Linda Stuhaug

Annonse

24. februar 2014

Kokoskrema kyllingwok, woktips & kommende fristelser

Kokoskrema kyllingwok, woktips & kommende fristelser
Wok er en rask & enkel middagsfavoritt som kan varieres i det uendelige. Med magert kjøtt, masse grønnsaker og heimelaga woksaus blir det en sunn & næringsrik middag. Det er ingen fasit på kva en wok skal inneholde, men eg tenkte å gi dere oppskriften på min absolutt favorittwok. Kyllingfilet er det kjøttet eg liker best i wok, men ferske grønnsakene varierer eg alt etter kva eg har tilgjengelig. Noke eg aldri bruker er frosne grønnsaker fra frysedisken i slike retter. Det gir ingen konsitens, de er dvassne når de blir varma opp, skiller ut masse væske… Er det dette du vanligvis bruker, kommer du garanert til å få en smaksopplevelse om du bytter fryste med ferske grønnsaker! Til slutt i innlegget får du noken smarte woktips – greit å være obs på om man f.eks passer kaloriene 🙂
Juster oppskrifta etter kor mange som skal spise. Oppskrifta nedenfor er nok til 2-3 porsjoner, alt etter porsjonsstørrelse og om du serverer med ekstra tilbehør. Bruk gjerne masse sopp! Det er veldig god med når det kremer seg sammen med woken.
Pssst! Det er ikkje alle kokosmelker som har den stivna delen på toppen i romtemperatur. Anbefaler å ha kokosmelka i kjøleskap over natta for å vere sikker på at du får den stive delen. Ellers har eg god erfaring med Santa Maria sitt merke, som så og sei aldri skuffer med rennende kokosmelk.
Kokoskrema kyllingwok 2- 3 store kyllingfileter Valgfrie grønnsaker – eg brukte gulrot, masse sopp, løk, paprika, brokkoli Kokosmelk – fullfett variant Soyasaus Krydder
Steik kyllingen med krydder og sett til side. Eg stekte i panne denne gangen med en skvett vatn. Fres deretter grønnsakene i rekkefølgen etter kva som treng lengst tid. Eg starta med gulrot, brokkoli, deretter sopp og til slutt løk og paprika. Når grønnsakene begynner å bli ferdig vender du inn den ferdigstekte kyllingen og kokosmelk. Pass på å bruk kun den harde delen av kokosmelka, det er den som gir god smak og riktig konsitens etterkvart. Smak til med soyasaus og meir krydder. Soyasausen setter en veldig god smak sammen med kokosmelka, og når dette kremer seg sammen får woken en nydelig smak! La det surre og godgjere seg litt, er sausen veldig tynn kan du evt. justere med bittelitt maisennajevning (maisenna rørt med vatn) mens det koker. Server 🙂
Du kan gjerne servere wok med ris eller nudler! Eg liker det ikkje, så for min del blir det uten. Men ett dryss med usalta cashewnøtter på toppen er kanongodt, det kom eg selfølgelig på i ettertid.
Eg hadde nok til middag, og deretter tok eg med restane i lunsjboksen på jobb dagen etter –
Woktips! ? Steik gjerne kjøttet i ovnen istedenfor panna. Kutt i passelige biter, strø over masse krydder og i ovnen på 180 grader til det er ferdig. Du sparer masse tid og evt. fett fra oljen. I mellomtida gjer du grønnsakene klare. ? Spar masse kalorier på å frese grønnsakene i vatn. Oljen trekker seg fort inn i grønnsakene, og du trenger ganske masse – som gir ganske mange usynlige, unødvendige kalorier. Vatnet fordamper og grønnsakene blir halveeis kokt og halvveis stekt. Ingen forskjell på smaken. ? Bruk ferske grønnsaker. Du velger dei du liker best! Du vil merke utrulig stor forskjell på smak og konsistens. ? Lag gjerne woksaus sjølv, etter mi meining er det masse bedre, billigare og sunnare. Oppskrifta med kokosmelk og soyasaus er en av favorittane, fleire tips kjem etterkvart. Men bruk fantasien!
Avslutter med sniktitt på noke av helgas sunne bakst! Med masse besøk, selskap og sosiale samkomster så har det blitt litt forskjellig. Lykken er til for å deles veit dere 🙂
Da ønsker eg alle en fantastisk Mandag videre og strålende start på uka! Gjer det til den beste 🙂

Wok er en rask & enkel middagsfavoritt som kan varieres i det uendelige.
Med magert kjøtt, masse grønnsaker og heimelaga woksaus blir det en sunn & næringsrik middag. Det er ingen fasit på kva en wok skal inneholde, men eg tenkte å gi dere oppskriften på min absolutt favorittwok. Kyllingfilet er det kjøttet eg liker best i wok, men ferske grønnsakene varierer eg alt etter kva eg har tilgjengelig. Noke eg aldri bruker er frosne grønnsaker fra frysedisken i slike retter. Det gir ingen konsitens, de er dvassne når de blir varma opp, skiller ut masse væske… Er det dette du vanligvis bruker, kommer du garanert til å få en smaksopplevelse om du bytter fryste med ferske grønnsaker! Til slutt i innlegget får du noken smarte woktips – greit å være obs på om man f.eks passer kaloriene 🙂

Juster oppskrifta etter kor mange som skal spise.
Oppskrifta nedenfor er nok til 2-3 porsjoner, alt etter porsjonsstørrelse og om du serverer med ekstra tilbehør. Bruk gjerne masse sopp! Det er veldig god med når det kremer seg sammen med woken.

Pssst! Det er ikkje alle kokosmelker som har den stivna delen på toppen i romtemperatur. Anbefaler å ha kokosmelka i kjøleskap over natta for å vere sikker på at du får den stive delen. Ellers har eg god erfaring med Santa Maria sitt merke, som så og sei aldri skuffer med rennende kokosmelk.

Kokoskrema kyllingwok
2- 3 store kyllingfileter
Valgfrie grønnsaker – eg brukte gulrot, masse sopp, løk, paprika, brokkoli
Kokosmelk – fullfett variant
Soyasaus
Krydder

Steik kyllingen med krydder og sett til side. Eg stekte i panne denne gangen med en skvett vatn. Fres deretter grønnsakene i rekkefølgen etter kva som treng lengst tid. Eg starta med gulrot, brokkoli, deretter sopp og til slutt løk og paprika. Når grønnsakene begynner å bli ferdig vender du inn den ferdigstekte kyllingen og kokosmelk. Pass på å bruk kun den harde delen av kokosmelka, det er den som gir god smak og riktig konsitens etterkvart. Smak til med soyasaus og meir krydder. Soyasausen setter en veldig god smak sammen med kokosmelka, og når dette kremer seg sammen får woken en nydelig smak! La det surre og godgjere seg litt, er sausen veldig tynn kan du evt. justere med bittelitt maisennajevning (maisenna rørt med vatn) mens det koker. Server 🙂

Du kan gjerne servere wok med ris eller nudler! Eg liker det ikkje, så for min del blir det uten. Men ett dryss med usalta cashewnøtter på toppen er kanongodt, det kom eg selfølgelig på i ettertid.

Eg hadde nok til middag, og deretter tok eg med restane i lunsjboksen på jobb dagen etter –

Woktips!
? Steik gjerne kjøttet i ovnen istedenfor panna. Kutt i passelige biter, strø over masse krydder og i ovnen på 180 grader til det er ferdig.
Du sparer masse tid og evt. fett fra oljen. I mellomtida gjer du grønnsakene klare.
? Spar masse kalorier på å frese grønnsakene i vatn. Oljen trekker seg fort inn i grønnsakene, og du trenger ganske masse – som gir ganske mange usynlige, unødvendige kalorier.
Vatnet fordamper og grønnsakene blir halveeis kokt og halvveis stekt. Ingen forskjell på smaken.
? Bruk ferske grønnsaker. Du velger dei du liker best!
Du vil merke utrulig stor forskjell på smak og konsistens.
? Lag gjerne woksaus sjølv, etter mi meining er det masse bedre, billigare og sunnare.
Oppskrifta med kokosmelk og soyasaus er en av favorittane, fleire tips kjem etterkvart. Men bruk fantasien!

Avslutter med sniktitt på noke av helgas sunne bakst! Med masse besøk, selskap og sosiale samkomster så har det blitt litt forskjellig. Lykken er til for å deles veit dere 🙂

Da ønsker eg alle en fantastisk Mandag videre og strålende start på uka! Gjer det til den beste 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg