Fylte grønnsaker

Fylte grønnsaker med tomatbasert fyll gir skikkelig pizza-feeling!
Det er jo nesten som pizza med grønnsaksbunn, og det er en fantastisk god kvardagsmiddag 🙂 Eg har laga det mange ganger tidligere, blant anna posta oppskrift her. Denne gangen fylte eg sopp og squash, men du kan også fylle paprika i alle farger, tomater, løk, aubergine, søtpotet osv – med akkurat det fyllet man ønsker!

Server gjerne med ris, potetbåter, søtpotetpure, potetstappe eller det du måtte ønske! Eg hadde også laga guacamole hadde eg berre hatt avokado – det er så godt til slike retter.

Eg brukte
1 pakke karbonadedeig
2 ss tomatpure
Litt vatn
1/2 hakka løk
Masse krydder –
chilli, kvitløk, pepper, pizzakrydder, urtesalt, paprika.
~
4 store sopp
1 squash
Ost

Framgangsmetode
Sett ovnen på 200 grader, og steik karbonadedeig og løk på en panne. Skrap ut «innmaten» av soppen og squashen – dette kan du godt steike sammen med kjøttet for ekstra fyll. Tilsett tomatpure, en skvett vatn og krydder – la det putre og godgjere seg mens du smaker til så den blir god og smakfull. Fyll grønnsakene med kjøttfyllet, ha over ost og steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen. Server!

Eg fyller grønnsakene til randen og enda litt til, men du kan nok bruke enda fleire grønnsaker ti å fylle med samme mengde karbonadedeig. Spis sopp aleine, spis squash aleine eller gjer som meg ovenfor – litt av begge deler! Denne porsjonen passer til 3-4 personer, alt ettersom kva tilbehør man har og kor mange grønnsaker man fyller.


Tips! Lag masse og ha med i lunsjboksen dagen etterpå. Middagsrester er genalt som restelunsj 🙂

56 kommentarer

 1. Tror det blir en squash med noe godt oppi på meg og i dag :)) så kjempe godt ut! Flott nytt design du har fått deg forresten :))

 2. Helena Lam

  gud så godt det så ut!

 3. inmyheels

  Så deilig. Det så veldig godt ut!

 4. Kaisa Elise

  Nå ble jeg sulten !

 5. Eli-Birgithe Kristiansen

  Det så helt nydelig ut!

 6. colorfashion

  Nam, det så godt ut 🙂

 7. Lovelylillers sunne oppskrifter

  nomnomnomnom så sinnsykt godt både de fylte grønnsakene og sjokkisen så ut! NAAAAM 😀 Jeg er herved meget fristet!

 8. Maren Kvalvaag

  Det så kjempegodt ut! 🙂

 9. cathrinehenriksen

  Å det nye designet ble kjempefint:) Å helige jul jeg blir så sulten av å se på de herlige rettene dine:) Å sjokolade,Mmmmmm! Vann i munn her:)

 10. Nam!! Dette blir servert til gjestene i morgen 😉 Håper det blir like godt som det ser ut!

 11. Camilla

  Åherregud, NAM. Er så glad jeg kom over bloggen din! Dette var jo helt fantastisk 🙂 Dette må jeg få prøvd engang, så ikke så veldig vanskelig ut heller. TAKK for tips 🙂

 12. Natalia

  Heisann, jeg har nettopp startet en blogg. Hadde blitt utrolig glad om du stakk innom og kanskje lagt igjen en kommentar? http://www.nataliao.blogg.no Hilsen, Natalia.

 13. projecthealthy

  Så fint designet ditt er blitt 😀 Og for en nydelig middag!

 14. TheVanillaMonologues.

  Så gøy med det nye designet, det passet jo kjempefint! Og så gøy at du snurrer når man tar musen over profilbildet haha! Jeg digger at det står Heim istedenfor home 😉 Nåååå skal jeg surfe litt innom de siste innleggene og skrive handleliste og skrive ned alt jeg har lyst å prøve å lage i vinterferien!

 15. momoiro-chan (@jannemnaess)

  Liker det nye designet ditt! 🙂 Gleder meg til karamellsausen!!!!

