Sjokoladekrem & kokoshavregrøt – to nye frukostfavoritter med kokosmelk!

Kokosmelk er lett fordøyelig og stimulerende for fettforbrenningen. Det viser å ha god effekt på skjoldbrusskkjertelen, som styrer stoffskiftet. Kokosmelk kan også vere vere betennelsesdempande og styrkande for immunforsvaret, på bakgrunn av innholdet av laurinsyre som er kjent for sin immunstyrkende evne. Laurinsyre er ein mellomlang feittsyre som blir raskt absorbert i kroppen og brukes til energi, og sjelden lagra som kroppsfeitt. Kokosfeittet gir energi som varer, og ved å tilføye kokosmelk i måltider vil man merke at mettheten vil vare lengre.

Det er mange som frykter feitt i kvardagen, og eg skal ærlig innrømme at eg er ein av dei. Feittfrykt henger igjen fra 2-3 år tilbake i tid, sjølv om eg har jobba meg oppover og fått inn meir feitt daglig, så ligger eg relativt lavt på det totale inntaket. Eg har ett mål om å få inn meir feitt i kostholdet mitt. Då snakker eg sunt feitt i form av kokosmelk, avokado, feit fisk i alle typer, egg, nøtter, kjerner, frø for å nevne noke. Feitt er livsviktig, man må få i seg dei essensielle feittsyrene gjennom kosten for at kroppen skal fungere optimalt. Det er en omvenning og litt vanskelig i starten, men eg har blant anna funne fram til to fantastiske frukostfavritter laga med kokosmelk eg ønsker å dele –

Sjokolade-kokoskrem ?
1 boks fullfeitt kokosmelk (ca 200 g)
20 g kakao
30 g sukrinmelis
10 g sukringold
Evt. anna type søtning, smak til
En klype salt
Evt. 10-20 g proteinpulver, sjokolade

Ta ut kun den stive delen av fullfeitt kokosmelk, og miks sammen med resten av ingrediensene. Smak gjerne til med kakao og søtning etter korleis du liker den. Spis med en gang med den toppingen du ønsker, eller lag kvelden i forveien så smakene får sette seg og kremen blir meir luftig. Da er frukosten klar i det du åpner kjøleskapsdøren også 😉 Topp gjerne med frisk frukt, bær og nøtter!

Når du kjøper kokosmelk, sett den gjerne rett i kjøleskapet. Då skiller den krema og stive delen seg, som er det som blir brukt. Bruk kun den harde delen, det er her feittet, smaken og konsistensen ligger, og er alfa omega for gode resultat av desse frukostfavorittane 🙂

Kokoskrema havregrøt ?
50 g store havregryn
2,5 dl væske – vatn/kokosvatn/melk/blanding
80 g kokosmelk, stive delen
0,5 ts salt & søtning etter smak
Evt. litt proteinpulver eller 1eggekvitte

Kok opp havregryn, væske og kokosmelk til den får riktig grøt- konsistens. Ha oppi salt og og evt. søtning om du bruker det – eg varierer smak og søtning fra gang til gang. Til slutt rører du inn proteinpulver eller 1 eggekvitte om du ønsker det, då får du også i deg meir proteiner. Server med den toppingen du ønsker, her er mulighetane mange!


Friske bær, sukkerfri, brente mandler og ett dryss kanel blei det denne gangen!


Må ikkje glømme coconut overnight oats, havregrøten som lager seg sjølv over natten!

Eg har merka at eg holder meg masse lengre mett ved å tilføre kokosmelk i måltider eg vanligvis ikkje ville brukt det. Havregrøten kokt med kokosmelk ovenfor holdt meg god og mett i 4, 5 time – inkludert 2 timer trening i denne tida! Eg har også klart å lure inn kokosmelk i både middager, tilbehør og dessertene i det siste – det er ingen tvil om at det er mektig! Kokosmelk er blitt av favoritt feitt-kilde og eg har mange fleire bruksområder på lur!

Har du noken kokosmelk- favoritter? 🙂

//sponsede lenker

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

53 kommentarer

  1. Linda Marie Stuhaug

    Liz: Heisann 🙂 Kokosmelk / kokosfeitt blir ofte brukt som hudpleie også faktisk, så det kan absolutt stemme at du ikkje har våre tørr på leppene etter du begynte å bruke det. En vinn-vinn situasjon, med andre ord 🙂

  2. Tove Mette

    Hei Kjempeblogg! Ny følger helt klart 🙂 Det blir en travel høst med nye gode vaner for meg og min 15 årige sønn, som er «litt» vanskelig i matveien. Jeg har ikke fått lest hele bloggen, men står det noe sted hvor og hva jeg bør kjøpe inn av produkter? Hva kan være fint å ha i kjøleskapet eller skapet for den saks skyld 🙂 Kjempeglad og takknemlig for tips! Ha en fin solskinnsdag! mvh Tove M

  3. Linda Marie Stuhaug

    Tove Mette: Heisann Tove Mette! Så hyggelig at du har funne fram til bloggen min 🙂 Eg har dessverre ingen liste over innkjøp av alle varene mine, men eg har blant anna en guide innenfor ulike søtninger som eg bruker. Når du begynner å lese gjennom bloggen ser du på oppskriftene kva varer som går igjen og igjen 🙂 Men eit sånn innlegg skal komme, men det tar litt tid og akkurat no strekker den ikkje til. Håper å inspirere deg framover! Ha en strålande helg 🙂