Linda Stuhaug

Annonse

27. februar 2014

Questbar oreo – cookies’ n cream

Questbar oreo – cookies’ n cream
God Torsdagskveld 🙂 Dere som fulgte meg i Florida i Høst husker vell den ekstreme Questbar-perioden min. Eg spiste en bar nesten daglig, og prøvde meg fram med ulike varianter av Questbaren. Questbar- oreo / Questbar cookies blei til, og mange fekk smaken på den geniale måten å lage cookies på. Det er så lett og lite krevande å lage til, men samtidig så godt! Så dagens oppskrift er en ny variant av Questbar cookies, med den nye smaken Cookie’s n cream. Dette trur eg er favorittsmaken hittil, store biter med cookies i en egen versjon av cookies’n cream cookies – hang dere med? 😉
Du kan bruke kva som helst Questbar altså – eg har prøvd med mange ulike varianter! Prinsippet er det samme med å klaffe dei sammen med fyll i midten, det gjer dei litt ekstra spennande. Du kan også variere fyllet etter det du liker, i denne oppskrifte bruke eg ostefyll fordi eg følte det passa best til denne smaken 🙂
Framgangsmetode Questbar- cookies Del en questbar i 6 like deler (eller fleire om du ønsker mindre cookies). Rull til kuler og trykk dei flate på ett bakepapir, tjukkelsen burde være på ca. 2-3 mm. Er Questbaren veldig hard kan du varme den ett par minutter i mikro først, så det blir enklare å forme dei. Steik midt i ovnen på 175 grader i maks 3 minutter, for å unngå at dei blir tørre. Dei kan virke uferdige, men når dei blir avkjølte får dei en anna hardere konsistens.
Ostefyll Miks sammen philadelphia light og valgfri søtning – her kan du bruke stevia vanilje, sukrinmelis, sukrin+, splenda, stevia. Smak til som du ønsker den – søt eller litt meir frisk og syrlig. Ta ei ts fyll på en halvdel, og klapp sammen med en anna halvdel. La cookiesene stå i kjøleskap til det skal nytast!
Tips til variasjon; ? Som nevnt – bruk den questbaren du ønsker! ? La dei stå litt lengre i ovnen om dei ønsker dei sprøare, men pass på så dei ikkje blir tørre! ? Du må heller ikkje steike Questbaren, men konsistensen blir heilt noke anna. ? Fyll med peanøttsmør eller anna nøttesmør, bananbit, smakssatt philadelphia med kakao, PB2 panøttpulver, steviadråper i forskjellige smaker osv, lag peanøttsmør av PB2 peanøttpulver, lag sjokoladerøre av proteinpulver.
Oppskrift er posta to ganger før, blant anna her med en i "double chocolate chunk" og en i "white chocolate rasberry"…
.. og her som sjokolade- og peanøttfylte!
Imorgen har eg bursdag og da blir det bursdags-kake på bloggen! Oppskrift på sukkerfri ostekake med karamellbunn & friskt vaniljefyll ?
Gjestane sa det var ei av dei beste kakene dei hadde smakt! "ER DEN SUNN?! Det kan ikkje vere sant!" Gledelig øyeblikk, eg ser fram til å gi oppskriften til dere 🙂
Nedtelling er starta – om 3,5 time er eg ikkje lenger tenåring! Neida, eg teller ikkje ned… såg berre på klokka no… Hehe…

God Torsdagskveld 🙂
Dere som fulgte meg i Florida i Høst husker vell den ekstreme Questbar-perioden min. Eg spiste en bar nesten daglig, og prøvde meg fram med ulike varianter av Questbaren. Questbar- oreo / Questbar cookies blei til, og mange fekk smaken på den geniale måten å lage cookies på. Det er så lett og lite krevande å lage til, men samtidig så godt! Så dagens oppskrift er en ny variant av Questbar cookies, med den nye smaken Cookie’s n cream. Dette trur eg er favorittsmaken hittil, store biter med cookies i en egen versjon av cookies’n cream cookies – hang dere med? 😉

Du kan bruke kva som helst Questbar altså – eg har prøvd med mange ulike varianter! Prinsippet er det samme med å klaffe dei sammen med fyll i midten, det gjer dei litt ekstra spennande. Du kan også variere fyllet etter det du liker, i denne oppskrifte bruke eg ostefyll fordi eg følte det passa best til denne smaken 🙂

Framgangsmetode Questbar- cookies
Del en questbar i 6 like deler (eller fleire om du ønsker mindre cookies). Rull til kuler og trykk dei flate på ett bakepapir, tjukkelsen burde være på ca. 2-3 mm. Er Questbaren veldig hard kan du varme den ett par minutter i mikro først, så det blir enklare å forme dei. Steik midt i ovnen på 175 grader i maks 3 minutter, for å unngå at dei blir tørre. Dei kan virke uferdige, men når dei blir avkjølte får dei en anna hardere konsistens.

Ostefyll
Miks sammen philadelphia light og valgfri søtning – her kan du bruke stevia vanilje, sukrinmelis, sukrin+, splenda, stevia. Smak til som du ønsker den – søt eller litt meir frisk og syrlig. Ta ei ts fyll på en halvdel, og klapp sammen med en anna halvdel. La cookiesene stå i kjøleskap til det skal nytast!

Tips til variasjon;
? Som nevnt – bruk den questbaren du ønsker!
? La dei stå litt lengre i ovnen om dei ønsker dei sprøare, men pass på så dei ikkje blir tørre!
? Du må heller ikkje steike Questbaren, men konsistensen blir heilt noke anna.
? Fyll med peanøttsmør eller anna nøttesmør, bananbit, smakssatt philadelphia med kakao, PB2 panøttpulver, steviadråper i forskjellige smaker osv, lag peanøttsmør av PB2 peanøttpulver, lag sjokoladerøre av proteinpulver.


Oppskrift er posta to ganger før, blant anna her med en i "double chocolate chunk" og en i "white chocolate rasberry"…

.. og her som sjokolade- og peanøttfylte!

Imorgen har eg bursdag og da blir det bursdags-kake på bloggen! Oppskrift på sukkerfri ostekake med karamellbunn & friskt vaniljefyll ?


Gjestane sa det var ei av dei beste kakene dei hadde smakt! "ER DEN SUNN?! Det kan ikkje vere sant!" Gledelig øyeblikk, eg ser fram til å gi oppskriften til dere 🙂

Nedtelling er starta – om 3,5 time er eg ikkje lenger tenåring! Neida, eg teller ikkje ned… såg berre på klokka no… Hehe…

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg