«Sjokado» – sunn og næringsrik sjokoladevariant!

Sjokado – ett ord eg fant på sjølv på bakgunn av ingrediensene, nemlig avokado og sjokolade!
Dette var noko eg lagde veldig masse før eg reiste til USA i høst, og eg forstår egentlig ikkje kvifor det ikkje ligger noko oppskrift på bloggen – men bedre seint enn aldri. Sjokado er en fyldig sjokoladekrem med avokado som hovedingrediens. Sjokadoen spiser eg helst som en egen sjokoladedessert, men eg har også brukt det som sjokoladepålegg til frukostpannekaker, vafler, glasur til kaker, topping på sukkerfri vaniljeis.

Mange synes gjerne det høres sært ut med avokado i en dessert, men avokadoen gir en utrulig fin konsistens som smelter bort i munnen: krema, men samtidig kompakt og fyldig. No elsker eg avokado og for min del er dette en fantastisk måte å få i seg litt meir fett i kvardagen på 🙂 Avokado er også en supersunn frukt, så dette er en næringsrik sjokoladekrem som kan nytes med den beste samvittighet, kvardag som helg! Den er også mektig og mettande, og sjokoladesuget blir metta med mange helsebringende effekter –

Gode grunner for å spise meir avokado:
Avokado er rik på den emunettede fettet som er sunt for hjerte og kolosterol. Det er også en kraftig antioksidantbombe: vitamin C, vitamin E og aminosyren glutation som beskytter kroppen mot frie radikaler som kan skade arvematerialet og kroppens celler. Avokadoen inneholder også det vannløselige B-vitaminet folat som er viktig for dannelsen av friske blodceller og normalt DNA. Som mange andre frukter og grønnsaker er avokadoen også rik på kalium, ett mineral som virker blodtrykksenkande og er med på å regulere vannbalansen i kroppen.

"Sjokado" – 1 stor eller 2 mindre porsjoner
1 moden avokado ~ ca 140 g innmat
20-25 g kakao ~ 4-5 ts
10 g sukrin gold* ~ 2 ts
20-25 g sukrnmelis* ~ 4-5 ts
En klype salt
Evt. 15 g proteinpulver sjokoladesmak, ikkje nødvendig
~
Tilleggsingrediens – en eller en konbinasjon av:
* 50- 60 g mager kesam / gresk yoghurt / fullfett kokosmelk / moden banan / philadelphia naturell / vaniljeyoghurt

*Du kan bruke den søtningen du har og foretrekker, men av av delene bør helst vere pulverisert som løyser seg opp i sjokadoen – steviadråper, steviapulver, splenda, tagatese osv. Sukrin gold gir en rund og fyldig smak som er veldig god, så det anbefales. Eg pleier å variere tilleggsingrediensen i sjokadoen, her er det mange muligheter. Alle naturelle eller vaniljeyoghurter kan brukes. Fullfett kokosmelk og philadelphia gir en meir fyldig konsistens som er veldig god, denne lager eg gjerne om eg skal bruke det som "pålegg" eller glasur på kaker, topping på pannekaker osv. Banan gjer den søtere, så reduser gjerne søtningsmengden litt.

Framgangsmetode
Mål opp ingrediensene og mos alt med en stavmikser, miksmaster, i blender eller foodprosessor så det blir en klumpfri, fyldig sjokoladekrem. Så enkelt er det! Hold gjerne litt igjen på kakaoen og søtningen, også kan du smake til så søt / sterk som du liker den.

Mulighetane er mange for å skape variasjoner i sjokadoen, alt etter kva tilleggsingrediens og søtning du bruker. Som det står ovenfor gir fullfett kokosmelk og philadelphia en meir fyldig konsistens, god som både pålegg, topping på pannekaker eller glasur på kaker. Yoghurtvarianter gir en litt mindre kompakt sjokado, slik som desserten bildene her viser. Du kan også droppe tilleggsingrediensen og heller bruke ekstra avodado. Ved å bruke en godt moden banan trenger man muligens ikkje ekstra søtning – om det er noken som ikkje har dette.


Du kan selføgelig toppe med det du ønsker! Frukt og bær, nøtter, revet sukkerfri sjokolade, sjokoladebiter for å nevne noke!

Sjokado på proteinpannekaker til frukost –

Mange gode grunner for å nyte denne gode sjokoladedesserten, eller toppe det på det man måtte ønske! Tørr du å prøve?

PS! HUSK GIVEAWAY I DETTE INNLEGGET 🙂

God helg alle sammen! Idag reiser eg til Bergen, og imorra sitter eg på flyet til Amadores. Åh som jenta gleder seg 🙂


//sponsede lenker

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

52 kommentarer

  1. Hei Linda. Da står det en boks med sjokado i kjøleskapet å venter på å bli prøvd ut etter trening i kveld. Om vi skal spise den som pålegg eller kos, det har vi ikke bestemt oss for enda 😉 Takk for oppskrift!

  2. Linda Marie Stuhaug

    Heidi: Hei Heidi! Håper sjokadoen falt i smak hos deg idag 🙂 Kjekt du legger igjen nokre ord! God helg til deg 🙂