Linda Stuhaug

Annonse

15. februar 2014

Oppskrift: sukkerfri & proteinrik Oreokake

Oppskrift: sukkerfri & proteinrik Oreokake
God Lørdagsmorgen! Er dere klar for å bake idag? Det var ingen tvil om kva oppskrift dere ønska først i dette innlegget – Oreokake er visst mange sin favoritt. Det var så mange som ville ha oppskrifta i løpet av helga, så eg gjer det for å oppfylle deres ønske! Denne har eg hatt i tankane å lage lenge, men aldri fått ut fingeren. Når eg fekk pakke i posten tidligare i veka med den nye Questbaren i Cookies&Cream – så måtte eg rett og slett berre prøve å bake med den. Det er nok til mange sin frustrasjon at eg har brukt den nye Questbaren som Oreobunn, da mange ikkje har denne. Eg kan trøste med at under finner du noken alternativer, men det vil jo ikkje bli det samme. Når det er sagt så skal eg i nærmaste framtid lage Oreokake med heimelaga bunn, så alle kan få den til! Muligens justere sjølve oppskrifta om dere prøver den og gir konstruktive tilbakemeldinger på kva som kunne blitt bedre, eller eg sjølv finner en enda bedre variant.
Å lage Oreokake er ett steg-for-steg prosjekt, så det kan sjå vanskelig og innvikla ut – men det er det overhode ikkje. Når man setter i gang så går det relativt fort å lage kaka fra bunn til topp 🙂
Oreokaka er sukkerfri og naturlig proteinrik – og veldig mektig! Husk at du kan justere ingreidensene etter dine behov, om du f.eks ønsker en meir fettrik variant kan du bytte mager kesam med kokosmelk. Kan også anbefale å ha sukkerfrie sjokoladebiter i sjokolademoussen, enten lys eller mørk.
Lag 1 – bunn 1 Questbar i smaken Cookies&cream Som sagt skal eg eksprimentere med fram til en heimelaga oreobunn. Som alternativ kan du bruke Questbar i en anna smak – double chocolate chunk , cookie dough eller chocolate brownies passa nok også. Skal eg tipse om noken tidligere oppskrifter på bloggen min som evt. kan brukes som oreobunn, så må det bli seige browniestrøfler eller proteinrike brownieskuler. Eller du kan vere kreativ å lage din egen bunn!
Lag 2 – ostekrem 50 g philadelphia light 50 g mager kesam / gresk yoghurt 25 g sukrinmelis 4 steviadråper vanilje / vaniljeessens eller ett dryss ekte vaniljepulver Evt. 1/2 eggekvitte 1 plate gelatin
Lag 3 – sjokolademousse (oppskrift fra tidligere) 100 g mager kesam/gresk yoghurt 10 g kakao 20 g sukrinmelis 10 g proteinpulver, sjokolade – kan droppes En klype salt Evt. noken dråper stevia sjokolade/english toffee om du har 1/2 eggekvitte 1 plate gelatin
Framgangsmetode Dette var ett ekspriment, og oppskrifta passer en liten, rund form på ca. 14-15 cm diameter. Eg brukte hjerteform, men du kan evt. bruke to-tre porsjonsformer om du ikkje har en så liten form. Lag 1 – bunn Varm Questbaren noken sekunder i mikroen så den blir mjuk og enklare å forme. Trykk den nedi formen til alle kanter med en gang, så heile bunnener dekka.
Lag 2 – ostekrem Legg gelatinplate i kaldt vatn. Visp sammen mager kesam, philadelphia og søtning. Når gelatinplata er mjuk smelter du den i 2 ss kokande vatn, og heller i osteblandinga mens du rører godt. Ønsker du ett litt luftigere resultat, så kan du vende inn ca. 1/3 – 1/2 av en stivpiska eggekvitte (som du da fra før har stivpiska i en egen bolle). Bland godt før du heller ostekremen over bunnen. Set i frysen mens du lager lag nr. 3.
Lag 3 – sjokolademousse Legg gelatinplata i kaldt vatn. Visp sammen mager kesam, kakao, proteinpulver, søtning, en klype salt. I en bolle for seg stivpisker du en eggekvitte (eller bruker resten av fra ostekremen). Smelt gelatinplata i 2 ss kokande vatn, hell i sjokoladeblandinga mens du rører godt. Vend inn 1/2 stivpiska eggekvitte med en slikkepott så alt blander seg, men vend forsiktig så sjokolademoussen forblir luftig. Hell over ostekremen og sett i kjøleskap til den er stivna, den vil vere spiseklar etter ca. 3-4 timer.
Eg toppa heile kaka med heimelaga, sukkerfri sjokoladesaus ? Eg kommer med oppskrift på den også – må ta en oppskrift av gangen!
Kombinasjonen mellom Cookies&cream, ostekrem, sjokolademousse og sjokoladesaus! ? Både eg og mine to prøvekaniner fekk skikkelig oreo- feeling!
Igjen – husk at det er aldri det samme som ekte vare! Dette er en variant som er veldig mager i tillegg til at den er sukkerfri. Eg kunne ha laga den som en meir fettrik variant, samtidig sukkerfri, og smaken ville nok blitt enda meir ekte. Men det blei denne varianten idag – eg skal lage den på nytt fleire ganger og da kan det hende oppskrifta blir justert litt 🙂
Blir det Oreobakst idag kanskje?
Den nye Questbaren. Eg hadde høge forventninger og blei litt skuffa. Den var absolutt god, men ikkje den beste. Den skulle smakt enda meir cookies&cream og ikkje hatt så kunstig ettersmak. Konsistensen var veldig bra syns eg, og den passer ypperlig å bake med, då blei den hakket bedre. Den havner nok i posten igjen 🙂
Då vil eg ønske dere en fin Lørdag! Vinneren av giveawayen blir kåra om en times tid, og innlegget om resultatet kommer seinare idag.
Har du smakt den nye Questbaren? Kva er di meining i tilfelle?

God Lørdagsmorgen! Er dere klar for å bake idag?
Det var ingen tvil om kva oppskrift dere ønska først i dette innlegget – Oreokake er visst mange sin favoritt. Det var så mange som ville ha oppskrifta i løpet av helga, så eg gjer det for å oppfylle deres ønske! Denne har eg hatt i tankane å lage lenge, men aldri fått ut fingeren. Når eg fekk pakke i posten tidligare i veka med den nye Questbaren i Cookies&Cream – så måtte eg rett og slett berre prøve å bake med den. Det er nok til mange sin frustrasjon at eg har brukt den nye Questbaren som Oreobunn, da mange ikkje har denne. Eg kan trøste med at under finner du noken alternativer, men det vil jo ikkje bli det samme. Når det er sagt så skal eg i nærmaste framtid lage Oreokake med heimelaga bunn, så alle kan få den til! Muligens justere sjølve oppskrifta om dere prøver den og gir konstruktive tilbakemeldinger på kva som kunne blitt bedre, eller eg sjølv finner en enda bedre variant.

Å lage Oreokake er ett steg-for-steg prosjekt, så det kan sjå vanskelig og innvikla ut – men det er det overhode ikkje. Når man setter i gang så går det relativt fort å lage kaka fra bunn til topp 🙂



Oreokaka er sukkerfri og naturlig proteinrik – og veldig mektig!
Husk at du kan justere ingreidensene etter dine behov, om du f.eks ønsker en meir fettrik variant kan du bytte mager kesam med kokosmelk. Kan også anbefale å ha sukkerfrie sjokoladebiter i sjokolademoussen, enten lys eller mørk.

Lag 1 – bunn
1 Questbar i smaken Cookies&cream
Som sagt skal eg eksprimentere med fram til en heimelaga oreobunn. Som alternativ kan du bruke Questbar i en anna smak – double chocolate chunk , cookie dough eller chocolate brownies passa nok også. Skal eg tipse om noken tidligere oppskrifter på bloggen min som evt. kan brukes som oreobunn, så må det bli seige browniestrøfler eller proteinrike brownieskuler. Eller du kan vere kreativ å lage din egen bunn!

Lag 2 – ostekrem
50 g philadelphia light
50 g mager kesam / gresk yoghurt
25 g sukrinmelis
4 steviadråper vanilje / vaniljeessens eller ett dryss ekte vaniljepulver
Evt. 1/2 eggekvitte
1 plate gelatin

Lag 3 – sjokolademousse (oppskrift fra tidligere)
100 g mager kesam/gresk yoghurt
10 g kakao
20 g sukrinmelis
10 g proteinpulver, sjokolade – kan droppes
En klype salt
Evt. noken dråper stevia sjokolade/english toffee om du har
1/2 eggekvitte
1 plate gelatin

Framgangsmetode
Dette var ett ekspriment, og oppskrifta passer en liten, rund form på ca. 14-15 cm diameter. Eg brukte hjerteform, men du kan evt. bruke to-tre porsjonsformer om du ikkje har en så liten form.

Lag 1 – bunn
Varm Questbaren noken sekunder i mikroen så den blir mjuk og enklare å forme. Trykk den nedi formen til alle kanter med en gang, så heile bunnener dekka.

Lag 2 – ostekrem
Legg gelatinplate i kaldt vatn. Visp sammen mager kesam, philadelphia og søtning. Når gelatinplata er mjuk smelter du den i 2 ss kokande vatn, og heller i osteblandinga mens du rører godt. Ønsker du ett litt luftigere resultat, så kan du vende inn ca. 1/3 – 1/2 av en stivpiska eggekvitte (som du da fra før har stivpiska i en egen bolle). Bland godt før du heller ostekremen over bunnen. Set i frysen mens du lager lag nr. 3.

Lag 3 – sjokolademousse
Legg gelatinplata i kaldt vatn. Visp sammen mager kesam, kakao, proteinpulver, søtning, en klype salt. I en bolle for seg stivpisker du en eggekvitte (eller bruker resten av fra ostekremen). Smelt gelatinplata i 2 ss kokande vatn, hell i sjokoladeblandinga mens du rører godt. Vend inn 1/2 stivpiska eggekvitte med en slikkepott så alt blander seg, men vend forsiktig så sjokolademoussen forblir luftig. Hell over ostekremen og sett i kjøleskap til den er stivna, den vil vere spiseklar etter ca. 3-4 timer.

Eg toppa heile kaka med heimelaga, sukkerfri sjokoladesaus ? Eg kommer med oppskrift på den også – må ta en oppskrift av gangen!

Kombinasjonen mellom Cookies&cream, ostekrem, sjokolademousse og sjokoladesaus! ? Både eg og mine to prøvekaniner fekk skikkelig oreo- feeling!

Igjen – husk at det er aldri det samme som ekte vare!
Dette er en variant som er veldig mager i tillegg til at den er sukkerfri. Eg kunne ha laga den som en meir fettrik variant, samtidig sukkerfri, og smaken ville nok blitt enda meir ekte. Men det blei denne varianten idag – eg skal lage den på nytt fleire ganger og da kan det hende oppskrifta blir justert litt 🙂

Blir det Oreobakst idag kanskje?


Den nye Questbaren. Eg hadde høge forventninger og blei litt skuffa. Den var absolutt god, men ikkje den beste. Den skulle smakt enda meir cookies&cream og ikkje hatt så kunstig ettersmak. Konsistensen var veldig bra syns eg, og den passer ypperlig å bake med, då blei den hakket bedre. Den havner nok i posten igjen 🙂

Då vil eg ønske dere en fin Lørdag!
Vinneren av giveawayen blir kåra om en times tid, og innlegget om resultatet kommer seinare idag.

Har du smakt den nye Questbaren? Kva er di meining i tilfelle?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg