Kokoskrema kyllingwok, woktips & kommende fristelser

Wok er en rask & enkel middagsfavoritt som kan varieres i det uendelige.
Med magert kjøtt, masse grønnsaker og heimelaga woksaus blir det en sunn & næringsrik middag. Det er ingen fasit på kva en wok skal inneholde, men eg tenkte å gi dere oppskriften på min absolutt favorittwok. Kyllingfilet er det kjøttet eg liker best i wok, men ferske grønnsakene varierer eg alt etter kva eg har tilgjengelig. Noke eg aldri bruker er frosne grønnsaker fra frysedisken i slike retter. Det gir ingen konsitens, de er dvassne når de blir varma opp, skiller ut masse væske… Er det dette du vanligvis bruker, kommer du garanert til å få en smaksopplevelse om du bytter fryste med ferske grønnsaker! Til slutt i innlegget får du noken smarte woktips – greit å være obs på om man f.eks passer kaloriene 🙂

Juster oppskrifta etter kor mange som skal spise.
Oppskrifta nedenfor er nok til 2-3 porsjoner, alt etter porsjonsstørrelse og om du serverer med ekstra tilbehør. Bruk gjerne masse sopp! Det er veldig god med når det kremer seg sammen med woken.

Pssst! Det er ikkje alle kokosmelker som har den stivna delen på toppen i romtemperatur. Anbefaler å ha kokosmelka i kjøleskap over natta for å vere sikker på at du får den stive delen. Ellers har eg god erfaring med Santa Maria sitt merke, som så og sei aldri skuffer med rennende kokosmelk.

Kokoskrema kyllingwok
2- 3 store kyllingfileter
Valgfrie grønnsaker – eg brukte gulrot, masse sopp, løk, paprika, brokkoli
Kokosmelk – fullfett variant
Soyasaus
Krydder

Steik kyllingen med krydder og sett til side. Eg stekte i panne denne gangen med en skvett vatn. Fres deretter grønnsakene i rekkefølgen etter kva som treng lengst tid. Eg starta med gulrot, brokkoli, deretter sopp og til slutt løk og paprika. Når grønnsakene begynner å bli ferdig vender du inn den ferdigstekte kyllingen og kokosmelk. Pass på å bruk kun den harde delen av kokosmelka, det er den som gir god smak og riktig konsitens etterkvart. Smak til med soyasaus og meir krydder. Soyasausen setter en veldig god smak sammen med kokosmelka, og når dette kremer seg sammen får woken en nydelig smak! La det surre og godgjere seg litt, er sausen veldig tynn kan du evt. justere med bittelitt maisennajevning (maisenna rørt med vatn) mens det koker. Server 🙂

Du kan gjerne servere wok med ris eller nudler! Eg liker det ikkje, så for min del blir det uten. Men ett dryss med usalta cashewnøtter på toppen er kanongodt, det kom eg selfølgelig på i ettertid.

Eg hadde nok til middag, og deretter tok eg med restane i lunsjboksen på jobb dagen etter –

Woktips!
? Steik gjerne kjøttet i ovnen istedenfor panna. Kutt i passelige biter, strø over masse krydder og i ovnen på 180 grader til det er ferdig.
Du sparer masse tid og evt. fett fra oljen.
I mellomtida gjer du grønnsakene klare.
? Spar masse kalorier på å frese grønnsakene i vatn. Oljen trekker seg fort inn i grønnsakene, og du trenger ganske masse – som gir ganske mange usynlige, unødvendige kalorier.
Vatnet fordamper og grønnsakene blir halveeis kokt og halvveis stekt. Ingen forskjell på smaken.
? Bruk ferske grønnsaker. Du velger dei du liker best!
Du vil merke utrulig stor forskjell på smak og konsistens.
? Lag gjerne woksaus sjølv, etter mi meining er det masse bedre, billigare og sunnare.
Oppskrifta med kokosmelk og soyasaus er en av favorittane, fleire tips kjem etterkvart. Men bruk fantasien!

