Ovnsbakt laks, grønnsaker & krema fiskesaus

Laks er min favorittfisk, favorittråvare og favorittmiddag.
Laks tilbereder eg alltid forskjellig, og varierer tilbehøret fra gang til gang. Ovnsbakt laks, ovnssteikte grønnsaker med en klatt mager kesam på sida er en av mine favoritter. Så godt, så enkelt – og det beste er at middagen så og sei lager seg sjølv i ovnen 🙂 Dette stod på menyen forrige veke, og eg lagde middag til resten av familien. Da lagde eg også kokte poteter og fiskesaus som tilbebør til dei. Veldig rask og enkel middag som passer for heile familien – juster mengdene etter kor mange som skal spise!

Start med grønnsakene. Her bruker du akkurat det du liker og har tilgjengelig. Denne gangen brukte eg gulerøtter, sopp, brokkoli, løk, rødløk, purre som eg kutta grovt, og hadde over på bakepapirkledd langpanne. Krydra godt for å få smak.

Laksen hadde eg over en anna bakepapirkledd langpanne. Kverna over chilli, pepper og kvitløk – samt en dæsj soyasaus. Plasserte både laksen og grønnsakene i ovnen på varmluft, ett brett oppe og ett brett nede, 180-200 grader i ca 20 minutter. I mellomtida kan du lage fiskesaus om det også er med på middagen!

Krema fiskesaus, 4-6 porsjoner
1 beger creme fraiche, vanlig eller lett
1 fiskebuljong
1- 2 ss soyasaus – kan droppes
0,5-1,5 dl melk / kokosmelk light
Krydder – pepper, kvitløk og urtesalt bruker eg
Evt. Friske eller tørka urter

Ha alle ingrediensene i en liten kjele, og la det koke til alt er løyst opp. Fiskebuljongen har en tendens til å forbli en liten klump, så den kan godt knuses. Smak til med soyasaus og krydder, juster med melk etter kor tynn/tjukk du ønsker den. En nydelig fiskesaus som passer til fleire typer fisk – men har nesten alltid en plass på laksetallerken her i hus fordi familien elsker den!

~

Som vanlig lager eg opp litt ekstra middag, så eg kan ha med i lunsjboksen dagen etterpå –

Fleire som er glad i laks?
Fortell gjerne om din favoritttilberedingsmetode 🙂

Ett forhåndsskrevet innlegg som kommer mens eg er på jobb! Starter veka med ei treningsøkt etterfulgt av treningsveiledning på senteret. Håper alle får en god Mandag og fin start på den nye veka 🙂 Eg har samla opp mange oppskrifter som kommer, både frukost, middag, desserter, kaker og snacks! Gleder meg til å dele ?

26 kommentarer

 1. Kaisa Elise

  Nam 😀

 2. Camilla

  Laks er en storfavoritt og favoritten av fisketyper. Jeg syns det er best med ovnsbakt laks med grønnsaker til, har falt veldig for rotgrønsaker i ovn i det siste, så godt med masse smak 🙂 (gulrot, rødbeter, potet, kålrot og evnt eple)

 3. Denne må prøves! Jeg er i en skikkelig lakseperiode nå og har en superfavoritt jeg lager nesten hver gang jeg spiser laks. Jeg tilbereder laksen på samme måte som du har gjort her; i ovnen med chilli, pepper, persille, sitronpepper og litt soyasaus. Som tilbehør lager jeg avocado- og mangosalat som består av, ja, avocado, mango, rødløk, litt chilli, cherrytomater samt litt salt&pepper. I tillegg lager jeg brokkolimos som består av mikrovarmet brokkoli. Mos brokkolien med en gaffel, men behold gjerne noen «chunks» Tilsett en liten klatt vitasmør og en liten dæsj lett matfløte, og bland sammen. NAM! Denne bør du prøve, det er såå godt!! Ellers vil jeg berømme deg for en super blogg med massevis av inspirasjon og sunn tankegang. Fortsett med den gode jobben! 🙂

 4. blueday

  Ovnsbakt laks er det beste 🙂 Smaker så godt! Bra oppskrift på fiskesaus, den må jeg prøve en dag 🙂 Ha en god mandag og uke! 😀

 5. Lovelylillers sunne oppskrifter

  liker laks i perioder. grillet på spyd er godt ^^

 6. Julie @ WolfItDown

  Mmmm dette så heeelt nydelig ut! Selv postet jeg opp en «Topp 5 Burger» post i dag, deriblant en fiskeburger der en bruker laks, sinnsykt godt! Ellers så skal jeg ha laks til middag i morgen, håper oppskriften jeg har skriblet ned lever opp til forventningene 😀 God mandag skjønne 😀 x

 7. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: For ett spennande innlegg, det må eg absolutt inn å kikke på 😉 Blir laks til middag her imorra også – tenkte å prøve meg på en ny variant av laksegrateng. Får aldri nok av laks… 🙂 Takk og det samme til deg, Julie <3

 8. Linda Marie Stuhaug

  Lovelylillers sunne oppskrifte: Laksespyd om sommeren er en klassiker.. 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  blueday: Ikkje sant? Står for middagen her imorra, og gjett kva det blir 😀 Fiskesausen er veldig god, håper den faller i smak 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  Hedda: Laks er utrulig godt, og det er alltid kjekt å få innspill til anna tilbehør! Førstnevnte med avokado- og mangosalat har eg ikkje prøvd før, men det hørtes utrulig godt og spennande ut – skal deinifitvt prøve det i nærmaste framtid 🙂 Brokkolimos lager eg innimellom, men har ikkje prøvd det til laks. Tusen takk for tips, dette skal eg ta med meg! Så hyggelig avslutning på kommentaren, det blir eg veldig glad for. Takk for fine ord 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  Camilla: Spennande med kun rotgrønnsaker 😉 Aldri prøvd å ovnsbake rødbeter før, men det har eg definitivt lyst å prøve. Takk for tips 😀

 12. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Så absolutt 🙂

 13. Suzanne

  Min favoritt er å marinere laksen i finhakket chilli, hvitløk og ingefær og litt sitrongress og limesaft, og ovnsbake den. Men skal jammen prøve fiskesausen en dag. Det hørtes godt ut:)

 14. Lene Mari

  Takk for middags tipset =) Det blir laks her i huset i dag =)

 15. momoiro-chan (@jannemnaess)

  Laks <3 Nigiri med laks (sushi) Ovnsbakt laks Røklaks eller nydelig laksepai som jeg forsøkte meg på i går (og som ble en suksess). Laks i alle former <3

 16. juliaamyklebust

  Det så veldig godt ut!

 17. Linda Marie Stuhaug

  juliaamyklebust: Det var det absolutt 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  momoiro: Mange av mine favoritter her også! Laks er generelt av favoritt då 🙂 Men laksepai var noke nytt, så spennande 🙂

 19. Linda Marie Stuhaug

  Lene Mari: Så kjekt å høre! Laks er noke av det beste eg får, også er det så enkelt å tilberede 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  Suzanne: Mmm, det høres deilig ut! Det gir nok en virkelig god smak til laksen 🙂

 21. momoiro-chan (@jannemnaess)

  Jeg kjøpte hermetisk laks (Wild Alaskan) på helsekost for en tid tilbake. Den var ikke så spennende i seg selv, så måtte finne på noe å gjøre med den. Laget en (glutenfri) paideig som jeg stekte litt først. Etterpå la jeg noen frosne aspargesbønner og oppkuttet løk i bunnen, hadde det noen minutter i ovnen. Så fylte jeg på med en blanding av spinat, matyoghurt, egg og laksen, og stekte det hele i noen minutter til. Ble veldig godt, også var det så fint å ha den stående til hektiske ukedager. Sunn og god middag på null komme niks! 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  momoiro: Virkelig spennande å lage slike retter med laksen! Eg har lenge hatt lyst å lage middagspaier, men kommer meg aldri så langt. No står det HØGT på lista mi, for dette hørtes skikkelig digg ut 😀 Også er det så greit å lage opp og ha rester dagane etterpå som du skriver 🙂

 23. Et dumt spørsmål, men anbefaler du å ha grønnsakene på toppen og laksen i bunden under steke tiden ? 🙂

 24. Linda Marie Stuhaug

  Kine: Når du bruker varmluft trur eg det er akkurat det samme atså! Aldri tenkt noke spesielt over kva som er øverst og nederst 🙂

 25. Ann-Sofie

  Heisann! Har fulgt med på bloggen din en god stund nå, men aldri kommentert de flotte matrettene dine! I dag prøvde jeg meg på dette, og det ble en stor suksess! Jeg er svært glad i laks, men har lite fantasi for hvordan jeg kan variere retter. Fiskesausen var svært god! Tusen takk for at du legger ut så gode og inspirerende retter og andre godsaker 🙂

  1. Hei Ann-Sofie!
   For en utrulig hyggelig tilbakemelding å få – tusen takk 🙂 Det gleder meg at eg kan inspirere til litt nye måter å spise middagen på. Håper eg kan fortsette med det, og at du vil følge meg vidare! Ha en fin veke vidare 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *