Heimelaga, sunn pizza – to pizzabunner uten heving

Fredag, helg og pizzatid! Vertfall for mange 😉
Forrige helg blei det pizza både Lørdag og Søndag, med to forskjellige varianter av pizzabunn som både er sunne, grove og gode. Det som er så bra med desse pizzabunnene er at dei ikkje trenger heving – berre mikse sammen ingrediensene, bre over langpanna og forsteike litt mens man lager til fyllet. Dei innholder heller ikkje gjær som er en fiende for mange, og dei er begge glutenfrie om man bruker glutenfritt mel på versjon nr. 2. Eg slenger med oppskrifta på favorittpizzaen min med kvitt fyll, kanskje du får inspirasjon til en ny variant av standard-pizzaen?

Pizzabunn med tunfisk er mange skeptiske til, men ikkje gjer deg oppe i meining før du faktisk har prøvd. Det er SÅ mange som gir tilbakemelding på at det er en knallgod pizzabunn, sjølv om dei ikkje liker tunfisk i utgangspunketet. Du kjenner ikkje smaken av tunfisken om du er redd for det. Sunnere pizzabunn enn dette er vanskelig å finne!

Begge pizzabunnen blir ca. like store – litt mindre enn en langpanne. Juster opp megden litt om du ønsker pizza over heile langpanna.

Tunfiskpizzabunn
140 g havregryn
2 bokser tunfisk i vatn
2 egg
Masse krydder

Miks sammen ingrediensene, du skal også bruke vatnet av tunfiskboksen. Bruk en del krydder for å sette smak på pizzabunnen – pizzakrydder, urtesalt, pepper, chilli, kvitløk pleie eg å bruke. Miks godt så alt blander seg skikkelig, du kan gjerne bruke en miksmaster. Bruk en slikkepott for å bre bunnen over bakepapirkledd langpanne, ettersom kor tjukk du ønsker den. Forsteik på 200 grader i 15 minutter før du avkjøler litt, og tar på fyll.

Pizzabunn uten gjær
6 dl valgfritt mel, eg brukte en blanding av havremel, fiberfin og speltmel
1 ss bakepulver
Litt salt
2 egg
50 g kesam
Vatn

Miks sammen dei tørre ingreidensene, og tilsett deretter egg og kesam. Spe med vatn til du får en litt klissette deig. Eg brukte en slikkepott for å bre bunne utover bakepapirkledd langpanne – denne deiga er litt seig, men bruk gjerne vatn på slikkepotten for å gjere det enklare for deg sjølv. Eg lagde en veldig tynn bunn, det anbefales – for den hever ganske masse i ovnen. Forsteik på 200 grader i 10-15 minutter før du tar på fyll.

Du kan selfølgelig bruke den toppingen du ønsker! Om det er tomatbasert kjøttfyll, sjømat, skinke, kylling, vegetar – mulighetane er mange.

Min favorittpizza er definitivt denne på bildene, kvit pizza med pesto:
Smør bunnen med tynt lag philadelphia light, deretter ett tynt lag med grønn pesto. Strø over en boks med kutta bokskinke og fordel skiver med spekeskinke over der igjen. Over med valgfrie grønnsaker, denne gangen brukte vi tomatskiver og løk – før du topper med ost og pizzakrydder. Inn i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen.

Denne toppingen over tunfiskbunn er seriøst den beste pizzaen eg får! Ingen over, ingen under, ingen vedsiden av ?
I tillegg er den veldig mektig og mettande, så det er ikkje mange pizzastykker som skal til før magen seier stopp.
Eg pleier å bruke lettost, men denne gangen blei det vanlig norvegia – og det er hakket bedre når fettet ikkje er redusert!

Eg serverer alltid pizza med en frisk salat, og gjerne en type dressing. Denne gangen lagde eg kvitløksdressing av mager kesam, pressa kvitløk, pepper og urtesalt 🙂

Rask, enkel, proteinrik, grov, nydelig pizza som kan nytes kvardag som helg ?

Ønsker alle en god Fredag videre, og ikkje minst god helg. Det kommer nok en oppdatering eller to i helga også 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

62 kommentarer

 1. stianrangvaldjonassen

  da prøver jeg det først 😛 😀

 2. Linda Marie Stuhaug

  stianrangvaldjonassen: Gjer det 🙂

 3. Prøvde Tunfisk-pizzaen, dem ble utruli vellykka og god! Smakte himmelsk, var god og mettende??

 4. Linda Marie Stuhaug

  Maria: Alle tomler opp 😀 fantastisk!

 5. Susann Andersen

  Ååååå du hellige for en god pizza! Prøvde den andre varianten uten tunfisk, med fyllet du beskrev over. Det var kanongodt! Sikkert fordi jeg elsker pesto og spekeskinke, men bunnen var sprø og deilig på smak. Skal garantert gjentas 🙂 Har forresten funnet så mye godt på bloggen din!

 6. Linda Marie Stuhaug

  Susann Andersen: Så kjekk tilbakemelding å få! Veldig hyggelig 🙂 Denne kombinasjonen er virkelig fantastisk god, kjekt fleire har prøvd den!

 7. Tusen takk for at du deler så mange fine oppskrifter på mat. Idag prøvde jeg pizzaen med tunfisk i bunnen og philladelphia og pesto i toppingen. Den var helt nydelig. Både mamma, mannen og de to små jentene våre slukte ned stykke etter stykke. Endelig har jeg funnet en pizza uten mel og gjær, som faktisk smaker godt!

 8. Linda Marie Stuhaug

  Ida: Så hyggelig tilbakemelding, Ida 🙂 Det setter eg pris på! Kan anbefale søtpotetpizza også – om du/dere liker søtpotet 🙂

 9. Kristin

  Hei. Fant denne oppskriften og tenkte å prøve. Bare lurte på hvor mye tunfisk du bruker i bunnen siden det er forskjellig størrelse på tunfiskboksene?

  1. Hei! Det er dei store boksene eg bruker 🙂

   1. Kristin

    Vet du ca vekten på boksene som er benyttet i oppskriften? F.eks sånn størrelse som first price har eller som coop som er litt større? 🙂

   2. En boks tunfisk = 185 g. Dette er altså med væsken 😉 Tunfisken utgjer vell rundt 130 g 🙂