Fylte grønnsaker

Fylte grønnsaker med tomatbasert fyll gir skikkelig pizza-feeling!
Det er jo nesten som pizza med grønnsaksbunn, og det er en fantastisk god kvardagsmiddag 🙂 Eg har laga det mange ganger tidligere, blant anna posta oppskrift her. Denne gangen fylte eg sopp og squash, men du kan også fylle paprika i alle farger, tomater, løk, aubergine, søtpotet osv – med akkurat det fyllet man ønsker!

Server gjerne med ris, potetbåter, søtpotetpure, potetstappe eller det du måtte ønske! Eg hadde også laga guacamole hadde eg berre hatt avokado – det er så godt til slike retter.

Eg brukte
1 pakke karbonadedeig
2 ss tomatpure
Litt vatn
1/2 hakka løk
Masse krydder –
chilli, kvitløk, pepper, pizzakrydder, urtesalt, paprika.
~
4 store sopp
1 squash
Ost

Framgangsmetode
Sett ovnen på 200 grader, og steik karbonadedeig og løk på en panne. Skrap ut «innmaten» av soppen og squashen – dette kan du godt steike sammen med kjøttet for ekstra fyll. Tilsett tomatpure, en skvett vatn og krydder – la det putre og godgjere seg mens du smaker til så den blir god og smakfull. Fyll grønnsakene med kjøttfyllet, ha over ost og steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen. Server!

Eg fyller grønnsakene til randen og enda litt til, men du kan nok bruke enda fleire grønnsaker ti å fylle med samme mengde karbonadedeig. Spis sopp aleine, spis squash aleine eller gjer som meg ovenfor – litt av begge deler! Denne porsjonen passer til 3-4 personer, alt ettersom kva tilbehør man har og kor mange grønnsaker man fyller.


Tips! Lag masse og ha med i lunsjboksen dagen etterpå. Middagsrester er genalt som restelunsj 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

56 kommentarer

 1. Går det bra med kesam mtp melkeallergien? Jeg opplever den som en av verstingene for meg, men kanskje jeg skal prøve igjen da… Kan jo ha vært noe annet jeg har spist sammen med den som jeg har reagert på!

 2. Bare elsker bloggen din 🙂

 3. Linda Marie Stuhaug

  Ellen: Tusen hjertelig, Ellen – så hyggelig 🙂

 4. Linda Marie Stuhaug

  Marte: Nei, eg bruker ikkje noke melkeprodukter no 😉 Dette er ikkje ett nytt innlegg.

 5. Prøvde oppskriften til lunsj idag! Anbefaler kikerter som fyll til kjøttfri mandag 🙂

 6. Linda Marie Stuhaug

  Vårin: Takk for tipset 🙂