Med farger, sunnhet og god næring på frukosttallerken…

… så er man klar for vekas første treningsøkt!
Eg har hatt omgangssjuka og knapt ete på 2,5 døgn – og da frister det med en fargerik frukosttallerken idag som matlysta er på plass igjen! Valget falt på speltlomper med guacamole, skinke, grønnsaker og cottage cheese – en kombinasjon som er heilt nydelig god. Ett måltid som passer like godt til frukost, lunsj eller kvelds – kan fint lages kvelden før, pakke inn i folie og frukosten/lunsjen er klar om morningen 🙂

~ Ett måltid med både karbohydrat, sunt fett, protein og grønnsaker ~
For mange er det alfa omega å inkludere alle tre næringsstoffene i ett måltid for metthetesfølelse, energi, konsentrasjon, holde seg mett, få utbytte av trening ogsåvidere.

Smakfullt, enkelt, sunt, raskt måltid:
1. Lag guacamole av avokado, salt, pepper og evt. sitronsaft om du liker det. Til to lomper brukte eg 1/3 avokado, og smakte til med kun salt og pepper. Du kan også bruke finakka kvitløk og chilli for sterkare smak, eller nøytralisre guacamolen med kesam/rømme etc.
2. Detter smurte eg ett godt lag guacamole på halve lompa, og hadde over skinke, spinat, paprika, hakka rødløk, cottage cheese og litt grovkverna pepper. Tips: Skal du lage wraps/tapasruller, start med å rulle på den sida det ikkje er guacamole. Den fungerer som "lim" og binder lompa sammen på slutten.

Bruk selfølgelig det pålegget og grønnsakene du liker og har tilgjengelig! Røykelaks er en anna favoritt hos meg 🙂 Du kan selfølgelig bruke andre typer lomper eller tortillalefser om du ikkje har / får tak i / liker / tåler speltlomper!Fantastiske kombinasjoner som passer ypperlig sammen ?
Fortell gjerne kva du liker å fylle speltlompene dine med!

Ha en strålande Tirsdag alle sammen 🙂 Stay tuned – for seinare idag kommer giveaway som dere kommert til å like. Bloggen fyller jo 1 år idag, det må feirast!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

43 kommentarer

 1. Kristi Pedersen

  Dette så heeelt fantastisk ut! 😀

 2. Kaisa Elise

  Det så fantastisk godt ut 🙂

 3. Hvite Blonder og Myke Karameller

  Hei Linda !! Jeg må bare først få si: Fy søren så flink du er med mat TOMMEL OPP FOR DEG !!! Du har de lekreste rettene og den mest spennende kombinasjonen av råvarer… Jeg er sååå imponert !! Jeg og mannen er verken overvektig eller lat, men noen kilo har sneket seg på kroppen, og de ønsker vi å få bort blandt annet med enda sunnere mat i kosten vår. Jeg blogger, men lite om mat. Dette ønsker jeg å forandre litt på, og lurer derfor på om jeg kan «låne» oppskrifter fra deg, men med egne bilder og at jeg linker innleggene tilbake til deg ? Jeg velger å spørre først, for det finnes nok av dem som bare tar seg til rette. Jeg gleder meg til å begynne å prøve ut mange av dine retter, søte som salte :))) Stor klem fra Heidi

 4. Hei! Hvor kjøper du speltlomper? Sett etter det flere plasser, men finner det ikke. Og i hvilken avdeling i butikken ligger de? 😀 Klem!

 5. Tinashjerterom

  Åh nå fikk jeg ordentlig inspirasjon! Dette må prøves 😀

 6. Kjernesunn mat

  Godt tips! Det vil jeg prøve som lunch en dag 🙂

 7. Maren Kvalvaag

  Det så kjempegodt ut 🙂

 8. Karina Dale

  Åja, va det omgangssjuke du he hatt? FY, det e nåke dritt! Bra at matlysta e tilbake – og som du skreiv på instagram, du ete litt med augene også! Syns det e min tur å vinne giwe-away no, hehe 😀 Gratulere med 1 år!! La det bli mange til :))

 9. Linda Marie Stuhaug

  Karina Dale: Det stemmer! Heilt forferdelig, så eg er utrulig glad for at eg begynner å komme ovenpå. Eg skulle kanskje tatt det litt roligare på treninga, for kroppen sa kraftig ifra. Men det er sånt man lærer av 🙂 Du må berre bli med, eg trekker 3 (6) vinnere så sjangsen er stor! 😀

 10. Linda Marie Stuhaug

  Maren Kvalvaag: Nydelig frukost var det 😉

 11. Linda Marie Stuhaug

  Kjernesunn mat: Det anbefales! En kanongod kombinasjon, og speltlomper er ypperlig å ha i lunsjboksen 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Tinashjerterom: Så kjekt at du blei inspirert! Håper det faller i smak 🙂

 13. Linda Marie Stuhaug

  Hanna: Eg kjøper det i alle butikkane nær meg, og dei ligger ofte ved brød og bakevarer der andre typer lomper ligger 🙂 Det er ikkje alle butikker som har speltlomper, men spørr gjerne om dei har mulighet å ta det inn – det gjorde nemlig eg 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Det var det absolutt 😀

 15. Linda Marie Stuhaug

  Kristi Pedersen: Så bra – det var en kanongod frukost 🙂

 16. Suzanne

  Jeg er en av få som ikke tåler spelt. Utrolig irriterende. Det er flere av speltlompe-oppskriftene som frister, men er det noen andre lomper som er sunne og kan brukes på samme måte?

 17. Linda Marie Stuhaug

  Hvite Blonder og Myke Karamell: Heisann, og tusen hjertelig for hyggelige ord! Eg blir enormt takknemlig for slike tilbakemeldinger 🙂 Dette skal du selfølgelig få lov til – men som du skriver, med en link til bloggen og gjerne oppskrifta 🙂 Veldig bra du spørr, for det er mange som glømmer dette med linkinga og når man veit det er sine egne oppskrifter så er det kjekt med en link! Håper en kan inspirere både deg og mannen din til ett sunnere kosthold! Eg skal følge med på bloggen din underveis 🙂 Masse lykke til!

 18. Linda Marie Stuhaug

  Suzanne: Du kan bruke alle typer lomper eller tortillalefser i oppskrifter med speltlomper 🙂 Glutenfrie lomper er vell kanskje det rette alternativet for deg? 🙂

 19. Suzanne

  Da skal jeg prøve glutenlomper 🙂 visste ikke at det fantes engang, hehe 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  Suzanne: Det gjer det! På mange butikker er dei ofte i frysedisken. Har dei ikkje på vanlig matvarebutikk, får du vertfall tak i dei på helsekostbutikker 🙂

 21. Suzanne

  Tusen takk for kjapt svar. Jeg er snart på fornavn med de i helsekosten her i byen, så da er det jo bare å spørre der:) hehe

 22. Lovelylillers sunne oppskrifter

  daaakar deg som har hadd omganssyken. Er så ekkelt å være syk. Jeg har, bank i bordet, ikke hattd et siden jeg var barn 😀 jeg spiser ikke speltlumper så ofte, men har gjerne på sunnere nugatti eller brunost/syltetøy 😀

 23. Kristi Pedersen

  :))

 24. Har helt oppheng på speltlomper jeg også! Her går det i hummus, cottage cheese og svinebiff + paprika, avokado el. Nydelig! ^^

 25. Hvite Blonder og Myke Karameller

  TUSEN HJERTELIG TAKK !! Jeg fant ut at jeg ønsker å ha en egen matblogg, så når den er oppe å går, så sender jeg deg linken 🙂 Er det greit at jeg låner noen få bilder av deg i begynnelsen ? Nevner selvfølgelig det i bloggen også. Gleder meg til å følge deg videre 🙂 Klem Heidi

 26. Linda Marie Stuhaug

  Hvite Blonder og Myke Karamell: Det er heilt greit du låner bilder ja, så lenge du henvender deg til bloggen / innlegget 🙂 Berre hyggelig! Kjekt å kunne inspirere deg 🙂 Klem tilbake!

 27. Linda Marie Stuhaug

  Linn: Mmm! Heimelaga hummus tenkte eg skulle prøve meg på når kroppen er litt meir sammarbeidsvillig med mat 🙂 Skal definitivt prøves i speltlomper!

 28. Linda Marie Stuhaug

  Lovelylillers sunne oppskrifte: Ja, det er ikkje noke særlig! Heldigvis komt meg ovenpå igjen no 🙂 har ikkje hatt det på fleirfoldige år, men håper det er lenge til neste gang, huff 😉 Speltlomper med både nugatti og brunost/syltetøy er fantastisk! Har du prøvd å steike lompene med brunost i ovnen? Det må berre prøves 😉

 29. Linda Marie Stuhaug

  Suzanne: Berre hyggelig 🙂 Gjer det – håper du finne de!

 30. Karina Dale

  Sjansen e «større», men stor vil ej nok ikkje sei – du e ganske populær frøken 😀 Men sjøølvsagt skal ej melde mej på!

 31. ISELIN LARSEN

  SÅ deilig!! Jeg ELSKER speltlomper, de går ned på høykant med alt mulig slags pålegg 😀

 32. For tiden er jeg hekta både på avocado oooog speltlompe- hvorfor har jeg aldri tenkt på å blande det? Haha! Takk 😀

 33. Linda Marie Stuhaug

  Lena: Det er en skikkelig god kombinasjon! Alltid har eg pleid å hatt avokadostrimler i lompene, men å lage guacamole satte virkelig prikken over I-en 🙂

 34. Linda Marie Stuhaug

  ISELIN LARSEN: Då er vi to! Tommel opp for speltlomper 😀

 35. Linda Marie Stuhaug

  Karina Dale: Haha! Tar det som ett kompliment eg 😀 tusen takk!

 36. Idag spiste jeg rett og slett noe fantastisk til lunch på skolen! Ikke supersunt, men sunt nok:) Det var speltlompe med avokado, egg, spekeskinke stekt som bacon, litt philadelphia og paprika! Virkelig verdt en smak, utrolig godt:-) Du er en fantastisk flink blogger, går rundt og anbefaler deg til alle jeg kjenner, hihi:)

 37. Linda Marie Stuhaug

  Live: Så utrulig hyggelig at du sprer bloggen min vidare, Live! Tusen takk for det, setter eg så stor pris på 🙂 Lunsjen høres sunn, smakfull og nydelig ut – å spise en god lunsj på skulen gjer plutselig dagen hakket bedre 😀 Håper du får en god helg!

 38. Nettopp endret kostholdet, og ser etter nye oppskrifter. Dine er helt fantastiske! Prøvde speltlomper med cottage cheese, kylling og tomat i dag, veldig lett, veldig raskt å lage!

 39. Linda Marie Stuhaug

  Rikke: Så hyggelig Rikke! Kjekt med tilbakemelding, setter stor pris på det 🙂 Håper eg kan inspirere deg framover, og lykke til med vidare endring av kostholdet 🙂

 40. Hei 🙂 For en super blogg du har. Akkurat oppdaget den og jeg er frelst! Jeg har enda ikke sett en oppskrift som jeg har tenkt at jeg ikke skal prøve, jeg kommer til å prøve alt!! En ting jeg lurer på med denne, vet du ca hvor mye kalorier det er i en speltlompe med guacamole og skinke og de tingene du hadde på? Eller hvor mye det er i en speltlompe f.eks. Jeg prøver å telle litt kalorier fordi jeg skal gå sakte, men sikkert ned og trenger litt mindre enn 2000 kcal til dagen for å gjøre det. Prøver dermed å finne gode oppskrifter som er inspirerende og samtidig supergode, men litt lettere. OG HER ER DU! For ei dame. 🙂

 41. Linda Marie Stuhaug

  Silje: Hei Silje 🙂 Så kjekt du har funne fram til bloggen min og liker den! Virkelig hyggelig 🙂 Når det gjelder kaloritelling kan eg sei med en gang at det finner du aldri (sjelden) på min blogg. Kalorier teller eg ikkje og har ingen interesse for, men innimellom en sjelden gang så rekner eg av rein nysgjerrighet 🙂 Du kan lese denne artikkelen eg har våre hjelp i for å finne kalorinnhold i akkurat denne tallerken: http://www.vektklubb.no/artikkel/stopp-soetsuget-med-kveldsmat-22997157 Håper eg kan inspirere deg framover 😀

 42. Disse var skikkelig gode 🙂 For en enkel og utrolig god oppskrift! Lurte på hvordan du får de så tynne? Klarte ikke å få mine tynne uten å bruke utrolig masse mel…

 43. Linda Marie Stuhaug

  Elise: Korleis eg lager heimelaga lomper tynne du meiner? Kjevler dei tynne før eg steiker rett og slett, men godt mel på benken og snur ofte 🙂