! men jeg har bare et lite spørsmål, siden du skrev at kaken kunne gjøres glutenfri, men hvilke questbarer kaan man da bruke? har aldri smakt questbarer før, men kan du handels i butikker eller bare på iherb? 🙂 Ha en fin dag videre!

 46. Linda Marie Stuhaug

  Kamilla: Tusen takk for det, Kamilla 🙂 Questbarer er glutenfrie, det er så greit med dei. De handles på iherb.com, men det er mulig at en sunkostbutikk i nærheten av deg selger de også – dei har nemlig starta med det her eg bur 🙂 På questnutrition.com trur eg du kan handle en mikspakke, kanskje det hadde våre noke for deg? 😀

 47. Har du fått lagd en ny bunn? Tenkte beg skulle ta med denne som burdagskake til en kollega på starbuckes imorgen??

 48. Linda Marie Stuhaug

  Mari: Nei, det har eg dessverre ikkje :/

 49. Hvordan vil det bli å lage bunn med dine oreo kjeks? Steke dem først i formen?

  1. No forståd eg ikkje heilt kva du meinte?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *