Indrefilet av svin med kokoskrema sopp

Trenger du inspirasjon til Lørdagskveldsen idag?

Då har eg ett sunt, enkelt, smakfullt og nydelig forslag til deg! Dette herlige måltidet har vi hatt på menyen fleire ganger den siste måneden – heilstekt indrefilet av svin med kokoskrema sopp – så har vi variert resten av tilbehøret fra gang til gang. Passer like godt som Lørdagskvelds, helgemiddag eller kvardagsmiddag. Det går relativt fort å lage til – for tilbehøret lages mens indrefileten steiker, og alt blir klart på samme tid 🙂 Juster mengdene etter kor mange som skal spise –

Indrefilet av svin – gni indrefileten inn med salt&pepper. For å få en steikeskorpe kan du brune den lett på alle sider på ei panna med litt smør, men det er ikkje nødvendig. Legg indrefileten på bakepapirkledd langpanne og steik midt i ovnen på 180 grader i 20- 25 minutter, alt ettersom om du ønsker den smårosa eller gjennomstekt. Du kan og bruke steiketermometer, da stopper du på 70 grader for rosa kjerne, og 76 grader for gjennomstekt. Mens steika er i ovnen lager du tilbehøret. La stika kvile litt før du skjærer tynne skiver før servering.

Kokoskrema sopp – steik sopp og gjerne løk med ulike krydder til dei begynner å skille litt væske. Tøm ut væska, og tilsett den stive delen av fullfeitt kokosmelk og en god dæsj soyasaus. Rør rundt, la det putre og godgjere seg før du smaker til med evt. krydder og meir soyasaus. Juster megda kokosmelk etter kor krema du ønsker den. Er sausen veldig rennane kan du justere med litt maisennajevning for å tjukne den. Rør maisenna ut i vatn og tilsett forsiktig mens det småkoker.

Vi brukte kokoskrema sopp med masse kokosmelk, sånn at det blei en kombinasjon som sausen til måltidet. For å være ærlig – det var faktisk det beste med heile middagen 🙂 Kokoskrema sopp passer til alt av kvitt og rødt kjøtt – så bytt gjerne indefilet av svin med for eksempel kyllingfilet, biff, hjort!


Poteta forsvann på min porsjon, og litt tyttebærsylte kom på etter bildene blei tatt. Fantastisk godt!

Denne gangen serverte eg med kokte poteter og grønnsaker i tillegg.
Varier gjerne tilbehøret – heimelaga potetmos, potetbåter, søtpotetpure, bakt potet, bakt søtpotet… Kokte eller dampa grønnsaker, ovnsbakte grønnsaker, frisk salat, grønnsaksgrateng… Mulighetane er mange, bruk fantasien og det du har tilgjengelig 🙂

Så stekte eg opp såpass masse indrefilet at eg hadde til restemiddag dagen etterpå med nytt tilbehør – ett eget innlegg på det kommer eg tilbake til 🙂

God middag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

27 kommentarer

  1. matogtreningtidsklemme

    Synes jeg kjenner lukta 🙂 så kjempegodt ut

  2. Veronika

    Soppen skal jeg prøve i helgen! 🙂 Bra tips til tilbehør!

  3. Mona Therese

    mmm så virkelig godt ut 🙂

  4. Veronica

    Det så fantastisk godt ut 😀 skal jeg prøve å lage en dag! Sopp og saus er jo den perfekte kombinasjonen 🙂 ha en super lørdag fina 🙂

  5. Kaisa Elise

    Mye godt 🙂

  6. julie Kippersund

    Ser kjempe godt ut !!

  7. Lovelylillers sunne oppskrifter

    Har kost oss med pizza i dag 🙂 Har laget sunn fudge til kosen 😀

  8. Er det noe forskjell på gresk og tyrkisk yoghurt? Hva isåfall? Hva er sunnest? 🙂 hva vil du si er den sunneste og beste greske yoghurten? Elsker bloggen din, stå på 🙂

  9. Hei, jeg lurte på om du har noe erfaring med å bruke sukrin+ til å lage marengs? Har tidligere prøvd med sukrin og sukrinmelis men endt opp med å få en «isete» smak 🙂 Vet du om det vil skje med sukring+?

  10. Linda Marie Stuhaug

    Celine: Heisann 🙂 Eg har ikkje noke erfaring med sukrin+ i marengs, dessverre. Eg har prøvd med sukrin og sukrinmelis sånn som du, men man får jo den isete smaken. Kanskje eg skal prøve meg på marengs med sukrin+, så skal eg selfølgelig dele resultatet 🙂

  11. Linda Marie Stuhaug

    Fride: Eg bruker den naturelle greske yoghurten til Synnøve Finden, fordi den er god på smak og ikkje så masse fett i.Det fins jo fleire varianter med litt meir fett. Tyrkisk yoghurt inneholder også litt meir fett, så du får vurdere sjølv kva du synes er sunnest 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Lovelylillers sunne oppskrifte: Mmm, det høres ut som en herlig Lørdagskveld 🙂

  13. Linda Marie Stuhaug

    julie Kippersund: Nydelig middag 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Kaisa Elise: Matglad veit du 😉

  15. Linda Marie Stuhaug

    Veronica: Ja, krema soppsaus gjer virkelig heile måltidet 🙂 Ha en fin Søndag!

  16. Linda Marie Stuhaug

    Mona Therese: En ny favoritt hos meg 🙂

  17. Linda Marie Stuhaug

    Veronika: Håper det faller i smak 😀

  18. Linda Marie Stuhaug

    matogtreningtidsklemme: Ja, det var virkelig godt! Nesten som eg kjenner lukta sjølv her eg sitter, hihi 🙂

  19. cathrinehenriksen

    Elsker en god indrefile og fin vri med kokoskremasopp, herlig ! Å for ikke å snakke om den lekre desserten .Yummi, vann i munn 😉 Her blir det hjemmelagede vårruller fra mamma og hjemmelagede fiskekaker av bestemor til middag 🙂 Masse fisk i så ikke så usunt. To middager med andre ord. Ha en fantastisk søndag kjære deg 🙂

  20. juliaamyklebust

    Det så utrolig godt ut!

  21. Linda Marie Stuhaug

    juliaamyklebust: Sunt, godt, enkelt! Bedre blir det ikkje 🙂

  22. Linda Marie Stuhaug

    cathrinehenriksen: Ja, kokoskrema sopp sette virkelig prikken over i-en som tilbehør 🙂 Heimelaga mat er det aller beste, både vårruller og fiskekaker høres nydelig ut! Håper du har hatt en strålende dag Cathrine 🙂

  23. cathrinehenriksen

    Det har jeg vettdu 🙂 Må du ha en super start på den nye uken da:))

  24. Linda Marie Stuhaug

    cathrinehenriksen: Takk det samme til deg Cathrine 🙂

  25. cathrinehenriksen

    Takk takk :))

  26. Hva steker du soppen og løken i? Smør eller olje? 🙂 hva slags?

  27. Linda Marie Stuhaug

    Hanne: Eg steiker det ikkje i noko, soppen skiller væske 🙂