Avslutter med sniktitt på noke av helgas sunne bakst! Med masse besøk, selskap og sosiale samkomster så har det blitt litt forskjellig. Lykken er til for å deles veit dere 🙂

Da ønsker eg alle en fantastisk Mandag videre og strålende start på uka! Gjer det til den beste 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

37 kommentarer

 1. thea Benedicte

  Søkte faktisk på bloggen din igår etter boller, men fant kun den vanlige oppskriften din, så gleder meg masse til den sunne varianten! 🙂

 2. Lovelylillers sunne oppskrifter

  Så sunt og godt ut dette! Holder en knapp på bollene under ;D

 3. Julie @ WolfItDown

  Mmmm så godt! Hadde gjerne servert det med soba nudler til – det er så godt! Liker smaken nudler får når det trekker til seg den gode sausen, dette så lekkert ut! 😀 x

 4. lisaskramh

  Åh hadde vært kjekt med noen boller uten hvetemel/sukker/ som faktisk smaker godt! Alle disse lavkarbovariantene jeg har prøvd er helt grusomme syns jeg 🙂 Spent på de! Enig i at kokosmelk er supert på kjøtt! 🙂

 5. Lena Ludvigsen -

  OMG DEN DER FØRSTE. Jeg gleder meg

 6. Kaisa Elise

  Ser godt ut 🙂

 7. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Det er den beste woken eg får! Mmm 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Lena Ludvigsen: Det var en magisk kombinasjon! Guuri så eg gleder meg til å dele oppskriften 😀

 9. Linda Marie Stuhaug

  lisaskramh: Bollene er sukkerfrie, fiberrike men innholder nok kveitemjøl.. eg tenkte å prøve meg å bake dei med spelt & litt havremel også, for å sjå om resultatet blir like bra 🙂 Da kommer begge versjonene!

 10. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Ja, det er godt når sausen trekker inn i det spiseslige 🙂 sausen trakk seg godt inn i brokkolibukettene, og det var såå godt 😀

 11. Linda Marie Stuhaug

  Lovelylillers sunne oppskrifte: Skal prøve meg på en litt annleis variant, så kommer bollene før helga 😀

 12. Linda Marie Stuhaug

  thea Benedicte: Tenkte å prøve meg på en variant uten kveitemjøl – oppskrift kommer før helga vertfall 🙂

 13. lisaskramh

  herlig..blir spennende 🙂

 14. Takk for oppskrift på wok, skal prøves! Men hva med å prøve kjøttfri-mandag konseptet? Mange veganere/vegeterianere leser bloggen din, og vi savner litt mer kjøttfrie alternativer. Denne wok-en kan f.eks. fint byttes ut med soyabiter, quorn fileter, bønner, linser, kikerter, osv. i stedet for kylling. Du har blitt så flink på å opplyse om melkefrie alternativer på baksten din i det siste, og det gleder et veganerhjerte! 🙂 Leser bloggen din hver dag da jeg er veldig glad i å bake, men fint med litt flere kjøttfrie alternativer til middagsretter selv om du gjerne ikke spiser så mye vegetarisk. 🙂

 15. Linda Marie Stuhaug

  Ingunn: Hei Ingunn! Kjekt du kommer med forslag, å innføre kjøttfri Mandag er faktisk noke eg har tenkt på 🙂 Eg veit ikkje når eg starter med det – eg må rett og slett gjere meg meir kjent med dei veganske alternativene først, og deretter prøve meg litt fram. Kva med fisketyper, som tunfisk, laks, torsk? Er det «lov» om du skjønner kva eg meiner? Har lest noken blogger som ofte bruker fisk på meatfree Monday, men det er jo veldig varierande. Bra du kommer med innspill – eg ønsker jo å forbedre meg og gjerne nå ut til fleire! Og ikkje minst prøve meg fram med ukjente råvarer på kjøkkenet 🙂

 16. Hei, igjen. 🙂 Som vegeterianer spiser man ikke noe kjøtt, inkl. sjømat. Som pesceterianer spiser man sjømat. Som veganer spiser man ikke noe animalsk (kjøtt/fisk, melk, egg, gelatin, noen E-stoffer, osv). Anbefaler deg å sjekke ut Facebook-siden «Hva slags veganmat lager du i dag?» Tror jeg den heter. Helt vanlige mennesker som lager veganmat – veldig ofte enkle oppskrifter. 🙂 Helt supert dersom du innfører kjøttfrimandag. Kan anbefale veganske burgere feks laget av bønner. Det er jo sunt, enkelt og godt. 🙂

 17. Hei! 🙂 Kjempe bra og stå på! Eg er sjølv veldig glad i wok, og eg synes hadde vert supert om du ville komme med tips på andre saus-oppskrifter, ettersom eg ikkje likar kokkos!

 18. Cathrine

  Støtter opp om kjøttfri mandag-forslaget. Det gleder meg at du er så positiv til det, Linda. Flott blogg. 😀

 19. hehe, moro at du la ut denne oppskriften, for det er akkurat dette jeg har tenkt til å lage til middag i dag 😛 skal riktignok ikke brukt kokosmelk, men alt det andre ble handlet inn og planlagt i går morges 😀

 20. Marianne Monsen

  Det der så alt for godt ut! Dette må prøves, for jeg holder på å bli så lei av kylling, og da er det greit med variasjon!! Mmm 😀

 21. alexandra

  Hei! Kjempe fin blogg og fine bilder du legger ut 🙂 Jeg blogger selv om trening og kosthold og er du innteressert i dette så ta deg gjerne en tur innom og spør om du lurer på noe. Klem Alexandra

 22. Linda Marie Stuhaug

  alexandra: Takk for det 🙂

 23. Linda Marie Stuhaug

  Marianne Monsen: Kylling aleine er litt kjedelig og smaklaust, så eg må alltid piffe det opp på en eller anna måte 🙂 Kyllingwok er jo genialt då 😀

 24. Linda Marie Stuhaug

  Lene: Så artig 😉 håper middagen smaker!

 25. Linda Marie Stuhaug

  Cathrine: Tusen takk, Cathrine! Eg må ha litt utfordringer 🙂

 26. Linda Marie Stuhaug

  Lise: Eg liker heller ikkje kokos, men du kjenner ikkje smaken av kokos i denne sausen ettersom du bruker soyasaug og krydder, sånn at du veit det 🙂 Men eg skal komme med andre tips også, ingen tvil om det!

 27. Linda Marie Stuhaug

  Ingunn: Såpass strikt ja! Dette blir virkelig en utfordring, men eg skal prøve så godt eg kan 🙂 Setter kreativiteten på spill utenfor komfortsonen, men det trengst absolutt for at eg skal utvikle meg. Takk for tips, eg skal sjekke ut facebook-siden med en gang 🙂

 28. Gunhild

  Eg laga kyllingwoken din i dag, og brukte quorn fileer, så då blei den vegetar, og den vart kjempegod:) kjempegod saus! Eg kokte også grønnsakene, eg har aldri tenkt på det som ei muligheit. Du er så flink:)

 29. Linda Marie Stuhaug

  Gunhild: Så kjekt å høre, Gunhild 😀 Sausen synes eg også er nydelig, smakene blir så gode sammen. Tusen takk for fine ord 🙂

 30. Hvordan type krydder har du brukt i woken? Gleder meg til å prøve den 🙂

 31. Linda Marie Stuhaug

  Mona: Urtesalt, pepper, grovkverna chilli og paprikakrydder trur eg det var eg brukte 🙂 Så bra – håper det smaker!

 32. Jeanette

  Du er så utrolig flink!! Kommer til å lese bloggen din masse framover 🙂 I wok oppskrifta skrev du den harde delen av kokkosmelken. Hva mente du med det? 🙂 Er det ikke bare melk oppi boksen? 🙂

 33. Linda Marie Stuhaug

  Jeanette: Tusen tusen takk, Jeanette 🙂 Når du lar en boks kokosmelk bli oppbevart i kjøleskapet / over natta i kjøleskap så skiller kokosmelka seg. Det blir en «stiv» del på toppen, og vatnet legger seg i bunnen. Det er den stive delen som skal brukes, den kan du ta ut med ei skei 🙂

 34. Kristina Eyde

  Lagde dette nettopp. Sååå godt asså, og DEN sausen!! Var rett før jeg slikka skåla ? takk for oppskrift ??

 35. Linda Marie Stuhaug

  Kristina Eyde: Så hyggelig Kristina! Fantastisk 🙂

 36. Theodora

  LIKER!

 37. Linda Marie Stuhaug

  Theodora: Så bra!