Heimelaga, sunn pizza – to pizzabunner uten heving

Fredag, helg og pizzatid! Vertfall for mange 😉
Forrige helg blei det pizza både Lørdag og Søndag, med to forskjellige varianter av pizzabunn som både er sunne, grove og gode. Det som er så bra med desse pizzabunnene er at dei ikkje trenger heving – berre mikse sammen ingrediensene, bre over langpanna og forsteike litt mens man lager til fyllet. Dei innholder heller ikkje gjær som er en fiende for mange, og dei er begge glutenfrie om man bruker glutenfritt mel på versjon nr. 2. Eg slenger med oppskrifta på favorittpizzaen min med kvitt fyll, kanskje du får inspirasjon til en ny variant av standard-pizzaen?

Pizzabunn med tunfisk er mange skeptiske til, men ikkje gjer deg oppe i meining før du faktisk har prøvd. Det er SÅ mange som gir tilbakemelding på at det er en knallgod pizzabunn, sjølv om dei ikkje liker tunfisk i utgangspunketet. Du kjenner ikkje smaken av tunfisken om du er redd for det. Sunnere pizzabunn enn dette er vanskelig å finne!

Begge pizzabunnen blir ca. like store – litt mindre enn en langpanne. Juster opp megden litt om du ønsker pizza over heile langpanna.

Tunfiskpizzabunn
140 g havregryn
2 bokser tunfisk i vatn
2 egg
Masse krydder

Miks sammen ingrediensene, du skal også bruke vatnet av tunfiskboksen. Bruk en del krydder for å sette smak på pizzabunnen – pizzakrydder, urtesalt, pepper, chilli, kvitløk pleie eg å bruke. Miks godt så alt blander seg skikkelig, du kan gjerne bruke en miksmaster. Bruk en slikkepott for å bre bunnen over bakepapirkledd langpanne, ettersom kor tjukk du ønsker den. Forsteik på 200 grader i 15 minutter før du avkjøler litt, og tar på fyll.

Pizzabunn uten gjær
6 dl valgfritt mel, eg brukte en blanding av havremel, fiberfin og speltmel
1 ss bakepulver
Litt salt
2 egg
50 g kesam
Vatn

Miks sammen dei tørre ingreidensene, og tilsett deretter egg og kesam. Spe med vatn til du får en litt klissette deig. Eg brukte en slikkepott for å bre bunne utover bakepapirkledd langpanne – denne deiga er litt seig, men bruk gjerne vatn på slikkepotten for å gjere det enklare for deg sjølv. Eg lagde en veldig tynn bunn, det anbefales – for den hever ganske masse i ovnen. Forsteik på 200 grader i 10-15 minutter før du tar på fyll.

Du kan selfølgelig bruke den toppingen du ønsker! Om det er tomatbasert kjøttfyll, sjømat, skinke, kylling, vegetar – mulighetane er mange.

Min favorittpizza er definitivt denne på bildene, kvit pizza med pesto:
Smør bunnen med tynt lag philadelphia light, deretter ett tynt lag med grønn pesto. Strø over en boks med kutta bokskinke og fordel skiver med spekeskinke over der igjen. Over med valgfrie grønnsaker, denne gangen brukte vi tomatskiver og løk – før du topper med ost og pizzakrydder. Inn i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen.

Denne toppingen over tunfiskbunn er seriøst den beste pizzaen eg får! Ingen over, ingen under, ingen vedsiden av ?
I tillegg er den veldig mektig og mettande, så det er ikkje mange pizzastykker som skal til før magen seier stopp.
Eg pleier å bruke lettost, men denne gangen blei det vanlig norvegia – og det er hakket bedre når fettet ikkje er redusert!

Eg serverer alltid pizza med en frisk salat, og gjerne en type dressing. Denne gangen lagde eg kvitløksdressing av mager kesam, pressa kvitløk, pepper og urtesalt 🙂

Rask, enkel, proteinrik, grov, nydelig pizza som kan nytes kvardag som helg ?

Ønsker alle en god Fredag videre, og ikkje minst god helg. Det kommer nok en oppdatering eller to i helga også 🙂

62 kommentarer

  1. Rikke Næss

    Blir det ikkje rar smak av botnen når du brukar tunfisk i den? Men WOW – det såg fantastisk godt ut 🙂

  2. Rakel Sunde

    Såå flink du er! Eg skal teste toppingen på fredagspizzaen! Men tunfiskbunnen droppar eg, sjølvom Lindi har skrøte over den? god helg!?

  3. Tunfiskpizza er veldig godt. Har laget det flere ganger. Har prøvd med både vanlig pizzasaus og hvitsaus. Pleier å bruke det vi har i kjøleskapet. Har ikke prøvd med philadelphia ost, men pleier å blande litt lettrømme og pesto, og det funker også bra 🙂

  4. Kaisa Elise

    Så utrolig godt ut !

  5. Bli bedre!

    Hvordan blir tunfiskbunnen når den er stekt? Er konsistensen som vanlig pizzabunn? 🙂

  6. cathrinehenriksen

    Elsker sunne pizzaer !!! Er noe av det beste jeg vet 🙂 Nam , takk for oppskrifter . Tror heller ikke tunfisk på pizza er så ille 🙂

  7. mmmm…. tunfiskpizza er min favoritt . NAM 🙂

  8. Julie @ WolfItDown

    Den tunfisk-bunnen hørtes spennende ut! Lurer på det som var nevnt overnfor av hvordan denne blir i konsistensen 🙂 God helg! x

  9. Så herlig det ser ut! Fant bloggen din for noen dager siden og har blitt helt frelst av ALL den gode maten du lager! En stor inspirasjon er du! 😀

  10. Mats Erik Engelsvoll

    Lagde pizzabunn uten gjær, hadde på litt tomatpure, oregano, kalkunskinke (på boks), sopp, løk og ost. Helt toppers! Fordelte hele oppskriften på to langpanner og ble omtrent som en italiensk bunn 🙂 Melet jeg brukte var fra en brødblanding som het «Havrebrød». Stod bare oppgitt «kcal per 100 g ferdig brød». Tok utgangspunkt i det tallet (for oss som teller kalorier)

  11. Anniken

    Denne skal definitivt prøves ut!!! Og perfekt for meg som elsker tunfisk i utgangspunktet..dette må jo bare bli megadigg! 😀

  12. Linda Marie Stuhaug

    Anniken: Ja, midt i blinken for deg da 😀 håper den faller i smak!!

  13. Linda Marie Stuhaug

    Mats Erik Engelsvoll: Ikkje verst, det høres veldig godt ut! Så du fikk to store bunner av denne oppskriften? Neste gang skal eg definitivt lagde den ENDA tynnere, for tynn bunn er det beste 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Randi: Tusen takk, Randi – eg blir så glad av slike tilbakemeldinger 🙂

  15. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Vanskelig å forklare konsistensen, men den blir litt meir kompakt enn pizzabunn med kveitemjøl – men ikkje så kompakt at det ikkje er godt liksom 🙂 Samtidig er den lett, og med en sprø skorpe på sidene!

  16. Linda Marie Stuhaug

    Nina: Då er vi to 😀

  17. Linda Marie Stuhaug

    cathrinehenriksen: Samme her! Pizza er noke av det som er best når det blir laga sunt 🙂 Tunfisk på pizza er nok godt det også ja, er er ikkje skeptisk 😀

  18. Linda Marie Stuhaug

    Bli bedre!: Konsistensen er veldig god – lett, litt sprø skorpe, men litt meir kompakt enn luftig kveitemjølsbunn sjølvsagt. Men veldig god 🙂

  19. Linda Marie Stuhaug

    Kaisa Elise: Det er det så aboslutt 🙂

  20. Linda Marie Stuhaug

    Thea: Eg har brukt en kombinasjon mellom pesto og kesam, som også fungerer 🙂 mulighetene er mange! Godt å høre at vi er fleire som liker tunfiskpizza godt, vi begynner å bli en del no 😀

  21. Linda Marie Stuhaug

    Rakel Sunde: Tusen takk, Rakel 🙂 Hehe, bruk gjerne en anna bunn om du er skeptisk – men det er virkelig godt altså! God Fredagskveld til deg 😀

  22. Linda Marie Stuhaug

    Rikke Næss: Nei, som skrevet smaker man ikkje tunfisken 🙂 Eg har vertfall aldri gjort det, og ingen eg har laga pizzaen til heller. Det er virkelig godt 🙂

  23. Testet ut denne pizza bunnen med tunfisk nå nettopp og det ble super godt, og veldig mettende 🙂 nå står vanilje fudgene å stivnet så gleder meg til å smake på de, «røra» smakte i hvertfall supergodt så det lover bra 🙂 Håper du får en fin helg!

  24. matogtreningtidsklemme

    Digger den delen med «uten heving» . Lagde selv piita som måtte heve 2!! Ganger i dag. Dette så kjempegodt ut.

  25. Synnøve Ulseth

    Hvorfor har ikke jeg klikket meg inn på denne bloggen tidligere? WOW sier jeg bare. Utrolig mye godt her inne. Skal absolutt teste mange av disse oppskriftene når jeg er ferdig på konkdiett. Takk 🙂

  26. Linda Marie Stuhaug

    Synnøve Ulseth: Tusen takk, Synnøve! Håper eg kan inspirere deg 😀

  27. Linda Marie Stuhaug

    matogtreningtidsklemme: Ja, eg er ikkje veldig tålmodig på kjøkkenet, så heving er eg ikkje så glad i! Hehe 🙂

  28. Linda Marie Stuhaug

    Celine: Ikkje sant? Så kjekt med tilbakemelding, Celine! Håper resultatet av fudgen omså faller i smak 🙂

  29. Pizzaen med tunfiskbunn var veldig god. Ungene var fornøyde også. Takk for enda en super oppskrift! 🙂

  30. Linda Marie Stuhaug

    Yvonne: Så kjekt å høre! Tommel opp for at det falt i smak hos ungene også 🙂

  31. Den oppskrifta på tunfiskbunn såg veldig interessant ut! FInns det noko lavkarboalternativ ein kan bytte havregrynet ut med?

  32. Linda Marie Stuhaug

    Marte: Den er knallgod! Det må i tilfelle bli en type lavkarbo-mel… men det blir jo ikkje det samme, siden havregrynene er heile i denne oppskriften. Eg har ikkje så masse erfaring med lavkarbo mel, men du har kanskje noken alternativer vil eg tru? 🙂

  33. lisaskramh

    Heidu! Smaker det mye tunfisk av bunnen?! Jeg hater smaken av tunfisk, men om det går an å kamuflere den på et vis så er det jo supert…:)

  34. Linda Marie Stuhaug

    lisaskramh: Nei, man kjenner ikkje tunfisksmaken! Bruk masse krydder og smakfull topping så kommer du ikkje til å kjenne noke tunfisksmak. Det er mange som har gitt tilbakemelding på at dei ikkje liker tunfisk, men liker pizzabunnen fordiom 🙂 Gi den ett forsøk 😀

  35. Johanne

    I går lagde jeg tunfiskpizzaen, og den kommer jeg definitivt til å lage igjen. Hadde oppi en ekstra eggehvite og jevnet ut med blomål»mel». Jeg synes den ble kjeeempegod, men selv om jeg hadde oppi ekstra ingredienser smakte jeg tunfisken. Brukte kanskje litt lite krydder da. For min del gjorde det ingenting, men hos en som ikke liker tunfisk i det hele tatt tror jeg ikke den ville falt i smak. Tusen takk for et sunt pizzaalternativ!!

  36. Linda Marie Stuhaug

    Johanne: Det er mange som ikkje kan fordra tunfisk som liker denne pizzaen 😉 både kjente og ukjente har gitt dei tilbakemeldingene. Men selfølgelig kommer det litt an på kryddermengde og kor smakfullt fyll man har på. Kjekt den falt i smak hos deg, hyggelig med tilbakemelding 🙂 Ha en fin uke videre!

  37. Gunhild

    Namnam! Sitter er stappmett og fornøyd!! Lagde med havrekli istedet for havregryn, og den ble kjempegod!! Halverte porsjonen og spiste halvparten av det igjen, så snakk om å bli god og mett! Denne havner på topp 3 av mine favorittbunner! Ok om jeg deler på bloggen min og linker til deg? 🙂

  38. Linda Marie Stuhaug

    Gunhild: Så kjekt å lese, Gunhild! Fantastisk at det falt i smak 🙂 Jada, det er heilt greit! Skal ta en titt innom bloggen din å sjå resultatet 🙂

  39. siljepia

    Jeg tenkte i dag at jeg skulle prøve meg på denne tunfisk pizzaen , og den var utrolig god og ble mett av 2 stykker.. Takk for det gode tipset og jeg har tipset om denne oppskriften på bloggen min men har selvsagt linket til din blogg 🙂 Takk for masse inspirasjon 🙂 <3 Håper du har hatt en fin mandag 😉

  40. Linda Marie Stuhaug

    siljepia: Så kjekt å høre, Silje! Skal innom bloggen din å ta en titt 🙂 Takk for fine ord, det setter eg pris på! Ha en fin veke vidare 🙂

  41. Stein Arvid Lid

    Tommel opp for tunfisk bunnen. Ble meget god & mettende! Har hatt ett anstrengt forhold til tunfisk etter å ha overspist meg på det for mange år siden , men det fantest ikke smak av tunfisk!!

