Oppskrift: sukkerfri yoghurtnøtter

Onsdag og lillelørdag!
Det tok ikkje lang tid i går før eg skjønte kva oppskrift dere ville ha først – yoghurtnøtter er jammen populært! Ei oppskrift eg har hatt i bakhodet lenge, fordi eg har fått mange spørsmål om eg kan lage en sukkerfri variant av mange sine favorittnøtter og lørdagsgodt. Det ville eg veldig gjerne, for yoghurtnøtter er jo veldig godt etter mi meining også! Eg har fått en del fleire forespørsler om å sunnifisere/lage sukkerfrie varianter av diverse. Eg prøver så godt eg kan å oppfylle flest mulig ønsker, men eg må og prioritere. Eg jobber med fleire godsaker eg trur mange kommer til å like – så har og også endel spennande upubliserte oppskrifter på lur 🙂

Å lage yoghurtnøttene krever ikkje for mange ingredienser, og oppskrifta er veldig rask og enkel å lage. Dette er noke alle får til –

Yoghurtnøtter
50 g naturelle cashewnøtter, evt. andre type nøtter*
35 g sukkerfri kvit sjokolade*
15-20 g cocosa / kokosfett*
35 g naturell philadelphia
2 ts sukrinmelis*

* Du kan bruke dei nøttene du foretrekker. Eg brukte naturelle cashewnøtter uten olje og salt, men du kan også bruke andre typer nøtter som f.eks paranøtter. Kvit sukkerfri sjokolade kan vere vanskelig å få tak i, denne gangen brukte eg typen med crunch, og det gjekk heilt fint. Du må bruke hardt cocosa/kokosfett som du sjølv kan smelte. Det er fordi laget rundt skal stivne når nøttene avkjøles. Cocosa får du kjøpt på alle helsekostbutikker eller blant anna her på iherb eller her på proteinfabrikken, eg brukte extra virgin med smak. Det kan hende det kan byttes mes smør, men eg tørr ikkje love om resultatet blir like bra. Sukrinmelis kan evt. byttes med vaniljeessens, stevia vanilje, sukrin+ eller ann pulveristert søtning.

Framgangsmetode
Smelt sukkerfri sjokolade over kokande vannbad. Veg opp cocosa / kokosfett som du smelter i f.eks mikroen når sjokoladen er klar. Rør desse godt sammen før du tilsetter philadelphia og sukrinmelis, og rører til en jevn, kvit masse. Vend deretter inn nøttene så dei får en kvit hinne rundt seg. Bruk ei teskei til å ta opp ei og ei nøtt / fleire samla, hjelp til litt med teskeia sånn at nøttene er dekka med den kvite massen. Plasser på et bakepapir og la dei avkjøle seg i kjøleskap gjerne natta over.

Dei er nok spiseklare etter noken timer i kjøleskapet, men er du utålmodig kan du ta dei i fryseren ca 1- 1,5 time. Då skal dei nok vere klare, men husk dei så dei ikkje fryser 😉


Sånn såg dei altså ut etter dei var ferdgi avkjølt!

TIPS: Fikk ett tips fra en leser – du kan riste nøttene i ei tørr panne først, så får dei eksta god smak og crunch! Men pass på at dei ikkje svir seg 😉

På samme måte som med dei sukkerfrie "påskeegga" / kindermaxisjokoladen – hjerteegg – så er det litt "scary" å poste denne oppskrifta, rett og slett fordi eg veit yoghurtnøtter er populært (når det er sagt så er responsen på hjerteegga over all forventning! Masse ros og gode tilbakemeldinger!) Eg har sagt dei før, og seier det igjen – husk at det ikkje blir det samme som ekte vare! Ikkje forestill deg at det smaker akkurat samme som nøttefabrikken sine yoghurtnøtter, for det gjer dei ikkje. Men likevell var dei veldig gode på smak, konsistens og utseende etter mi meining 🙂 Crunchy nøtter med ett søtt, men samtidig litt friskt yoghurttrekk!

Oppbevar yoghurtnøttene i kjøleskap – og helst ikkje for lenge. Nøttene vil bli mjukere jo lengre dei står, men ett par dager går fint!

Veldig spent på deres tilbakemeldinger på denne – så legg gjerne igjen en kommentar om du prøver, uansett korleis resultatet blir 🙂 Håper dei faller i smak hos fleire, for det blir garantert ikkje første og siste gang eg lager desse!


Klikk her eller på bildet om du ønsker å følge meg på facebook! Enkelt å følge med på oppdateringer 🙂

//sponsede lenker

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

49 kommentarer

 1. Youghurt nøtter er så gode! Så fint med oppskrift, for da kan jeg lage dem selv 😉 Ha en fin dag!

 2. Mm så utrolig godt ut:)

 3. Emilie&Linda-mor&datter <3

  Det så kjempe godt ut 🙂 Ha en fin dag!

 4. juliaamyklebust

  Nam!

 5. Nina Bakke

  Så kjempe godt ut 🙂

 6. Anja Karoline

  jeg mottok nettopp en pakke fra Norge som inneholdt yoghurtnøtter blant mange andre ting, riktignok med sukker i haha, men et øyeblikk i himmelen etter syv måneder uten! – jeg skal i allefall prøve meg på denne oppskriften senere 🙂

 7. cathrinehenriksen

  Elsker yoghurt nøtter (pleier å kjøpe de) og disse falt veldig i smak på bildene i alle fall . Så nå kan man kanskje lage dem selv , det er vel det beste egentlig etter min mening 🙂 Du er så genial altså :)) Ha en super uke med masse deilig og sunn matlaging :))

 8. Kaisa Elise

  Ser godt ut 🙂

 9. Camilla

  Jeg som elsker yoghurtnøtter 🙂 tror jeg ville prøvd med mandler, jeg er ikke så glad i nøtter så det tror jeg ville falt i min smak 🙂

 10. Åå, gleda meg til å prøve dei! Ka typer sukkerfri kvit sjokolade bruka du, og kor kjøpe du den? 🙂

 11. Hvorfor tenkte jeg ikke på det i går? Er jo helt forelsket i yoghurt nøtter! Må prøves! Takk 🙂

 12. Lovelylillers sunne oppskrifter

  Så gode ut 😀

 13. Nam!! Dei skal eg prøve 🙂

 14. Mmmm, så kjempe gode ut. De vil jeg prøve ut! 🙂

 15. Linda Marie Stuhaug

  Sanela: Så kjekt å høre – dei var nydelig gode 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  Frida: Det anbefales!

 17. Linda Marie Stuhaug

  Lovelylillers sunne oppskrifte: Nydelige var dei!

 18. Linda Marie Stuhaug

  Emilie: Ja, yoghurtnøtter er mange sin svakhet 😉 håper desse falleri smak hos fleire!

 19. Linda Marie Stuhaug

  Renate: Cavalier sin sukkerfrie sjokolade, kjøpt på helsekostbutikk 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  Camilla: Det er berre å bruke die nøttene man foretrekker! Sjølv er eg veldig glad i cashewnøtter, så eg brukte det 🙂

 21. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Veldig gode 😀

 22. Linda Marie Stuhaug

  cathrinehenriksen: Ja, det blir jo ikkje heilt det samme siden dei er sukkerfri ogsånn, men etter mi og bestevenninna mi sin smak så var det absolutt nydelige 😀 Tusen takk, eg liker litt utfordringer! Matlaging blir det masse av, hihi 🙂

 23. Linda Marie Stuhaug

  Anja Karoline: Ja, det trur eg på! Ekte, norske yoghurtnøtter er jo definitivt det beste 🙂 Var i USA i 4 mnd, og yoghurtnøttene der var ikkje gode… kos deg med ekte vare så lenge du kan og nøttene holder 🙂

 24. Linda Marie Stuhaug

  Nina Bakke: Kjempegodt 😀 Eg har nettopp spist noken stykker sammen med kaffikoppen 😉

 25. Linda Marie Stuhaug

  juliaamyklebust: Det kan du godt sei 😉

 26. Linda Marie Stuhaug

  Emilie&Linda: Takk det samme til dere 🙂

 27. Linda Marie Stuhaug

  Mona: Det var absolutt godt 😉

 28. Linda Marie Stuhaug

  Elise: Det er sant 🙂 Sunt og godt! Ha en fin Onsdagskveld 🙂

 29. Emilie&Linda-mor&datter <3

  Takk for det 😀

 30. Emilie&Linda-mor&datter <3

  Det tror jeg absolutt! 😀

 31. cathrinehenriksen

  Det er bra <3

 32. Lite tips! Kan sikkert vere godt å riste nøttene i panna først 🙂 då blir dei ekstra gode!

 33. utveksling2014

  Helt perfekt ! Beste jeg noen sine har prøvd ! Hadde satt pris på om du kunne stemme på meg! Da hjelper du meg å utføre drømmen min ! Instruksjoner ligger på bloggen min. Tar 2 sekunder. Da hadde du gjort meg veldig takknemlig 😀 Ha en fortsatt fin dag 😀

 34. Linda Marie Stuhaug

  utveksling2014: 😉

 35. Linda Marie Stuhaug

  Judit: Tusen takk for tips! Eg skal skrive det som en edit i innlegget med en gang 🙂

 36. Rebecca

  Jeg har prøvd å lage disse men skulle gjerne ønske at de smakte litt mindre kokos og litt mer syrlig, noen tips? Ellers syns jeg du er superflink med oppskrifter og prøver med stadig vekk på noe nytt fra bloggen din!

 37. Linda Marie Stuhaug

  Rebecca: Kokos? Kor kommer kokossmaken fra? Svar meg på det først – så skal eg prøve å hjelpe deg 🙂 Tusen takk for det, Rebecca!

 38. Lene-Mari

  Hei! Er fast leser av bloggen din, du lager så mye godt! Har selv vært plaget med magen en stund og fikk påvist matintoleranse denne uken. Så nå må jeg holde meg unna mel, melk og sukker for å nullstille kroppen. Hadde det ikke vært for oppskriftene dine så hadde jeg ikke sett noe lyst på situasjonen 🙂 Har du forslag til hva philadelphia kan byttes ut med?

 39. Linda Marie Stuhaug

  Lene: Oi, for en utrulig hyggelig kommentar å få! Tusen takk 🙂 Eg veit no sjølv korleis det er å få påvist matintoleranser og må legge om heile kostholdet, så eg skjønner veldig godt kva du går gjennom. No ser eg berre positivt på situasjonen og fokuserer på alternativa eg har, og ikkje hadde. Kroppen din vil takke deg etterkvart! Det er ikkje så mange gode alternativer til philadelphia, dessverre. Det finnes en kremost av soya, men etter min smak er den ikkje god (liker du soyasmaken, så kan det hende den faller i smak). Men den stive delen av kokosmelk – ikkje light – kan vere ett alternativ, men det smaker jo litt kokos 🙂

 40. Marielle

  Har laget disse, men byttet ut nøttene til mandler, og philadelphia osten til tine sin kremost naturell. Sliter med at den hvite massen ikke fester seg godt på nøttene, men at den «sklir» av… Har du opplevd dette? Ellers er de veldig gode da, uansett hvordan de ser ut – Mmmmmm!

 41. Linda Marie Stuhaug

  Marielle: Du må hjelpe til litt med ei skei for at massen skal feste seg. Men det skal den gjere, det blir jo som ett yoghurttrekk rundt uten at det sklir av. Eg har ikkje opplevd det før :-/

 42. disse vil jeg prøve da jeg ELSKER yoghurtnøtter 🙂 at de ikke smaker helt likt går nok bra! 🙂

 43. Linda Marie Stuhaug

  Maria: Så bra 🙂 Eg har fått strulig mange gode tilbakemeldinger på dei!

 44. uten yoghurt? er det yoghurtnøtter da?

 45. Linda Marie Stuhaug

  kokka: Skal fortelle deg det at det er ikkje masse yoghurt i yoghurtnøttene man kjøper på butikken 😉 Men i denne oppskrifta fungerer philadelphia som «yohurten» – den må ha en fast konsistens så derfor brukte eg det framfor naturellyoghurt.

 46. Hei, Virker som en veldig fin oppskrift. Jeg leter etter en oppskrift på yoghurtnøtter med sukker (mer lik de man kjøper), som er veldig vanskelig å finne. Noen tips til endringer som kan gjøres? Setter veldig pris på hjelp! 🙂

 47. Linda Marie Stuhaug

  Tess: Desse vil ikkje smake noke særlig forskjell om du bytter sukrinmelis med vanlig melis, så trur nok du må finne ei anna oppskrift 🙂

 48. Kristine

  Jeg brukte cocosa med appelsinsmak, så nå smaker det syrlig/søtt av appelsin istedenfor kokos (kokosfett). også brukte jeg stevia istedenfor sukrinmelis. Det ble selvfølgelig ikke det samme som de.man kjøper på butikken, men ganske gode allikevel 🙂 bare synd det ikke holder seg så lenge

 49. Linda Marie Stuhaug

  Kristine: Så bra du fant ingredienser som passa og at resultatet blei godt! Blir seløflgelig ikkje det samme, men absolutt en god erstatter innimellom 🙂 Ha en fin fredag!