Krema lakselasagne

Mandag og middagsoppskrift!
Denne fantastiske laksemiddagen lagde eg heime forrige veke, og eg fekk alle tomler opp for en smakfull, nydelig, krema lakselasagne. Laks er en super kilde til den livsviktige fettsyra omega-3, er rik på vitamin A, D og B12, jod og selen. I tillegg har laks viktige proteiner med alle essensielle aminosyrer. Det er ikkje uten grunn at feit fisk er anbefalt å spise fleire ganger i veka, men det er mange som ikkje får til dette.

Så – kanskje det frister med en ny vri på laksemiddagen? Denne er laga med laks, ulike grønnsaker, kvit saus for krema resultat og speltlomper som «pastaplater». Etter kjempe mange gode tilbakemeldinger på min forrige oppskrift på speltlompelasagne så måtte eg prøve meg på en ny smak som eg også håper dere også liker!

Til ca 4 personer trenger du
6 laksefileter – ca 750 g
Krydder
~
4-5 never spinat
1 grovhakka rødløk
Hakka purreløk
~
5 dl melk
1 ss smør
2 ss mjøl
Salt, pepper
~
4 speltlomper
Du kan også bruke glutenfri lomper, andre lomper, tortillalefser eller pastaplater
~
Ost

Slik gjer du:
1. Start med å strø salt og pepper over laksefiletene, og steik midt i ovnen på 200 grader i 10 minutter.
2. I mellomtida lager du til grønnsakene, grovhakk spinaten, rødløken og purreløken grovhakka. Du kan selfølgelig bruke andre typer grønnsaker istedenfor / i tillegg.
3. Lag bechamel (kvit saus) ved å smelte smør i en kjele, tilsette mjøl og la det surre litt på svak varme uten at det bruner seg. Spe på med melk og rør godt. La sausen koke ett par minutter og smak til med salt og pepper. Du kan gjerne bruke andre typer krydder, urter eller fiskebuljong for meir smak. Dill er jo en klassiker til laks!
4. Så er det berre å starte med å legge lagvis i en ildfast form. Min form var ca 18×28 cm, men bruk det du har. Jo mindre form, jo høgare grateng.
5. Eg la lagvis slik: laks, grønnsaker, bechamel, speltlomper, laks, grønnsaker, bechamel, speltlomper, laks, grønnsaker, ost. Litt ekstra krydder mellom lagene for god smak.
6. Steik lakselasagnen midt i ovnen på 180 grader til osten er smelta og gyllen, ca 15 minutter.

Server med en frisk salat!

Blir det kanskje lakselasagne til veka?
Ha en super Mandag vidare alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

34 kommentarer

  1. Emilie-Therese

    Nam!

  2. TONE JULSRUD

    Sendte linken her til kokken hjemme – må prøves! Det så virkelig godt ut!

  3. Hei! De skolebollene – tror du resultatet blir ca likt ved bruk av havremel?

  4. Camilla

    Så gøy, du har gjort en bra jobb med bloggen dette året 🙂 Eneste lasagnen jeg har prøvd er den vanlige man lager hjemmelagd med ostesaus og kjøttdeigblanding 🙂 Ha en fin mandag videre, gleder meg til i morgen å se hva som kommer da 🙂

  5. Marte Hopstad

    Ah! Ennå en herlig oppskrift med speltlomper, jeg som elsker det 😀

  6. Kamilla Haaland

    steike, dette så digg ut!

  7. Linda Marie Stuhaug

    Kamilla Haaland: Det er virkelig en ny middagsfavoritt 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Marte Hopstad: Då er vi to! Tommel opp for speltlomper 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    Camilla: Tusen takk, Camilla 🙂 * Lasagne er godt i mange varianter! Neste gang blit en kyllingvariant 😉 Ha en super Mandagskveld 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Marie: Eg ville ikkje kun brukt havremel, da trur eg dei blir litt grove og kompakte. Bruk evt 50/50, eller fibra fullkornsmel 🙂

  11. Linda Marie Stuhaug

    TONE JULSRUD: Da får vi håpe kokken tar jobben! For denne burde serveres 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Emilie: Kjempegodt 🙂

