Indrefilet av svin med brokkolisalat

Brokkolisalat har våre ett favoritt-tilbehør det siste året.
Eg smakte det for første gang i en barnedåp, og lagde i etterkant en sunnere versjon uten sukker og magrere meireriprodukt. Brokkolisalat passer veldig godt sammen med mange typer kjøtt – svin, kylling, kalkun, rødt kjøtt, skinke, skalldyr. Mange er skeptiske til kombinasjonen av ingredienser i salaten, men det er nemlig den som gjer den så god og spesiell. Ingen ingredienser kan unngås!

Indrefilet av svin
1. Gni indrefileten inn med salt&pepper. For å få en steikeskorpe kan du brune den lett på alle sider på ei panna med litt smør, men det er ikkje nødvendig.

2. Legg indrefileten på bakepapirkledd langpanne og steik midt i ovnen på 180 grader i 20- 25 minutter, alt ettersom om du ønsker den smårosa eller gjennomstekt. Du kan og bruke steiketermometer, da stopper du på 70 grader for rosa kjerne, og 76 grader for gjennomstekt. Skjær i skiver.

Brokkolisalat, 2 porsjoner
1 brokkoli
1 boks, 300 g kesam
2 ss epleeddik
2-3 ts sukrin+, evt. anna søtning
Rosiner
Pinjekjerner

Kutt rå brokkoli i små buketter. Strø over ønska mengde – masse – rosiner og pinjekjerner. I en egen bolle blander du sammen mager kesam, sukrin+ og epleeddik, smak til om du vil ha den meir syrlig/søt eller om avrundinga mellom det syrlige og søte er grei. Bland inn brokkolien og vend godt så alt er blanda. Voilâ!


Når eg lager dobbel porsjon med brokkolisalat så tar eg selfølgelig restene med i lunsjboksen. Hadde også kjøtt igjen, så det var midt i blinken – men skinke i ulike varianter kan vere en erstatning om man ikkje har tilgjengelig / tid å steike opp kjøtt! Perfekt lunsjboks med en god fordeling mellom protein, karbohydrat og fett 🙂

1713031-8-1394142490718.jpg

Velbekomme!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

81 kommentarer

  1. Linda Marie Stuhaug

    Nina Bakke: Alt var veldig godt, ingen tvil om det 🙂

  2. Linda Marie Stuhaug

    Linn Therese: No er det på tide at du slutter å spamme med den tåpelige kommentaren din, finn på noke anna å gjere.

  3. Linda Marie Stuhaug

    Vilde Juul: Brokkolisalat spiser eg gjerne fleire ganger i uka! Det er skikkelig godt 🙂

  4. Linda Marie Stuhaug

    janne helen: Det er det absolutt, eg blir aldri lei brokkolisalat 🙂

  5. Linda Marie Stuhaug

    Hannah: Takk for det, så hyggelig å høre Hannah! Yoghurtnøttene er posta, men resten kommer 😀

  6. Linda Marie Stuhaug

    Linn: Tusen hjertelig 🙂 Yoghurtnøttene er ute!

  7. Linda Marie Stuhaug

    Navn: Idag blei det yoghurtnøtter, men resten kommer selfølgelig etterkvart 😀

  8. Linda Marie Stuhaug

    Camilla: Yep – då er oppskrifta ute 😀

  9. Linda Marie Stuhaug

    Johanne: Tusen takk, Johanne 😀 Sukrin gold er det kun funksjonellmat.no som har, det får du ikkje tak i på Iherb. Skal eg anbefale «basisingredienser» så må eg henvende deg til funksjonellmat der også altså – for det er her du får tak i sukrin gold, sukrin+ og sukrinmelis som definitivt er det viktigaste! Ellers får man jo tak i ulike meltyper, proteinpulver, kokosoljer på Iherb – der er jo det litt billigere 🙂 Håer det var litt til hjelp!

  10. Linda Marie Stuhaug

    Karina Dale: Yoghurtnøttene er posta, så får vi sjå kva neste oppskrift blir 😀

  11. Linda Marie Stuhaug

    Tanita Hoff Forsland: Det er supergodt! Ypperlig i lunsjboksen 😉

  12. Linda Marie Stuhaug

    juliaamyklebust: Tusen takk Julia 🙂

  13. Linda Marie Stuhaug

    julie Kippersund: Blei ikkje dagens oppskrift – men kommer dei også 🙂 Muligens imorra eller Fredag!

  14. Linda Marie Stuhaug

    Kristine: Yoghurtnøtter er ute! Håper den faller i bedre smak enn forrige gang 🙂

  15. Linda Marie Stuhaug

    Bero: Nydelig 😀

  16. Linda Marie Stuhaug

    Marianne: Det kommer, det kommer! Kanskje imorra 😀

  17. Linda Marie Stuhaug

    Emilie: Det blir nok den generelle oreokaka eg prøver meg på – med kjeksbunn, sjokolademousse og kvit ostekrem. Er det slik Deli de luca sin er? Eg har aldri smakt den skjønner du 😉

  18. Linda Marie Stuhaug

    Mari: Eg har prøvd å bytte ut pinjekjerner med ulike nøtter og frø, men faktisk ikkje valnøtter enda! Tusen takk for tipset 🙂

  19. Linda Marie Stuhaug

    Maria: Tusen takk Maria 😀

  20. Linda Marie Stuhaug

    Karoe: Sjokado er blitt en favoritt 😉 Tusen takk 🙂

  21. Linda Marie Stuhaug

    Camilla: Det høre godt ut! Skal eg absolutt gjere veit du 🙂 Det hadde våre koselig å tatt en Oslotur og møtt «blogg-venner» – det er jo trossalt en slags vennekrets det også 😉 Kanskje når det nærmer seg sommeren, så skal eg i tilfelle gi lyd fra meg 🙂

  22. Linda Marie Stuhaug

    Emilie&Linda: Takk for det, Emilie 😀

  23. Linda Marie Stuhaug

    R: Tusen takk, for ett utrulig hyggelig kompliment 😀

  24. Linda Marie Stuhaug

    PinkLadyXoXo: Det anbefales på det sterkaste altså – virkelig godt tilbehør 🙂

  25. Linda Marie Stuhaug

    unicornraape: Svinekjøtt er veldig godt så lenge man ikkje tørrsteiker det, så det beholder saftigheten 😉 mmm 🙂

  26. Linda Marie Stuhaug

    Lovelylillers sunne oppskrifte: Absolutt 😀 Eg prøver meg fram med ulike versjoner, og varierer litt fra gang til gang. Virkelig godt 🙂

  27. Linda Marie Stuhaug

    Karina Dale: Takk Karina! 😀 Første er posta, og resten kommer fortløpande!

  28. Hei! Hvor har du kjøpt den lunsjboksen? Har sett etter en lignende i evigheter…. 😉 På forhånd takk for svar!

  29. Linda Marie Stuhaug

    Agnes: Hei 🙂 Den er kjøpt på coop for en evighet siden, så eg veit ikkje om dei selger den enda!

  30. Hvor har du kjøpt den matboksen? Så utrolig smart!

  31. Linda Marie Stuhaug

    Nadia: Matboksen er kjøpt på Coop 🙂 virkelig genial!