  42. Linda Marie Stuhaug

    Stein Arvid Lid: Så kjekt å høre, Stein Arvid 😀 Tommel opp for å ha inspirert deg til å spise tunfisk igjen 🙂

  43. Ingrid Vik

    Nå er pizzaen min i ovnen – og som jeg gleder meg. Bare bunnen luktet kjempegodt! Synes det er kjempeflott at du har så oversiktlige kategorier, for jeg fant mange gode middagsretter før jeg bestemte meg for at pizza fristet mest i dag 😀

  44. Heija 🙂 må bare si at jeg i utgangspunktet var utrolig skeptisk til den hvite pizzaen, med tunfiskbunn… men i dag fikk jeg rotet meg til å prøve den, og den var jo KJEMPE god! 😀 Blir absolutt en pizza jeg kommer til å lage mer av fremover <3 også så enkelt! 😀 Setter stor pris på at du deler så fine oppskrifter med oss :))

  45. Linda Marie Stuhaug

    Monika: Så hyggelig, Monika 😀 Det er så mange som er skeptiske, men tunfiskbunn er heilt fantatsisk 🙂 Så bra du tok deg motet til å prøve, og blei positivt overraska! Det kvite fylllet er absolutt min favoritt 🙂

  46. Linda Marie Stuhaug

    Ingrid Vik: Tusen takk for hyggelige ord, Ingrid! Håper tunfiskpizzaen falt i smak hos deg også 🙂 Ha en strålende dag videre!

  47. Charlotte

    Jeg er blitt hekta på den tunfiskbunnen! Tusen tusen takk for fantastiske oppskrifter! Rett og slett veldig godt og veldig gøy 🙂

  48. Linda Marie Stuhaug

    Charlotte: Så bra, Charlotte 😀 eg er hekta sjølv! Vanlig pizza er plutselig ikkje noke stas lenger – og magen min tåler denne varianten også, så det er vinn-vinn situasjon 🙂

  49. stianrangvaldjonassen

    har du en oppskrift på en fullkorns bunn eller noe sånt noe? eller er den kanskje faktisk ikke så sunn som mange andre bunner? har kjøpt fullkornsbunn på rema noen ganger og den er jo sykt god da 😀 men vill prøve å lage selv 🙂

  50. Linda Marie Stuhaug

    stianrangvaldjonassen: Kva meiner du med fullkornsbunn? Som det står i oppskrifta på pizzabunnen så kan du bruke valgfritt mel – så bruk gjerne fullkornsmel 🙂

  51. stianrangvaldjonassen

    da prøver jeg det først 😛 😀

  52. Linda Marie Stuhaug

    stianrangvaldjonassen: Gjer det 🙂

  53. Prøvde Tunfisk-pizzaen, dem ble utruli vellykka og god! Smakte himmelsk, var god og mettende??

  54. Linda Marie Stuhaug

    Maria: Alle tomler opp 😀 fantastisk!

  55. Susann Andersen

    Ååååå du hellige for en god pizza! Prøvde den andre varianten uten tunfisk, med fyllet du beskrev over. Det var kanongodt! Sikkert fordi jeg elsker pesto og spekeskinke, men bunnen var sprø og deilig på smak. Skal garantert gjentas 🙂 Har forresten funnet så mye godt på bloggen din!

  56. Linda Marie Stuhaug

    Susann Andersen: Så kjekk tilbakemelding å få! Veldig hyggelig 🙂 Denne kombinasjonen er virkelig fantastisk god, kjekt fleire har prøvd den!

  57. Tusen takk for at du deler så mange fine oppskrifter på mat. Idag prøvde jeg pizzaen med tunfisk i bunnen og philladelphia og pesto i toppingen. Den var helt nydelig. Både mamma, mannen og de to små jentene våre slukte ned stykke etter stykke. Endelig har jeg funnet en pizza uten mel og gjær, som faktisk smaker godt!

  58. Linda Marie Stuhaug

    Ida: Så hyggelig tilbakemelding, Ida 🙂 Det setter eg pris på! Kan anbefale søtpotetpizza også – om du/dere liker søtpotet 🙂

  59. Kristin

    Hei. Fant denne oppskriften og tenkte å prøve. Bare lurte på hvor mye tunfisk du bruker i bunnen siden det er forskjellig størrelse på tunfiskboksene?

    1. Hei! Det er dei store boksene eg bruker 🙂

      1. Kristin

        Vet du ca vekten på boksene som er benyttet i oppskriften? F.eks sånn størrelse som first price har eller som coop som er litt større? 🙂

      2. En boks tunfisk = 185 g. Dette er altså med væsken 😉 Tunfisken utgjer vell rundt 130 g 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *