Linda Stuhaug

Annonse

25. februar 2014

Sjokoladedrøm – sukkerfri, glutenfri, melkefri

Sjokoladedrøm – sukkerfri, glutenfri, melkefri
Dette var virkelig en sjokoladedrøm altså! Uslåelige kombinajsoner mellom lag-for-lag med sjokoladekake, kokos-sjokoladekrem og bananskiver ? Dette er noke av det bedre eg har smakt på lenge, eg er en real sjokoladeelsker og her får man sjokoladesmak i fleng! Det skal og seiast at det er veldig mektig – så søtsuget blir definitivt metta etter ett glass med denne desserten. Oppskrifta er sukkerfri, glutenfri og melkefri dersom du erstatter mager kesam med melkefritt alternativ, most banan, søtpotet eller lignende.
Desserten tar litt ekstra tid når man stæsjer opp porsjonene i glass slik som meg – men du kan med fordel ta alt i ei og samme skål også, kanskje berre som to lag. Eg lagde 3 porsjonsglass av oppskriften under, men bruker du mindre glass vil du få fleire selfølgelig.
? Heilt fantastisk kombinasjoner! Desserten er best om den får stå å sette seg litt, da blir også kokos-sjokoladekremen meir luftig. Lag den gjerne kvelden før, eller la den stå kjølig noken timer før servering.
Sjokoladekake – samme oppskrift som sjokoladefondant/mikrokake på 1-2-3 I innlegget får du tips til blant anna alternative ingredienser 1 egg 100 g mager kesam, evt. most banan, søtpotet eller melkefritt alternativ 20 g sukrin+ 30 g sukrin gold 25 g kakao 20 g proteinpulver, sjokoladesmak, eller litt ekstra kakao, søtning og tørrvare 30 g peanøttmel, kan bruke anna tørrvare som f.eks havremel En klype salt Vatn til passe konsistens
Miks sammen ingrediensene, og juster med vatn til passe konsistens. Ha i en bolle og sett i mikroen til den er ferdig. Sjokladekaka kan godt sjå litt blaut ut i midten, når du da rører rundt og lat den avkjøle seg så blir det enklare å ha i glassene. Du kan og steike kaka på 180 grader midt i ovnen, følg med underveis til den er ferdig. Smak gjerne på den ferdige kaken, det er ingenting i veien med å få sterkere sjokoladesmak eller søtere ved å tilsette litt ekstra etterpå.
Kokos- sjokoladekrem 1 boks fullfett kokosmelk (ca. 200g) 20 g kakao 30 g sukrinmelis 10 g sukrin gold En klype salt
La en boks kokosmelk stå kjølig natta over, så den stive delen skiller seg. Ta ut den stive kokosmelka med ei skei, hos meg utgjorde det ca. 200 g. Miks sammen med kakao, søtning og salt, gjerne med handmikser. Smak til om du ønsker den sterkere med meir kakao, eller søtere med meir søtning. Denne kokos-sjokoladekremen har eg fått inspirasjon fra flinke Kristine, dama som fikk meg til å starte med sunn baking for fleire år siden. Ei eg virkelig ser opp til 🙂
Framgangsmetode for sjokoladedrømmen Start med å legge ett lag sjokoladekake i bunnen av glassene, deretter kokos-sjokoladekrem. I midten hadde eg ett lag med bananskiver, som var veldig godt. Deretter nytt lag med sjokoladekake, og avslutta med kokos-sjokoladekrem. Eg brukte sprøyteposer for å lage til desserten, men du kan fint bruke en skei også. Sett kjølig.
Tips! Du kan selfølgelig lage din egen variant av sjokoladedrømmen. Ett lag med nøtter hadde gjort susen, eller kun kokos-sjokoladekrem, bananskiver med sukkerfri sjokoladesaus eller karamellsaus. Mulighetane er mange! Eg skal definitivt lage sjokoladedrøm i fleire varianter, blant anna kokos-vaniljekrem mellom lagene!
Bruk den søtningen du har! Du kan bytte ingredienser litt etter kva du har tilgjengelig. Sukrin gold kan for eksempel byttes med sukrinmelis, proteinpulver kan droppes til fordel for anna tørrvare, peanøttmel kan erstattes med kokosmel… Spørr gjerne i kommentarfeltet, for det er ikkje alle alternativ som vil gi like bra resultat.
Det blir garantert ikkje første og siste gang eg lager denne desserten! Sjokoladedrøm skal videreutvikles, og det kommer fleire varianter – det skal eg love dere 🙂 Det er vertfall en dessert som virkelig anbefales om du er svak for sjokolade, som blant anna eg er!
Fleire som er svake for sjokolade? Kva er sin største svakhet når det kommer til sjokoladevarianter?
Håper det frister ?
// sponsede lenker

Dette var virkelig en sjokoladedrøm altså!
Uslåelige kombinajsoner mellom lag-for-lag med sjokoladekake, kokos-sjokoladekrem og bananskiver ? Dette er noke av det bedre eg har smakt på lenge, eg er en real sjokoladeelsker og her får man sjokoladesmak i fleng! Det skal og seiast at det er veldig mektig – så søtsuget blir definitivt metta etter ett glass med denne desserten. Oppskrifta er sukkerfri, glutenfri og melkefri dersom du erstatter mager kesam med melkefritt alternativ, most banan, søtpotet eller lignende.

Desserten tar litt ekstra tid når man stæsjer opp porsjonene i glass slik som meg – men du kan med fordel ta alt i ei og samme skål også, kanskje berre som to lag. Eg lagde 3 porsjonsglass av oppskriften under, men bruker du mindre glass vil du få fleire selfølgelig.

? Heilt fantastisk kombinasjoner!
Desserten er best om den får stå å sette seg litt, da blir også kokos-sjokoladekremen meir luftig. Lag den gjerne kvelden før, eller la den stå kjølig noken timer før servering.

Sjokoladekake – samme oppskrift som sjokoladefondant/mikrokake på 1-2-3
I innlegget får du tips til blant anna alternative ingredienser
1 egg
100 g mager kesam, evt. most banan, søtpotet eller melkefritt alternativ
20 g sukrin+
30 g sukrin gold
25 g kakao
20 g proteinpulver, sjokoladesmak, eller litt ekstra kakao, søtning og tørrvare
30 g peanøttmel, kan bruke anna tørrvare som f.eks havremel
En klype salt
Vatn til passe konsistens

Miks sammen ingrediensene, og juster med vatn til passe konsistens. Ha i en bolle og sett i mikroen til den er ferdig. Sjokladekaka kan godt sjå litt blaut ut i midten, når du da rører rundt og lat den avkjøle seg så blir det enklare å ha i glassene. Du kan og steike kaka på 180 grader midt i ovnen, følg med underveis til den er ferdig. Smak gjerne på den ferdige kaken, det er ingenting i veien med å få sterkere sjokoladesmak eller søtere ved å tilsette litt ekstra etterpå.

Kokos- sjokoladekrem
1 boks fullfett kokosmelk (ca. 200g)
20 g kakao
30 g sukrinmelis
10 g sukrin gold
En klype salt

La en boks kokosmelk stå kjølig natta over, så den stive delen skiller seg. Ta ut den stive kokosmelka med ei skei, hos meg utgjorde det ca. 200 g. Miks sammen med kakao, søtning og salt, gjerne med handmikser. Smak til om du ønsker den sterkere med meir kakao, eller søtere med meir søtning. Denne kokos-sjokoladekremen har eg fått inspirasjon fra flinke Kristine, dama som fikk meg til å starte med sunn baking for fleire år siden. Ei eg virkelig ser opp til 🙂

Framgangsmetode for sjokoladedrømmen
Start med å legge ett lag sjokoladekake i bunnen av glassene, deretter kokos-sjokoladekrem. I midten hadde eg ett lag med bananskiver, som var veldig godt. Deretter nytt lag med sjokoladekake, og avslutta med kokos-sjokoladekrem. Eg brukte sprøyteposer for å lage til desserten, men du kan fint bruke en skei også. Sett kjølig.

Tips!
Du kan selfølgelig lage din egen variant av sjokoladedrømmen. Ett lag med nøtter hadde gjort susen, eller kun kokos-sjokoladekrem, bananskiver med sukkerfri sjokoladesaus eller karamellsaus. Mulighetane er mange! Eg skal definitivt lage sjokoladedrøm i fleire varianter, blant anna kokos-vaniljekrem mellom lagene!

Bruk den søtningen du har!
Du kan bytte ingredienser litt etter kva du har tilgjengelig. Sukrin gold kan for eksempel byttes med sukrinmelis, proteinpulver kan droppes til fordel for anna tørrvare, peanøttmel kan erstattes med kokosmel… Spørr gjerne i kommentarfeltet, for det er ikkje alle alternativ som vil gi like bra resultat.

Det blir garantert ikkje første og siste gang eg lager denne desserten! Sjokoladedrøm skal videreutvikles, og det kommer fleire varianter – det skal eg love dere 🙂 Det er vertfall en dessert som virkelig anbefales om du er svak for sjokolade, som blant anna eg er!

Fleire som er svake for sjokolade?
Kva er sin største svakhet når det kommer til sjokoladevarianter?

Håper det frister ?

// sponsede lenker

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg