Sukkerfri og mager vaniljeis

God lillelørdag alle sammen 🙂
Har dere det bra? Livet smiler om dagane, og eg har så masse å sjå fram til! På Fredag reiser eg blant anna ei veke til syden med verdens beste mamma, nærmare bestemt Gran Canaria – Amadores. Har noken av dere vert der før og har anbelinger i forhold til restauranter, utflukter, shopping osv – kom gjerne med tips i kommentarfeltet! Vi kommer nok til å reise en del til Puerto Rico om både dagane og kveldane siden det er litt større, så i området rundt der tenkter eg.

Tilbake til overskrifta, nemlig vaniljeis! Denne er fyldig, krema med en ekte og djup vaniljesmak. 4 ingredienser er det som skal til for å lage denne, og den er virkelig superlett og ikkje minst rask å få til. Etter suksess med den sukkerfri og magre sjokoladeisen så bestemte eg meg for å prøve fleire varianter, og vaniljeis blei første ut! Denne er også sukkerfri, mager, glutenfri og kan lages melkefri/laktosefri –

Til informasjon: vikingmelk er usøtet, kondensert melk med kun 8% fett. Mange som spørr om dette egentlig er ett bedre alternativ til fløte, men fløte inneholder altså 38% fett. Vikingmelk får man kjøpt på vanlije matvarebutikker i en hermetisk boks som ser slik ut.Sukkerfri vaniljeis alâ Linda

3 eggeplommer
2 -2,5 ss sukrin+*
1 ts ekte vaniljepulver*
2 dl vikingmelk*

*Du kan bruke anna søtningsstoff enn sukrin+, men husk at det skal tilsvare mengda av ca. 4- 5 ss sukker. Anbefaler ikkje å bruke kun vanlig sukrin. Juster gjerne mengden etter kor søt du ønsker den, eg liker det litt ekstra søtt. Vikingmelk kan byttes med fløte eller soyafløte/laktosefri fløte for melkefri/laktosefri variant. Vaniljepulver gjer at isen får den ekte, djupe vaniljesmaken, så anbefaler å bruke dette. Evt. kan du skrape ut frøene fra 1-2 vaniljestenger, vaniljesukker, vansiljeessens eller stevia vaniljedråper.

Framgangsmetode
1. Pisk eggeplommer, vaniljepulver og sukrin+ sammen med en handmikser til en eggedosis.
2. I en bolle for seg pisker du vikingmelk til en luftig krem med handmikseren. Den blir litt meir rennande enn ekte krem, men skal likevell være luftig.
3. Vend inn eggedosisen i blandinga med en slikkepott. Bland så alt er godt blanda, før du heller over i en boks og setter i fryseren i minst 3-4 timer. Kan også lages i ismaskin om man har det. Vaniljeisen kan stå dager og veker i fryseren, men la den gjerne tine litt i romtemperatur før du spiser den 🙂

Server gjerne med friske bær/frukt, ett dryss nøtter, sjokoladebiter eller kanskje en av desse superenkle og raske sausene: sukkerfri karamellsaus / sukkerfri sjokoladesaus! Både vanilje og karamell – vanilje og sjokolade er jo nydelige kombinasjoner, då med litt salte nøtter, bananskiver og jordbær så er det nesten for godt til å vere sunt 🙂 Isen er veldig god i seg sjølv også, så noke ekstra er ikkje nødvendig!

Sukkerfri og mager sjokoladeis finner du oppskrift på her – den tidligere varianten!

Fleire sukkerfri og magre varianter av kremis kommer etterkvart! Eg har enda en oppskrift som ikkje er publisert, så står pistasje og jordbær høgt på lista 🙂
Håper det frister – denne kan jo nytes sjølv på en lillelørdag!

Ha en fortsatt strålande dag!

//sponsede lenker

58 kommentarer

 1. Malin Dyrrdal

  Mmm! Såg sjukt godt ut – skal prøves! 🙂 Vert i Puerto Rico elleve år på rad, så har vert med på en del. Men annbefaler absolutt å ta turen til Mogan, liten, fantastisk fin landsby (ta gjerne felles båt fra Puerto Rico) 🙂 Ellers er det masse gode spiseplasser på Europatoppen over Amadoresstranda («fjelltuppen») og langs stranda ved Puerto Rico stranda! God tur og kos deg masse 😀

 2. Kaisa Elise

  Nam !!!