 16. Rikke Næss

  Det der skal virkelig prøvast, anten i dag eller i morgon! NAM 🙂 Og eg gler meg til oppskrift på sunne «smil» kjem ut!

 17. Veronica

  Du er utrolig flink til å ta fine bilder av all den gode maten du lager!! Virkelig inspirerende 😀 satser på at det blir en matbok fra deg en dag 😀 den sall vertfall jeg ha :)) hehe! Ønsker deg en fin dag <3

 18. Renate Rødberg.

  Så utrulig godt ut, og veldig kreativt ut måten det er laget på. Skraper ut fra soppen og bruker soppen som et beger liksom, kjempe smart og sikkert kjempe godt! Jeg ble utrulig fristet 🙂

 19. Linda Marie Stuhaug

  Renate Rødberg.: Ja, det er veldig godt! Så slipper man å kaste mat, og verken soppen eller squashen kjenner man til i kjøttdeigblandingen 🙂 Prøvprøv 😀

 20. Linda Marie Stuhaug

  Veronica: Tusen hjertelig, Veronica! Det er en drøm eg håper går i oppfyllelse, ingen tvil om det 🙂 Ha en fin kveld <3

 21. Linda Marie Stuhaug

  Rikke Næss: Hååper det smaker! No er oppskrifta på «Smilen» ute 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  momoiro: Tusen takk, Janne! Karamellsausen er nydelig, no er oppskrifta ute 😀

 23. Linda Marie Stuhaug

  TheVanillaMonologues.: Tusen takk!! Ja, verken «home» eller «hjem» skal stå på nynorskens blogg veitdu, hihi 🙂 Håper du finner noke som frister – hjerteeggene kom jo til for blant anna din skyld – må nesten takke deg for det! Det er en suksessoppskrift blant leserene 😀 Ha en fin vinterferie videre <3

 24. Linda Marie Stuhaug

  projecthealthy: Takk for det, eg er superfornøgd (med både design og middag, hihi) 😀

 25. Linda Marie Stuhaug

  Natalia: Så kjekt 😉

 26. Linda Marie Stuhaug

  Camilla: Takk Camilla, så utrulig hyggelig sagt av deg! Håper eg kan inspirere deg videre 🙂

 27. Linda Marie Stuhaug

  Pia: Da er eg spent på resultatet, Pia? 🙂

 28. Linda Marie Stuhaug

  cathrinehenriksen: Tusen takk, hyggelige deg! Om det er noke trøst så blir eg nesten konstant sulten av å skrive blogginnlegg, haha 🙂

 29. Linda Marie Stuhaug

  Maren Kvalvaag: Det anbefales, virkelig godt 🙂

 30. Linda Marie Stuhaug

  Lovelylillers sunne oppskrifte: Det lover bra, da har eg vertfall gjort noke riktig, hihi 😀

 31. Linda Marie Stuhaug

  colorfashion: Kjempegodt 🙂

 32. Linda Marie Stuhaug

  Eli: Det var det ap absolutt! Sunt&godt 🙂

 33. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Gratinerte grønnsaker tar ikkje meir enn 30 minutter! hihi 🙂

 34. Linda Marie Stuhaug

  inmyheels: Det var absolutt godt, en middagsfavoritt 🙂

 35. Linda Marie Stuhaug

  Helena Lam: Sunn&nydelig middag 🙂

 36. Linda Marie Stuhaug

  asta: Takk Asta 🙂 Håper det smakte med fylt squash 😀

 37. TheVanillaMonologues.

  Hehe de var faktisk en av oppskriftene jeg plukket meg ut, sjokkerende nok :p Meeeen de hadde ikke sukkerfri hvit sjokolade på helsekosten her nede så det var litt nedtur.. MEN fortvil ikke, jeg har kjøpt ingredienser til sukkerfrie vaniljekarameller også! Selv om jeg er litt hengenebb for jeg hadde virkelig lyst å prøve de eggene sånn.. nå.. med en gang. Vet du hva det endte med? At jeg kjøpte Freia sine påskeegg med melkekrem haha, jeg er svak!

 38. Linda Marie Stuhaug

  TheVanillaMonologues.: Det er en del helsekostbutikker som ikkje selger sukkerfri, kvit sjokolade :/ Men håper du finner det snart, så du får prøve deg på oppskriften 😀 Det slår nok ikkje ekte, freia påskeegg, men det kan jammen måle seg godt opp har eg hørt fra mange 🙂 Vaniljefudgen er nydelig, imorgen kommer også ett innlegg med mange variasjoner av den 😀

 39. TheVanillaMonologues.

  Kult, det skal jeg lese! 🙂 Hvor kjøper du din sjokolade egentlig?

 40. Linda Marie Stuhaug

  TheVanillaMonologues.: Sukkerfrie sjokolade du tenker på? Alltid kjøpt på helsekostbutikk i nærheten av der eg bur 🙂

 41. cathrinehenriksen

  Hehe:) Ønsker deg en super helg 🙂

 42. TheVanillaMonologues.

  Ja altså den hvite sukkerfrie 🙂 Jeg prøvde forresten de sukkerfrie karamellene i dag og de var veldig gode! Lurer på om det hadde vært mye forskjell om jeg hadde kuttet ut sirupen og sukrinen? Kun hatt sukrin gold, vikingmelk, smør og vaniljepulver? Var forresten veldig godt med vaniljepulver 🙂 Nevnte jeg at første forsøk endte opp med at jeg nesten brant ned mikroen og stinket opp hele huset? 😛

 43. Linda Marie Stuhaug

  TheVanillaMonologues.: Så bra du likte dei 🙂 Du kan bytte sukrin med sukringold. Eg veit ikkje korleis resultatet blir uten sirupen, men eg har en tanke om at både smak og konsistens blir bedre med den. Du kan jo prøve uten selfølgelig og sjå korleis det fungerer 🙂 Haha – det nevnte du ikkje nei, korleis i alle dager skjedde det??

 44. Linda Marie Stuhaug

  cathrinehenriksen: Takk det samme til deg 🙂

 45. TheVanillaMonologues.

  Eh det kan vel hende at jeg ble litt utålmodig og kjørte på full guffe en tanke for lenge :p Jeg prøvde en batch uten sukrin og uten sirup i går og smaken ble perfekt, men konsistensen ble alt for myk.. ikke at det stoppet meg fra å sitte og spise den med skje senere XD Men nååå har jeg laget en batch til med 3 dl vikingmelk, sukrin gold, bremykt og yaconsirup (kjøpte faktisk yaconsirup i dag bare pga det her :p ) Ikke at jeg blir obsessed med oppskrifter helt til jeg har fått det som jeg vil eller noe…

 46. Dette var skikkelig godt! Kommer garantert til å lage flere ganger. 🙂 🙂 🙂

 47. Linda Marie Stuhaug

  Yvonne: Så kjekt å høre, Yvonne! Husk at man kan variere fyllet fra gang til gang 🙂

 48. Linda Marie Stuhaug

  TheVanillaMonologues.: Ja, det er nok nødvendig for å få den riktige konsistensen. Den skal trossalt få en fudge- konsistens 🙂 Håper dagens batch blir vellykka med smak og konsistens som du ønsker! Ha en fin Søndag 🙂

 49. maybritt Bråthen

  Ser så godt ut alt du legger ut 🙂 Er super inspirert 😀

 50. Linda Marie Stuhaug

  maybritt Bråthen: Tusen takk, så hyggelig å høre! Virkelig kjekt at du blir inspirert!

 51. Går det bra med kesam mtp melkeallergien? Jeg opplever den som en av verstingene for meg, men kanskje jeg skal prøve igjen da… Kan jo ha vært noe annet jeg har spist sammen med den som jeg har reagert på!

 52. Bare elsker bloggen din 🙂

 53. Linda Marie Stuhaug

  Ellen: Tusen hjertelig, Ellen – så hyggelig 🙂

 54. Linda Marie Stuhaug

  Marte: Nei, eg bruker ikkje noke melkeprodukter no 😉 Dette er ikkje ett nytt innlegg.

 55. Prøvde oppskriften til lunsj idag! Anbefaler kikerter som fyll til kjøttfri mandag 🙂

 56. Linda Marie Stuhaug

  Vårin: Takk for tipset 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *