Sukkerfri & mager sjokoladeis

Kva med heimelaga sjokoladeis til helga?
Denne nydelige sjokoladeisen er krema, fyldig med en ekte sjokoladesmak. Den er også sukkerfri, glutenfri og kan lages melkefri/laktosefri – så denne passer dei fleste 🙂 Etter eg fekk smaken på vikingmelk til dei sunne vaniljefudgene har eg eksprimentert masse med den fantastiske melka, og når eg fant ut at den kunne vispes så tenkte eg med en gang at sjokoladeis må gå an å lage! Og jammen gjekk det, på andre forsøk vell og merke, eg lykkes ikkje alltid på første gangen skjønner dere. Den blei laga tidilig i forrige veke og fleire har etterspirt oppskrifta, eg lovde den skulle komme før helga, så her er den –

Juster evt. kakaomengdene etter slik du liker den, eg brukte 3 toppa spiseskeier. Eg liker best når det smaker ordentlig sjokolade og det gjorde det! Oppskrifta gir 4-5 iskuler, passelig til to personer 🙂

Sukkerfri sjokoladeis
3 eggeplommer
2 ss sukrin+*
1 ss sukrin gold*
3 ss kakao
2 dl vikingmelk*
En klype salt

*Du kan bruke anna søtningsstoff enn sukrin+ og sukringold, men husk at det skal tilsvare mengda av ca. 5 ss sukker. Anbefaler ikkje å bruke kun vanlig sukrin. Juster gjerne mengden etter kor søt du ønsker den, eg liker det litt ekstra søtt. Vikingmelk kan byttes med fløte eller soyafløte/laktosefri fløte for melkefri/laktosefri variant.

1. Pisk eggeplommer, sukrin+ og sukringold sammen med en handmikser til en eggedosis.
2. I en bolle for seg pisker du vikingmelk til en luftig krem med handmikseren. Den blir litt meir rennande enn ekte krem, men skal likevell være luftig. La handmikseren gå mens du tilsetter forsiktig kakaoen og en klype salt.
3. Vend inn eggedosisen i blandinga med en slikkepott. Bland så alt er godt blanda, før du heller over i en boks og setter i fryseren i minst 3-4 timer. Kan også lages i ismaskin om man har det. Sjokoladeisen kan stå dager og veker i fryseren, men la den gjerne tine litt i romtemperatur før du spiser den 🙂


Eg syns isen er aller best når den begynner å smelte litt, gjerne med ett dryss salta nøtter – og en god kopp svart glede ? Sukkerfri sjokoladesaus eller karamellsaus på toppen hadde gjort susen, eller rett og slett blanda inn i sjølve isen – link under.

?


Sukkerfri sjokoladesaus & sukkerfri karamellsaus laga på 10 minutter – tips å ha over isen eller bland inn i iskremen!

Fleire varianter av is skal definitivt lages – sjølv om eg er sikker på at sjokolade er og forblir favoritten 🙂 Karamellis, krokanis, jorbæris, vaniljeis står høgst på planen – som eg selflgelig deler oppskrifter på etterkvart. Har dere andre is-ønsker så kom gjerne med dei!

Kva er din favorittis?
Ha en fortsatt fin kveld – helga nærmer seg med stormskritt!


//sponsende produkter

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

46 kommentarer

 1. -Mona Elise

  Så virkelig godt ut!

 2. Lovelylillers sunne oppskrifter

  Så kjempegodt ut!! 😀 Favoritt isen er pistasje is , gjerne i kompinasjon med lollipopp kuleis 😀

 3. kan du bruke kokosmelk istede for vikingmelk?

 4. Marianne Monsen

  Åherlighet, det så godt ut! Denne skal prøves ut 😀 jeg må bare få kjøpt sukrin + og/eller gold! 😀

 5. Noe så herlig! Min favoritt er kokos is eller oreo 🙂

 6. Marte H. Hveem

  Ser fantastisk godt ut. Det er vel ikke annet å gjøre enn å kjøpe ny vikingmelk 😀

 7. pistasje-is! 😀

 8. Kaisa Elise

  Nam 😀

 9. qaroline

  Det der så utrooolig godt ut! Må prøve det en gang! Vant jo en ismaskin i en adventskalender, og den har faktisk bare stått i hyllen siden da 😀 Perfekt å lage en sunn is som første prøverunde 😀

 10. Nina Bakke

  Ser herlig ut 🙂

 11. ineskau

  Dette så herlig ut!! Du burde melde deg på «Hele Norge Baker» eller noe sånt! :-DD

 12. Camilla

  Åååh, det så utrolig godt ut!!

 13. Linda Marie Stuhaug

  Camilla: Herlig var det 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  ineskau: Er ikkje det ett program på TV? Haha 😀

 15. Linda Marie Stuhaug

  Nina Bakke: Det var det aå asbolutt 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  qaroline: Da er jo det midt i blinken å lage sunn sjokoladeis som en prøverunde, ja 🙂 Håper den faller i smak 🙂

 17. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Absolutt 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  Celine: Vanskelig, men spennande 🙂 Har det absolutt i bakhodet!

 19. Linda Marie Stuhaug

  Marte H. Hveem: Eg har alltid vikingmelk ståande, hihi! Mamma er så glad i vaniljefudgen min at ho handler inn 4-5 bokser kvar gang ho er på butikken, i håp om at det ligger fudge i kjøleskapet dagen etterpå 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  tmec: Oreo-is hørtes meget spennande ut 🙂

 21. Linda Marie Stuhaug

  Marianne Monsen: Så absolutt 😀 Anbefakler sukrin+ om du berre skal ha en av dei – den vil gi den beste smaken 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  Evelyn: Eg veit ikkje, det må du nesten prøve ut sjølv 😉 Vikingmelka skal jo piskes til en luftig krem, det er derfor eg har brukt den. Men godt mulig det fungerer, eg har ikkje prøvd så kan ikkje garantere noke 🙂

 23. Linda Marie Stuhaug

  Lovelylillers sunne oppskrifte: Mmm! Pistasje- is er jo utrulig godt, men er nok vanskelig å lage heimelaga OG sunn vil eg tru 😉 men har veldig lyst å prøve meg 🙂

 24. Linda Marie Stuhaug

  Mona Elise: Heilt fantastisk 🙂

 25. Det hørtes nydelig ut! Dette skal virkelig prøves ut 🙂

 26. ineskau

  Joo, og du burde virkelig være med på det!! 😀 hehe Hele Norge Baker hadde jo vært perfekt for deg, for du har jo så mye å vise og så mange ferdigheter mange bare kan drømme om! :-DD

 27. Linda Marie Stuhaug

  ineskau: Så utrulig hyggelig sagt av deg, Ine! Tusen takk, setter eg veldig stor pris på 🙂

 28. Linda Marie Stuhaug

  Sofie: Så bra – håper det smaker Sofie 🙂

 29. Du kan lage: -oreois? -Brownie is? -skogsbær is? blåbæris? cookie dough is? -sitron is? -bringebær is? -Cappuccino is? -karamell og nøtter is? -brownie og karamell? -søt-salt is?? -kokos is? -skogsbær is med biter av hvit sjokolade? naaam.. Hahaha, det var en del tips 🙂 Enda et tips er for eksempel å lage sunn vanilje is også kan man tilsette biter av Quest Nutrition bar med smak av White Chocolate Raspberry, Bar, Strawberry Cheesecake eller oreo? eller så kan du ha den sjokolade smaken som du lagde nå og tilsette Chocolate Chip Cookie Dough, Chocolate Brownie eller Double Chocolate Chunk? Hehe, håper du liker forslagene mine! 😀 Vil også bare si at jeg elsker bloggen din, du inspirere meg masse i hverdagen. Både når det gjelder frokost, lunsj, middag og dessert 🙂 God helg 🙂

 30. Linda Marie Stuhaug

  Sanela: Oioi, her var det mange gode tips! Tusen takk for det 😀 Noken av variantane har eg tenkt på, men det var definitivt noken nye også. Vaniljeis med biter av sjokolade, questbar, nøtter eller sjokoladesaus har eg også tenkt å prøve meg på 🙂 Veldig mange gode forslag, desse skal eg ta med meg videre! Takk for hyggelige ord <3 ha en strålende Søndag 🙂

 31. Lagde denne isen i går og den var rett og slett nydelig! Takk for nok en fantastisk oppskrift Linda, du er råflink 🙂

 32. Linda Marie Stuhaug

  Elfa: Åh, så kjekt med tilbakemelding Elfa! Takk for det 😀

 33. Synnøve

  Hei! prøvde meg nettopp på å lage sjokoladeisen:) var iallefall veeeeldig god på smak før den gjekk i fryseren..men det som bekymrer meg litt er at når eg begynte å tilsette kakaoen i den piska vikingmelka gjekk den frå å vere luftig og fin til å bli heilt rennande igjen…har eg gjort noko feil? eller blir den sånn med deg og? bør eg røre i isen undervegs i frysinga? Gleder meg til is i kveld! Og dei sunne bollane står til heving! Laga dobbel deig i går, og fann ut at eg hadde mykje av den deilige vaniljekremen igjen (di oppskrift det og!), så då måtte ej berre lage meir bolla i dag da! 😀 helsing Synnøve

 34. Linda Marie Stuhaug

  Synnøve: Heisann 🙂 Den blir litt meir rennande, men ikkje miste all lufta si. Du kan selfølgelig røre underveis, men det gjorde ikkje eg – og isen krystalliserte seg ikkje 🙂 Men for å vere på den sikre sida kan det kanskje vere lurt. Gi gjerne en tilbakemelding om korleis resultatet blei! Så kjekt at både boller og is blir laga på en og samme dag! Tommel opp for det – det gleder meg virkelig at oppskrifter faller i smak 🙂 Ha en strålande kveld – håper isen smaker!

 35. Går det an å bruke sukrin melis istedenfor sukrin +? Hva er egnetlig forskjellen på sukrin og sukrin +? Sukrin + er vel søtere vil jeg tro! Denne oppskriften skal brukes i løpet av påsken! Du lager så mye godt, og alt jeg har prøvd har smakt nydelig! Takk igjen for at du deler dine oppskrifter med oss! 🙂

 36. Linda Marie Stuhaug

  Julie: Ja, det kan du – men då må du doble mengden. Sukrin+ er dobbelt som søtt som sukker ja, og er en blanding mellom sukrin og stevia. Den gir generelt ett bedre resultat på både smak, ettersmak og konsistens i motsetning til sukrin. Sukrin bruker eg ALDRI aleine, fordi den gir en falsk, kjølende ettersmak som ikkje er noke god 😉 Tusen takk for fine ord! Utrulig kjekt å spre lidenskapen min når den blir tatt så godt imot 🙂

 37. Katinka

  Lagde denne i dag, og oj! Den var god! Bedre enn vanlig is vil jeg påstå! Neste gang blir det med mørke sjokoladebiter!

 38. Linda Marie Stuhaug

  Katinka: Så utrulig hyggelig tilbakemelding, tusen takk 🙂 Hakket bedre med sjokoladebiter vil eg tru ja! Det er berre å drysse på toppen også 🙂

 39. Nina Bakke

  Alt du lager der så lekkert ut 🙂

 40. Linda Marie Stuhaug

  Nina Bakke: Tusen takk for det, Nina 🙂

 41. Ingrid B

  Hei, og takk for mange spennende, magre og inspirerende oppskrifter! Jeg har prøvd meg på denne oppskriften to ganger nå, men føler at jeg ikke har fått den helt til. Den første gangen la det seg et lite mørkere lag nederst som ble krystallaktig i konsistensen, og det virker som det samme har skjedd denne gangen også.. Kan det være at jeg har tatt dobbelt av oppskriften? Eller at jeg tar i kakao, salt etc for fort? Hadde satt veldig pris på svar, når dette er en oppskrift jeg gjerne vil få til perfekt!

 42. Linda Marie Stuhaug

  Ingrid B: Heisann Ingrid! Kanskje du kan unngå å doble oppskrifta ja, og vere veldig forsiktig da du vender inn tørrvarene. Når den er satt i fryseren vil du også vere ganske sikker på å unngå at den skiller/krystalliserer seg ved å røre rundt en gang i timen dei første 3-4 timane 🙂 Det har ikkje våre nødvendig for min del, men det kan absolutt hjelpe. Håper det blir suksess neste gang 🙂

 43. Hvordan tror du denne isen og vaniljeisen blir hvis man lager den med sukkerfri Soyamelk? 🙂

 44. Linda Marie Stuhaug

  Anker: Du klarer nok ikkje å lage is med vanlig melk, dessverre. Då må det i tilfelle bli soyafløte 🙂

 45. Andreas

  Hei 😀
  Når du skriver kakao, mener du bakekakao eller drikke kakao?
  Jeg prøvde å lage proteinpuddingen med bakekakao å den ble veldig mørk. Så brukte jeg halvt om halvt med bakekakao og vanlig drikke kakao å da ble den perfekt 🙂

  1. Hei! Vanlig bakekakao/originalkakao er det eg bruker 🙂