 3. Tinashjerterom

  Åh nå fikk jeg lyst på is! Du klarer å friste uansett hva du 😀 Elsker at du viser man kan kose seg med mye og samtidig være sunn!! Tror nok jeg må gå til innkjøp av alle de pakkene av søtningene du har i, så jeg kan lage alt det gode 😀 Kos deg forresten på tur! Gleder meg til å se innlegg fra reisen, for det høres så flott ut!

 4. Marte Hopstad

  Herregud så deilig det så ut! 🙂

 5. Karoline

  Så kjekt med sydentur! Har vert i Puerto Rico-området to påsker på rad! Savner virkelig å reise til syden i påsken.. Blir nok godt å kjenne sol og varme på kroppen 🙂 Guantanamo restauranten i Taurodalen er virkelig å anbefale! Men kan vere veldig greit å bestille bord på forhånd, for dette er ein populær restaurant 🙂 Masse god tur og nyt ferien 🙂

 6. Marianne Monsen

  Nam!! Denne må testes ut 😀

 7. unicornraape

  mmm- familebessøk i helgen, kanskje jeg skal lage litt mager is… hmm

 8. Camilla

  Den perfekte dessert nå mot varmere vår og sommertider 🙂

 9. Lovelylillers sunne oppskrifter

  MMmmmmm hjemmelaget is er så godt!

 10. Det så veldig godt ut 🙂

 11. Åh, så gøy at dere skal til Gran Canaria! Har vært der noen ganger, og det beste er uten tvil varmen, hehe! Har likevel noen tips 🙂 Dere burde absolutt ta en tur til Puerto Mogan. Det er en liten trivelig havneby. Skikkelig unikt! Og når vi skal virkelig kose oss, så pleier vi å dra på Palm Garden. Det er ved Patalavaca, så et lite stykke forbi Puerto Rico, men jeg vil absolutt anbefale å dra dit! De har UTROLIG god mat! Litt dyrt da men.. Jeg har også hørt mye bra om Guantanamo, men har aldri vært der selv. Ellers, så pleier vi å ta en dagstur til Las Palmas. Det går masse busser, så ingen problem å komme seg dit hvis dere ikke har leiebil. Det er masse kjekke butikker å shoppe i i gamlebyen der. Og vi pleier også alltid å kjøre oss en tur i fjellene. Det er en veldig fin opplevelse, og man får sett så mye. Stopper alltid masse steder på veien, og treffer på hyggelige mennesker.

 12. matogtreningtidsklemme

  Dårlig gjort å friste sånn 😉

 13. Kristina

  anbefaler å reise inn til Puerto Mogan, som er en koselig havneby! anbefaler også å reise til Anfi del mar, stranden der er fantastisk, og maten er kjempegod!er også mange fine butikker der:)

 14. Ser at du bruker vigingmelk i mange av oppskriftene dine, er ikke det veldig fett? Er det mye bedre å bruke det istedet for fløte?

 15. I Puerto Rico er det en fantastisk indisk restaurant som heter Taj palace. Maten der er helt himmelsk, anbefaler den på det sterkeste 🙂 God tur 😀

 16. Nina Bakke

  Ser godt ut 🙂

 17. Naam, skal virkelig prøves! Jeg var i Gran Canaria i januar, og må virkelig anbefale Wapatapa, den resturanten ligger i Playa del Ingles, men er virkelig verdt turen. Her vil du få deg en fantastisk opplevelse, og mat som smelter i munnen. Personalet er utrolig koslige, og maten er ikke altfor dyr. Men anbefaler deg å ringe å reservere et bord, ettersom resturanten er veldig liten, og de er fullbooket hele tiden. Det går lokal busser inn til Playa del Ingles hele tiden, og resturanten finner du på Yumbo senteret. Gir du beskjed til bussjåføren at du skal til Yumbo, kan han gi deg beskjed når du er nær yumbo senteret. Ha en riktig god tur!

 18. Jeg har fått med meg at vikingmelk innholdet en del sukker og kalorier?? Då veldig godt ut må prøve dette til helgen! Men hvis man bruker vanilje sukker i steder hvor mye ville du hatt da? Det samme som det rene vanilje produkter ditt?:) Takk for inspirasjonen !:)

 19. Martine

  Pappa har leilighet på Anfi del Mar (google it 😀 ) og der har de en nydelig strand, en hjerteformet øy, masse vannaktiviteter, noen butikker og mange fine restauranter 🙂 Ellers anbefaler jeg også Mogan som mange over her! God tur, skjønne deg <3 Klem fra Martine

 20. Linda Marie Stuhaug

  Martine: Herlig! Skal absolutt google det 🙂 Tusen takk Martine <3

 21. Linda Marie Stuhaug

  Miriam: Nei, det gjer det ikkje 😉 Vikingmelk er usukra kondensert melk med kun 8% fett. Ville hatt samme mengde vaniljesukker, altså 1 ts. Men anbefaler ekte vanilje, for det er det så gir den «ekte» vaniljesmaken 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  Stine: Tusen takk for restaurant-tips! Eg er jo utrulig matglad og maten har masse og sei – men ikkje minst opplevelsen i tillegg. Hadde jo våre koselig med en tur til Playa del Ingles, så i tilfelle tar eg turen til denne restauranten 🙂

 23. Linda Marie Stuhaug

  Nina Bakke: Nydelig 🙂

 24. Linda Marie Stuhaug

  Elinda: Høres supert ut! Takk for tips 😀

 25. Linda Marie Stuhaug

  Sonja: Vikingmelk inneholder 8% fett, fløte inneholder 38% fett. Vesentlig stor forskjell, men for all del, bruk kremfløte om du ønsker det 🙂

 26. Linda Marie Stuhaug

  Kristina: Tusen hjertelig for tips! Haveby høres kjempekoselig ut – så dette vil eg oppleve 🙂

 27. Linda Marie Stuhaug

  matogtreningtidsklemme: Må man, så må man 😀

 28. Linda Marie Stuhaug

  Guro: Havnebyen er det fleire som har anbefalt, så hit skal eg definitivt prioritere å reise 🙂 Mat er en stor del av opplevelsen – så om det er litt dyrt går heilt fint. Skal skrive ned navnet så eg husker det 😉 Dagstur til Las Palmas med litt shopping hadde våre koselig, så det håper eg mamma er med på! Tusen hjertelig for mange gode tips, dette har eg virkelig nytte av etterosm eg aldri har vært på Gran Canaria før 😀

 29. Linda Marie Stuhaug

  Bero: Det var det absolutt 🙂

 30. Linda Marie Stuhaug

  Lovelylillers sunne oppskrifte: Det er det definitivt! Yuum 🙂

 31. Linda Marie Stuhaug

  Camilla: Uten tvil! Og mange fleire isvarianter kommer, en smak for einkvar 🙂

 32. Linda Marie Stuhaug

  unicornraape: Det anbefales virkelig! Sjokoladeisen er fortsatt min favoritt, om du er glad i sjokoladeis så kommer du garantert til å like den 🙂

 33. Linda Marie Stuhaug

  Marianne Monsen: Anbefales! Så enkel, så god 🙂

 34. Linda Marie Stuhaug

  Karoline: Denne er fleire som har anbefalt – så spørst om vi skal bestille oss ett bord der en kveld! Koselig med litt ordentlige restauranter 🙂 Tusen takk Karoline!

 35. Linda Marie Stuhaug

  Marte Hopstad: Nydelig! Så enkelt, raskt, sunt og godt 🙂

 36. Linda Marie Stuhaug

  Tinashjerterom: Så koselig sagt av deg, det setter eg stor pris på! Takk for det, det skal eg absolutt gjere 🙂 Spørst om det dukker opp ett lite reise-innlegg i løpet av turen 😉

 37. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Ja, nydelig 🙂

 38. Linda Marie Stuhaug

  Malin Dyrrdal: Tusen takk for tips, Malin 😀 Mange som har anbefalt denne havnebyen, så dit skal vi definitivt reise! Og resuaurantene rundt «fjelltuppen» hørtes spennande ut 😉 Takk – eg skal garantert kose meg max 🙂

 39. WOW! ser helt fantastiskt ut! Det är nästan så jeg må lage det nå :D!

 40. Åh, gleder meg til å prøve denne oppskriften 🙂 Må bli dessert til speltlompelasagnen!

 41. Toril Hornnes

  Leste om deg i Fylkesmagasinet i dag! Fyttikatta så inspirerande! Kjenne meg så godt igjen i det du seie med overfokus på sunn mat og kosthold, for der var eg nemlig i fjor. Du er virkelig et godt forbilde, Linda! 😀

 42. Linda Marie Stuhaug

  Toril H.: Tusentakk for hyggelige ord, Toril 🙂 Det var ganske langt ut av komfortsona og skulle åpne meg om emnet – men eg håper det er nyttig for andre også. Ikkje minst så vekser eg sjølv på det 🙂 Klem til deg!

 43. Linda Marie Stuhaug

  Lena: Spørst det – høres ut som ett kanongodt måltid 😀 Håper dei beghe faller i smak!

 44. Linda Marie Stuhaug

  malin: Sving i vei – det tar ikkje meir enn 5-10 minutter 😀

 45. Linda Marie Stuhaug

  Martine: Takk for link! Skal sjå nærmare på den 🙂

 46. Hei søte deg! Prøvde meg på denne oppskriften i går, men fikk ikke til å piske vikingmelken til krem.. Vet den skulle være litt mer rennende enn vanlig krem, men min vikingmelk ble ikke noe kremaktig i det hele tatt.. Er det noe jeg kan ha gjort feil? Sto lenge med håndmikseren og pisket vikingmelken, men til ingen nytte.. Skulle så gjerne ønske jeg fikk til denne! I alle fall hvis den kan være like god som alle dine andre oppskrifter 🙂

 47. Linda Marie Stuhaug

  Celina: Så du brukte miksmaster, men likevell blei ikkje vikingmelka fyldigere? Den skal ikkje blir like kompakt og fydig som vanlig krem altså 😉 Kanskje du hadde fett i bollen eller på vispene, det kan vere bakgrunnen for at vikingmelka ikkje blei kremaktig. Ellers skjønner eg ikkje heilt kva som er skjedd, eg har ikkje fått tilbakemeldinger på samme problemet før no! Håper du får den til om du prøver igjen – man kan ikkje alltid lykkes 🙂 Takk for hyggelige ord <3

 48. Trym Rudberg

  Du har funnet veien til hjertet mitt hvertfall! Kjempegodt <3

 49. Linda Marie Stuhaug

  Trym Rudberg: Tommel opp for det, Trym ;D

 50. Hei! Synes vikingmelka luktet merkelig, som brunost. Så da smakte isen som brunost. Som ikke var så veldig godt 🙂

 51. Linda Marie Stuhaug

  Helene: Det er sant at vikingmelka smaker litt brunost, men eg synes vertfall ikkje at isen smakte det 😉 Smak og behag!

 52. Jeg prøvte denne oppskriften. Vikingmelken ble veldig luftig. Pisket eggene til det ble kremaktig. Mn når jeg satt den i fryseren så skilte blandingen seg. Fikk et frosset skumlag på toppen og rennende i bunnen, selv etter 5 timer i fryseren. Blandet dette sammen, å nå er den fryst, men føler den er mye gulere enn din is på bildet.

 53. Linda Marie Stuhaug

  Ellen: Så kjedelig å lese at isen ikkje blei som den skulle! Kanskje den skulle blitt rørt i etterkvart i fryseren, det gjer eg aldri sjølv – men det er mange som gjer 🙂

 54. Heisann! Denne må prøves, nettopp laget sjokoladeisen! Men jeg lurte på hvor lenge du pisker vikingmelken? Pisket den med sjokolade i kanskje 10-15 min før det i det heletatt kom antydninger til at den ble litt luftig.

 55. Linda Marie Stuhaug

  Anker: Det er vell 10-15 minutter det tok for meg også når eg piska vikingmelka. Hugser ikkje heilt da det er ganske lenge sida eg lagde denne 🙂

 56. Hei!
  Jeg pisket eggeplommen og sukkeret i sikkert 20 minutter, men eggedosis ble det aldri. Hvordan kan jeg gjøre det?

  1. Det blir ikkje eggedosis heilt på samme måte som med vanlig sukker. Eg rekner med du brukte miksmaster? 🙂 Det holder at det blir lett og luftig 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *