Proteinrike pannekaker for alle!

God Søndags ettermiddag!
Idag starta eg dagen klokka 07.30 med en fantastisk joggetur i nærområdet. Dette er standard prosedyre for meg – første dag etter ankomst på ferie slår eg to fluer i en smekk: morgentrening og blir kjent i området. Amadores er ikkje så stort, så eg la joggeturen langs strandpromenaden og inn til Puerto Rico. Sprang litt opp i bakkane og rundt i ring før eg fant ut kor eg egentlig kom ifra. Eg eiger ikkje retningssans (!) og det blir nok berre ett av fleire tilfeller i løpet av oppholdet… Etter 55 minutt morgenkardio var eg meget klar for frukost – og når eg såg frukostbuffêten som venta havna eg mildt sagt i himmelen! Kan ikkje sei noke anna enn F.A.N.T.A.S.T.I.S.K! En frukostbuffêt som slår alt og alle eg noken gang har vert på, med ett enormt utvalg av alt man kan tenke seg av frukost. Dette kan eg leve med den kommende veka. Hørte eg matglad?

Det var en liten ferie-update, no tilbake til oppskrifta! Desse naturlig proteinrike pannekakene er en gjenganger hos meg, og grunnoppskrifta eg bruker når eg lager andre varianter. Det er blant anna den eg har tatt utgangspunkt i når eg har laga sunne vafler, spinatpannekaker, søtpotet-pannekaker, gulrotkake-pannekaker og mange fleire… Eg har posta oppskrifta før, men gjer det igjen! Dei kan lages av alle, er raske, enkle og ikkje minst kjempegode –

Oppskrifta er beregna til en person, litt ettersom.
Eg bruker ikkje så masse væske i røra og får oftast 4-5 fyldige, men ikkje så store pannekaker. Størrelse, tjukkelse og fyldighet kan man variere etter væskemengde og ønske. Dei er mektige og mettande ettersom dei er proteinrike og eg har brukt havregryn i oppskrifta.

Grunnoppskrift på proteinrike pannekaker
1 egg
2 ss mager kesam/gresk yoghurt
30 g lettkokte havregryn eller havremel*
15 g valgfri tørrvare*
1 ts sukrin+
Ett dryss kanel og kardemomme
Vatn/melk til passe konsistens, ca 0,5-1 dl
0,5 ts bakepulver for meir "fluffy" pannekaker

*Skal du lage tynne pannekaker anbefaler eg å bruke havremel, men skal du lage tjukkere og fyldigere pannekaker så går det fint å bruke lettkokte havregryn. Valgfri tørrvare kan vere kva som helst – eg liker godt å bruke dette vaniljeproteinpulveret, men du kan bruke alt – fibra fullkornsmel, fiberfin, kveitemjøl, speltmjøl (…) eller rett og slett ekstra havremel. Sukrin+ kan byttes med kva som helst søtningsstoff som tilsvarer 2 ts sukker. Her er det smak og behag kor søtt man ønsker det, bruk gjerne meir eller mindre.

Framgangsmetode
Miks sammen ingrediensene og juster med vatn til passe konsistens. Jo meir vatn, jo tynnere og fleire pannekaker. Jo mindre vatn, jo fyldigere og færre pannekaker. La gjerne røra svelle litt før du steiker på middels varme.


Eg varierer alltid toppingen på pannekaker, men min absolutt favoritt er som bildene viser:
Cottage cheese, sukkerfritt syltetøy – denne gangen aprikos og frisk frukt/bær. Drysser gjerne over litt sukrin gold og kanel, eller sukkerfri, brente mandler.

TIPS!
Dropp søtning, kanel og kardemomme i røra og få nøytrale pannekaker. Bruk pålegg som ost, skinke, avokado, guacamole, grønnsaker, nystekt bacon – kun fantastien setter grenser!


For min del blir det som oftast frukostpannekaker, men dei passer like godt til lunsj eller kveldsmat også 🙂

I kveld avslutter eg giveawayen der eg deler ut 3 gavekort på 500,- hos funksjonellmat, i tillegg til tre "trøsteperemier" Du kan fortsatt vere med, les innlegget for instrukser!

Ha en fin Søndagskveld ?


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

44 kommentarer

 1. Oooh! Dissa skal eg lage i kveld, så blir det lønsj til i morgon! 🙂

 2. colorfashion

  åå, det så sinnsykt godt ut! det må jeg virkelig prøve ut 🙂

 3. Lovelylillers sunne oppskrifter

  Pannekaker er så sinnsykt digg 😀

 4. blueday

  Flinke Linda! Blir glad når jeg titter innom og du har lagt til noe nytt 🙂 Det er et høydepunkt for meg! Ha en fin søndag 🙂

 5. charlotteahk

  nam!

 6. Mmmm, dette ser godt ut:):)

 7. Sunnere hverdag

  Disse har jeg laget tidligere, utrolig gode! 🙂 Håper du koser deg masse på ferie 😀

 8. Lene Boltland

  Nam, nam. Veldig fint anrettet, ser nydelig ut 🙂

 9. Camilla

  Jeg er også sånn som bare blir lost, men så bare fortsetter jeg å gå også kommer jeg fram til noe kjent og kan komme meg hjem derifra 🙂 Så godt med pannekaker, i morgen er det vaffeldagen 🙂 Kos deg masse på ferie 😀

 10. herbastyle

  Så fantastisk godt ut, vann i munn! Fin blogg, ha en fin uke Linda!

 11. momoiro-chan (@jannemnaess)

  Kos deg på ferie! :))

 12. Helene Wolff

  det så jo ut som rene himmelen for meg som ELSKER pannekaker:)

 13. Linda Marie Stuhaug

  Helene Wolff: Det er nok himmelen for deg ja! Anbefaler å prøve 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  momoiro: Takk for det – eg storkoser meg 🙂

 15. Linda Marie Stuhaug

  herbastyle: Tusen takk for det 🙂 Ha en super veke du også!

 16. Linda Marie Stuhaug

  Camilla: Det er så gale… retningssans = 0… Men finner alltid tilbake tilslutt så 🙂 Imorra blir det vafler på bloggen! Ha en super veke Camilla 😀

 17. Linda Marie Stuhaug

  Lene Boltland: Tusen takk, Lene 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  Sunnere hverdag: Disse? Visste ikkje at det var en oppskrift på disse ute fra før 😉 Takk for det, eg storkoser meg 🙂

 19. Linda Marie Stuhaug

  Siv: Det var det så absolutt 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  charlotteahk: Absolutt 🙂

 21. Linda Marie Stuhaug

  blueday: Så kjekt å høre, kjære deg 😀 tusen takk! Ha en strålande veke 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  Lovelylillers sunne oppskrifte: Ja, det er det 😀 Eg likte ikkje pannekaker før sommeren 2013, fatter ikkje koffor…

 23. Linda Marie Stuhaug

  colorfashion: Det anbefales, det er kanongodt med pannekaker 😉

 24. Linda Marie Stuhaug

  Lena J: Pannekaker i lunsjboksen er nydelig 🙂

 25. Sunnere hverdag

  Hehe, jeg leste tydeligvis ikke oppskriften skikkelig. Er noen andre jeg har prøvd som du har lagt ut oppskrift på tidligere 😀

 26. Hei! Eg vil berre seie at eg vert glad når eg såg at du skriv på nynorsk! Som norsklærar veit eg kor vanskeleg det er å skrive på nynorsk, sidan ein for det meste vert møtt med bokmål i media. Flott at du held på nynorsken din! 🙂 Kanskje kan det vere med på å gjere at fleire elevar (og vaksne) får ei positiv haldning til nynorsk? Berre fortsett med det gode arbeidet! 🙂

 27. Linda Marie Stuhaug

  Marthe: Heisann, og tusen takk for hyggelig kommentar! Eg kan ikkje forestille meg å skrive på noko anna måte enn dialekt, det hadde rett og slett blitt direkte ukomfortabelt. Så nynorsken / dialekta skal eg holde på – kanskje eg kan påverke positivt som du skriver! Ha en super kveld 🙂

 28. Linda Marie Stuhaug

  Sunnere hverdag: Ingen problem 🙂

 29. Johanne

  Har du kcal for røra? 🙂

 30. Linda Marie Stuhaug

  Johanne: Nei dessverre!

 31. Ann-Katrin Folgerø

  Heisann og go mårn 🙂 Så glad for at æ kom over denne bloggen din!Har holdt på med styrketrening og diett i noen måneder no,og va blitt så utrulig matlei.Dette har uten tvil blitt min favoritt frokost! Nydelig!!

 32. Linda Marie Stuhaug

  Ann: Heisann Ann-Katrin 🙂 Så utrulig hyggelig kommentar å få, tusen takk! Virkelig kjekt å inspirere, på diett trenger man gjerne litt mattips for å variere 🙂 Håper du får en strålande dag!

 33. Hei! Når jeg lager disse, får jeg en nokså flytende konsistens allerede før jeg tar i melk/vann… Gjør jeg noe feil? 🙂

 34. Linda Marie Stuhaug

  Sophie: Veger du opp alle ingrediensane? Litt vanskelig å sei om du gjer noke feil om du følger oppskrifta, men min røre trenger alltid litt vatn for riktig konsistens 😉

 35. Disse var knallgode! Både mamma og jeg syntes de smakte som dessert 🙂 Brukte 1 dl vann så de ble mellomstore, og fylte dem med cottage cheese og jordbærsyltetøy. Den beste kveldsmaten jeg har spist på lenge! 🙂

 36. Linda Marie Stuhaug

  emilie: Fantastisk, Emilie! Kjekt når oppskriftene også faller i smak hos fleire 😀 En sunn og næringsrik kveldsmat 🙂

 37. Christine

  Elsker oppskriftene dine!:) Går det Ann å fryse ned pannekakene og søtpotetlompene?

 38. Linda Marie Stuhaug

  Christine: Takk for det, Christine 🙂 Søtpotetlompene kan fryses, men usikker med pannekakene. Du kan evt. prøve, men eg har aldri gjort det før!

 39. Hei:-) knallgode pannekaker! Går det an å la røra stå i kjøleskapet over natta?

 40. Linda Marie Stuhaug

  Lena: Ja, det gjer eg ofte – veldig lettvint 🙂

 41. Åh, dette så godt ut! Tror jeg skal lage slike til lunsj i morgen? Takk for at du deler så mange fine oppskrifter, de har virkelig vært til nytte.

 42. Linda Marie Stuhaug

  Anonym: Så hyggelig å lese! Virkelig kjekt å inspirere, håper eg kna fortsette med det 🙂

 43. Ingvild

  Hvis noen lurer så har jeg regnet ut at det er ca 290 kcal i hele oppskriften. Hvis vi sier det blir 5 lapper/ pannekaker blir det da ca 60 kcal pr. stk. 😉