  13. Denne skal prøves i løpet av uka! Forrige uke lagde jeg både sunn sjokolademousse, panna cotta og grove vafler etter dine oppskrifter og alt smakte helt nydelig 😀 takk for at du deler så mange gode og sunne oppskrifter 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Hege: Tusen takk for tilbakemelding! Så utrulig kjekt oppskriftene falt i smak 🙂 Håper lakselasagnen blir en slager den også 😉 Ha en strålande veke, Hege 🙂

  15. Gunhild

    Nam, det såg godt ut! 🙂 i går laga eg karamell med maldonsalt. Eg brente dei sjølvsagt, for eg var utolmodig på panna. Men dei gjekk ned likevel;) og restane av vikingmjølka brukte eg til wok i dag:D

  16. kanskje jeg skal lage dette til middag i morgen? (jaaa) 😀

  17. Solveig C

    Hadde tenkt å lage et eller anna med laks imorra, men klarte liksom ikkje å bestemme meg. No er da ikkje tvil om ka eg skal lage! Såg dødsgodt ut! Du er så flink og inspirerande 😀

  18. Linda Marie Stuhaug

    Solveig C: Så bra at eg posta denne oppskrifta akkurat idag då! Håper lakelasagne faller i smak – gi gjerne en tilbakemelding når du har prøvd 🙂 Tusen hjertelig for fine ord 🙂

  19. Linda Marie Stuhaug

    Lise: Stort JA og alle tomler opp! Smaksfest 🙂

  20. Linda Marie Stuhaug

    Gunhild: Såpass! Håper på bedre lykke neste gang da – for desse er fantastisk gode når dei er perfekt laga 🙂 Vikingmelk i wok hørtes ikkje dumt ut altså!

  21. Hei. Det ser veldig godt ut. River du speltlompene i stykker eller legger du de på som om det var pastaplater ? : )

  22. Linda Marie Stuhaug

    Navn: Legger dei heile på lasagnen, slik som bildene viser 🙂

  23. Åå, dette så skikkelig godt ut. Skal nok prøves i løpet av uken. Jeg er ikke så flink til å kommentere, men denne bloggen har blitt en stor favoritt i løpet av det siste halve året. Alltid inspirerende oppskrifter å finne 🙂

  24. Linda Marie Stuhaug

    Hedda: Tusen takk Hedda for at du la igjen slike hyggelige ord 🙂 Prøv denne nydelig kombinasjonen, eg har allerede spist det til fleire måltider 😉 Håper eg kan fortsette å inspirere deg! Ha en fin Tirsdagskveld 🙂

  25. Denne står i ovnen nå, og både store og små gleder seg til å få smake! Til dessert blir det brownies med innbakt glasur som du også har postet på bloggen, mmmh *vannimunnen* 🙂

  26. Linda Marie Stuhaug

    Nora: Så kjekt eg inspirerte med både middag og dessert på en Lørdagskveld 😀 håper dere koste dere!

  27. Hei Linda 🙂 lurer på om det er mulig å bruke denne sausen? http://lindastuhaug.blogg.no/1400339175_laks_med_fiskesaus.html Har du hørt noen erfaringer rundt dette? Takk for masse inspirasjon! Fikk foresten ideen når jeg gikk gjennom ukesmenyen din(som jeg digger)!! Ha en fin søndag og ny uke videre!

  28. Linda Marie Stuhaug

    oda: Hei! Du kan nok heilt fint bruke den sausen ja. Eg har ikkje gjort det sjølv, forskjellen blir nok berre på smaken 🙂 Tusen takk – håper middagen smaker!

  29. Kan man bruke forssen spinat? Evt. Noe som kan erstatte?

  30. Linda Marie Stuhaug

    Lisa: Du kan droppe spinaten, det er ingen krise. Frossen har eg aldri brukt litt redd den skiller fra seg masse væske kanskje?

  31. Jeg prøvde meg på lakselasagne og må bare si at den var kjempegod! Enkel og nydelig fredagskos ble det. Den skal garantert lages flere ganger. Restene smakte like godt dagen etter. Takk for mange gode tips 🙂

    1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Hege 🙂 det setter eg pris på!

  32. Mari Melsom Kristensen

    Dette var skikkelig godt

    1. Så bra, Mari 🙂