Grønne super-pannekaker

… Nemlig spinatpannekaker!
Spesielt? Tja – men SÅ godt! En fest for auger, en fest for kroppen, en fest for ganen 😉

Grønne pannekaker er kanskje langt forbi komfortsonen for mange, inkludert meg sjølv heilt til eg prøvde det for første gang tidligere i veka. Planen var å lage søtpotet-pannekaker til frukost, men denne jenta klarte å glømme søtpoteta og den blei dermed svidd. "Då får eg lage mine standard proteinpannekaker eg då," – tenkte eg, men så fekk eg auge på spinaten som stod i hylla framfor augene mine. Genialt, eg skal lage fargerike pannekaker idag!

Og fargerike pannekaker blei det definitivt… Og smaken? F.A.N.T.A.S.T.I.S.K ?
Eg overdriver ikkje, dette trur eg er blitt min nye favorittoppskrift på pannekaker! Fluffy, saftige, søte, store. Ikkje la deg skremme av verken spinat eller grønnfargen, for det er nesten som det berre er der. Dei smaker ikkje gress om du er redd for det – spinaten øker berre det gode næringsinnholder, skaper en nydelig farge og gjer dei litt spesielle 🙂 Spinat i pannekakerøren har eg fått inspirasjon fra flinke Vilde i i denne oppskrifta!

Spinatpannekaker, 1 porsjon
1 egg
2 ss mager kesam / gresk yoghurt
30 g havregryn
15 g valgfri tørrvare, eg brukte vaniljeproteinpulver
her kan du bruke det meste, evt. meir havregryn
1/2 ts bakepulver
En klype salt
1-2 ts sukrin+, evt anna søtning
1 neve spinat
Vatn til passe konsistens

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en klumpfri røre. Juster med vatn til en passe konsistens, ikkje bruk for masse. La røra svelle litt før du steiker pannekaker på middels varme, eg fekk 4 mellomstore, luftige pannekaker av oppskrifta. Server med det du måtte ønske!

Eg stabla pannekakene i høga og fekk ett sjarmerende, grønt pannekaketårn. Toppa med gresk yoghurt som eg blanda med litt sukrinmelis for søt smak og litt friske bær 🙂 Du kan evt. droppe søtning i pannekakerøren, og bruke anna tørrvare enn vaniljeprotein. Da får du nøytrale pannekaker som passer både til søt topping og salt pålegg med grønnsaker.

Spinat er en svært næringsrik bladgrønnsak. Det er en god kilde til mange viktige næringsstoffer – folat, vitamin K og vitamin A i form av karotenoider. Karotenoider er sterke antioksidanter som beskytter kroppen mot skadelige frie radikaler. Dei reduserer dermed risikoen for hjerte- og karsjukdommar i tillegg til kreft ved å forhindre skader på celler, kroppsvev og arvestoff. Spinat er også god kilde til riboflavin, vitamin C, kalsium, jern og en rekke fleire antioksidanter og fytokjemikaler.

En anna oppskrift på proteinpannekaker med grønnsaker er desse herlige søtpotet-pannekakene, som eg i utgangspunktet skulle lage. Søtpotet i bakst er virkelig undervurdert, det fant eg ut under oppholdet mitt i Florida då eg eksprimenterte masse med den fantastiske grønnsaken. Søtpotet- konfektbrownies , søtpotetmuffins , søtpotetkake med sjokoladebiter , mikro-søtpotetkake er fire andre oppskrifter med den næringsrike grønnsaken!

Så, tørr du prøve grønne pannekaker?
Prøv til frukost, i lunsjboksen, nøytrale til middagen eller som kveldsmat – dei passer til alt!

//sponsede lenker

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

42 kommentarer

  1. cathrinehenriksen

    Så utrolig genialt og litt rart på samme tid , men jeg liker spinat og jeg liker sunne pannekaker så jeg hadde turt å prøve ja ! Takk for super genialt og litt annerledes oppskrift :))

  2. Suzanne

    Endelig kom du med denne oppskriften 🙂 dette blir garantert frokost i morgen:) gleder meg til du legger ut oppskriften på søtpotetpannekakene også.

  3. Marte Hopstad

    Nam! Dette så jo veldig godt ut. Tror du det funker med frossen spinat?

  4. Kaisa Elise

    Nam nam 🙂

  5. Marianne Monsen

    Haha! Det ser i hvert fall fancy ut 😀 kanskje det må prøves ut!

  6. Camilla

    Så ut som en fest for øynene hvertfall 🙂 Så så utrolig sunne ut pga fargen, også er de jo sunne, win win 🙂 Har smakt søtpotet en gang og det var vel for 10 år siden, kanskje på tide og prøve å se om jeg liker det nå, likte det ikke den gang.

  7. At det er mulig å være så flink som du ?!:) he he!

  8. Linda Marie Stuhaug

    Line H: Så hyggelig sagt av deg, tusen hjertelig 😀

  9. Linda Marie Stuhaug

    Camilla: Alltid kjekt å prøve noke nytt! Eg blir stadig overraska av nye smaker 🙂 Søtpotet burde prøves – både i pannekaker, bakst og som middagstilbehør, der kommer du til å få en smaksopplevelse!

  10. Linda Marie Stuhaug

    Marianne Monsen: Grønne pannekaker kan ikkje vere anna enn fancy, vell? Haha 😀

  11. Linda Marie Stuhaug

    Kaisa Elise: Absolutt 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Marte Hopstad: Trur absolutt det fungerer med frossen spinat – berre pass på at det tilsvarer mengda til ca. en håndfull fersk 🙂

  13. Linda Marie Stuhaug

    Suzanne: Så kjekt å høre 🙂 Søtpotetpannekakene er linka oppskrift på i innlegget – den er allerede ute! Laga for fleire måneder siden 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    cathrinehenriksen: Det er det tørre, men når man har tatt det steget så blir man (forhåpentligvis) overbevisst 😀 Må utfordre oppskriftene litt innimellom 🙂

  15. Veronica

    Det så kjempe godt ut! 😀 du er sp flink til å ta bilder også’ skulle hatt deg som personlig kokk vet du 😀 hihi’ ha en super kveld søta!

  16. Cathrine

    Heisann! Har en sønn med eggallergi. Har du tips til hvordan jeg kan få disse vellykket uten egg?

  17. Nina Bakke

    Det så veldig godt ut 🙂

  18. cathrinehenriksen

    Er bra det ! Stå på 🙂 Og ha en fantastisk helg ! <3

  19. Julie @ WolfItDown

    Disse saa kjempegode ut! Er ikke saa mye spinat som skal til for at de skal faa en artig farge, mmmm!

  20. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Nei, det var nok med en liten håndfull for å få en fresh grønnfarge 😀 virkelig artig!

  21. Linda Marie Stuhaug

    cathrinehenriksen: Takk for det kjære deg 😀

  22. Linda Marie Stuhaug

    Nina Bakke: Spesielt, men supergodt 😀

  23. Linda Marie Stuhaug

    Cathrine: Godt spørsmål.. eg veit ikkje om røren kommer til å binde seg uten egg. Du kan jo prøve, men da ville eg brukt litt eksta kesam så dei beholder saftigheten 🙂 Kanskje tilsette litt fiberhusk om du har?

  24. Linda Marie Stuhaug

    Veronica: Tusen takk, så hyggelig sagt av deg Veronica 😀 Personlig kokk er jo drømmejobben 😉 God helg videre til deg 🙂

  25. Hei! Jeg prøvde denne oppskriften i går og ville bare gi en tilbakemelding:) du mente det virkelig når du skrev at man ikke skulle ha for masse vann.. Jeg tok oppi 1/4 av et lite glass med vann og det var tydeligvis mer enn nok fordi røra ble veldig løs når jeg stekte den i pannen… 🙁 Det ble bare en grønn masse istedenfor en fin pannekake.. Så et tips til dere som skal prøve: vent med å putt opp i vann til du ser hvordan røren er!! Men de var veeeldig gode, så de hadde blitt perfekt om jeg hadde fått det helt til 🙂

  26. Linda Marie Stuhaug

    Ann: Takkm for tilbakemelding Ann-H! Eg bruker berre en liten skvett vatn sjølv, og det er nok – men eg bruker alltid litt væske sjølv og det er derfor det står slik som det gjer 😉 Fulgte du oppskriften ellers? Synes det er rart pannekakene blei såpass rennande… Men bra dei falt i smak uansett da 🙂

  27. Renateas

    Disse prøvde jeg i kveld! SÅÅÅÅ GODE! 😀 Men mine ble ikke like luftige og fine som dine! :/ Men hva setker du i? (type stekepanne og stekeolje/fett? ) 🙂

  28. Linda Marie Stuhaug

    Renateas: Eg bruker ingenting å steike i 🙂 Takk for tibakemelding, så kjekt dei falt i smak! Brukte du kanskje litt masse væske siden dei ikkje blei like fluffy? Blei pannekakene tynne? 😉

  29. Renateas

    Okei! Takk for svar;) tror jeg må til innkjøp av nu teflon panne;)De ble tynne ja. Kan hende jeg ikke lot røra svelle lenge nok og ,klarte ikke å vente:p får se om de blir bedre neste gang;)

  30. Linda Marie Stuhaug

    Renateas: Da hadde du nok for masse væske, og lot den kanskje ikkje svelle lenge nok. Det er berre en skvett som skal til om man ønsker fyldige pannekaker 🙂 Håper det går bedre neste gang! Og kjøp en teflonpanne, det gjer matlaginga så utrulig masse lettare 🙂

  31. Renateas

    Will do!:) tusen takk for svar!!:)

  32. Linda Marie Stuhaug

    Renateas: Berre hyggelig 🙂

  33. Prøvde disse pannekakene i dag, og de ble veldig godt mottatt 🙂 Men med dobbel oppskrift fikk jeg bare 5 stk, så jeg laget dem kanskje litt store 😛 Pyttpytt, var en suksess i hvertfall! Og det merkeligste var at de smakte litt pistasie-is når jeg ikke hadde dem sammen med bær! 😛

  34. Linda Marie Stuhaug

    ingrid: Så kjekt å høre pannekakene falt i smak! Kor mange man får vil jo komme an på mengde med vatn og størrelse/tjukkelse 🙂 Pannekaker som smaker pistasje-is høres jammen ikkje feil ut – det har ikkje eg opplevd sjølv enda!

  35. Har du forslag til tørrvare, men ikke havregryn eller vaniljepulver! Helst noe sunt og enkelt?

  36. Linda Marie Stuhaug

    Mari: Du ka bruke dei tørrvarene du foretrekker, og droppe vaniljepulver. Glutenfritt mel, fiberfin, speltmel, kakemiks, proteinpulver, kokosmel… det er mange alternativer 🙂

  37. Kor lenge står desse seg i kjøleskapet? Altså røra? Sofie

  38. Hei! Eg lurer berre på kor lenge denne røra held seg i kjøleskapet? Sofie

  39. Linda Marie Stuhaug

    Sofie: Det er eg litt usikker på, men holder vertfall noken dager 🙂

  40. Linda Marie Stuhaug

    Sofie: Nokre dager vil eg tru 🙂

  41. Féline

    Stilig! Dette skal prøves ut!

  42. Linda Marie Stuhaug

    Féline: Så bra 🙂