Heimelaga, sunn speltlompe- lasagne!

Dagens middag blei en herlig lasagnevariant!
Denne er rask og enkel å lage, og tar mindre tid enn Toro sin ferdigmiks som er fullstappa av unødvendige tilsetningsstoffer. I tillegg er den mektig og proteinrik – en middag som kan nytes kvardag som helg. 15- 20 minutt forberedelser før den lager seg sjølv ferdig i ovnen – og man kan kutte en frisk salat, dekke på bordet, gjere husarbeid eller andre ting i mellomtida 🙂 

Definitivt en middag som skal lages fleire ganger i ulike versjoner! Håper det frister –

Du trenger til 3-4 personer
400 g karbonadedeig
2-3 ss tomatpure
3-4 ss hakkede tomater
1 løk og 2 fedd kvitløk
2 dl vatn
Krydder – eg brukte chilli, urtesalt, pepper, paprika
~
4 speltlomper
0,5- 1 stor boks cottage cheese
Ost

Framgangsmetode
1. Sett steikeovnen på 200 grader. Steik karbonadedeig, løk, kvitløk og masse krydder. TIlsett tomatpure og vatn og la det koke inn til en kjøttsaus. Smak til med meir krydder.
2. Legg kjøttsaus i bunnen av en ildfast form. Størrelsen er opp til deg, jo mindre form, jo høgere lasagne.
3. Eg la lagvis slik: kjøttsaus, speltlompe, cottage ceese, kjøttsaus, speltlompe, cottagecheese, kjøttsaus og avslutta med ost.
4. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, ca. 25-35 minutter.

Server gjerne med en frisk salat!

Prinsippet om speltlomper som «pastaplater» er jo berre genialt – og dei som har glutenallergi kan bytte det med glutenfrie lomper, oppskrift her.

I utgangspunktet skulle eg lage Squashlasagne – altså med skiva squash mellom lagene, men når dei ikkje hadde squash på butikken så måtte man finne på noke anna… Det var da speltlompe- lasagne ideen falt inn 🙂

Håper dere har fått en god, sprek og sunn start på veka! Imorra er vi allerede halvveis til helg igjen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

122 kommentarer

  1. Hei 🙂
    Ca hvilken størrelse på formen har du brukt?

    1. Hei! En liten ildfast form, ca. halvparten av størrelsen av en langpanne 🙂

  2. Hei! Kan jeg bruke mager kesam i stedefor cottage cheese? 🙂

    1. Nei. Men du kan bruke creme fraiche eller anna melkeprodukt som tåler sterk varme 🙂

  3. Altså, wow! Prøvde denne igår og den var fantastisk god ☺️ Mye bedre enn vanlig lasagne. Tusen takk for super oppskrift!

    1. Så hyggelig, Ailin 😀 Veldig kjekt du likte den!!

  4. Denne fikk jeg lyst til å lage! Hvor lenge tror du den holder seg i kjøleskap? Liker å lage stor middag for å ha i noen dager 🙂 Elsker oppskriftene dine! <3

    1. Takk for det, Malin 🙂 Denne kan fint stå i ca. 3 dager i kjøleskap!

  5. Hei. No står forma med lasagne i ovnen og eg gler meg. Takk for at du deler oppskrifter

    1. Hurra! Håper det blei en bra middag 🙂

  6. Bruker du hakkede tomater uten smak eller en av de med smak? 🙂

    1. Varierer, synes ikkje forskjellen er så veldig stor 🙂

  7. Ingeborg

    Kan man fryse ned restene tror du?

  8. Kjempe lett og god oppskrift, men vet du hvor mye kalorier det var for oppskriften du brukte?
    Takk for svar:)

    1. Eg rekner ikkje på kalorier 🙂

  9. Kristian

    Lagde akkurat denne spelt lumpe lasagnen, Og jeg hatet den fra første stund. Prøvde å gi den en sjanse, men det funket virkelig ikke. Barna mine har enda ikke tilgitt meg etter denne middagen. De trodde de skulle få en normal lasagne som en fin kosemiddag. Middagen har ikke bare gitt dårlig stemning mellom meg og barna. Men kona nekter meg å lage mat fremover. Skulle gjerne sagt at familien min over reagerte, men når jeg smakte denne «retten» selv så skjønte jeg hvorfor de reagerte som de gjorde. I etter tid så har jeg tenkt på hvor jævlig ide det er å bruke speltlumper, og ikke snakke om cottage cheese. De er ikke økonomisk bedre med speltlumper, det smaker mye verre, og hvis man vil ha en sunnere lasagne så kan man bare bruke grove pastaplater,

    1. Hei Kristian! Veldig synd middagen ikkje falt i smak. Veit ikkje kva anna eg skal sei, men en ting er sikkert; eg måtte nesten dra litt på smilebåndet her, for dette blei nesten litt morsomt altså 😉

  10. Helt nydelig lasagne! Det er livretten til samboeren, og denne var den beste han hadde smakt. Et stort pluss at den er sunnere også

    1. Så hyggelig å lese, Silje 😀 Det er stas!